ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
LED svítilny III. Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/10/2018
Za mě Olight Baton 3 super EDC - pro její kompaktnost. Používám jako hlavní svítilnu na kole, 300 lm dobře osvětlí okolí, při 1200 lm vidím skoro jako za dne (samozřejmě jen krátkodobě) Happy. V noci, když se probudím, moon režim (0,5 lm) nemá chybu! S originálním akumulátorem osobně nemám problém...

xixao vložil tyto přílohy:
baton3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/18/2010
radek124 napsal:

PS: S blížícím se podzimem na mě jdou roupy a pokukuju po LEP “fotonových dělech” - rozmluvte mi to prosím někdo než bude pozdě…

To ti nepomůže. Já mám doma fenix pd35 a stejně jsem koupil pd36r.
A obě jenom necine leží ve skříni....
Lépe mlčet a být podezírán, že jsi hloupý, než promluvit a vyvrátit tím všechny pochybnosti - tak tím se bohužel moc často neřídim :-D
groula
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
No ale to jsi dobře udělal, ta 36 je naprosto skvělá! Spousta světla, skvělá výdrž (5000mAh), naprosto kompaktní ( jak zavírák), skvěle zpracovaná.
Pro mne top svítilna, u mě tedy v provozu skoro každý denOk Ok
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
maško napsal:
Mám 3 baterky od Nitecore a žiaden problém.

Jo a kdo shání nějakou tu " NANO 300 LM " na klíče či zip ... Happy ...
PS.: Odzkoušeno jak v běžném užití - Tak i v taktik módu / 2 vteřinová prodleva sepnutí ... Wink ...

https://www.alza.cz/sport/nitecore-tiki-le-d6592247.htm?o=2

HXJOSEF vložil tyto přílohy:
NITECORE.JPG.jpg

LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
xixao napsal:
Za mě Olight Baton 3 super EDC - pro její kompaktnost. Používám jako hlavní svítilnu na kole, 300 lm dobře osvětlí okolí, při 1200 lm vidím skoro jako za dne (samozřejmě jen krátkodobě) Happy. V noci, když se probudím, moon režim (0,5 lm) nemá chybu! S originálním akumulátorem osobně nemám problém...

Já dnes zjistil další věc, která mě nepotěšila. Nosím totiž baterku na krku. 24/7 furt a svítím s ní vlastně každý den, furt, pořád. Před tím fenix E15, pak E16 a těď tohle.
A vona ta svině probíjí. Ta zadní část je furt pod proudem a když se dotknu mokrejma rtama (protože baterku beru do huby a svítím si s ní jako s čelovkou), tak probíjí.
No tak to je fakt úlet.....
Lépe mlčet a být podezírán, že jsi hloupý, než promluvit a vyvrátit tím všechny pochybnosti - tak tím se bohužel moc často neřídim :-D
groula
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
@groulas: Pozdě, Fenix TK30 už je doma (E-bay prodejce knivessale, resp. TOPBLADE s.r.o. ze Slovenska tímto budiž pochválen za super cenu i rychlost doručení!) - a rozhodně nejde o běžné EDC LED blikátko na pajdání ve tmě, ale o speciální kategorii která asi jen tak neomrzí.
I s "pouhými" 500/100 lumeny má ten uzoučký svazek 10-20x větší intenzitu (a tím hned několikanásobně větší "dostřel") než jakákoliv klasika v téhle rozměrové, hmotnostní a cenové relaci - a doufám že nejen kvůli rozptylu v mlze po dešti jsem teď večer v okolí domu nenašel nic, na co by ten brutální "zaměřovač" viditelně nedosvítil. Bonus je že i přes fancy efekt "stometrového světelného meče" je bíle svítící LEP (na rozdíl od regulérních laserů s koherentním monochromatickým světlem, které i s menšími výkony dokáže v sítnici napáchat šerednou paseku) při odrazech poměrně bezpečný, i když samozřejmě ani s tímhle bych si přímo do oka bliknout nechtěl. Při vzpomínce na původní Doom III (a "Duct tape hack") jsem měl za to že obligátní reklamní obrázky čínského fízla s tímhle v podvěsu pod krochnou jsou nepraktický nesmysl, ale po dnešku už si to fakt nemyslím. Ve velkém prostoru je úzký nerozptýlený a neoslňující svazek jasný bonus - zatímco na použitelné orientační osvětlení místnosti v reálu bohatě stačí libovolný odraz od matného povrchu/podlahy/zdi/darebáka/kuny, tmavé lamino/závěs/hadry nevyjímaje. Takže prozatím 100% nadšení z nové hračky, snad že se ráno neprobudím se zánětem spojivek Shocked

PS: Nečekals doufám že číňan bude řešit izolaci u venkovních nabíjecích kontaktů jinak než vřazeným odporem? Asi tě nepotěším, ale ten magnetický nabíjecí konec je doslova magnet na mnohem větší průsery, vzhledem k tomu jak ochotně si "do zkratu" přitahuje různé šroubky, vytažené sponky, koníky ze sešívačky a podobně. Ostatně i to byl (vedle debilně vystouplého bočního čudlu, kvůli kterému se to nedalo bezpečně nosit v kapse na klíčích) důvod proč jsem svůj Baton nakonec degradoval jen na prosté stolní blikátko, protože i v dílně nebo v kapse několikrát přitáhnul něco co neměl - a kvůli něčekanému vybití mi pak neposvítil když bylo potřeba. Jó, zlaté oldschool MicroUSB... NoNoNo
Posláno:

Štamgast
radek124 napsal:

PS: Nečekals doufám že číňan bude řešit izolaci u venkovních nabíjecích kontaktů jinak než vřazeným odporem?

upřímně čekal. Mám doma Armytek, od kterýho to asi čiňan obšlehnul, a tam dokud se nepovolí zadní čast svítilny, tak to nejde nabíjet, tudíž to nemůže probíjet....
groula
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/18/2018
Jakou máte zkušenost s tímhle obchodem dívám se po téhle svítilně a mají na ní zajímavou cenu
https://cz.ledsupermall.com/fenix-e35-v3-0-3000-lumen-usb-c-rechargeable-led-flashlight.html?gclid=EAIaIQobChMIjfjZsLLF8wIVDuJ3Ch0CmgY-EAQYASABEgL--vD_BwE
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
@FerdaHL: Shen Zhen Jie Rui Yuan Inc., kontinentální číňan, s "českou" verzí stránek generovanou dost humorným strojovým překladem... Sorry, ale za necelých 5 stovek navíc bych si na Tvém místě radši ušetřil starosti a nakoupil se zárukou u nás, nebo aspoň v EU NoNoNo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/13/2013
Ahoj, uvažuji o pořízení Nitecore Tip SE, ale mám dotaz k ovládání. Jde krátce a opakovaně probliknout plným světlem? Nebo se režimy opakovaným zmáčknutím přehazují apod?
Díky moc Admire
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/16/2011
Mám Nitecore Tip 2 a tam to jde. Krátkými stisky horního tlačítka se procházejí režimy, při dlouhém stisku se zapne turbo režim, svítí to, dokud držíš tlačítko. Turbo režim funguje při rozsvícené i zhasnuté svítilně.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Taky bych chtěl něco malého a líbí se mi výše zmíněné Nitecore TIP. Můžete mi někdo ale vysvětlit, jaký je rozdíl (kromě vzhledu) mezi TIP 2 a TIP SE? Díky.
Posláno:

Pokročilý
Tak se bude testovat... Nitecore má super ovládání a neskutečnou svítivost, ale oproti Fénixovi už na klíčích trochu vadí...

Bubo Bubo vložil tyto přílohy:
IMG_20211125_140637_2.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/16/2011
Nitecore TIP SE má ledky OSRAM P8 LED, které mají nepatrně nižší výkon. Nitecore TIP S2 má značkovější CREE XP-G3 SE s o něco vyšším výkonem.
Posláno:

Pokročilý
Bubo Bubo napsal:
Tak se bude testovat... Nitecore má super ovládání a neskutečnou svítivost, ale oproti Fénixovi už na klíčích trochu vadí...

Tak nakonec je v inzerci, pokud by byl zájemce...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Ahoj
Koukám po nový.čelovce do práce, podělte se o zkušenosti🙂

Teď mám Pezl Tika s dokoupeným akumulátorem.

Svítím si ve většině jenom pod ruce a max. pod nohy = nepotřebuji extra výkon. To už raději "širší" kužel světla, prostě pracovní osvětlení.

Díky Happy
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ahoj,
S dovolením se přidám k hanesovi...
Řeším náhradu za dosluhující Petzl Tikka XP, která už svítí blbě i v naprosté tmě a s novýma baterkama.
Oslovilo mě toto :
https://www.kronium.cz/nabijeci-celovka-fenix-hl18r-t/prod_2371.html

Co vy na to?
Díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Fenix HM61R.Tenhle kousek bych mohl doporučit s čistým svědomím... čelovka, možnost sundat a využít s klipem třeba na kapsu, magnetická koncovka pro uchyceni třeba na kapotu auta. Nabíjení pomocí magnetického konektoru 👍👍👍. A široký kužel.

Dudulik vložil tyto přílohy:
IMG_20211206_170814.jpg.jpg
20211206_170616.jpg.jpg
IMG_20211206_170835.jpg.jpg
20211206_171834.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2015
hanes napsal:
Ahoj
Koukám po nový.čelovce do práce, podělte se o zkušenosti🙂

Teď mám Pezl Tika s dokoupeným akumulátorem.

Svítím si ve většině jenom pod ruce a max. pod nohy = nepotřebuji extra výkon. To už raději "širší" kužel světla, prostě pracovní osvětlení.

Díky Happy

Na práci kolem domu používám už více než rok Decathlon TREK 500 USB 200 lm. Za ty prachy absolutně dostačující
Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum