ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
mydlinkaTM Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Mail odeslán. Doufám,že se nás těch 10 sejde. Díky
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/2/2010
Tiež sa pridám,mail odoslaný.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/5/2010
i já poslal mail na 3 kousky Applause
Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/11/2014
Mail odeslán, objednáno. Díky
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/22/2013
Mail poslán, objednáno Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2008
Aj ja sa pridám. Mail odoslaný😊
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2008
Po zvážení ruším objednavku. Urcite sa vas najde dostatok.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Po četných dotazech na mnou používané brousky jsem nafotil moji aktuální sadu, abych nemusel odpovídat po emailech jednotlivě Wink

Na začátek podotýkám, že "moje" klema k Lanskyho sadě je v současné době už její třetí generací. Její první předchůdkyně vznikla před 10-ti lety a postupně jsem ji odlaďoval až do této podoby. Tenkrát jsem si v prodejně Parfilexu koupil svůj první lepší nůž a najednou vyvstala otázka jak ho budu brousit? V Parfilexu používali Lanskyho sadu, ale originál klema nestála už od pohledu za nic Sad tak jsem si koupil alespoň zelený brousek a vydumal první klemu Happy

Dlouhá léta jsem si vystačil s origo zeleným a modrým brouskem, postupně jsem přidal i červený, ale vzhledem k jeho hrubosti jsem ho ještě na nic nepoužil.
Brousky na fotu jsou ty původní, momentálně "orovnané" na diamantovém brousku z Lidlu.

Dále používám levné čínské brousky nalepené Mamutem na vyfrézovaných držácích ze zbylého PVC. Bohužel výroba držáků je dražší Sad , ale uvedené brousky se dají nalepit i místo starých Lanskyho brousků.
U těchto čínských brousků je lákavá cena, fungují bezvadně, ale bohužel se tyto snadno obrousí Sad Měl jsem ještě hrubosti 400 a 600 a ty se již odebrali do brouskového nebe Happy
Bílé čínské brousky na společné fotce používám v ruce na MORY se scandi výbrusem, tam fungují bezvadně a tyhle se moc neopotřebovávají!

Dále jsme tu řešili, že na Ebay se dá sehnat kopie Lanskyho sady, kolega Jery.I ji testoval a bohužel zjistil, že upevněný drátek v brousku má stranovou vůli Sad
Každopádně si stále myslím, že po "drobné" úpravě by to nebyla úplně špatná varianta ke klemě co se týká cena/výkon. Asi ji budu muset objednat a vyzkoušet Wink

Na konečné srovnání jehly používám v klemě kůži nalepenou chemoprenem na vyfrézovaných držácích. Na fotce dvě rubové a jedna lícová, nové nalepené na další "sezonu".
Při práci na zrcadlové fasetě ještě na kůži aplikuji diamantovou pastu.

Dále mám doma ve sklepě ještě netknutou diamantovou Lanskyho sadu. Říkal jsem si že někdy se mi dostane do ruky kudla po které se mi tyto brousky budou smekat a budu diamant určitě nutně potřebovat!
Bohužel se zatím nestalo, pouze to někdy trvalo dýl. A to jsem brousil třeba: VG10, S30V, S35VN, Sleipner, Elmax, Niolox, CTS-204P.....
... bohužel jsem ještě neměl tu čest s ZDP-189, S90V.... třeba někdy budu do toho sklepa muset zajít.... ;)

Na závěr ještě přidám pár fotek mnou aktuálně používaných a BROUŠENÝCH nožů pro představu jak klema brousí.

p.s. omluvte kvalitu fotek, protože jsem fotil až večer při umělém světle lustu :(

mydlinkaTM vložil tyto přílohy:
sest_01.JPG.jpg
sest_02_brousky_lansky.JPG.jpg
sest_03_brousky_china.JPG.jpg
sest_04_kuze.JPG.jpg
sest_kudla1.JPG.jpg
sest_kudla2.JPG.jpg
sest_kudla3.JPG.jpg
sest_kudla4.JPG.jpg
sest_kudla5.JPG.jpg

KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/1/2014
Jen dodám, že brousky mají stranovou vůli asi 2 z 5ti, hrubost 120 jsem ještě nepotřeboval :))
PS: Jak jsem sliboval, tak můžu nafotit/poskytnou v Praze na okouknutí/nabroušení Grin
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/22/2015
Objednáno, mail poslán. Díky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/22/2013
Tak pokud dobře počítám tak už je 8 objednávek. Tak kde jsou Ti zbylí dva? Happy
Posláno:

Štamgast
...já eviduji zatím SEDM závazných.... POZOR! neplást se sedmi statečnými, protože statečných je mezi Vámi již více než PADESÁT! Wink

KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/10/2014
Ak je to ešte aktuálne, rád sa pridám, poslal som mail.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/9/2015
Já bych se taky s dovolením přidal s objednávkou.
Mail zaslán.Děkuju moc.
Běžíme běžíme vymletým korytem točíme možná už jen strženým závitem...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/10/2007
Mail taky poslan. Klema vypada super.
Diky P
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/30/2014
Ahoj, klema je fakt super, rozhodně doporučuji. Přidávám foto - home made LanskyLaugh
Klemička - Vojta, kameny, oboustranně použitelné - Jan03 (A+B, asi D+D pasta tady si nejsem úplně jist, vodítko svářecí nerez drát + kousek plocháče. Náklady 00nic, výsledky parádníOk

Fugas vložil tyto přílohy:
klema.jpg.jpg
klema1.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/9/2011
Pripájam taktiež jednu záväznú objednávku.
Posielam mail. Vopred ďakujem.
Posláno:

Štamgast
.... pánové hlásím, že desítka byla pokořena, tudíž se tímto spouští další várka mrGreen
Nabídku tu nechám viset pro váhavce ještě do konce týdne a po neděli půjdu navštívit frézaře.
Ať má po svátcích klidu taky trochu vzrůšo Happy Wink
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/20/2015
Zdar...
aj ja som poslal mail... tiez sa staviam do rady na klemu..:)
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/5/2016
Zdravim mam zaujem poslal som email
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum