ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hádanka Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/8/2021
Na Alibabe je toho mrak - "pet preform". Minimalni odber 10 nebo 50 Kks, kus okolo za $0.03. Jestli je koupite a nasypete doma do komory, presvedcte se, ze je kupujete i s vicky Happy Za $0.01 jsou bez.

Ten link od hpmickey za 9 Kc kus pri odberu 100 ks neni spatny. To mnozstvi jeste zvladnete udat v okoli Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
tolokan napsal:
I ten buschcraft to musí někde kupovat ?

To je prave to, na co jsem narazel, bushcraft zrejme koupi krabici treba s 1000 nebo 10.000ks a postupne je rozproda... Ale ty si domu takovy objem (ovsem z hlediska vyrobce neco jako minimalni odber) neporidis.
Posláno:
Štamgast
navstevnik napsal:
Na Alibabe je toho mrak - "pet preform". Minimalni odber 10 nebo 50 Kks, kus okolo za $0.03. Jestli je koupite a nasypete doma do komory, presvedcte se, ze je kupujete i s vicky Happy Za $0.01 jsou bez.

Ten link od hpmickey za 9 Kc kus pri odberu 100 ks neni spatny. To mnozstvi jeste zvladnete udat v okoli Happy

Hod nejaky konkretni link. Jsem to pro zajimavost (tech asi 10 co pouzivam jsem normalne koupil u "prekupnika") zkusil a me to na tuhle frazi vraci nejake hracky pro psy...

EDIT: aha, alibaba tam muze mit jine veci nez aliexpress

krezac vložil tyto přílohy:
ali.png.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Jo, koukam, ze jste uz taky zjistil - alibaba.com, ne aliexpress.com. Alibaba je pro velkoodberatele, Aliexpress pro bezne smrtelniky. Ty predlisky jako kusovky na Aliexpressu nejsou.

navstevnik vložil tyto přílohy:
Screenshot_2023_07_30_at_9.54.20.png.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Kupoval jsem je tady: https://www.bema-la.cz/preforma-33g-cira-pco-1881-35-40ml/ Mělo by to jít i teď.

Zdenek
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/28/2021
Kdopak to pozná? Happy

Zdeník vložil tyto přílohy:
IMG_6549.JPG.jpg

Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:
Štamgast
Chytry program (PlantNet) rika Ostruzinik japonsky. Ale ja myslim, ze jsou to mutantni maliny :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/28/2021
krezac napsal:
Chytry program (PlantNet) rika Ostruzinik japonsky. Ale ja myslim, ze jsou to mutantni maliny :)

Uhodl jsi... není to chutově výrazné, plody dost lepí, ale nešpiní. Happy
Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Co pak to je? Ze sady na opravu fejzru?

želva vložil tyto přílohy:
20230910_162730.jpg.jpg
20230910_162724.jpg.jpg
20230910_162744.jpg.jpg

Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Ahojky, už mi to u baráku roste možná 10 let. Na jaře i na podzim. Už jsem si zjistil co to je, ale můžete se pochlapit. Smrdí to jak sviňa Happy

Richardos vložil tyto přílohy:
IMG_20230903_092540.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
houba Květnatec Acherův
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Kabík napsal:
houba Květnatec Acherův

Ahojky,Ok Applause
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Sidney napsal:
Kupoval jsem je tady: https://www.bema-la.cz/preforma-33g-cira-pco-1881-35-40ml/ Mělo by to jít i teď.

Zdenek
děkuji
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Happy co to jen může být?

Flector EP vložil tyto přílohy:
IMG_20240609_165649.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Myslíš ten rozloupnutej křemen?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Hádanka hlavně pro mě. Nůžky nalezené ve sběrně.Velice masivní. Na rozdíl od nůžek na plech symetrické. Chtěl bych vědět na co jsou zamýšleny.

Na rukojeti vyraženo oko a "FABRIQUE EN FRANCE" (ha, evropská kvalitaGrin ), u nýtu vyražen ovál, v horní části nápis "GOLDENBERG", uprostřed nějaký "liščí ohon", dolní část něčitelný nápis.

honzajbanzaj vložil tyto přílohy:
IMG_20240716_195412_162.jpg.jpg

,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/31/2021
tipnul bych to na nuzky na sklo
pri taveni/tvarovani na tyci

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Nůžky vyrobila továrna Goldenberg, Dorlisheim (Francie).
Ten "liščí ohon" je oko (viz níže).
Firmu založil Jean Guillaume (Johann Wilhelm) Goldenberg, který se narodil v Německu v Bliedingshausenu u Remscheidu a později se přestěhoval do Bärenthalu (Lotrinsko/Francie) z politických důvodů. Od roku 1826 byl ředitelem železáren, který v roce 1818 koupil Jacques Coulaux. Jeho syn Gustave (Gustav Paul Friedrich Albert) Goldenberg se narodil 10. 5. 1805 v Remscheidu. V roce 1818 odešel se svým otcem do Molsheimu. Začal v malé dílně jako výrobce ručních zbraní. V roce 1835 založil svou první továrnu v Dorlisheimu v Alsasku, v roce 1837 následovala druhá v Zornhoffu u Saverne. Nejprve zde vyráběl pilníky, později všeobecně nářadí, pily, mlýnky na kávu, zemědělskou techniku, hoblíky atd. První katalog se objevil v roce 1838. 1850 byla založena firma "Goldenberg et Cie".
Kolem roku 1870 byla v Tronville en Barrois postavena nová továrna, dříve nazývaná "Francouzská nástrojárna". Současně byla mateřská společnost v Zornhoffu přeměněna na společnost s názvem "Elsässische Werkzeugmanufaktur (Alsaská manufaktura na nástroje) Zornhoff, dříve Goldenberg & Cie". K roku 1914 je firma zmiňována jako člen kartelu továren na dřevozpracující nástroje. V roce 1924 se obě společnosti v Tronville a Zornhoffu spojily pod názvem "Bývalá společnost Goldenberg & Cie". V sedmdesátých letech 20. století byla podepsána dohoda o spolupráci s "továrnou Peugeot na ruční nářadí (Peugeot Freres)" a byla založena společnost SICFO, která byla v roce 1986 pohlcena britskou skupinou Stanley Group. Značka "Goldenberg" však zůstala zachována.

Jinak jsou to úplně normální nůžky na plech, takhle jednoduše se prostě dřív dělaly. (Vždycky, když vidím takovejhle dotaz, uvědomím si, jak jsem starej...) Protože konce rukojetí rády kousaly do dlaně, obvykle se spojovaly navléknutím kousku hadice.
Knížka, ze které obrázek pochází, vyšla v roce 1962...Happy
P.S.1: Firma měla samozřejmě grafických značek mnohem víc...
P.S.2: "Acier fondu" znamená "kelímková ocel", tedy v dané době nejkvalitnější materiál.

Surg vložil tyto přílohy:
goldenberg_warenzeichen.jpg
nuzky2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Díky moc za vyčerpávající a dokonalou odpověď.

A jednoznačně ten ohon vypadá přesně jako horní polovina toho oka.

Já právě jsem zvyklý pouze na nůžky na plech asymetrické (tak jako ty druhé dva typy na tvém obrázku), tak jsem byl zmaten. Protože ta asymetrie přeci ohýbá odstřižek a kam by u rovných šel, když nahoru nemůže. Ale zároveň výbrus byl stejný.

A díky moc také za trik s hadicí. Ty asymetrické už mě právě takhle párkrát kouslyLaugh

EDIT: A kvalita to asi bude, protože v nálezovém stavu jsou stále použitelně ostré a nejsou zrezlé, přestože byly v hromadě šrotu na dešti (asi ne moc dlouho, co týden to vyvážejí).
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Pavel je zdroj informací non plus ultra, to tu víme. Ale fígl s hadicí holt budu muset použít taky, neb mi štěnice taky vadí.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum