ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Oblečení, obuv, výbava na ven Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/14/2012
Shela napsal:
Měl jsem je už 2x, naprosto pohodlné, membrána funkční. Jedny vydržely cca 20 měsíců (prasklá špička), druhé cca 16 měsíců (vydrolená pata) a to boty poctivě utahuji. Reklamace neuznána ani v jednom případě- nadměrně používány...

spíše záleží kolik jsi toho nachodil než jak dlouho je máš, vydrolená pata, to muselo být každodenní chození,
používal jsem vždy vysoké kožené boty (s membránou ale ne gore, spoléhal jsem hlavně na tu kůži, kterou jsem poctivě mazal) ale pokud jdeš v lijáku, což se na horách prostě stane, tak pokud nemáš návleky, stejně ti tam nateče vrchem,
zjistil jsem ale postupně že nízký boty jsou pro mě pohodlnější i do těžkýho terénu ale tam se dost ničí, a pokud je to jednodenní výlet, tak ani nevadí když promoknou, dojdu v mokrých a pak je usuším
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Sidonius.Fortis napsal:
Žak napsal:
Sidonius.Fortis napsal:
Ahoj, píšu jen tak pro zajímavost. Ve velké slevě jsme si s ženou zakoupili terexy. Naše první terexy. Dneska jsme je obuli poprvé. A vydali jsme se na nenáročnou trasu v Beskydech, asi 12km dlouhou. Vzhledem k přítomnosti kočárku se jednalo o lesní cesty, asfaltky, rozbitý asfaltky, lesní cesty i polňačky a jednu louku. S občasným hupsnutím do lesa. Já jsem na obuv o mnoho náročnější/otravnější než moje žena. Ale teda tyhle ,,kecky,, nám perfektně sedly objema. První výlet a nohy jak peřince.

Také jsem je měl.Pro mě super od prvního nazutí. Po cca 10 měsících praskla v ohybu látka a začaliy propouštět. Reklamace zamítnutá pro opotřebení používáním(sportovní obuv je na 150-200 km). Takže jáKO

Tak to není to, co jsem si čerstvě po nákupu chtěl přečíst…. Nu což, už jsou doma. A už s náma absolvovaly Beskydy. Řekl bych maximálně 60km. Kamení, asfalt, les, polňačky, pole, lesní cesty. Ráno bylo vždycky hodně mokro, rosa. Ale v botách sucho. A to dokonce i odpoledne, když jsme se vraceli zpět v témeř 30 stupních. Většinou s 14kg prckem na ramenou. V některých botách se mi potí noha. Předpokládal jsem, že i v těchto, zvlášť s gtx membránou. A v tom horku. K mému překvapení se tak ale vůbec nedělo. V botách jak v bačkůrkách. Perfektní grip na jakýmkoli povrchu….tráva, kamení, les, skála, asfalt. V suché, nebo i hodně mokré podobě. Jen ten asfalt bude podrážce asi zásadním způsobem ubírat materiál. Daň za grip řekl bych. Uvidíme jak na tom budou s tou životností….
Happy

Tak aktuálně:
Boty jsem pravidelně používal na drtivou většinu vycházek ven-do přírody. Celé tři měsíce. Úžasně pohodlná bota, která se velmi snadno udržovala v čistotě. Nepromokala, neklouzala v podstatě na žádným povrchu. Našlapáno určitě přes 200km. Nikdy mě nebolely nohy. Ale. Podrážka mizela před očima. Asi daň za grip. Ale uvnitř na patě se jedna z bot rozlepila. Donesl jsem do obchodu na reklamaci. Odpověď zněla: Vyberte si něco, nebo vrátíme peníze. Přiznám se, že kdyby byly v regálu, beru je zas. Ale nebyly.
Teď přemýšlím co vyzkouším místo nich…….??
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Sidonius.Fortis napsal:
Teď přemýšlím co vyzkouším místo nich…….??

Dovolím si přihodit svůj tip:
La Sportiva TX4
Neskutečná bota. Od doby, kdy jsem koupil svůj první pár už nám přes práh nic jiného na ven krom limitované edice Alasek ke 100 výročí Hanwagu neprošlo.
Nízké TX4ky bez GTX mám druhy pár, nositelné jsou stále i ty staré.
Mám také TX4 nízké s GTX, TX2 a TX5 vysoké s GTX.
Všechny slouží jak mají bez defektů. 👍
Posláno:

Začátečník

mjakubec vložil tyto přílohy:
DSC_0879.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/16/2021
Trochu už fousatý článek www.svetoutdooru.cz/rozpadly-se-vam-boty-nejste-sami/, ale pořád platí "Nejsem až tak bohatý, abych si kupoval levné věci"
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Posláno:

Začátečník
Bonebreakers napsal:
Trochu už fousatý článek www.svetoutdooru.cz/rozpadly-se-vam-boty-nejste-sami/, ale pořád platí "Nejsem až tak bohatý, abych si kupoval levné věci"

když se mě ty boty rozpadly tak jsem zjišťoval proč a taky jsem na ten článek narazil,
byly sice ve stavu nových ale před tím ležely bratrovi léta ve skříni
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
Pur monolitickou podesev umi vymenit restday zlin.

Poslat tam a dostat zpet.

Vyplati se to ale te novy pur monoblok bude mit svou beznou zivotnost..5let?
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...já mám taky nějaký ty "trekovky",ale myslím že velmi dobrou službu už několik zim dělají "farmy"...je jich teď habakuk druhů,takže je z čeho vybrat,lehký,těžký,nízký,vysoký bla bla bla.Většinou mají dobrou drsnou podešev,dobrej hranatej kramflek a ještě nikdy mě nevypekly ...a taky se mi ta kožená barva libí no...nejvíc mě vyhovujou 4 díry a háček/háčky a pohodlí řeším použitím jiných stélek,páč mám trochu voser s patama...myslím dobrá sorta bot Ok
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Štamgast
EM
Jo, farmy jsou moc fajn….. mam dokonce dvoje Happy Jedny jsem vychytal v ooooobří slevě. 6000,- za Timberlandy bych určitě nedal…..
Jinak já bych rád nahradil ,,kecky do přírody,, mimo zimní sezonu, který mi vydržely jen 3 měsíce(terex). Ideal Vibram a GTX.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
Sidonius.Fortis napsal:
Jinak já bych rád nahradil ,,kecky do přírody,, mimo zimní sezonu, který mi vydržely jen 3 měsíce(terex). Ideal Vibram a GTX.

Jaký měly nášlap? Já měl Terexy GTX s podrážkou Continental (šedou), nosil jsem je v zimě, v létě, furt, i do práce, i ven, tj. asfalt, šotolina, pískovec, les. A propouštět začaly cca po roce a půl, přitom podrážka byla ještě použitelná, se vzorkem. Po dalších dvou měsících obě boty praskly v ohybu u malíčku, tak už jsem je nosil jen tak kolem komína. Já jsem se je teda naučil nenávidět, protože mám širší nohu, a v létě na delší tůře se dokázaly proměnit ve španělskou botu. Skoro jsem přišel o nehet na pravém malíčku. To mě na nich štvalo - místo aby se rozšláply, a přizpůsobily, tak jakoby se scvrkávaly... Columbie, co jsem měl potom byly proti tomu bačkůrky (kožené, noname membrána, vibram, po dvou letech utržená podrážka). Teď mám Bennon Terenno low (vibram, taky ne-GTX membrána), necelý rok. Jsou těžší, ale pohodlné, podle mě do přírody ideál. Hned asi po dvou-třech měsících se ale začala po stranách odchlipovat ta gumová špička, a trochu jako by začaly praskat, v ohybu. Pak se to ale zastavilo, a hlavně - nikde nic neprosakuje. Nosím je taky pořád, uvidím jak dopadnou.
Posláno:
Štamgast
hpmickey

Byly to boty ADIDAS TERREX AX4 GTX. Podrážka je zrovna Continental. Grip perfektní. Ale smetl jsem je fest za těch pár kilometrů. Je potřeba asi i uvést, že moje hmotnost lehce překračuje metrák. To má jistě nemalý vliv na životnost nejen podrážky…. Oproti někomu, kdo má třeba 75kg….
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Existuje nějaká cenově přijatelná nízká kožená bota bez membrány a s vibramovou podrážkou? Pro mě je jakákoliv membrána k ničemu (lépe řečeno k h@#$&u). Pekelně se mi potí noha, takže po půl dni mám naprosto promáčené ponožky, protože za deště nosím holínky (nebo v období květen až říjen sandále). A membrána, která by pot pustila ven a žádnou vodu dovnitř už z principu neexistuje.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/8/2022
Olang dělá nízké trekovky bez membrány s vibramem, jen nevím jestli budou cenově přijatelné.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
slon napsal:
Existuje nějaká cenově přijatelná nízká kožená bota bez membrány a s vibramovou podrážkou? Pro mě je jakákoliv membrána k ničemu (lépe řečeno k h@#$&u). Pekelně se mi potí noha, takže po půl dni mám naprosto promáčené ponožky, protože za deště nosím holínky (nebo v období květen až říjen sandále). A membrána, která by pot pustila ven a žádnou vodu dovnitř už z principu neexistuje.

Já se budu opakovat: La Sportiva TX4.
Nízká verze bez GTX je má nejoblíbenější, na podrážku používají nejměkčí variantu Vibram-u: Idrogrip.
Má to nevýhodu, člověk si zvykne a když nemám na nohou Sportivy, vede to ke klouzavým situacím, protože čekám “standard”.
To se týká i Hanwagů o x tisíc dražších👍
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Jaro,podzim,zima....tyhle boty jsou prima Happy madei in Garmich Liberec

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20231203_103404.jpg.jpg

lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Vesan napsal:
Olang dělá nízké trekovky bez membrány s vibramem, jen nevím jestli budou cenově přijatelné.

Ty Olangy mě docela zaujaly, taky koukám po něčem nižším do města i na ven, ale zatím jsem tam všude ztroskotal na velikosti bot, potřebuji min 12ky, ale jinak ty boty vypadají solidně. Díky za typ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Nemá někdo tip na návleky na nohavice do vysokého sněhu.... díky..včera jsem dost bez nich trpěl
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/16/2019
palong74 napsal:
Nemá někdo tip na návleky na nohavice do vysokého sněhu.... díky..včera jsem dost bez nich trpěl

Koukni na decathlon
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/18/2016
Žak napsal:
palong74 napsal:

Koukni na decathlon

Tyhle jsou cajk. https://www.decathlon.cz/p/turisticke-vysoke-navleky-mt-500/_/R-p-346867?mc=8802162&c=%C4%8CERN%C3%81
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ahoj,
Tip na boty:
https://www.hudy.cz/friction-u
Já používám s membránou a super. Mám už druhé, po čase si musím na pásovce srovnat vibram na podpatku, našlapuji hodně na vnější patu, a jede se dál. Bota je tužší - lépe zkusit.
A ještě dám i sem tip na rukavice :
Vypadají dobře, sedí parádně, mám chvilku, uvidí se, co vydrží...
https://www.decathlon.cz/p/jistici-rukavice/_/R-p-8909?mc=8249782
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum