ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
LED svítilny III. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/7/2010
Tedy za mě parádní video bez faktických chyb, dobře zpracované, aby bylo pro běžné lidi pochopitelné Ok
Opravdu mohu prohlásit, že neznám nikoho, kdo by to zpracoval líp, a to jsem na Fotonmagu, který se světly zabývá, registrován 10 let a nějaké recenze svítilen jsem taky dělal
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/26/2011
Požádám o radu:
Hledám svítilnu s pevným fokusem (bez zaostřování) a bez funkce, tzn. zmáčknu a svítí (žádné blikání a 50% svit).

Zná někdo takovou svítilnu max do 1000 Kč?
To co nacházím je vždy s tunou nechtěných funkcí a serepetiček.
Svítivost stačí 150-500 lm.

díky za tipy
O.
Posláno:

Štamgast
Trustfire L2, nemá žádné debilní blikačky, a má jen dva režimy, což je podle mě akorát, když dochází energie přepneš na ten slabý s pár lumeny. Můžeš použít tužkovou baterii, pak má 150/3 lumeny nebo 14500 akumulátor, pak má 1000/10 lumenů (nedoporučuji, vyžere akumulátor strašně rychle). Cena do 500 korun, u nás jsem jí neviděl, ale z Aliexpressu je za pár dní doma a clo neplatíš, už mají evropské sklady nebo je clo zahrnuto.

https://www.aliexpress.com/item/1005004775534582.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.45411802l3fa3P

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/26/2011
díky za tip, ta vypadá dobře i za normální peníze
O.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
Nepamätám si to presne, hľadal som ten príspevok a nenašiel.

Nehľadal takéto niečo Hanes???

https://www.fenixlighting.com/products/fenix-cl28r-rechargeable-lantern

Má to celkom dobrú batériu a tým aj výdrž.
Do chatky v záhradkárskej osade, kde nemám 230, ani solár a veľkú powerbanku je to ideál.
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Štamgast
Do chatky bych volil spíše tohle, můžeš z toho mít stolní lampu nebo světlo pověšené u stopu a krásně to osvětlí co potřebuješ, každé rameno se dá naklopit samostatně o 90 stupňů. Dá se koupit u nás nebo na Aliexpessu zhruba za půlku, jak se kdo na nákupy cítí. Tři stupně výkonu, dva odstíny světla, velká baterie

https://www.alza.cz/sport/klarus-cl2-d7457358.htm?evt=ac

Klarus je slušná značka, z vlastní zkušenosti zpracováním i poruchovostí jen kousíček za Fénixem

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Za mne povedená čelovka Fenix HM65R 👍.
Malá a skladná, lehká magneziová slitina, super výkon a hodně slušná výdrž. Jednoduché režimy, ovládání taky povedené...indikátor stavu baterie super👍😉.

Dudulik vložil tyto přílohy:
20230226_204500.jpg.jpg
20230226_204514.jpg.jpg
20230226_204540.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/20/2015
doteraz som sa Fenixom vyhybal kvoly (pre mna) zasadnej črte - nastavenie SW, ze ich baterky postupne znizovali svetelny vykon. Ked si chcem nastavit xyz lumenov, tak v zasade ocakavam, ze to baterka podrzi "do skapania".

ako je to s tym udrzanim svetelneho vykonu? dik.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/17/2010
Já mám od Fénixe baterie 3 a ty postupně výkon nesnižovaly. Měli funkci regulaci konstantního proudu, který udržuje konstantní výkon. Také i který model od fénixu tuto funkci má. Měl jsem i čelovku Fenix HM23 na jednu AA a tato funkci neměla , světelný výkon se tedy postupně snižoval jak AA článek slábnul . Ale řekl bych že většina svítilen Fenix je funkci regulace konstantního proudu vybavena.
Posláno:

Štamgast
Calvin: hodně nekonkretní dotaz Laugh
Koukni třeba na Kroniu na jednotlivé svítilny a zjistíš že ne všechny to mají stejně. A u každé tam najdeš popis, prametry i graf😉. ( Teda pokud Ti nešlo o to aby to někdo udělal za Tebe ) Wink
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/16/2021
Za mně malá skladná je Petzl Bindi, má to 35g a 200lm, do 50m je vidět, tak na 20m dost dobře, je tam i přepnutí na červený mód, nabijeni akumulátor a vydržela mi svitit na 5 ti denním výšlapu, jinak to má vydržet 50hodin svicení. Krytí je tam IPx4. Dá se v pohodě chytnou na popruh od batohu a naklonit podle potřeby, nemusí být zrovna na hlavě.

Bonebreakers vložil tyto přílohy:
20230227_163415.jpg.jpg

„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Posláno:
Začátečník
Dudulik napsal:
Calvin: hodně nekonkretní dotaz Laugh
Koukni třeba na Kroniu na jednotlivé svítilny a zjistíš že ne všechny to mají stejně. A u každé tam najdeš popis, prametry i graf😉. ( Teda pokud Ti nešlo o to aby to někdo udělal za Tebe ) Wink

Nie, prave ten graf ma mätie. Som si isty, ze to bolo / je specifikum Fenixov, na ktore si oar ludi aj stazovalo - necheli ako ja, aby im software redukovak vykon. Skusim dohladat, co mam na mysli...ale dik za reakcie
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
Mám Fenixy od 450 do 5200 lumenov a žiadny pokles výkonu som nezaznamenal.

Pokiaľ máš také oko, ktoré zaznamená ten 2-5%-ný pokles výkonu pred prepnutím do nižšieho režimu, tak to zožeriem svoj skalp "s octem a cibulí!" Laugh Laugh Laugh
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/10/2016
calvin: Jak píšou kluci..., musíš hledat model s konstantní regulací výkonu. To je třeba HM51R Ruby V2.0. Ta to má přesně jak chceš. No a kdyby si chtěl čelovku, která to nemá, ale má snižování výkonu, tak aspoň hledej tu, kde to snižování není tak brutální.. Viz třeba rozdíl mezi HM65R-T a HM65R. Já mám tu konstantní regulaci taky radši, ale prý zákazníci víc chtějí to snižování a tím pádem delší výdrž... Happy. Já si radši vezmu náhradní baterky.. Happy
Posláno:

Štamgast
Ono to chce hlavně rozlišit snížení výkonu z důvodu vybíjení aku nebo snížení výkonu z důvodu neuchlazení čelovky!!!
Posláno:
Začátečník
mozno som sa trochu blbo vyjadril, ale totok som myslel, kapitola o Regulacii vykonu:

www.kronium.sk/porovnanie-celoviek-fenix-hm50r-v2-0-a-hm51r-v2-0/info_128.html

po fenixe som stale poskuloval, v poslednom case aj kvoly servisu a doplnenemu cervenemu svetlu. ale dik za nasmerovanie, nemaju to zjavne vsetky modely celoviek Applause

zdenki: dik, presne to som myslel...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2008
Ahoj pánové. Nastal čas pro novou čelovku. Jelikož jsem nasbíral v Hudy sportu body za Everest, tak mám kupón na nákup v hodnotě 1.000,-Kč. Koukal jsem tam na čelovku Fenix HM51R Ruby V2.0, která by mě přišla na nějakých cca 700,-Kč. Má někdo z touto čelovkou zkušenosti? Hledám lehkou čelovku bez toho vrchního pásku. Bude sloužit jen v případě nočního pochodu. Díky
Něco tam je a všechny nás to zabije.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Mam predchozi generaci a slouzi dobre. Takze ja bych se te v2 nebal.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/19/2010
Mna niekedy dost hneva to uberanie vykonu ked nieco robim prip. idem na biku a zrazu... 🙄🙄🙄. Viac by mi vyhovovalo konstantne svietenie . A ten max vykon je tak na 3min a hned potom to tepelna ochrana prepne nižšie.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/16/2021
Kasprik, napřed si přečti pravidla v Hudy pro slevy Wink minimální cena zboží pred uplatněním slevy je 2000,- takže asi Ruby neklapne bohužel.
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum