ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
LED svítilny III. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/20/2004
Darček od mojej polovičky, Fenix HM61R Amber, úžasná čelovka.
V spoločnosti mojich stálic PD31,E35UE a TK15UE.

low-man vložil tyto přílohy:
Fotografia_0068.jpg.jpg
Fotografia_0070.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
low-man napsal:
Darček od mojej polovičky, Fenix HM61R Amber, úžasná čelovka.
V spoločnosti mojich stálic PD31,E35UE a TK15UE.

Niekedy vie prekvapiť nie len manžel/priateľ, ale aj manželka/priteľka. Ok
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
Děkuju jezisku

purschack vložil tyto přílohy:
IMG_20201225_110730.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/20/2020
Tiež sa pochválim...

Peter 80 vložil tyto přílohy:
20201225_165845.jpg.jpg

Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Asi pred týždňom som niekde vytratil svoje doterajšie svietidlo, netuším kde a ešte aj dnes som ho hľadal na svojej obvyklej trase. Vlastne už ani nebolo treba, dnes mi (okrem iného) došiel tento parádny kúsok, ktorý na moje skromné požiadavky, bohato stačí. Za tie peniaze s takým príslušenstvom Applause Ok. Vďaka patrí Dušanovi, zlatý to človek Admire Happy.

Štefan vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/13/2014
Co říkáte na NITECORE TINI 2? https://www.banggood.com/NITECORE-TINI-2-OSRAM-P8-500LM-Dual-Light-Mini-LED-Keychain-Flashlight-OLED-Display-USB-Rechargeable-Portable-EDC-Mini-Torch-p-1777397.html

V porovnání s FENIX E03R má vyšší výkon, více režimů a hlavně displej, který ukazuje dobu svícení. Oproti tomu nemá červené světlo a má nižší stupeň odolnosti (IP54)

Kalaf vložil tyto přílohy:
FL_NITE_TINI2_2.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2010
Neviem žeby bol displej to čo mi chýba na baterke nemôžem tvrdiť veľa režimov tiež nepotrebujem ale odolnosť a hlavne červené svetlo na E03R som už pár x ocenil.
Posláno:
Pokročilý
maško napsal:
Neviem žeby bol displej to čo mi chýba na baterke nemôžem tvrdiť veľa režimov tiež nepotrebujem ale odolnosť a hlavne červené svetlo na E03R som už pár x ocenil.

No já červené světlo ještě nikdy nepotřeboval (několik let nosím na klíčích plastovou Nitecore TUBE, a zatím stačilo), displej mi připadá velmi užitečný pro kontrolu nabití baterie... ta snížená odolnost proti prachu a vodě může být problém v nějakých velmi extrémních podmínách, to uznávám.

Objednal jsem manželece plastovou Nitecore TIKI s pomocnou bílou a UV diodou, ale dělá se i ve variantě s modrým a červeným světlem. Až přijde, hodím se info.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2015
Nitecore TUBE nosím na klíčích od roku 2015. 2017 jsem ji 2x reklamoval, zlobil vypínač. Pan Carbol ze Zlepsovak.cz ji vždy nechal u někoho opravit a od té doby slouží. Chuděra domlácená jak cikánský hračky, ale stále funguje Applause Applause

(Na fotce s Victorinox Signature, na klíčích taky od roku 2015, uražené části střenek průběžně doplňovány epoxidem Grin )

zase2 vložil tyto přílohy:
IMG_20210102_185257.jpg.jpg

Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:
Pokročilý
zase2 napsal:
Nitecore TUBE nosím na klíčích od roku 2015. 2017 jsem ji 2x reklamoval, zlobil vypínač. Pan Carbol ze Zlepsovak.cz ji vždy nechal u někoho opravit a od té doby slouží. Chuděra domlácená jak cikánský hračky, ale stále funguje Applause Applause

(Na fotce s Victorinox Signature, na klíčích taky od roku 2015, uražené části střenek průběžně doplňovány epoxidem Grin )

přesně tuhle barvu mám Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2010
Červené blikajúce svetlo využívam večer v rámci bezpečnosti ked kráčam po ceste občas som ho tak využil aj na bicykli a ked na chate nechcem nikoho zobudiť a zároveň do ničoho nekopnúť je červené svetlo ideal. Na info o stave batérie mi celkom stačí informačna led na velkej baterke by som však displej bral na baterke spolu s klúčmi bude podla mna po pár dnoch doškriabaný.
Posláno:
Pokročilý
maško napsal:
Červené blikajúce svetlo využívam večer v rámci bezpečnosti ked kráčam po ceste občas som ho tak využil aj na bicykli a ked na chate nechcem nikoho zobudiť a zároveň do ničoho nekopnúť je červené svetlo ideal. Na info o stave batérie mi celkom stačí informačna led na velkej baterke by som však displej bral na baterke spolu s klúčmi bude podla mna po pár dnoch doškriabaný.

Děkuju za názor. Poškrábaného displeje bych se tolik nebál, prachu a vody ano.

Co mi ale po delším zkoumání připadá jako podstatná výhoda Fenixe, je lepší rozvržení výkonu a životnosti v jednotlivých režimech. Takže lepší volba bude Fenix E03R, nebo ta plastová Nitecore TIKI (LE).

PS: jestli vás už těma úvahama seru, tak napište Happy

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/17/2015
Rád bych požádal zdejší znalce, o doporučení led čelovky vhodné na běžky. Zajímala by mne ideální váha a jaký odstín bílé je vhodný na sníh. Samozřejmě budu rád i za jakákoli doporučení. Mám akumulátory 18650, ale to není podmínkou.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2012
Já si před pár dny pořídil HM61R Amber od Fenixe, náhrada za ztracenou 51R. Je celkově větší a těžší, ale už jsem s ní byl běhat a i bez horního pásku to šlo dobře. Světelný výkon a výdrž je teda o kus dál, než u té 51R, na nejsilnější režim to opravdu dělá z noci den, hlavně takhle na sněhu :)
Šikovný je i klips na opasek, magnetická koncovka, červené světlo a bezkontaktní nabíjení. V čelovce je od výrobce 18650 s USB konektorem, takže taky fajn.
Cenově je to teda dražší řešení, na kroniu za 2400, ale jestli ji neztratím, tak se rozhodně nebojím, že bych ji zničil..
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Na běžky používám teď ČELOVKA ACEBEAM H30 R+UV, přijel jsem před třičtvrtě hodinou.....

Rozměrově je velmi podobná fénifu HL 60 R a následníkům, kterou mám
Je o něco dražší, ale má článek 5100 mAh a osobně bych si už dnes nic na 18650 nekoupil, cenově to zpravidla není o tolik víc a ten luxus ve výkonu a rezervě je obrovský...

H 30 na sněhu používám na ten vlastně nejnižší režim, kužel je opravdu široký a tak jedu naprosto komfortně, pokud se potřebuji zorientovat kam cesta vede a přisvítím si je to jak kdybych jel autem.
Na běžkách nejsou otřesy jako při běhu a tak svítilna skvěle sedi, na běh bych naopak nechtěl nic většího než na CR 123, protože jinak je to pakárna....
H30 má perfektně umístěný konektor na dobíjení pod závitem a tak nehrozí, že časem začne vypadávat gumová krytka konektoru.

Jediné mínus za mě je uložení v gumovém držáku na popruhu, fénix je uložen v držáku z plastu, který má velmi dobře vyřešeno polohování v jednotlivých krocích a lze tak polohu změnit jednou rukou u H30 vždy dvěma a to ještě s určitým úsilím.....
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/17/2015
31712 a Jardo děkujiAdmire . A děkuji i knajfu, že je tak Multi zájmový. David
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Tak na klíčích, tedy OKAMŽITÉWink příruční světlo mám NITECORE TIP SE. Hlavně pro tvar těla svítilny a snadno nahmátnutelný tlačítka. Zkusil jsem Fenix E16, ale nemohl jsem najít Happy spoušť ...

hanes vložil tyto přílohy:
20210128_094245.jpg.jpg
20210128_094346.jpg.jpg

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
hanes napsal:
Tak na klíčích, tedy OKAMŽITÉWink příruční světlo mám NITECORE TIP SE. Hlavně pro tvar těla svítilny a snadno nahmátnutelný tlačítka. Zkusil jsem Fenix E16, ale nemohl jsem najít Happy spoušť ...

O Nitecore Tip jsem přemýšlel před lety - odradilo mě deklarované samovybíjení - zvlášť v režimu uzamčených tlačítek - viz:
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=805219#805219
Tak bych se chtěl zeptat, jak je na tom baterka teď, jestli to opravili nebo ne. Díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Kupoval jsem v září, mám ji tedy 4měsíce a z toho ještě cca 1 měsíc jsem ji nenosil = zkoušel si zvyknout na Fenix.
Svítilnu mám neustále u sebe a svítím si myslím často. Většinou krátce, pár desítek vteřin.
Tahle svítilna má možnost zvolit funkci, že se po 30 vteřinách sama vypne a klasický zámek tlačítek nemá.

Tak se samovybíjením Happy vzhledem k mýmu častým použití nemám zkušenost.

Naposled jsem dobíjel cca před týdnem a teď Wink hlásí tři bliknutí, teda více než 50%.

Ty uvedený hodnoty výdrže baterie sedí - na "Turbo" teda 700lm je vybitá opravdu za 1/4 hodinky. Ale zase je to Cool nějakýho SVĚTLA na takovýho prcka a neubere ...
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Mám obě. Hned jak sem zmerčil že ji Hanes má, tak sem si ji taky koupil. Výkon suprovej, Fenix E03R se nechytá. Nosím střídavě, teď víc TIP SE. Ani když ta druhá leží bez akce, nepozoruju žádný vybíjení. Myslím že sem o tomto problému četl u TUBE.
Jinak TIP má 360 lm a reflektor a TIP SE má 700 lm a optiku. Ok

Raďas vložil tyto přílohy:
IMG_20210129_094013.jpg.jpg

" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum