ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Oblečení, obuv, výbava na ven Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2016
Myslim ze bulhar nema “drzatko”.
Sapere Aude.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
vakovlk napsal:
Ví někdo, co je tohle za bágl?

Vytahuju dotaz z prachu dějin. Happy Ten samý batoh má vojsko ve filmu "Kdyby tisíc klarinetů". Je dobře vidět na 2´28´´ . Takže si myslím, že pan Troška sáhl do skladů Barrandova a vytáhl co tam našel.

Zdenek

Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/19/2023
@Jíra , @Pohlava: Moc díky! Nevěděl jsem podle čeho hledat. Viděl jsem ho v nějakém videu, akorát jsem doufal, že má aspoň 1,5 - 2 l - že by se v něm dalo líp uvařit pro dva a zas to nebyl nějakej obrovskej kotel... ale masarykáč i bulhar mají zřejmě jen litr jako klasickej ešus.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Přemýšlím o novém batohu cca 30 litrů - lehký na 1 den bez spaní. Nemám úplně vybráno, líbí se mi Osprey - řady Hikelite, Sportlite, Talon. Momentálně vyhrává Talon 33.
A teď dotaz na ty, kteří toto mají. Jde mi o ramenní popruhy - nejsou moc polstrované. Je mi jasné, že při zkoušení v krámu to bude super, ale já bych se chtěl zeptat, jaké to je po celodenním výletu, když budu mít bágl - plácnu - třeba 8 hodin na zádech. Jak jsou pak popruhy pohodlné - neřežou? Váha batohu na den - 3 kg voda, 1 kg batoh, 2 kg sváča, oblečení, drobnosti (peněženka, klíče, mobil, nůž ...). Takže dohromady plus minus 6 kg s tím, že se náklad bude odlehčovat, jak budu pít.
Díky předem za zkušenosti.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Mrkni na Mystery Ranch 2-day assault..

Za mě bomba.
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
coll napsal:
Mrkni na Mystery Ranch 2-day assault..

Za mě bomba.

Díky za post. Já na taktické batohy s mole vazbou moc nejsem, mě v mém dotazu zajímají opravdu jen ramenní popruhy těch Osprey.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/8/2022
Zdar. S Talonem 55 jsem už něco nachodil a i s cca 17 kilama na hřbetě jsou ramení popruhy v pohodě i po týdnu chození. Za mě dobrej batoh.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/12/2018
Ahoj, mám Talona 44 a na letní víkendy nebo vejlety k tomu Talon26 a pohoda. S 6kg zátěží bych se o ramena vůbec nebál. Je pravda, že když přeložím tu 44 (odhadem 12kg a vejš), tak už je to na ramenou cítit. Ale obecně ten batoh je spíš "skoro-ultralight" takže relativně subtilní a na nějaký větší přetěžování nevhodnej. Takže za mně s rozumným nákladem o ramenou nebudeš vědět...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Ahoj, píšu jen tak pro zajímavost. Ve velké slevě jsme si s ženou zakoupili terexy. Naše první terexy. Dneska jsme je obuli poprvé. A vydali jsme se na nenáročnou trasu v Beskydech, asi 12km dlouhou. Vzhledem k přítomnosti kočárku se jednalo o lesní cesty, asfaltky, rozbitý asfaltky, lesní cesty i polňačky a jednu louku. S občasným hupsnutím do lesa. Já jsem na obuv o mnoho náročnější/otravnější než moje žena. Ale teda tyhle ,,kecky,, nám perfektně sedly objema. První výlet a nohy jak peřince.

Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
4FA02007_3F18_42B5_9817_DA5C1918CFD4.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/16/2019
Sidonius.Fortis napsal:
Ahoj, píšu jen tak pro zajímavost. Ve velké slevě jsme si s ženou zakoupili terexy. Naše první terexy. Dneska jsme je obuli poprvé. A vydali jsme se na nenáročnou trasu v Beskydech, asi 12km dlouhou. Vzhledem k přítomnosti kočárku se jednalo o lesní cesty, asfaltky, rozbitý asfaltky, lesní cesty i polňačky a jednu louku. S občasným hupsnutím do lesa. Já jsem na obuv o mnoho náročnější/otravnější než moje žena. Ale teda tyhle ,,kecky,, nám perfektně sedly objema. První výlet a nohy jak peřince.

Také jsem je měl.Pro mě super od prvního nazutí. Po cca 10 měsících praskla v ohybu látka a začaliy propouštět. Reklamace zamítnutá pro opotřebení používáním(sportovní obuv je na 150-200 km). Takže jáKO
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/29/2010
Zdravím.
Malá inspirace.
Retro boty na pohodové toulání našim krajem :). Staré cca.40 let

Posláno:
Začátečník
Zdravím.
Ještě moje nejoblíbenější boty na naše kopce a výše.
Svršek 3,7 mm GalloJuchten a přes robustnost materiálu, bačkůrky. Jen na tu váhu si musí člověk zvyknout.
Parťák na dloooooude roky.

Posláno:
Začátečník
Zdravím.
A poslední, co neodolám nesdílet.
Opět kůže na svršku GalloJuchten 3,7 mm.
Ale nejměkčí takovéto boty, jaké jsem kdy měl :)

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Zdravím, rád bych se zde zeptal, jak velký batoh bych si měl pořídit na desetidenní poznávačku skandinávie příští měsíc, bude to autobusem přespání zajištěno.
Posláno:
Štamgast
mason
Ahoj, lepší by bylo trochu konkretizovat. Jak často můžeš doplňovat jídlo a tekutiny. Jestli s tím budeš chodit každej den, nebo ho použiješ jen jako ,,kufr,, na převoz věcí tam a zpět. A hromada dalších důležitých informací…….
Posláno:
Štamgast
Žak napsal:
Sidonius.Fortis napsal:

Také jsem je měl.Pro mě super od prvního nazutí. Po cca 10 měsících praskla v ohybu látka a začaliy propouštět. Reklamace zamítnutá pro opotřebení používáním(sportovní obuv je na 150-200 km). Takže jáKO

Tak to není to, co jsem si čerstvě po nákupu chtěl přečíst…. Nu což, už jsou doma. A už s náma absolvovaly Beskydy. Řekl bych maximálně 60km. Kamení, asfalt, les, polňačky, pole, lesní cesty. Ráno bylo vždycky hodně mokro, rosa. Ale v botách sucho. A to dokonce i odpoledne, když jsme se vraceli zpět v témeř 30 stupních. Většinou s 14kg prckem na ramenou. V některých botách se mi potí noha. Předpokládal jsem, že i v těchto, zvlášť s gtx membránou. A v tom horku. K mému překvapení se tak ale vůbec nedělo. V botách jak v bačkůrkách. Perfektní grip na jakýmkoli povrchu….tráva, kamení, les, skála, asfalt. V suché, nebo i hodně mokré podobě. Jen ten asfalt bude podrážce asi zásadním způsobem ubírat materiál. Daň za grip řekl bych. Uvidíme jak na tom budou s tou životností….
Happy

Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
AF3AB902_AB50_4B64_A01B_5FDE81863277.jpeg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/16/2019
Měl jsem je už 2x, naprosto pohodlné, membrána funkční. Jedny vydržely cca 20 měsíců (prasklá špička), druhé cca 16 měsíců (vydrolená pata) a to boty poctivě utahuji. Reklamace neuznána ani v jednom případě- nadměrně používány...
Kdo selže v plánování, tomu selžou plány.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Sidonius.Fortis napsal:
mason
Ahoj, lepší by bylo trochu konkretizovat. Jak často můžeš doplňovat jídlo a tekutiny. Jestli s tím budeš chodit každej den, nebo ho použiješ jen jako ,,kufr,, na převoz věcí tam a zpět. A hromada dalších důležitých informací…….

Jídlo a pití bude každý den zajištěno min. večer to už pak nějaká svačinka bude stačit dokoupit jednou za dva dny.
Batoh bych nosil denně na všechny vejlety jak do města tak i do přírody kde se bude většinou.
Bude stačit cca 40l?
A co botky v září budou stačit nekožené kotníkovky nebo raděj kožené cca 10-20km denně?
Posláno:
Štamgast
Já takhle doporučit objem nedokážu….. Ale možná bych si cvičně vyskládal vše co chci s sebou a od toho bych se odpíchnul. To už pak poznáš jestli ti stačí 40L batoh, nebo potřebuješ 70L krosnu Happy
Posláno:
Štamgast
Shela

V podstatě jsou to moje první nízký boty přímo určený takhle ,,na ven,,. Jinak jsem vždy šlapal ve vysokých. A musím říct, že je to příjemný. Když je teplo, nebo člověk zrovna nepotřebuje vysokou botu, tak je to fajn. Snad mi pár kilometrů vydrží. No za tu cenu nešlo odolat. Navíc není pravidlem, že mají moji velikost a k tomu mi takhle dobře padly.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum