ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
LED svítilny III. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/7/2010
Tygerstyle napsal:
Borci co používáte při údržbě svítilen jako mazání na závity a gumové O kroužky?
Nechce se mi kupovat mazivo Fenix nebo Nitecore 5g za 180+130 doprava....

Obecně vím, že je nejlepší silikonové mazivo, aby to neleptalo O kroužky a něco doma mám, ale zajímají mě vaše zkušenosti. Ok

Ekolube Silikon Grease, za cenu té minilahvičky toho máš putnu, využiješ i na jiná těsnění v domácnosti nebo u auta, mám vyzkoušeno, že nepoškozuje těsnění ani u té nejvyšší zátěže, udávají -70 až 150 stupňů provozní teploty
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
patuloz napsal:
@Dudulik, ako je na tom prosim ta E35 v porovnani s PD40R z pohladu dosvitu, rozptylu svetla a vydrze akumulatoru? Vlastnim PD40R a nevyhovuje mi velkost a prstenec, pride mi dost velka na vozenie na bicykli, tak som rozmyslal nad mensou E35, len mam obavu z dosvitu a sirokeho kuzelu svetla.

Prvni foto PD40R studenější odstín, druhé foto E35 teplejší odstín 😉

Dudulik vložil tyto přílohy:
PD35R.jpg.jpg
E35.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
https://youtu.be/J-PCkFBoXFA ..."dokapsová"...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
EM napsal:
"dokapsová"...

Chce sa mi z týchto metrosexuálnych chujovín zvracať.

Základy optiky sa učia v šiestej triede ZŠ. Škoda, že väčšina populácie toto prespala, alebo hrali pod lavicou piškvorky.
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
Ppetr napsal:
Koukal jsem že Alza zas válcuje, Fenix E35 v.3 je za necelych 1500 vs kronium snad 2090,-

Alza neválcuje, tohle byla bazarovka. Už ji mám doma a v pohodě. Dík za upozornění...Happy Ještě je tam jedna rozbalenka za osmnáctset a něco. Nový lampy tam jdou v cenách jako jinde .
IRA
Posláno:

Pokročilý
Bazarovka z Alzy. Plně funkční. Jako nová, žádnej šrám. Příslušenství kompletní, jen chybí původní obal. Alza dává dvouletou záruku. Tak co víc si přát Happy

IRA vložil tyto přílohy:
P1080277.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/23/2023
Drobec ale svieti dobre

Kudlanka5 vložil tyto přílohy:
DSC_8383_01_01.jpeg.jpg

IRA
Posláno:

Pokročilý
Dneska přišla nová hračka Grin

IRA vložil tyto přílohy:
P1080279.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Happy Ok Applause

20230202_173411.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Tak mám novýho spolupracovníka Happy FENIX WT23R
Příšel včera a odpoledne hned se mnou do práce. Stejně i dneska a spokojenost.
Velice šikovný je zapínací-přepínací čudl, ale nejvíc ČMUĎAJS je to bezkontaktní zapínání!

hanes vložil tyto přílohy:
20230202_103118.jpg.jpg
20230202_103108.jpg.jpg
20230202_103059.jpg.jpg
20230202_103055.jpg.jpg
20230202_102740.jpg.jpg

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
IRA
Posláno:

Pokročilý
Happy

IRA vložil tyto přílohy:
001__4_.JPG.jpg
001__5_.JPG.jpg
004__2_.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/13/2015
Ahoj vespolek, mám od konce září Fenix E03R. Nosím ji na klíčích občas v kapse u bundy, ale většinu v přední kapse kabely přes rameno. Nějak velké namáhání a tlaky na tlačítko se tedy nekonají, ale teď mi začalo dost zlobit. Je problém doubleclickem odemknout a zase zamknout. Povede se to třeba až na 10tý pokus. Máte někdo podobnou zkušenost? Upřímně mě to dost sere
Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:

Štamgast
zase2: mám ji a myslím že ji nijak nešetřím, a v pohodě👍. Závada se může vyskytnout.Napiš do Kronia, řeší vše luxusně👏
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/13/2015
@Dudulik Ok Ok Ok
Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Mam dve (na klicich od bytu a od auta), na obou uz je slusne odrbany elox na hranach, ale tlacitka bez problemu. Takze bych rekl to, co Dudulik.
IRA
Posláno:

Pokročilý
Ještě trocha nostalgie... Při dnešní debordelizaci na mě vypadlo tohle. V tý době byla led ještě v plenkách. My na přilby fasovali žlutý, tlustý věci. Byly napájený 2x AA a ty baterky jsme si museli kupovat sami. Tohle svítilo mnohem líp, mělo to tři ledky. Bylo to napájený třema 1,5 V pidičlánkama, nikdy jsem je neměnil. Udělal jsem si plechovej držák a přidělal na přilbu. Vydrželo mi to až do nucenýho odejití do důchodu.Happy
Zajímá mě, čím hasiči svítí dneska. My měli v autech nainstalovaný nabíječky a v nich svítilny Nimh s kloubovou hlavou. Jenže, po zásahu putovala lampa zase do nabíječky a pamět'ovej efekt byl na světě. Na tohle téma dokáže navázat kolega Dudulík, když bude chtít...

IRA vložil tyto přílohy:
P1080282.JPG.jpg
P1080283.JPG.jpg
faktura_058.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
IRA: téma nijak zajímavé. To co tu popisuješ za svítilny, je "lidová tvořivost" dříve vídaná u dobrovolných jednotek a za mne to u hasičů nemá a nemělo co pohledávat. Svítilny co se vždy používaly měly a mají certifikaci Ex do výbušného prostředí už z logického pohledu. I kdysi dávno na staré PZ přilbě jsme používali důlní KOP lampy. Pak na Gallety Maglite svitilny Ex, pak mám na technické přilbě držák Ex svitilny Dräger. V autech taky všechny svítilny v Ex provedení.Nyní už se dělají přilby s vestavbou svítilny opět Ex. Ale jen můj pohled obyč. hasiče 😉.( vlastně nepotřebného důstojníka 😉🚒)
Současná moje přilba Rosenbauer se svítilnou👍

Polish_20230205_152052940.jpg.jpg

IRA
Posláno:

Pokročilý
Dudulik napsal:
IRA: téma nijak zajímavé. To co tu popisuješ za svítilny, je "lidová tvořivost" dříve vídaná u dobrovolných jednotek a za mne to u hasičů nemá a nemělo co pohledávat. Svítilny co se vždy používaly měly a mají certifikaci Ex do výbušného prostředí už z logického pohledu. I kdysi dávno na staré PZ přilbě jsme používali důlní KOP lampy. Pak na Gallety Maglite svitilny Ex, pak mám na technické přilbě držák Ex svitilny Dräger. V autech taky všechny svítilny v Ex provedení.Nyní už se dělají přilby s vestavbou svítilny opět Ex. Ale jen můj pohled obyč. hasiče 😉.( vlastně nepotřebného důstojníka 😉🚒)
Současná moje přilba Rosenbauer se svítilnou👍

Máš pravdu, lidová tvořivost. Ale tenkrát jsme jinou možnost neměli, když jsme si potřebovali posvítit na to, co dělají ruce. Ty žlutý věci co jsme fasovali proti podpisu, možná certifikát měly, ale svítily na h...o.Beating Ostatní technika se modernizovala docela rychle včetně osvětlovacích agregátů, zaplaťpán Bůh za to, ale osobní svícení pokulhávalo. Když se vlezlo např. do nabouranýho auta, bylo potřeba vidět detaily, tak jsme dělali, co jsme mohli. Sad

Z nepotřebnýho důstojníka s nic nedělej. U nás už jsou jen dva kluci co se mnou sloužili. Jeden je poctivej strojník, druhej udělal sice vejšku, ale je jen velitel družstva, ale výbornej kluk. Ostatní, co jsem znal, buď dávno odešli a nebo vystudovali a ztratili se v kanclech a nebo vyučujou. Oh No
(právě tihle vyučující, byli dost podivní týpkové. První pořád řval, druhej byl pábitel u kterýho nebylo jasný, kde končí pravda a začíná fikce a třetí, převelenej z jinýho okresu, byl nebezpečnej svýmu okolí vlastní, lidovou tvořivostí, kterýžto vynálezy prosazoval i když to bylo o hubu. Proto se ho tam zbavili a nám hodili... A tihle dneska vyučujou ve Zbirohu, konec světa nastal...) mrGreen

Ještě k Fenixu... Kronium píše, že Fenixy jsou vhodný i pro hasiče, ale co jsem pochopil, certifikace tam nejspíš asi nebude a není, Kronium hovoří o venkovních podmínkách. Neutral
P.S. co svítí v Rosenbaueru?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2019
.

Tonyto73 vložil tyto přílohy:
IMG20221225112148.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Trochu nalejvárna, ale hromada informací k čelovkám.
Je to prej na pokračování, takže prej bude druhej díl ...

https://www.youtube.com/watch?v=0hQr7uMmyTE

K vítězství blbosti úplně vystačí zabedněnosti rádoby chytrých lidí !!!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum