ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Oblečení, obuv, výbava na ven Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/4/2016
pohlava napsal:
objem batohu na zimní vandrování je značně individuální věc Wink

Souhlas .. je to o prioritách a o tom co odnvandru cekas .. někde si jdeš užívat . Jindy chceš jít trochu na hranu .. když to vezmu podle sebe Tak teď v lednu mne ceka třídenní cundr .. beru starou husky tornu .. cca 65ti litr ? Vím ze poskladaˇ vše co chci včetně hraček
Vloni sem byl s 45 ti litrem na tři lednový dny a šlo to cca bez větších hraček
Předloni dva dny s 25ti litrem v lednu ve skalách a tam uznávám to bylo trochu těžší .. protože přes noc napadlo spoustu sněhu, neměl sem oblečení, špatný boty, málo jídla .. ale byla to dobranzkusenost kterou sem rad, ze sem prožil v relativně blízko civilizace

purschack vložil tyto přílohy:
D7F0E029_3D5D_4DDF_AE89_79A20C104030.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
virtual1jk napsal:

Kterou rukou držíš nůž ?
Ministerstvo pravdy říká, že v lichou hodinu smíš levou a v sudou hodinu smíš pravou rukou.
Tak se toho drž, budeš mít všeobecné uznání, potlesk a život podle toho kdo sepsal pravidla Ok

Já už tuhle debatu nechci moc rozvíjet, ať se to nezvrhne v hádku o ničem... Každý ať si sbalí jak chce, předpis na to samozřejmě není. Nosit to budeš Ty, ne já, na druhou stranu chválit Ti to přece taky nemusím(e). Já si budu nosit velký bágl a vercajk nacpaný uvnitř, někdo dá přednost malému batohu s vybavením navázaným zvenku, někdo si vezme starou usárnu. Pořád se tady bavíme o trávení volného času a podle mě je tenhle "sport" hlavně o svobodě dělat si co chci a jak chci, pokud tím nikomu neškodím. Takže ať si každý svůj čas užívá jak je mu libo. O tom to přeci je, ne?
Švýcarák pro život, ostatní pro radost.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/18/2016
..každému, kdo dnes razí na pár dní do té sněhové nádhery, přeji pohodový výšlap- a nohy v suchuHappy

fusgal vložil tyto přílohy:
2248966_1c290.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Vážení nožomilové,
v tomto období určitě řada z Vás vytáhla na toulky přírodou termosky a ty, jak známo, se hrozně špatně čistí.
Chci se s Vámi podělit o způsob čištění, který je naprosto bezpracný a 100 procentně účinný.
Asi půjde o bezplatnou reklamu, když tak některý z adminů smaže.
Na eurona.cz si zakupte níže vyobrazený produkt. Nasypte asi 2 odměrky prášku do termosky a zalijte vodou 80 stupňů teplou. Začne to pěnit. Nechejte asi 20 minut, nebo až přestane pěnit. Potom vypláchněte a je hotovo.
Bez přehánění ta termoska bude jako nová.
Funguje to na jakékoli nádoby jakkoli zašpiněné.
Všechny termosky a čutory mám jako by právě vyšly z výroby.
A je to naprosto zdravotně nezávadné.
No a to je vše.

S pozdravem
brumik
🐻

brumik vložil tyto přílohy:
20221217_141226.jpg.jpg
20221217_141213.jpg.jpg

mám rád medvídky, protože jsou tudliví
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/27/2009
Zdravotne naprosto nezávadné? No ja tam vidím napísané pri požití zdraviu škodlivé takže? No neviem používať na čistenie termosky prípravok do práčky, navyše tam píšu nenamáčať oblečenie s kovovými prackami takže to kovu asi moc dobre nerobí...
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Mno, tohle bělící činidlo bych osobně k čištění termosky asi úplně nepožíval. Nikde se tam nepíše nic o styku s potravinami či nádobami na potraviny. Spíše vidím upozornění "oxidující" a "leptavé". To už raději tablety do myčky.
Osobně používám ocet a následné vyplachování. Pokud dokonale ocet vypláchnu, tak po zápachu není nikdy ani stopa.
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Mě docela dobře funguje tohle……… a čistící prostředek dle libosti, nebo jen horká voda….

https://www.gastrozone.cz/cistici-houbicka-29-6-cm-na-lahve-termosky-fackelmann-9746.html?gclid=EAIaIQobChMIjJCi5KGB_AIV8eDmCh3t0wWHEAQYESABEgJjIPD_BwE

(bělící činidlo nezní lákavě k čištění nádoby na potraviny/nápoje)

Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
0BF6C6D8_DE3E_4761_953D_4751B6F2FFCE.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Používám to co se i ve školkách používalo na hrníčky.....savo a vařící voda a termoska je jak nová 👍
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
No, že je na tom Brumíkově preparátu napsáno "Při požití zdraví škodlivé" je celkem pochopitelné - ony totiž tyhle bělidla po i jen namočení začnou reagovat, vyrábí aktivní kyslík a současně hřejí. Ovšem ten roztok - rozhodně bych se tím nebál vyčistit termosku, potom ji pořádně vypláchnout a je. Ale osobně bych to jen kvůli čištění termosky nekupoval. Mně vždycky stačí Jar, horká voda a hrst čočky - a třepat a třepat. Pak vypláchnout vodou, vypláchnout neředěným Savem kvůli odbarvení a znova vodou. Pozor - jednou jsem omylem nechal trošku Sava přes noc v nerezovém hrníčku a do rána mi prožralo jedno místečko v rohu dna - zřejmě tam byl vměstek "rezové" oceli po lisování. Takže jenom vyplachovat a je to bez rizika.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Soda + ocet + voda, protřepat, vypláchnout čistou vodou.
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Ahojky, na šachtě sme chlastali kalinku, vodu, nebo hnusný čaj z baňoků, nebo kanystrů.
V té době nebylo žádných pet nesmyslů, max . bandaska od octa. Jak už sa při pití odlupovaly z vnitřku plesnivé kry, tak sem to naplnil jemným štěrkem, vodů a trošku jaru a šejk ,šejk jak v báru.
A je to zase pitné.....Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/19/2010
Sóda ocot voda.... A keď zabudnem a vyrastie vo fľaši "zelenina" tak tepla voda a par kvapiek Sava.... Nechám postáť hodinku dve potom výplachnut. A keď je čas tak ešte nechám vo fľaši čistú vodu par hodín postáť a výplachnem. Používam na vsetke fľaše aj plastové cyklo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Vážení nožomilové,
myslel jsem to dobře. Ale budeme tedy dělat, jakože jsem tu vůbec nebyl.
Čistěte dál svými vyzkoušenými postupy které Vám fungují.

S pozdravem
brumik
🐻
mám rád medvídky, protože jsou tudliví
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
@brumik: Myslels to dobře a to se taky počítá. Ale nevím jak ostatním, mně v termosce ještě nevyrostlo nic, na co by nestačila prachsprostá jedlá soda. Kterou v případě nutnosti nechám v termosce zalitou horkou vodou přes noc.
"Keep it simple", dodal bych. Pytlík jedlé sody mám doma téměř neustále; i na jiné věci.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
yarr napsal:
...Pytlík jedlé sody mám doma téměř neustále; i na jiné věci.

Jj, jedlá soda, ocet a nakonec i obyčejná sůl jsou velmi dobrá čistidla za minimální cenu.Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Kdysi soused vinař čistil lahve šejkrováním vodou s pískem. Já používám křemičitý filtrační písek s vodou nebo kamennou drť co se dává pod zámkovku. Komu vadí desinfekce savem tak stejný účinek má kyslíkový granulát nebo tablety pro bazény (peroxid).
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Díky všem za super tipy, já jsem třeba sodu a ocet neznal Ok Jinak jsou na to i speciální tablety a různé přípravky, ovšem vyzkoušené to nemám.
No a pokud jste čuňata (jako já, přiznávám se...) a termosku myjete pořádně jednou za uherský rok, pak docela dobře funguje tableta do myčky a horká voda. Je to dryák, zvlášť v téhle koncentraci, ale za pár minut máte hotovo a termoska září čistotou mrGreen
Švýcarák pro život, ostatní pro radost.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Spolehlivě funguje i kyselina citronová s horkou vodouOk Happy .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
Zdravim borci, ma tu niekto skusenost s Mechanix Durahide Cow Driver, pripadne Durahide Insulated rukavicami? Objednal som si velkost SM z oboch modelov. Cow Driver mi sadol perfektne (velkost SM), ale zateplene su mi male, ze neviem zavreiet ruku.. Zaujimali by ma skusenosti pri pouzivani v snehu, pripadne praci s mokrym drevom pri dlhodobom pouzivani. Budem rad za kazdy komentrar. Happy
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
Aj keramicka teliska nebo nerezove piny na prani nabojnic to dovedou...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum