ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
LED svítilny III. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/10/2018
.......do futrálu se to vejde a když už jsem byl v ráži, tak jsem objednal ještě ten tranzistorák.

Moje první svítilna s vestavěnou baterií. Jsem zvědav jakou to bude mít životnost.

Myslím, že mám pokryté všechny situace, a na několik let pokoj.

janm vložil tyto přílohy:
IMG_8306.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2020
Obyčajný Fenix E09 R. Začínam prichádzať baterkám na chuť.

Evenk vložil tyto přílohy:
IMG_20230731_221942506_HDR.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
janm napsal:

...jdu nabíjet a pokud se to podaří, tak se podělím o zážitky.

Tak dva postřehy k HT30R...

na procházky po lese ani nikde jinde to není. Na svícení pod nohy je kužel světla úzký a i při nižším výkonu je to spíše o hubu než pohodlnou chůzi díky oslepujícímu světlu (odrazům).

Svícení do dálky je takové rozporuplné díky světelnému smogu všude možně (počítám do toho i svit měsíce) ... takže na takových 500-600 metrů je to OK .... dále by musela být naprostá tma, aby to uživatel dokázal docenit.

Dokáži si to představit jako ideální svítilnu pro záchranné akce v otevřeném prostoru bez světelného smogu (moře, voda apod.) ... nebo na vypálení očí sousedovic štěkajícího psa.

Každopádně každé rozsvícení dokáže vyloudit úsměv na tváři (je to opravdu jiná úroveň svícení)

Tranzistorák vyzkoušel syn pod celtou.

Svítil s tím 10 dní cca 2 hod denně a poslední den se to přeplo do nejnižšího režimu. Reguloval si to sám, takže nevím co s tím dělal.
Nabít to z 10000 powerbanky se povedlo jenom na "tři diody", ale z toho obviňuji morálně zastaralou powerbanku.

Každopádně si to chválil více než čelovku, takže asi dobrýGrin

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/4/2009
Fenix E01 mám stále s sebou. Malinká svítilna na jednu AAA. Pomocník k nezaplacení. Mám v plánu pořídit ještě jednu na klíče od auta.

Jirka80 vložil tyto přílohy:
IMG_9083.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
janm napsal:
janm napsal:

...jdu nabíjet a pokud se to podaří, tak se podělím o zážitky.

Tak dva postřehy k HT30R...

na procházky po lese ani nikde jinde to není. Na svícení pod nohy je kužel světla úzký a i při nižším výkonu je to spíše o hubu než pohodlnou chůzi díky oslepujícímu světlu (odrazům).

Svícení do dálky je takové rozporuplné díky světelnému smogu všude možně (počítám do toho i svit měsíce) ... takže na takových 500-600 metrů je to OK .... dále by musela být naprostá tma, aby to uživatel dokázal docenit.

Dokáži si to představit jako ideální svítilnu pro záchranné akce v otevřeném prostoru bez světelného smogu (moře, voda apod.) ... nebo na vypálení očí sousedovic štěkajícího psa.

Každopádně každé rozsvícení dokáže vyloudit úsměv na tváři (je to opravdu jiná úroveň svícení)

Mám LEP svítilnu od jiného výrobce, 4Tool, což je divize Xiaomi, tedy rozumný kompromis ceny a kvality, nechtělo se mi dávat tolik peněz. Co se týče technologie, jedná se o modrý laser, přes luminofor konvertovaný na bílé světlo a místo zaostření rozostřen na kužel 1,5 až 3 stupně dle výrobce a účelu. Takže fakt nesvítil nikomu do očí, pokud mu nechceš ublížit.
A z blízka i bacha na odrazy od zrcadel. Když jsem si pohrál skončila namontovaná na PCP vzduchovce, pro večerní střelby do těch 50 metrů super, obecně na zbraně předpovídám téhle technologii uplatnění. Na trhu jsou už i kombinované svítilny laser na dálku a diody na blízko, ale zatím to vždy zkurvili tím, že se ovládá jedním tlačítkem, takže k laseru se musí člověk proklikat několika režimy. Ale tohle je cesta ke kapesní univerzální svítilně
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/19/2010
Poslední přírůstek E18R

mici25 vložil tyto přílohy:
20230829_191037.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
O tom LEP Fenixu uvazuju.

@wizard, prosimte, muzu pozadat o info kde se shani ten levnejsi ekvivalent?
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/23/2008
Zdravím. Mám dotaz uvažuji o koupi čelovky fenix HM 61r 2.0 a zajímá mě jestli tu není někdo kdo jí vlastní a zároveň nosí dioptrické brýle. Některé čelovky totiž svítí za brýle tak moc že jsou skoro nepoužitelné. Tak by mě zajímaly skušenosti s ní děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/8/2009
Hodně jsem si oblíbil tuhle malou mrchu Grin
Po vypálení laserem mého oblíbeného motivu v Berounském obchodě s noži kde mimo jiné vypalují i do nožů čepelí a spoustu dalšího,je ta mrška dokonalá Grin Ok

JDaniels vložil tyto přílohy:
1000008541_01.jpeg.jpg
1000008542_01.jpeg.jpg

Stát si za tím, co je správné, chce odvahu, ale není jiná cesta.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/19/2010
Mam 51ku a s okuliarmi nieje problem teda pokial ju neotocis rovno pod seba.... V chladnom pocasi skor oslepuje vydychovany vzduch
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
Máte už niekto novinku Fenix HT18R?

Podľa parametrov špička s poriadnym dosvitom v relatívne malom tele a bezkonkurenčným krytím vrátane nabíjacieho konektora.

Ani cena neni tragická.

Len škoda, že som už prekročil limit na vianočné darčeky!
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
FALLEN napsal:
Zdravím. Mám dotaz uvažuji o koupi čelovky fenix HM 61r 2.0 a zajímá mě jestli tu není někdo kdo jí vlastní a zároveň nosí dioptrické brýle. Některé čelovky totiž svítí za brýle tak moc že jsou skoro nepoužitelné. Tak by mě zajímaly skušenosti s ní děkuji

Ahoj. Mám ji a za mne hodně univerzální svítilna. S osvícení za brýle není problém, v uchycení se naklápí tak že je na Tobě jak ji nastavíš. A u té verze 2 je i držák na popruh hodně dobře vyřešen👍. Za mne neprohloupíš.

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
Nestretol sa niekto s niečím podobným.

Kúpil som dva náhradné chránené Armytek 18650 3500 mAh k armytek čelovke wizard c2 wr. Kupoval som ju kvôli červenému svetlu 250 lum.

Prišli mi baterky, ktoré sú prelepené. Je vidieť na každej podklad inej farby. Sú hrubšie ako iné 18650, ktoré mám. Jedna z nich ani nevojde napr. do zebry.Pričom pôvodná batéria kúpená s čelovkou bola užšia nebol na nej ďalší obal.

Na obale je síce 3500 protected, no okraj akumulátora je inej farby než je fotka v eshope.

Dík za reakcie.

Dido vložil tyto přílohy:
20240105_211736.jpg.jpg
20240105_210710.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Môj origo Armytek 3200.
Prebalené Akumulátory by šli okamžite naspäť.
O tom by som ani nerozmýšľal.

manuel noriega vložil tyto přílohy:
IMG_20240106_110215.jpg.jpg
IMG_20240106_110224.jpg.jpg
IMG_20240106_110238.jpg.jpg

EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
....asi přebalenej Molicel
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Ahojte

Ďakujem za reakcie, vytiahol som z fotiek úrovne a ukázalo mi to toto.

Ružový je určite tento akumulátor
Akumulátor SAMSUNG SDI INR18650-35E - 3500 mAh, Flat Top, 3.7V, bez ochrany, 13A

Zelený je z najväčšou pravdepodobnosťou
LG 3500MAH 3C LI-ION BATTERY (INR18650MJ1)

ružový je nechránený, zelený nie som si istý, cena niekde úplne inde, než akumulátor, ktorý som si v obchode objednal.

Idem písať do obchodu, uvidím ako sa zachovajú. Reakciu uvediem.

Dido vložil tyto přílohy:
20240106_114945.jpg.jpg
0SAMSUNG_SDI_INR18650_35E___3500_mAh__Flat_Top__3.7V__bez_ochrany__13A.jpg.jpg
0LG_3500MAH_3C_LI_ION_BATTERY__INR18650MJ1_.JPG

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
Všetky tie "značkové" akumulátory výrobcov LED svietidiel sú buď rovno označené fóliou zákazníka alebo druhý raz prebalené Samsungy, Panasonicy, alebo LG.

Serióznejší výrobcovia si to dajú hneď zabaliť do svojej fólie , bez tej zelenej alebo ružovej medzivrstvy.

A ak si niekto myslí, že batéria zn. Armytek je lepšia ako zn. Samsung, nech pre tento pocit kľudne zaplatí dvojnásobok, trojnásobok!
Ako to povedalo BMW - kupujete si pocit. No a najlepší pocit z tejto kúpy bude mať vždy ten "prebaľovač" Laugh Laugh Laugh

Kto si chce kúpiť dobrý výrobok za reálnu cenu, ten si pozrie testy a diskusie na nejakom fóre o LED baterkách, následne sa rozhodne podľa parametrov, recenzií a zdravého rozumu.

So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Štamgast
Aj takýto prístup sa dá použiť, ale len vtedy ak si to vedome objednávam.

Ja som zaplatil za origo akumulátory a také chcem. Keby som vedel, že dostanem prebaľované tak ai objednám inde.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Ja mám čelovku Armytek Wizard už tak 6 či 7 rokov.Ten akumulátor z fotky mi prišiel vtedy s ňou.
Stále drží dosť dobre.Dá sa nabiť tak že čelovka ukazuje plnú kapacitu.A to bol používaný často jak v lese,na bicykli,pri ceste do práce.Neskôr som kúpil neorigo akumulátor aby keby bolo treba,proste pre istotu.Ten je tak o polovicu mladší a polovicu lacnejší.Použitý bol minimálne.
Nabiť sa už nedá tak aby čelovka ukazovala plnú kapacitu.Radšej dať 14 eur za origo miesto 7 za "neviem čo kupujem".Zas taká pálka to nieje a vydrží mi origo roky.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum