ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Oblečení, obuv, výbava na ven Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2022
Zdar,nie je to síce army,ale ostatné požiadavky by spĺňať mohol. https://www.deuter.com/de-de/shop/rucksacke/p825506-wanderrucksack-zugspitze-24
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Neví někdo z místních kde by se daly sehnat podešve na pohorky??

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20250611_151813.jpg.jpg
IMG_20250611_151821.jpg.jpg
IMG_20250611_151826.jpg.jpg
IMG_20250611_151855.jpg.jpg
IMG_20250612_053020.jpg.jpg

lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/7/2011
Ahoj, zkus se zeptat tady:
https://restday.cz/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Opravují.. neprodávají
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
Je mozne ze restday to i proda.

Zeptej se

Jinak to lepeni neni trivialni, oni ho umi a kdyz to tam posles je vysledek zaruceny anebo aspon reklamovatelny...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
ahoj tady
https://kutil-florenc.cz/podrazky-na-kanady-p4218
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/28/2006
palong74 napsal:
Neví někdo z místních kde by se daly sehnat podešve na pohorky??

Zadej si vyhledavače "obuvnické materiály". Vyběhne ti dost firem.
Třeba toto: https://www.botaservis.cz/index.php?s=
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/7/2018
Kamarádi, jdu za vámi pro radu.
Potřeboval bych tip (ideálně z vlastní zkušenosti) na nízké trekové boty.
Terén kde se nejčastěji pohybuji není žádný Gerlachovský Štít, spíše naše české luhy, háje, skalky a lehce hory s žádným těžkým břemenem.
Moje představa je: Vhodné pro vyšší nárt (tady odpadá Salewa), širší prostor pro prsty (mám trochu hňápu), střízlivý vzhled (žádné hyper nano kosmické materiály), normální chlapská velikost 46 či 47 a dlouhá životnost.
Když se tohle vše spojí i s dobrou cenou bude to značka ideál (to je dosti pro každého relativní moje představa je do 5 tis.)
Předem díky za jakýkoliv tip Admire
Sovy nejsou tím, čím se zdají být ....
Posláno:
Štamgast
Mohou to splnit nektery modely Prabosu.

Jenze, bez vyzkouseni nevim nevim
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
Prabosy jsou uzky. Koukni na Grisport.
Sapere Aude.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Ja kupoval prostornejsi pohory od Meindlu (model ti nereknu, uz je to x let), mozna delaji i nizke?
Posláno:
Štamgast
Ne, vsechny prabosy uzke nejsou.

A pani ve firemni prodejne vi ktery ne.

A budu se opakovat, potrebujes vyzkouset.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/7/2018
Kluci a s Bennon máte někdo zkušenosti? Koukal jsem třeba na: https://bennon.cz/produkt/terenno-low/
Sovy nejsou tím, čím se zdají být ....
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/16/2025
Přesně tyhle mám a jsou dobrý, ta podrážka je skvělá
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Tohle pevná bačkůrka na ven….

https://www.hudy.cz/ultra-raptor-ii-leather-wide-gtx-1739320203
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Prabos……no….. ja uz bych asi nekoupil. Mám Condoriri-vysoká kožená bota. Podešev Vibram, membrána GTX. Velmi pohodlná, určitě ne úzká.
Ale…..podešev jsem dost rychle ochodil(teoreticky daň za grip a moji hmotnost 100kg). A do bot začalo zatékat někde mezi podešví a botou velmi těsně po záruce.
Cena? Cca 5000,-
Boty na dva roky, u mě to bylo cca několik stovek km.
Naproti tomu, možná se někteří zasmějí…..mám již 8 roků polokotníkové boty z decathlonu s nějakou jejich membránou. Bota je textil/kůže. Ty boty už(ještě) používám jen na práci. Ale stále do nich neteče. Podešev má stále alespoň nějaký vzorek. A cena? 1700Kč !!
Tím nechci říct, že dekáč je top. Jen, že prostě cena a značka nutně nemusejí znamenat kvalitu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
S Bennony mám dobrou zkušenost, docela dlouho vydrží. Ale jako všichni ostatní, dělají je pouze s membránou. Takže pokud chceš boty bez membrány, tak dneska už moc výběr nemáš - musíš potkat něco náhodou, třeba ve SportisimuHappy
Dřív jsem nosil Grisporty, první mi vydržely asi 6 let, druhé už jen 2,5 roku (cena vyrostla). Bennony asi 3,5 roku. Nosil jsem je celou zimu ve městě (tam teda jezdím spíš na kole než pěšky, autem po městě nee) i do přírody. A od května do října samozřejmě sandále.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Mě, když jsem ještě dělal lesního hospodáře, vydržel gtx tak rok, pak jsem si ty botky bral v práci jen za sucha a druhý, nový, za mokra. No a že jsem s prací skončil kvůli zdraví o něco dřív, tak jsem ty prošlapaný vyhodil až před půlrokem. Byly to italský Asola.
Takže membrána odejde dřív, než svršek i podrážka. Ale zas jsem v nich capal denně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
@Podkozak: Bennon terenno zrovna mám, ale tak krátce, že o nich nejsem schopen napsat nic než to, že se mi do nich vejde noha (pekelně široká 48) a jsou (mi) pohodlné.
O trochu delší zkušenost mám s Keeny, model Targhee.
Ke koupi třeba tady KLIK.
A opět, moje noha se do nich vejde, dokonce v prstech s takovou rezervou, že bych si mohl vzít i silné ponožky. Membránu nemají, to je taky výhoda, kůže se na to, že je to nízká bota, dá solidně impregnovat.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
Podkozak napsal:
Kluci a s Bennon máte někdo zkušenosti? Koukal jsem třeba na: https://bennon.cz/produkt/terenno-low/

Trochu jsem je zmínil tady a tady. Z mého pohledu boty na prd. První pár (původně stál cca 1890,- Kč) - reklamace po necelém roce, kvůli prasklému svršku na levé botě u malíčku, jak končí ta guma. Dostal jsem nové (tentokrát už na nich byla cenovka 2090,- Kč), vyzvedávala je manželka, a nechala si nabulíkovat, že žádný paragon už se k reklamovaným nedává (ten původní mi sebrali). No, po půl roce tentokrát praskla pravá, na přesně stejném místě. Byl jsem z toho tak znechucený, jsem tu zapomněl poreferovat. Ad jejich podrážka: Není to úplně nejhorší - ten první pár, co našlapal víc, měl vepředu ještě náznak "špuntů", ale zas tak moc toho nezbylo, a tisícovku určitě nachozenou neměly... Druhý pár, ten jsem nosil míň, už jen za sucha, prostě abych je dochodil. Ještě zdaleka nemají 2 roky, levačka (jsem starej pajda, zatěžuju ji víc) - vpředu slik bez vzorku. Pata sice drží, ale pro změnu pravačka, měsíc zpátky, šlapkám si tak dolů z Lysé hory, stoupnu na šutr, a najednou sedím na prdeli. Koukám na podrážku, prostřední špunt na patě urvanej. Prostě zmizel, a je zmizelej... Teď už zase je dost mokro, do měsíce jdou do popelnice, membrána nemembrána, vibram nevibram. Cítím se být patriot, byl jsem nadšený, že existuje česká bota s membránou, vibramem, za dobrou cenu. Ale tohle ať si nabouchaj do špic, já prostě v botách potřebuju chodit. Úplně největší brutál ale je, že i když koupím Salomony, nebo Merelly za dvojnásobek, dopadnou stejně. Jen Ády Terrexy držely slušně, ale ty jsou pro mě moc úzké. Abych to zakončil aspoň trochu pozitivně, ty Bennony jsou velmi pohodlné i bez rozšlápnutí, a pokud neprasknou, neteče do nich. Tj. pokud nemáš nějaký extra velký nášlap, a nevážíš moc (já letos nabral až na 86-87), zkus je klidně, ale schovej dobře paragon...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum