ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ddemo Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/20/2015
Dovojulem si Vam predlozit moj prvy pokus o vlastny dizajn nozika. Cepel som kupil od pana Mozolica, rukovat som vymyslel ako kombinaciu mahagonu a nejakeho ovocneho dreva co sa mi valalo v dielni. Drevo je prekladane s medenymi kruzkami vyrobenymi z vodovodnych Cu trubiek (rozvinute a rozklepane). Cepel bola povodne tmavsia, ale nakolko sa mi ju podarilo "poskodit" (hanba ma fackuje doteraz...) tak som ju musel rucne prebrusit a prelestil 2500. Strojove lestene by to asi bolo krajsie... ale aj to raz bude. Viem ze na noziku je mnozstvo drobnych nedostatkov, ktore urcite neujdu pozornym noziarom, ale aj tak uz skoncil u mna v policke... :) Dakujem za vase nazory...

ddemo vložil tyto přílohy:
DSC_5010.JPG.jpg
DSC_4977.JPG.jpg
DSC_5043.JPG.jpg
DSC_4995.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/12/2007
Na to, že nie si nožiar, je to krásna práca. A bola by krásna, aj keby si bol nožiarom. Palec hore Ok
Nabudúce si čepeľ obalíš a je po probléme.
Posláno:

Pozorovatel
Laci, noz som mal pekne obaleny, ale ako som rucne brusil a napasovaval jednotlive drevene segmenty na miesto, spicka sa mi "nechtiach" zapichla trosicku do ponku (co som netusil) a hned na to som si isiel pozriet rucku z profilu a tu jemnucke puk.... red face No islo ma drbnut... taka pekna cepel a mne sa podarilo odlomit asi milimeter zo spicky... tak som to musel cele znova zaspicatit...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/10/2009
pěkně sis s tím pohrál Ok ...jen tak dál
Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/20/2014
Applause Applause Applause Super..pěkná práce. Ok
Per aspera ad astra
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Kus poctivého noža. Ozaj zaujímavý dizajn rukoväte. Na amatérsku prácu to teda vôbec nevyzerá...Ok
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Pozorovatel
Moje prve dva pokusy o jednoduche Tantō. Prva cepel z eBay damaskova prekladan ocel, druha cepel od Juraja Kubinca, slovenskeho vyrobcu japonskych mecov katana, zastita-tsuba takisto velmi jednoducha zo zelezneho kruzku bez ozdob matovana rozzeravenim a ponorenim do oleja. Podstavec zvareny s obycko profilov a nastriekany ciernou gumou v spray. Napis namalovany z predlohy stiahnutej z netu, aj ked netusim ci by ho vedel nejaky origo japonec identifikovat ..:) Drevo na rukovate ... no pravdu povediac uz si nepamatam, lebo som toho po burzach nakupil viacej a uz som stratil prehlad. Treba to brat ze tieto noze su take moje skolske pokusy... takze nedavam to sem ako "dokonalu" pracu... preto ma nezakopte pod zem v komentaroch .. :) Dalsie uz budu zase o kus lepsie.. Wink

DSC_4893.JPG.jpg
DSC_4873.JPG.jpg
DSC_4850.JPG.jpg
DSC_4876.JPG.jpg
DSC_4900.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Pridavam dalsi nozik vyrobeny pre vlastne potesenie... taka jednoduchsia verzia... damaskova ocel (kupena), mednene podlozky a mahagonova rukovat.

DSC_5281.JPG.jpg
DSC_5278.JPG.jpg
DSC_5280.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
A toto je zatial moja posledna praca... a podla burlivych reakcii tu na fore asi aj posledna uverejnena Sad
Damaskova cepel z eBaya, medena podlozka , mahagon a v prvej verzii ohnuty medeny plech vyplneny karbonovym vlaknom a medenymi pilinami...ale kedze vysledny efekt nebol to prave orechove, prerobil som celu ruovat na kombinaciu mahagon a med. Finalna verzia je ako prva, ten nezdareny karbonovy pokus len pre zaujimavost na konci.
K vsetkym nozikom su este v plane aj puzdra.

DSC_5339.JPG.jpg
DSC_5321.JPG.jpg
DSC_5297.JPG.jpg
DSC_5295.JPG.jpg
DSC_5373.JPG.jpg
DSC_5316.JPG.jpg
DSC_5369.JPG.jpg
DSC_5318.JPG.jpg
DSC_5165.JPG.jpg
DSC_5113.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/12/2007
Pozrimeže, aké počiny. Vidím, že ťa upútali damašky pakistanských knifemacherov. Časom ťa to prejde a budeš robiť z "porádnej ocele". Pan Truhlář kdysi říkal - pouze nezatrpknout. Wink
Posláno:

Pozorovatel
tak moj prvy komplet cely filetacik...cepel N690 (zamerne ponechane stopy po bruseni), rucka synteticka slonovina - elforyn, byvol, med...

DSC_7762.JPG.jpg
DSC_7697n.jpg.jpg
DSC_7711.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
Ok , jediný, co se mi nelíbí, je ta matka na konci.
Posláno:

Štamgast
Tak, tak- tiež sa k tomu pridávam. nesedí to k nožu, ani k použitým materiálom. Aspoň teda mne...
Posláno:

Pozorovatel
No podobne som ani ja nebol uplne na 100pro stotozneny s tym koncom... ale nie som si isty... vylepsila by to uzavreta matica s ockom a zapletenym spagatom..??
Posláno:

Štamgast
Za mňa áno, aspoň podľa uvedeného popisu...
Posláno:

Pozorovatel
Tak narychlo som zbastlil nejake puzdro k filetaku, kedze idem vecer na dovolenku a nech nemusim nozik balit do novin ci utierky..:) V kozi je otlaceny spagat ktorym som stahoval puzdro do tvaru noza...a vznikoo to tak nahodou... neplanoval som to odtalcit, ale ked uz tam ten spagat bol tak som to supol do zveraku na vysusenie... Puzdro je vyslovena rychlovka... :)

DSC_7781.JPG.jpg
DSC_7795.JPG.jpg
DSC_7800.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Dalsi do zbierky... cepel od bearpaw..povodne sice skeleton, ale spekuloval som ako to vybavit peknou ruckou. Nakoniec som to pokryl karbonovym vlaknom v usporiadani OSB (takto to uz niekto nazval v inej diskusii) A ten epoxy v takej hrubej vrstve..tak to bol oriesok...video sem dam ked sa mi to podari stiahnut z telefonu (stary křáp nekomunikuje..). Noz je v pouzivani, preto ta "ojeta" cepel

DSC_9383.JPG.jpg
DSC_9387.JPG.jpg
DSC_9393.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/3/2011
som rad ze je pouzivany. a ze pracuje. nech ti dobre sluzi v tom novom kabate Ok
Posláno:

Pozorovatel
este pripajam video ako udrzat riedky epoxid na rukovati aby nestiekol.. :)
ja viem ze kvalita je katastrofalna, ale stary mobil lepsie nevie...

https://youtu.be/5DAyMzXs27M
Posláno:

Pozorovatel
Zdravim...tak dalsi nozik (pre syna na narodeniny...). Cepel je tu z knajfu..prekovany pilnik, od majitela dosla aj s obsiahlym emotivnym listom..:), Rucka je z olivovej dosky na krajanie z Chorvatska...je to aj s origo prasklinami ktore som pozalieval epoxidom. Na fotkach mi este vybehol pasik od moridla na kozu, ktory je v reali takmer neviditelny. A perlicka na zaver... nozik ma velmi jedovate ostrie, na co bol synator niekolkokrat upozorneny...ale aj tak ... otvaral krabicu s objednanym ruksakom a tak horlivo pouzil nozik ze si s ostrim prerezal vrchnu kapsu... tak tam ma teraz zaplatu a pamiatku na prve pouzitie...

DSC_9724.JPG.jpg
DSC_9718.JPG.jpg
DSC_9725.JPG.jpg
DSC_9734.JPG.jpg
DSC_9736.JPG.jpg
DSC_9738.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum