ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Oblečení, obuv, výbava na ven Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2020
Alpine Pro Gerome. Mám je třetí rok a jsou v pořádku. Koupil bych znovu.
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
Kluci, dík za tuhle diskusi. Zrovna jsem chtěl dát dotaz na kvalitní botky a už, díky Vám, nemusím Happy Ok
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
Tak mě ještě napadlo... Kdysi v Moravském krasu mě opustily boty. Z nouze jsem v Blansku v pracovích oděvech koupil boty zn. VM. K mýmu překvapení vydržely neskutečnejch 5 let. Začal jsem je kupovat, ale kvalita šla rapidně dolů, až dopadla na samý dno. Pro obrázek : letos v lednu koupeny dvoje boty. Jedny softshelový, jedny větrací na léto. Na jaře daly Novohradky a Šumavu, tejko Vysočinu a je po nich. Po obou. VM se vyhnout velkým obloukem.
Díky Vám jsem získal tipy a tak se v nich tejko probírám, anžto mě ještě čeká podzimní Šumava Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/12/2015
Když už se tady teď probírají boty tak se zeptám.
Máte někdo zkušenosti se značkou BOSP, konkrétně modely Caledon nebo Ural? Děkuji

Učím se z chyb lidí, kteří si ode mne nechali poradit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
Od BOSP mám tarasy a boty jsou to dobré, jen se musely docela na sílu rozchodit.
Jinak od nich mám pár tenisek a ty jsou zlatý - normálně točím tenisky po roce, jejich mi drří už třetím rokem...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/21/2020
Oxygen napsal:
Když už se tady teď probírají boty tak se zeptám.
Máte někdo zkušenosti se značkou BOSP, konkrétně modely Caledon nebo Ural? Děkuji

Ahoj. Zkusím stručně. Jsem povoláním lesník, odpočívat chodím do přírody a vážím o hodně víc, než bych měl. Happy V práci jsem kdysi boty fasoval, tudíž jsem nemohl vybírat. Teď už ano. Vyzkoušené mám několikatery od Meindl, konkrétní typy už nedohledám. Potom Prabos Fox a Cazadero GTX (u mne absolutní propadák a šílený přístup k reklamaci) a dále ještě Salomon. Trvanlivost páru rok, max dva. Objevil jsem po čase BOSP. Nejdřív jsem vyčůraně pořídil Karpat jako dárek s tím, jak se časem u obdarovaného projeví. Dopadlo to tak, že jsem si pořídil Caledon Pro II WX Brown. Přístup prodávajícího naprosto bez připomínek. Boty (oba výrobky od BOSP) o třídu lepší než výše jmenované. Silnější a přitom poddajný materiál. Kvalitní zpracování. Podrážka drží. Nesáknou, protože jim věnuji péči dle návodu od výrobce. Mimochodem používám impregnaci a změkčovač dodávaný výrobcem. Jsem spokojený a s čistým svědomím můžu doporučit. V současné době mně v práci a ve volném čase stačí střídat Caledony a Alpine Pro Gerome. Přeji šťastnou ruku při výběru.
Dal
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2013
taky přidám zkušenost. Mám chodidlo široké - nohu hobitku, protože většinu roku chodím v sandálech od Keena.

Hledal jsem nějaké nízké pevné tenisky do lesa a po dlouhém zkoušení mi opravdu sedí Garmont Dragontail.

Navenek se ta bota zdá spíše úzká, ale vevnitř je na šířku překvapivě dostatek prostoru. Mám je nově, tak se nemohu vyjádřit k trvanlivosti, ale Garmont vždy patřil spíš k tomu lepšímu, aspoň co vím, co kluci nosili do hor...
Per pedes,
Nechaj noža - bolí koža, Mrtvému nože netřeba
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Mrknul sem na zmiňované BOSP, zajímavá nabídka,body vypadají festovní.
Jen se zeptám,jak je to s prostorem,pro širší nohu?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Mám 5 rokov Karpat Pro, ešte prvú verziu. Mám úzku nohu, takže neviem posúdiť, ale sú z hrubej kože, takže chvíľu trvá, kým sadnú, ale potom sú už pohodlné.

Ja som ich navoskoval, čím som síce zabil gore-tex a semišový vzhľad, ale nevadí mi to, ide mi skôr o nepremokavosť. Sú to v našich podmienkach v podstate celoročné topánky.

Čo by som vytkol, je podrážka Vibram. Je to Vibram, čiže so všetkými výhodami a nevýhodami 😉 Na mokrých skalách sa šmýka, ale to je proste vlastnosť Vibramu a daň za trvácnosť.

Každopádne, zákaznícky servis majú vynikajúci a ja som najprv objednal o číslo väčšiu (teda takú veľkosť, ako bežne nosím, ale BOSP majú asi iné číslovanie ako bežné značky šité v Ázii) a nebol problém vymeniť.

A vzhľadom na to, že mám úzku nohu a bral som aj preto menšie číslo, tak podľa mňa nebude problém ani so širšou nohou.

kamzik vložil tyto přílohy:
20250920_100810.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
dobry den a co tydle mate je nekdo skusenosti dekuji
Prabos VAGABUND HIGH taktické outdoorové boty loamy brown
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Právě jsem se vrátil z pětihodinové procházky v lijáku. Bunda v pohodě, boty v pohodě, ale od boků po kotníky úplně turch. I trencle šly ždímat. Nemáte prosím někdo tip na kalhoty, které vydrží trochu dešttě, zárověň jsou trochu prodyšné a nestojí majlant? Je jasné že je to o kompromisu, ale jde mi o to, abych nebyl po 10 minutách v dešti skrz naskrz mokrej, Díky.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Záleží jaký styl oblečení preferuješ
Já mám buď Pinewoody lovecký styl, mají široký výběr, nebo český Highpoint jako sportovní styl.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
koupil sem nepromok bundu a kalhoty od Canisu za pár korun, kalhoty jsou na gumu přes normální maji místo kapes otvory aby si sáhnul do těch obyč, šel sem s tim v deštivých dnech několikrát a za ty peníze spokojenost https://www.canis.cz/pracovni-odevy_c2556197030854681/nepromokave-odevy_c3015247430421851/vodeodolny-oblek-cxs-profi-maskacovy_p6662?_gl=1*1fhih7*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjw04HIBhB8EiwA8jGNbU6JMOhge2SOVv0AguEmmgjvxADBS5103HjFoEYHCmJWdM2aKWp6GxoClCEQAvD_BwE
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Black Friday zľava 20% na BOSP

https://bosp.sk/shop/produkty/black-friday
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2008
Taky se pochlubím, Meindly mojí polovičky, pár sezon mají, ale nachozeno spíš kolem komína s čoklama do 500km. A podrážka najednou letos na sra*ku Beating odlepená a drolí se ven.

pbpb vložil tyto přílohy:
IMG_20251130_152113.jpg.jpg
IMG_20251130_152139.jpg.jpg

Erleichda..
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/10/2013
Mně se to stalo také, ale asi po deseti letech. Loni před Vánocemi jsem je dal opravit - bylo to hodně rychle hotové i když to šlo do Německa - cena necelé 3 tis. V opravně mi řekli, že ten výplňový materiál mezi vibramem a zbytkem boty degraduje asi po pěti letech. Součástí opravy je dodávka nových vložek a tkaniček.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/10/2010
Já jsem nechal opravit zde https://restday.cz/oprava-treku . Mám Raichle a byly stejně rozpadlý, už je to čtyři roky a furt drží.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
tam sem si nechal opravit BW2000 dali podrážku wibram a obsázku za tu cenu nelituju i když původní podrážka byla širší a líp držela na sněhu, ale vše bylo komunikováno a oOk dsouhlaseno Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Nemáte někdo tip na stan pro dva... s loznici o délce víc jak 225 cm.. dík

lepsi nuz od tamanu nez zadny
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum