ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/4/2017
Gale je definitivně jeden z hodně opěvovaných počinů a věřím, že na tom povyku okolo něco bude. Už jen to, jak na fotografii od ZLOjasna působí po boku CHAB-u o něčem vypovídá.
ROTB pro Gale tvoří ostré čepele. S takovým tantem už by pro mě byl tenhle model o to zajímavější. Ačkoliv i o trainer verzi jsem se celkem dost zajímal. Před jistou dobou jsem totiž oddělal k smrti svůj dedikovaný beater. Fotografie na konci příspěvku. Sloužil dlouho a zdatně, budiž mu dopřáno zaslouženého odpočinku Grin
Proto se poohlížím průběžně po dalším adekvátním beateru/traineru. Gale byl, a stále je, jedním ze žhavých kandidátů.

Tomáš: Wink

M4ST3RCUT0R vložil tyto přílohy:
166083496_443717530258324_3405066117818626274_n.jpg.jpg
163361398_507142024024448_1719798202436113931_n.jpg.jpg
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Tomáš napsal:
ZLOjasna napsal:
...tieto dva považujem za najlepšie: CHABowie a Svix Gale

Toto tvrzení bych nebral na lehkou váhu... Ok

Rád budu dbát těchto rad, beru třeba tuhle... nebo jakoukoliv jinou mrGreen

Rahmed vložil tyto přílohy:
chab_acidwashed_green_2048x.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Rahmed: Jo, ještě vybírat si bude Razz
Mně by stačil úplně s přehledem základní SW model s pův. tvarem čepele - jistě bych si nějakou dobu nestěžoval, hehe. Skromnost nade vše Grin

BTW: Ani weehawk Gale nepůsobí vyloženě zle... i když... tanto je tanto.

174107732_308225557401278_243046505415237711_n.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Zelenou AB měl Štefan, mám pocit, že jí upravoval Frogstar, ale to by musel potvrdit Štefan Happy

Tomáš vložil tyto přílohy:
7AE6E3A9_F818_4E13_B1CE_851A238962C4.jpeg.jpg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Fix
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2006
Applause Applause za věcné příspěvky.

Byly časy, kdy nebylo co koupit, teď jsou časy, kdy je problém si vybrat. A protože Tomáš má vždy dobré typy, možná by se mohl podělit víc o ten balis, mě se také líbí.

Gale jde ještě sehnat s ostrou čepelí? narazil jsem jen na tupínka a toho asi chtít nebudu.

Fiore je také dost pěkný balis, ale při pohledu na cenu se mi líbí zase míň noOh No

Jinak jsem překvapený tím dalším členěním kanálů s sendvičů. Bral jsem to doposud jako dané - ručka je z jednoho kusu - kanál, vrstvený z více kusů - sendvič.

No člověk se stále učí, protože je fakt, že i U-kanál lze vyrobit vrstvenou metodou.

Jinak z toho, co mi přišlo poslední dobou mě potěšilo GTKčko, i když západka by mohla být řešena lépe, mám strach že se v kapse sama uvolní.
D Rocket mi padl do oka hodně, ale je téměř stejně velký jako GTK.
Z Maxace už mě netáhnou, z modelem Shi jsem promarnil jinou čepel a další model raději nedorazil vůbec.
Adam Heibel byla dobrá volba. Dostal jsem to co jsem očekával.
Kdybych si tenkrát od Tomáše neosahal Wilson Combata, dle fotek bych do něj nešel. jednak jsem o něm nevěděl, a jednak na živo si mě získal.
Ryworks Omeme je ... ani nevim co? Menší a výborný nůž na hraní, s ním jsem udělal dobře, velmi dobře. K max spokojenosti snad jen Tanto verze.
A EOS Serpent také nechtěl z ruky. Tihle dva jsou mí favorité pro balisongový prstoklad, i když to dost flákám Beating
Hinderer Nieves se mi líbí. Nic drastického po designu, ale v rukou to nějak není ono. Nevím proč, ale příjde mi takový rozhrkaný.

Těším se, s čím nás osloví Hom a možná by to chtělo také něco nového od BRS i když nedávno jsem si odsud pořídil Barebones V2 a flipování s ním mi přišlo o dost lepší, než s pův. verzí.

Fix vložil tyto přílohy:
20210430_105247.jpg.jpg

Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Posláno:

Štamgast
Ahoj, je to Machine Wise model Maryn. Určitě je na řadě, ale ještě mu dám čas... anebo ne? Jinak díky za pochvalu na typy Happy
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Fix napsal:
... byly časy, kdy nebylo co koupit, teď jsou časy, kdy je problém si vybrat...

Tak já ještě přidám Grin

Benson Blades Planarian

bali.planarian.JPG.jpg
bali.planarian1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Rahmed napsal:

Benson Blades Planarian

Price 825 USD Neutral
Posláno:

Štamgast
Oh No Cenovku jsem nehledal, ale čekal bych jinou číselnou kombinaci... Oh No
Posláno:

Štamgast
Bohužel, je to tak...Confused

A1891075_E93B_40EE_8B4E_48797C02C039.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Škoda... líbí se mi, vypadá "jinak", tak nějak rustikálně.
Ale teď je asi správný čas na pořízení trenéra Grin

IMG_20210501_114957_7_3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Rahmed napsal:
...Ale teď je asi správný čas na pořízení trenéra Grin

A taky na přečtení článku "Nejnebezpečnější nůž všech dob" na Fixovo stránkách...Grin
Posláno:

Štamgast
Dnes na IG Benson Blades probíhá loterie o Planariana. Cena 900 USD Confused

EF1B82CC_DA0F_4F32_8570_5DE537CE7237.png.jpg

Posláno:

Pokročilý
Ploštěnka se mi, mám-li pravdu napsat, nikdy nezalíbila. Rahmed to pojmenoval naprosto přesně - překáží mi na tom designu ona rustikálnost.
Tomáš: IMO uvažuješ správným směrem, co se cenotvorby týče. Jakožto zákazníci těchto výrobců hlasujeme penězi. Je tudíž jen na nás samotných, jaké ceny svým "hlasováním" odsouhlasíme.
Ze svého osobního pohledu se snažím vybírat tak, aby mnou pořízené balisongy splňovaly co nejvíce mých požadavků. Často se mi totiž stane, že všechny splňovat nemohou. Vždy je pak na místě nějaký kompromis.
Když už bych měl jít do téhle cenové kategorie, tak tam už je to o detailech. Za ty si mile rád připlatím, pokud jsou reálně ospravedlnitelné. V teoretické rovině bych na americké půdě spíše místo Ploštěnky volil "Mudrlanta" Sapient, ovšem nemám (zatím) to nutkání. Zdá se mi na něm povedená souhra zaoblených tvarů, kam se jen člověk podívá, včetně tang pinů. A nakolik holé tang piny s ostrými hranami nelahodí mému oku, tohle mi připadá jako pěkný kompromis. Leštěné flats, jakože roviny na ručkách, v téhle cenové kategorii v mých očích jen podtrhují zbytek propracovaných detailů.

Ad trénování s ostrou čepelí: Článek si přečíst můžeš, trenér koupit taky, ale bolest musíš překonat!
Přidávám starou "motivační" fotografii z vlastního alba. Snad jen sedm nepatrných říznutí, jestli si dobře pamatuji. Nebo možná jedno či dvě? S dostatečně ostrou čepelí to ani nebylo cítit a dalších dvacet minut jsem v klidu piloval. Koneckonců krev zlepšuje grip Grin

4rttkivqgdu61.jpg.jpg
IMG_0054___Copy.JPG.jpg

Fix
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2006
Ve sbirce mám spoustu balisongů, ale nějak si nemohu vzpomenout, se kterym z nich jsem si neublížil. Dokonce i s trenerem BM40TR, sice neslo o říznutí, ale o pad na palec u nohy 😂😂

Pochlub se, čim disponuješ 👍
Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Posláno:

Pokročilý
Teď je moderní si plastovými trainery přiskřípávat kůži a machrovat Confused
Profesionálové mají modřiny na palcích u nohou Cool

Aktuálně, jak sis mohl všimnout několik stránek zpět, jsem se pro všeobecné používání zastavil na BM 87 V3. Na "osmdesátsedmičku" jsem sem do vlákna už nějaké ty postřehy napsal. Ale svému nejnovějšímu hlavnímu flipperu, HOM Design Base Chiméře, jsem zatím prostor pro write-up nedal. Snad jen minulý rok se objevila s jahodami ve vlákně "Pohoda je...". Tam by se ale, kvůli zdvojené, trochu zmutované, jahodě, hodil spíše mutant od BRS mrGreen
BM 87 V3 se mnou, i kvůli nějakým sentimentálním proměnným, zůstane pravděpodobně setsakramentsky dlouho. Chimera tak drží to pomyslné nestálé místo, na kterém balisongy točím. Nějaká Chimera na dietě by nebyla špatná, avšak vyhlížím zase něco trochu inovativního, jako byla právě pojistka Chimery. Také mám volno na pozici beateru, viz příspěvek výše.
Takže tímhle momentálně disponuji. Musím stavy držet nízko, jinak bych dopadl... no, několik stránek zpět jsme na to narazili Laugh

IMG_1426__1____Copy.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Quote:
Jakožto zákazníci těchto výrobců hlasujeme penězi. Je tudíž jen na nás samotných, jaké ceny svým "hlasováním" odsouhlasíme.

S tímhle naprosto souhlasím... není třeba naříkat, jak je co drahé Ok
Pro mě je Planarian se svou cenovkou out. Zvlášť když si uvědomím, že za stejnou cenu se dá pořídit třeba Štefanovo posledně postované kombo CHAB/Gale.

Quote:
...na americké půdě spíše místo Ploštěnky volil "Mudrlanta" Sapient, ovšem nemám (zatím) to nutkání. Zdá se mi na něm povedená souhra zaoblených tvarů, kam se jen člověk podívá, včetně tang pinů...

Tak to je elegánApplause ... na mě sice až moc, ale fakt dobrý Applause

Quote:
Ad trénování s ostrou čepelí: Článek si přečíst můžeš, trenér koupit taky, ale bolest musíš překonat!...Koneckonců krev zlepšuje grip...

Grin Výborně Mistře, díky!

Quote:
Ve sbirce mám spoustu balisongů, ale nějak si nemohu vzpomenout, se kterym z nich jsem si neublížil. Dokonce i s trenerem BM40TR, sice neslo o říznutí, ale o pad na palec u nohy 😂😂

Už nevím, kde to bylo, ale v nějakém tutorialu zazněla dobrá rada: "Neflipujte na boso!" mrGreen

Quote:
BM 87 V3 se mnou, i kvůli nějakým sentimentálním proměnným, zůstane pravděpodobně setsakramentsky dlouho...

Mám to stejně, od první chvíle, co jsem ho zmerčil a následně díky šťastnému momentu vzal do rukyOk

A jako bonus jeden obrázek...

bali.gedraitis.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ještě málá statistka k zájmu o BRS na Lamnii... REP CF zmizel v mžiku, následoval REP purple/gold, s malou prodlevou pak REP black/gold spolu s AB Premium purple a gold (původní čepel), poté AB 3.0 (původní čepel) a zůstaly všechny AB ALT...
Posláno:

Štamgast
M4ST3RCUT0R napsal:
Musím stavy držet nízko, jinak bych dopadl... no, několik stránek zpět jsme na to narazili Laugh

No jen to klidně řekni Grin
Takhle to vypadá, jako že jsem "Ten jehož jméno se nesmí vyslovit" Grin
I když druhý Tomáš (Fix) je na tom o něco hůř / líp, protože má ve sbírce i kusy, který jsem zamítl a skoro okamžitě poslal dál (Bear&Son, Exiled Cutlery, Herbertz apod.).
Jeden neprodatelný se mi ještě válí doma. To byl hodně velký přešlap - Walther KO . Až budu mít náladu, tak ho nabídnu v inzerci zdarma Wink

Jinak zrod Sapienta jsem sledoval poměrně intenzivně a musím říct, že se mi líbí moc, ale opět narážíme na cenovku 745 USD Neutral
Musím ale uznat, že Heibel Knives ale má dokonale zmáknuté výrobní portfolio. V nabídce si můžete sestavit vlastní balisong nejen podle tvaru ruček a čepele, ale i materiálově. Za mne určitě velký Ok

M4ST3RCUT0R napsal:
Koneckonců krev zlepšuje grip Grin

Super Ok
Nevím, jestli to byl záměr, ale přijde mi to jako parafráze "Pot šetří krev".

Posláno:

Pokročilý
Tak já to řeknu, já to klidně řeknu... teda napíšu, nepoužívám hlasové diktování textu. Prostě bych dopadl jako Tomáš, jako Ty! Razz A jak koukám, asi i jako druhý Tomáš. Být vaším jmenovcem, budu si snad myslet, že se tomu v budoucnu nevyhnu.

Tož jméno bych vyslovil, o to nejde, jen když jsem tu větu psal, měl jsem déjà vu, anžto mi připadala prakticky identická s tou, co padla v naší diskuzi.

Na Walther pamatuju, když se ještě běžně prodával v různých e-shopech. Asi chápu, proč půjde pryč Confused

Jak jsem psal výše. Cenovka je, z pohledu nesběratele, jen prahem, který člověk překročí, když za ním uzří reálnou potřebu nebo neodbytný domnělý chtíč. Ani si ji nemusí logicky obhájit.
Dobře, že zmiňuješ jeho zakázkovou výrobu. To je taky něco, za co si Mr. Heibel-a nehorázně vážím. Když člověk vidí ty reference u finalizovaných zakázek, je jasné, že jde o obchodníka na správném místě. To osobně nesmírně respektuji. Upřímně mi to dává i větší důvěru v jeho produkty, včetně těch produkčních.
Doplním snad jen, že nejde o žádný omezený výběr. Je to propracovaný, obsáhlý, interaktivní konfigurátor. A těch možností - hotová cukrárna.

Přímo záměr to nebyl, leda podvědomý, protože tohle heslo pochopitelně znám. Wink Jen jsem konstatoval své dřívější zjištění, které jsem si několikrát k velkému úspěchu znovu vyzkoušel. Pak moje krev kreslila kruh (narážka na Vitacit)
Když už to píšeš, možná by nebylo od věci tuhle hlášku udělat kompaktnější a třeba z ní vyrobit nějakou naši pěknou českou grafiku/motiv 🤔

Rahmed: Jako úplně poslední z Replicantů zbyl black/gold ALT, po kterém jsem tam v jeden moment okouněl. Teď už tam taky pochopitelně není - a já se ho neuzmul. To jen pro pořádek Grin
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum