ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pevný nůž pro každodení nošení??? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2017
Asi Sweet KISS od CRKT Applause. Pekne ostrý, síce to americké, ale predsa len tanto, ľahký, spoľahlivo drží v puzdre Ok Ok Ok. Navyše sa dá schovať do kravaty ( https://www.youtube.com/watch?v=KBFrdBfPjEU ), čo je niečo, čo som po druhýkrát zatiaľ nevidel. Ako jediné, mínus by som videl chýbajúcu záštitu, čo ak nebudete mať smolu, tak ju nebudete ani potrebovať.

Štefan vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2019
Štefan napsal:
Asi Sweet KISS od CRKT Applause. L

Kdysi jsem nosíval CRKT Obake, za mě to byl fajn pevný nůž do kapsy. Paracord se dal provléknout přes očko na pásek/za pásek a nůž si hověl v kapse. Když by bylo potřeba ho vytáhnout už z pochvy jednou rukou, prostě jsem chytil za ručku, vytáhnul a paracord protažený pochvalu zařídil vytažení.

Nakonec mi nevyhovovala šířka čepele v kombinaci s "výškou čepele" (nevím jak jinak to popsat, odborníkům se omlouvám Admire ). Řezat s ním bylo vcelku nepohodlné.

Teď nosím tento Ka-bar získaný zde na fóru a je to paráda (díky Dabo). Parádní tvar čepele na práci, díky pojistce proti vytažení se nebojím, že ho malá v nestřeženém okamžiku vytáhne. Na zádech ho cítím, ale není nepohodlný, ani při sezení v autě netlačí. Klip je parádní, skvěle se obsluhuje, rychle se vyndá/nasadí a díky zobáčku spolehlivě drží i bez pásku (ač nedoporučuji, bez pásku by by časem určitě díra vznikla). Ostří se udržuje skvělé, stačí mi tak 2-3x přejet na Lánského diamantovém kapesním brousku (ten jsem si teď vůbec hodně oblíbil (většinu nožů mám s35vn a pár tahů a jsou jedovaté).
Za mě je to bezvadný, skrytý, pracant.

Funkysaurus vložil tyto přílohy:
IMG_20201029_092145.jpg.jpg
IMG_20201029_092115.jpg.jpg
IMG_20201029_092011.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Spolehlivost držení na pásku : nosil jsem ho ve předu a i přes jistící zpětný zobáček na klipu mi z pásku vyskočil (předklon). Asi záleží i na tloušťce pásku, já měl tenký. Pak šel dělat těžítko na poličku.
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/17/2020
nemáte někdo zkušenost s kizer sealeion fixed? rozhoduju se mezi brutalicou tsarap a timto i když jsou to diametrálně rozdílné nože vůbec nevím
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/19/2020
Lestat13 napsal:
Ja si nechal udělat takovýto pouzdro na Bark River Gunny a parádně se v tom nosí a pokud nemáte úplně uplý triko tak není ani vidět Laugh

Neni těžký, na nošení? Vypadá dost mohutně.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/20/2024
Zdravím, nemohl by někdo poradit nějaké malé a levné pevné EDCčko, které by stálo za to? Nožíků moc nemám a když, tak spíše starší kousky ala Mikov atd. Koukal jsem na CS mini leatherneck tanto, nebo něco od Boker (Magnum). Je ještě nějaká značka, kde lze nalézt něco zajímavého v ceně do případně okolo 1t Kč? Pokud ne, jsem připraven něco zhotovit. Děkuji.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Mohl bys upřesnit, co od toho nože očekáváš, kromě toho, že bude malý, pevný a levný? Co s ním hodláš dělat? Jak jsi schopný se o něj starat? Jaký by měl mít výbrus? Plochý? Dutý? Nebo scandi? Jakou ocel preferuješ? Nerezovku nebo uhlíkovou nebo Ti to je jedno?

Trochu to zkus popsat, tohle je jako bys napsal, že chceš malé auto. Ale kam? Do města? Do terénu? Na dálnici? Na každé se hodí něco jiného. Obávám se, že takhle Ti není možné poradit.

Zdenek

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/4/2023
Mě zase hned napadnul Ruike Hornet. Tenký profil, lehoučký, Sandvik... Na pouzdro dát Ulticlip místo tý bambule co tam je v originálu a za pasem o něm ani nevím. V akci se dal sehnat lehce pod 1000,-.

Furi vložil tyto přílohy:
20240811_122641.jpg.jpg
20240811_121745.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Ahoj, díky za nápady - na tyto jsem nenarazil. Nožík bych chtěl na jednodušší úkoly typu otevřít krabici, uříznout provázek, nakrájet něco na svačinu, takže asi nerez ocel, nějakou jednodušší na ostření. To CS mini tanto vypadá pěkně, ale jako EDC se asi moc hodit nebude, co?

Pak jsem našel něco od Smith & Wesson či KaBar
https://www.noze-nuz.com/smithwesson/SW1147099.php
https://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA4073.php (tento se mi zdá již příliš "hubený", raději bych klasickou ručku a bytelnější pouzdro)
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/31/2021
Moje pracovné (iba v práci) EDC. Za mňa CS mini Leatherneck tanto je úplne v pohode, Ok hlavne za tie peniaze. A ten malí Kizer Variable Wharncliffe je premňa pecka Cool

Gaboo vložil tyto přílohy:
20240820_114250.jpg.jpg
20240820_114056.jpg.jpg
20240820_113639.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
V práci na kartony a stahovací pásky z palet.....
Spartan Blades Enyo

coll vložil tyto přílohy:
IMG_20240820_131310.jpg.jpg

PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:
Začátečník
Díky za příspěvky. Ten CS mini takto byl úplně první co jsem našel a celkově mě dost táhne. Co pouzdro, je v pohodě i po delším používání, nebo se trochu "vychodí" a nůž už nedrží? Pak jsem našel ještě v Decathlonu nůž Sika, který si také celkem v low cost ranku chválí, ale už je krapet větší.
Posláno:
Pozorovatel
Puzdro je v pohode, dobre, bez problémov drží nôž aj po rokoch. Ale puzdro nemá uchytenie na opasok, je ktomu iba retiazka na krk. Mne to nevadí, ja to nosím v nohaviciach - v bočnom vrecku. Môžeš na to dať nejaký Ulti Klip ale tenšími šrobami (M3, max. M3,5mm).
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
jestli se ti liby tanto tak zame Cold Steel Kobun levnej placaten nuz zame i dobrej materyal a zvladne toho hodne je trosku drasi jo kde sou ty doby kdy stal 1000kc tady ho maj cena fajn zame todle top nuz hezky den
https://www.cold-steel.cz/kobun

brom vložil tyto přílohy:
17T.jpg.jpg

Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
coll napsal:
Spartan Blades Enyo

Nôž za 200 € na kartóny...hm.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Tak ty dražší si šetří no…. Lepší než aby ležel v šupleti, to je největší prodělek…
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Jardah napsal:
Tak ty dražší si šetří no…. Lepší než aby ležel v šupleti, to je největší prodělek…

Jardo, jako vždy super pohotová reakce, tentokrát se Tě nebudu snažit převtipnit, to Tvé naprosto stačí...Klobouček...KO
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:
Pozorovatel
Delewar napsal:
coll napsal:
Spartan Blades Enyo

Nôž za 200 € na kartóny...hm.

Je to iba kvalitný pracovný nástroj, hradí to zamestnávateľ... Laugh Laugh Laugh
Dám preplatiť aj ja moje pracovné EDC... Shocked Surprised NoNoNo
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum