ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
LED svítilny III. Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/19/2020
Tonyto73 napsal:
Tak jsem si pořídil svou první světlušku na klíče.
Snad budu spokojený, nějak jsem nevybíral...

Budeš, fénix je superOk
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/7/2020
Můžu jen potvrdit,já mám tuhle ,,mrchu" a jsem maximálně spokojený 😁👍

Chimera vložil tyto přílohy:
IMG_20210215_165003097.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/15/2007
mikup napsal:
ahoj, má někdo zkušenost se solárním cestovním dobíjením.... pro baterku (články 18650) , telefon, tablet/notebook/Powerbanku atd... něco bych si chtěl pořídit, aby se to vešlo do batohu, na kolo, motorku...
diky

Ahoj, nevím, jestli jsem to dobře pochopil..., mám tohle:
https://powerbanky.heureka.cz/viking-vspw24/
jako powerbanku a je dobrá. Dobíjí i ve stínu (i když hóódně pomalu). Ale možná jsi myslel něco jiného... Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/17/2007
mikup napsal:
ahoj, má někdo zkušenost se solárním cestovním dobíjením.... pro baterku (články 18650) , telefon, tablet/notebook/Powerbanku atd... něco bych si chtěl pořídit, aby se to vešlo do batohu, na kolo, motorku...
diky

jestli máš možnost to koupit na ALI, tak já si před časem (2 - 3 roky) pořídil tohle:

https://www.aliexpress.com/item/1005001597742670.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4ffe75f0UrRG1O&algo_pvid=f3d926e8-b8b8-4400-9d72-d69ba83799a6&algo_expid=f3d926e8-b8b8-4400-9d72-d69ba83799a6-16&btsid=2100bb4916134130912841819ebc58&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

jako nouzovka docela ujde, a když si to necháš poslat z polského skladu, tak nedáš ani pětistovku a do týdne by měl balík dorazit.

PS: myslím, že tehdy to stálo o něco méně, ale už si nepamatuji o kolik
Pokud mi chcete cokoli napsat, pište mi prosím maily, na PM nemusím hned (nebo vůbec) reagovat. Díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
ahoj, diky, jo něco podobnýho jsem myslel. Koukal jsem po tomto

mikup vložil tyto přílohy:
Screenshot_20210215_225859.png.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Ja o tom taky kdysi premyslel, ale pak jsem to zavrhnul.
Na motorce je to ptakovina total, kdyz mam 12V k dispozici (i kdyz ano, videl jsem optimisty, co pri zapadu slunce rozlozili panely a doufali v nevim co).
Na kole a peso - pokud nejdes do uplne divociny, tak bych vsadil spis na vetsi powerbanku (stejne ji nejspis budes muset mit) a jednou za par dni ji dobit behem obeda, v kempu nebo tak neco.
Me se teda zadne cinske panely, co jsem koupil, neosvedcily (tim nerikam, ze funkcni a kvalitni neexistuji) a vrazit prachy do nejake znacky typu Goal Zero jsem se neodhodlal.
Muj nazor, rozhodne netvrdim, ze spravny.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/27/2009
Zdravím, též bych si dovolila požádat o radu, zejména zdejší cyklonadšence. Na novou sezónu bych si ráda pořídila pořádné přední světlo na trekové kolo. Je mi jasné, že hodně z vás mi doporučí Fenix BC30, ale ráda bych nějakou (ideálně levnější) alternativu, se kterou máte dobré zkušenosti. Využití bude převážně na městské dojíždění/ silnice, občas nějaké večerně noční dojezdy v terénu. Žádné extrémní sporty nehrozí.

Nemusí to být žádné úplně extra dělo, ale chci, aby svítilna byla spolehlivá, měla jakousi výdrž a odolnost, a hlavně dobrý držák na řídítka, ze kterého nebude sklouzávat/ padat.

Momentálně mám zkušenostmi spíš se světly za pár set, co moc dobře na řídítkách nedrží, případně přestanou svítit po pár pádech.. Confused Díky za každé doporučení :)
Kráčím, tedy jsem.
Posláno:
Štamgast
Na kolobezce mam Fenix BC21R (asi uz se nedela, nasledovnik bude BC25). Upevneni je Fenixacky gumovy zebricek.
Do mesta bych rekl, ze staci. Na lehaci mam BCBC35R, ale to uz je cihla. Ale drzak ma lepsi :):):)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/7/2020
Egilcambe napsal:
Zdravím, též bych si dovolila požádat o radu, zejména zdejší cyklonadšence. Na novou sezónu bych si ráda pořídila pořádné přední světlo na trekové kolo. Je mi jasné, že hodně z vás mi doporučí Fenix BC30, ale ráda bych nějakou (ideálně levnější) alternativu, se kterou máte dobré zkušenosti. Využití bude převážně na městské dojíždění/ silnice, občas nějaké večerně noční dojezdy v terénu. Žádné extrémní sporty nehrozí.

Nemusí to být žádné úplně extra dělo, ale chci, aby svítilna byla spolehlivá, měla jakousi výdrž a odolnost, a hlavně dobrý držák na řídítka, ze kterého nebude sklouzávat/ padat.

Momentálně mám zkušenostmi spíš se světly za pár set, co moc dobře na řídítkách nedrží, případně přestanou svítit po pár pádech.. Confused Díky za každé doporučení :)

Já mám Fenix UC30 a Fenix univerzální držák na kolo.Drží fest, maximální spokojenost na kole i v terénu.

Chimera vložil tyto přílohy:
IMG_20210216_141547339.jpg.jpg
IMG_20210216_141636886.jpg.jpg
IMG_20210216_141700902.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Chimera - do terenu proc ne, ale do mesta bych radsi bral neco, co ma spravny tvar kuzelu (zhora oriznuty, takze neoslnuje). Nebo alespon pridal ksilt na oriznuti horni casti kuzele.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Gaciron, číňan se zárukou.

Mirda66 vložil tyto přílohy:
Screenshot_20210216_152300_Chrome.jpg.jpg
Screenshot_20210216_152411_Chrome.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/17/2007
Egilcambe napsal:

já bych se zeptal rovnou "kovářů" tady:

https://forum.fotonmag.cz/index.php?

je tam o kolosvětlech samostatná diskuze a několik desítel vláken...

(sám mám Convoy i Sofirn, a spokojenost...)
Pokud mi chcete cokoli napsat, pište mi prosím maily, na PM nemusím hned (nebo vůbec) reagovat. Díky.
Posláno:

Pokročilý
Ahoj, díky všem za odpovědi! :) Asi půjdu do té BC25R. Ještě se chci zeptat, dá se to nabíjet powerbankou i za provozu, kdyby to bylo potřeba?
Kráčím, tedy jsem.
Posláno:
Štamgast
Nenapada me proc by nemela. Zkusil jsem teď celovku Fénix a ta nabiji
Posláno:

Pokročilý
Díky moc! Ptala jsem se spíš kvůli tomu, jestli slot pro usb kabel není nějak schovaný, takže by se k němu nedalo dostat.
Kráčím, tedy jsem.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2015
Nevím, jak tato, ale většina těchto lepších cyklosvítilen při nabíjení poskytuje pouze nejslabší režim...

Mrkni na https://www.led-expert.cz/Predni-svetla-na-kolo-c19_255_2.htm, mají dost velký výběr a pěkně popsané parametry. Já osobně vozím nyní Gaciron V9D-1800, šlo mi hlavně o výdrž, ale myslím, že výkon této svítilny je pro Tvé účely "až moc" Happy

Gaciron V9C-400 mám "skoro" taky, resp. mám čínskou kopii (myslím, že to je stejná svítilna jen s jiným logem) od BikeBros, na bike do lesa to bylo na mě málo, ale na silničku a do města stačí bohatě. Pokud bys měla zájem, sundám, zabalím a na zkoušku zapůjčím Cool
Klidně písni. Marek
Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/27/2010
zase2 napsal:
Nevím, jak tato, ale většina těchto lepších cyklosvítilen při nabíjení poskytuje pouze nejslabší režim...

Mám celovku Fenix HM61r a svítilnu Olight Warrior pro

Obě svítí i v plném výkonu při nabíjení z power banky.

Jasně nejsou primárně asi cyklo, ale jen že svítí 🔦😉
T.O. Rezavá Kudla
#Tramp Módi
Posláno:
Štamgast
Egilcambe napsal:
Díky moc! Ptala jsem se spíš kvůli tomu, jestli slot pro usb kabel není nějak schovaný, takže by se k němu nedalo dostat.

Ta moje 21 ho ma zespodu, ale pripojit by to melo jit i v drzaku (nezkousel jsem). 25 zrejme bude stejna, na fotkach konektor videt neni a forku zespoda nemaji.
Tady to ma ve videu pripojene k powerbance (cas asi 0:53)
https://youtu.be/ndY2TQT87Uc?t=46
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2015
Tak 2 edity:
1) není to BikeBros, ale RockBros
2) tato na nabíječce fakt svítí na nejslabší režim, který je imho na městský provoz dostačující, ale to je na posouzení každého cyklisty
Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:

Pokročilý
Ahoj, díky všem za odpovědi a ochotu pomoct! :) Marku, moc díky za nabídku, vážím si toho. Napíšu email.
Kráčím, tedy jsem.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum