ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
LED svítilny III. Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/5/2007
Ahoj,
nemáte nějaký dobrý tip na spolehlivou miniaturní LED svítilnu napájenou jednou AAA baterií s co nejmenším průměrem (max. 13mm, ideálně 12)?
Díky.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
na 3 AAAcka je petzl zipka a tikka. zipku mam nekolik let, je to sice hracka ale muzu doporucit.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/13/2005
Mám Taktiku (PETZL) a jsem max. spokojený - myslím, že si vytrpěla svoje i v solidním dešti a bezproblémů funguje. Docela mě překvapila výdrž baterek - svítí fakt dlouho...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
jsou to dobre celovky ale ten prumer je 100pro vetsi.

celovku s baterky s tak malym prumerem jsem videl udelanou pomoci celenky s poutkem. ale jak moc dobre to drzelo na hlave/prilbe, tezko rict.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
Podivej se na Fenix - ledkova svitilna, delaji na AAA, AA, CR123 atd.
Muzes nakuovat bud na
https://www.fenix-store.com/index.php?cPath=22_69_49
nebo u nas na www.kronium.cz

Z osobnich zkusenosti muzu doporucit.
Posláno:

Štamgast
free_man napsal:
jsou to dobre celovky ale ten prumer je 100pro vetsi.
celovku s baterky s tak malym prumerem jsem videl udelanou pomoci celenky s poutkem. ale jak moc dobre to drzelo na hlave/prilbe, tezko rict.

Celenku s poutkem jsem si delal na Fenixe a drzi to bez problemu - ta vaha svitiny je mnohem mensi nez 3-baterkove celovky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/5/2007
nemyslel jsem čelovku ale klasickou miniaturní baterku do ruky. Něco podobnýho jako je ten Fénix. L0D ale mohla by bejt levnější.Díky.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/17/2007
Zkus tady.
http://eshop.bateria.cz/svitilny/bateria-led-light/bateria-led-light---fl5002.html
nebo
www.obrana.cz
Ta první je za zlomek ceny.Happy
To druhé dej oddělení minisvítilny LED nebo klíčenky. Jsou sice na knoflíkovky, ale blíží se tvým požadavkům ohledně rozměrů.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
A na co to vůbec potřebuješ??? Mě zaujalo, že ti tak záleží na tom průměru
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
INMU napsal:
A na co to vůbec potřebuješ??? Mě zaujalo, že ti tak záleží na tom průměru

Jako anální sondu... Laugh

Jinak k těm Fénixům, koukal jsem na ně v Praze na výstavě a docela se mě líběj. Mám Inovu X0 a ty Fénixové svítěj srovnatelně, nebo dokonce o trošku líp s polovičním rozměrem a ještě mají regulaci výkonu. A cena ve srovnání s konkurencí je velice příznivá.
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
AlesU napsal:
nemyslel jsem čelovku ale klasickou miniaturní baterku do ruky. Něco podobnýho jako je ten Fénix. L0D ale mohla by bejt levnější.Díky.

Jde o to, k cemu to potrebujes. Baterka s obycejnou LED bude opravdu mnohem levnejsi nez Fenixove, ale svitit bude mnohem min.
Z USA (obchod ktery jsem uvadel) to dostanes o nejakou tu stovku levneji a navic neplatis postovne (maji do celeho sveta zdarma).
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
mohl byste mi někdo prosím porovnat tu svítivost udávanou u tech baterek s něčím lehce představitelným. třeba jestli nějakých 50 lumenů se dá přirovnat k žárovce 40W nebo tak něco. nějak si to prostě nedovedu představit jak moc to vlastně svítí

kolik lumenů tak může mít třeba tahle stará baterka, kterou určitě všichni někdy měli v ruce?

jendach vložil tyto přílohy:
baterka.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
teho fenixe sem si taky pořídil (kdo asi ne po praze Laugh ) a sem svítivostí uchvácenej kam se hrabou normální ledky a je vodotěsna mužu doporučit
Posláno:
Štamgast
jendach napsal:
mohl byste mi někdo prosím porovnat tu svítivost udávanou u tech baterek s něčím lehce představitelným. třeba jestli nějakých 50 lumenů se dá přirovnat k žárovce 40W nebo tak něco. nějak si to prostě nedovedu představit jak moc to vlastně svítí

kolik lumenů tak může mít třeba tahle stará baterka, kterou určitě všichni někdy měli v ruce?

Pro srovnání například klasická 100W žárovka na 230V dává světelný tok zhruba 1700 lumenů. LED dioda Cree XR-E 7090, používaná ve svítilnách je schopna vyprodukovat přibližně 80 lumenů při 1W výkonu a zhruba 180 lumenů při 3,5W výkonu.Happy

PS: obdoba Cree LED je třeba Luxeon (Philips)
Posláno:
Štamgast
honza36 napsal:
AlesU napsal:

Jde o to, k cemu to potrebujes. Baterka s obycejnou LED bude opravdu mnohem levnejsi nez Fenixove, ale svitit bude mnohem min.
Z USA (obchod ktery jsem uvadel) to dostanes o nejakou tu stovku levneji a navic neplatis postovne (maji do celeho sveta zdarma).

... ale bude svítit kratší dobu...
Vždy je to nějaký kompromis.Wink
Posláno:

Štamgast
jendach napsal:

Tech zakladnich 9 lumenu sviti jako kryptonova baterka na 2 velke monoclanky (asi tak, jako bys do te sve MyDay na 4,5V dal 3V zarovku) - jasne dostacujici svetlo na temer vse. V turbo rezimu - 90 a vic lumenu (podle svitilny) se do toho uz nevydrzis divat a dosvit je uzasny.

Pokud nekdo premysli nad Premium 100, tak muzu z vlastni zkusenosti (mam obe a kombinoval a srovnaval jsem ruzna tela) rict, ze rozdil mezi obycejnou a premiovou neni moc velky (na druhou stranu cenovy take ne Happy )
Rebel Led ma o neco teplejsi barvu svetla ve srovnani s CREE led.
Posláno:

Štamgast
bukybenny napsal:

Fenix L1D (jedna tuzkova) vydrzi svitit v zakladnim rezimu 25 hodin.
Ty obycejne na 3 nebo 4 knoflikove baterie mozna vydrží svítit déle. Jednoduše se dá spočítat cena za hodinu svícení pro 4 knoflíky vs jedna tužková (navíc můžeš použít dobíjecí aku) Wink
Posláno:
Štamgast
honza36 napsal:
bukybenny napsal:

Fenix L1D (jedna tuzkova) vydrzi svitit v zakladnim rezimu 25 hodin.
Ty obycejne na 3 nebo 4 knoflikove baterie mozna vydrží svítit déle. Jednoduše se dá spočítat cena za hodinu svícení pro 4 knoflíky vs jedna tužková (navíc můžeš použít dobíjecí aku) Wink

Ty na knoflíky jsem uvedl pouze s ohledem na rozměry.
Stejně tak např. Tikka - bude svítit mnohem déle 120 - 150 hodin - s postupným poklesem svítivosti (nemá stabilizátor/měnič napětí).
Jak jsem uvedl prve - vždy je to nějaký kompromis.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Happy je tu několik vláken, co se zajímají o lucerničkyWink , zkuste "hledat"Laugh Shocked Happy Sad
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/1/2008
Omlouvam se za dalsi podobny dotaz, ale stale nemam predstavu, kolik je napr. 15 lumenu. 100W zarovka neni pro srovnani s kapesni svitilnou asi nejlepsi a kryptonku jsme doma snad ani nemeli. Mate predstavu, koli svetla dava napr. mala klicenka s 1xLED (obyc. max 100 kc)?

Mate nekdo zkusenost s Fenix E01 a L0D?

Diky moc
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum