ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
LED svítilny III. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/22/2007
fremen napsal:
Ahojte! Poradite ohladom edc svietidla? Hladam nieco na kazdodenne nosenie, mam zhruba tieto poziadavky:
-kompaktnost (aby to bolo nositelne ako edc)
-prijatelny vykon (nemusi to byt reflektor auta, ale aby to nebola sviecka Happy)
-cervene svetlo- tento mod vyuzivam velmi casto, je to jedna zo zakladnych podmienok
-napajanie typu AA- aby sa v nudzovom pripade dala pouzit klasicka tuzkova baterka
-dobry system zapinania- aby sa stale nezapinala sama v batohu- znie to ako blbost, ale toto ma rozculuje na jednej mojej baterke- stale je vybita, lebo si sama svieti v batohu.

Dakujem za kazdu radu!

Napadá ma Nitecore EA11, ale neviem či ju ešte zoženieš (prípadne Nitecore MT10A).
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/26/2015
Zvažuju nákup olight l1r na klíče a zajímalo by mne, jestli je na trhu něco menšího, ale se stejnou/podobnou svítivostí.

Vybírám i novou čelovkou na běhání jako náhradu za HM23, potřeboval bych tak 200lm, ale alespoň 2h.Grin

Poradite prosím?

Dagoberd vložil tyto přílohy:
Olight_l1r_eos_torch_review_6_1024x683.jpg.jpg

...je to sice dál, ale zato horší cesta.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Na klice - ja nakonec doiteroval k E03, ale je samozrejme o neco vetsi.
Na behani, nevim, kolik do toho chces vrazit, co treba ceska vyroba: https://luciferlights.net/celovka-lucifer-s2x
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/13/2013
Já nosím na klíčích Fénix E02R a spokojenost, jen barva se otírá, ale to je kosmetické.

Čelovka zase Fénix HM50R, teď mají verzi V2.0, která má lepší parametry ještě.
Posláno:

Štamgast
Díky za poradu,ta 50r vypadá fakt dobře a o klíčence budu ješte přemýšlet. mrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Tady o klíčence psal Hanes a pak i já. Mrkni na to:

https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1063137#1063137
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:

Štamgast
@Raďas tak to je slušná a jak se ti jeví po delší době a používání? Koupil bys ji znovu? Dík!
Posláno:

Štamgast
Nemám s ní jedinej problém. Když doslouží, klidně ji koupím znovu.
Výkonově nemá v téhle velikosti konkurenci, ovládání taky super. Z vypnutýho stavu se dá jedním zmáčknutím buď na poslední použitej režim, nebo na nejnižší, nebo na turbo.
Nenosím ji na klíčích, aby se neobouchala. Mám tam smyčku která je akorát kolem zápěstí. Dá se tak nosit a je opravdu hned po ruce. Když ji nemusím mít v pohotovosti, provleču ji na liščí smyčku kolem opasku - taky hned na dosah.
Velká spokojenost.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Nitecore TIP - Existuje TIP-2 a TIP-SE. Čemu byste dali přednost?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Já jsem dal přednostHappy TIP SE, protože jsem potřeboval MALÝ světlo s jasně daným tvarem a hlavně snadno nahmátnutelným ovládáním. Jak už jsem tady psalCool Fenix se mi líbil víc pro svojí mikro velikost, ALE nedokázal jsem najít spoušť.
U týhle Nitecore TIP SE jsem naprosto Happy spokojený a to jak s výkonem, tak hlavně s ovládáním! Který je už daný tvarem svítilny a taky "gumovýma" tlačítkama, který i ve špinavých prstech neklouznou. Původně jsem měl největší strach právě trvanlivosti toho měkkého materiálu tlačítek, ovšem už rok drží PARÁDNĚ.

hanes vložil tyto přílohy:
20210909_083946.jpg.jpg
20210909_083932.jpg.jpg

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den schanim nakou edc svitilnu do kapztky zaujali me tyto 2 nemate snima nekdo skusenost nebo poradite nakou podobnou dekuji,
https://www.kronium.cz/baterka-fenix-e12-v2-0/prod_2314.html
https://www.eurolamp.cz/streamlight-protac-1l-1aa-takticka-svitilna-350-lm-160-m-2
Ta od fenixu by mohla fungovat z nabyjecim clankem nekde sem to cetl ta druha zvlada vyce druhu bateryji

Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/16/2011
Mám Nitecore TIP2 a je to svítidlo s brutálním výkonem a solidní výdrží i přes maličké rozměry.
https://fr.aliexpress.com/item/33011382700.html?gclid=CjwKCAjwy7CKBhBMEiwA0Eb7agbCZ74b83X8IEJMHcac-7JlbfujWSLkmtJuDeytLNlqtuxHagHz5RoCjwUQAvD_BwE
Posláno:
Pokročilý
Taky přemýšlím o Nitecore TIP - a nemůžu se rozhodnout, jestli je lepší TIP-2, nebo TIP SE? Díky předem za postřehy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
Tak keď sa nevieš rozhodnúť, kúp si Fenix alebo Olight. Ušetríš si kopu času s reklamáciami!
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:
Pokročilý
Svajciar napsal:
Tak keď sa nevieš rozhodnúť, kúp si Fenix alebo Olight. Ušetríš si kopu času s reklamáciami!

Chápu to správně tak, že Nitecore má problém s kvalitou?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2010
Mám 3 baterky od Nitecore a žiaden problém.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/18/2010
Olight Baton 3. Vylepšená verze Olight Baton II. Oproti verzi II má verze 3 výrazně delší dobu svitu na jednu baterii. Velikost svítilny stejná, lepší klip a možná hezčí textura těla svítilny.
Ovšem POZOR, ačkoli se to nikde nedočtete, tak svítilna NEFUNGUJE na normální CR123 baterie, ani jakékoli dobjícejí (třeba od fenixu, kterých mám doma několik).
Svítilna funguje pouze a jenom s akumulátory Olight speciélními ty co mají takové to černé plstové kolečko okolo + půlu.
Tyhle akumulátory mají totiž mínus pól jak na spodní straně tak na horní straně těla. A to je kámen úrazu.
Ta svítilna svítí totiž i bez samotnýho těla, stačí jenom baterii přidržet v té horní části s diodou a ona svítí.
Pro mě dost zklamání, protože verze Baton II s těmi normálními članká CR123 fungovala....

groulas vložil tyto přílohy:
olight_baton_3_knife.jpg.jpg

Lépe mlčet a být podezírán, že jsi hloupý, než promluvit a vyvrátit tím všechny pochybnosti - tak tím se bohužel moc často neřídim :-D
groula
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
jhh65 napsal:
Svajciar napsal:

Chápu to správně tak, že Nitecore má problém s kvalitou?

Chápeš to správne.
Aj keď sa nájde dosť spokojných užívateľov, štatistiku nepreštíš.

Ľudia sú rôzni.... mám kolegu, ktorý má už štvrtý Renault a nedá na ne dopustiť.
Mení ich za nové po cca 4 rokoch.

Prvý Olight a Fenix mám už 11 rokov a vyzerajú ako nové. Nebol jediný problém.
A neležia na polici. Tých pádov čo už absolvovali!
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Štamgast
Patřím mezi spokojené uživatele a tak by mě zajímal odkaz na tu statistiku Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
Obávám se že mimo osobních zkušeností se tady žádné seriózní statistiky nedočkáš.
Sám mám s Fenixem střídavé zkušenosti - malé zmetky už jsou všechny K.O., dražší “střední tŕída” (i díky nedobíjecím CR123 a výkonu který v dané době a třídě nikdy nebyl špička hitparád) i po letech drží jak helvítská víra. Olight - první “middle class” drek chcípnul už po roce (ale kvůli mizerné optice jsem ho neoplakával a byl rád za starou E15), dobíjecí S1R Baton za ranec ještě funguje, ale už po roce mu začala jít baterka do kopru a neudrží Turbo II. Nitecore SRT 9 (špičková pětibarevka s 2x USB aku Fenix) - pro mě dodnes finkčně nepřekonaná věc; Nitecore Tiki (malinká dobíjecí W+UV) - druhý rok trvale na klíčích a taky nemá sebemenší chybu. Takže mi to spíš přijde že “každej chvilku tahá pilku”, s výkonnostními ambicemi se to nemá přehánět - a některé modely se holt Číňanovi při vzájemném opajcovávání konkurence povedou líp než jiné Cool

PS: S blížícím se podzimem na mě jdou roupy a pokukuju po LEP “fotonových dělech” - rozmluvte mi to prosím někdo než bude pozdě…
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum