ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/4/2017
Rahmed: Oba jsou to provokatéři, provokují se navzájem. Ban by zasloužili nejméně do dalšího dropu Hybrid Replicantu! Laugh

ron1: Díky za rozebrání.
Právě tohle je ten aspekt, u něhož určitě hodně lidí naráží. S trainerem chtějí mnozí, včetně mě, dělat psí kusy, bez toho, aby se museli nějak zvlášť starat o hodnotu a podobné nesmysly, které akorát zbytečně psychicky blokují požitek z flipování. Proto jsem třeba měl děsně dlouhou dobu jako beater ten zinkový, či co to bylo, s drakem. Původně ručky do zlatava a po letech do nevýrazné šedé. Dostal se ke mně bezúplatně.
Tady je dle mého na místě ta spotřební kategorie. K tomu trénování to prostě pasuje, nemůžu si pomoct. Potom ale pro mnohé odpadá zájem o dražší glorifikované hliníkové trainery, jako je třeba trainer verze Krakena.

Ad Mako - hodně jsem vídal různě zohýbané "čepele", které si pak flippeři jednoduše zpátky narovnali dle svých možností a jeli vesele dál, takže té houževnatosti věřím Ok

A vůbec, proč bych si taky trochu nezaprovokoval? Razz

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Planarian! Pecka Applause

Ad Zephyr/Kraken: furt mi přijde, že to musí klouzat... A navíc , jak jsi psal: vyjedou s modelem, který je nedomyšlený, lidi si stěžují, tak v druhé generaci udělají hlubší rýhování, ve třetí zaoblí konce ruček, ve čtvrté udělají zářezy na hřbetě,... atd. Tohle mi fakt úplně neimponuje Confused
Posláno:

Štamgast
Co tento low-end... BBbarfly Pro V3 - za málo peněz hodně muziky?
Nemá ho třeba náhodou někdo pohozený v šuplíku / baru? Grin

Rahmed vložil tyto přílohy:
il_1140xN.2613334553_ege4.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Já kdysi dostal od Štefana k vánocům ten základní klasickej, moc mě to tenkrát potěšilo Happy

V3 PRO mají i jako trainera....

Tomáš vložil tyto přílohy:
742CB43C_7C32_4A2F_8D67_950D951438F6.jpeg.jpg
A88F6E0C_F377_4DB8_9953_AD228B8296E7.jpeg.jpg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/15/2016
Rahmed napsal:
Planarian! Pecka Applause

Ad Zephyr/Kraken: furt mi přijde, že to musí klouzat... A navíc , jak jsi psal: vyjedou s modelem, který je nedomyšlený, lidi si stěžují, tak v druhé generaci udělají hlubší rýhování, ve třetí zaoblí konce ruček, ve čtvrté udělají zářezy na hřbetě,... atd. Tohle mi fakt úplně neimponuje Confused

Klouzat? To moc nechápu...jako že přitom, když budeš flipovat?

Není to o tom, že nikdo vyjede s modelem, který je nedomyšlený, musíš si uvědomit, že to jsou nože, které jsou v bali komunitě rozšířené, populární a flipuje s nimi tisíce lidí, tisíce hodin, dostávají zabrat a výrobce poté, pak zpětně zapracovává jejich připomínky, poznatky a zpětné vazby, je otevřen inovacím a o tom to je.
Posláno:

Štamgast
Rozumím... nevděčně jsem se nechal unést přílišným teoretizováním Cool

Nový ultra budget model od SvixCo - Terra... chanel, bushings, bead blast, black/silver, $135...

Rahmed vložil tyto přílohy:
SvixCo.Terra1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Taky bych řekl, že to bude o výrobci, respektive jaké má ambice, aby jím vyrobený balisong byl zaměřený na tu nebo onu cílovou skupinu.
Čistě komerčním firmám jako je Benchmade, Spyderco nebo Kershaw je zřejmě nějaký feedback od zákazníků, ohledně flipování, asi jedno. Naopak firmy jako je Squidindustries cílí na flipery, dají si práci s vývojem modelů a na zpětnou vazbu naopak čekají a vítají každou připomínku. A přesně, vývoj nebo úprava určité modelové řady mi přijde jako dokonalá ukázka snahy získat si co největší základnu zákazníků a určitě bych nehledal úmysl v nějaké nedomyšlenosti. Ono by to ve finále mohlo být kontraproduktivní a o zákazníky, ty současné i budoucí, by mohli snadno přijít.
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den trozku vetsi motyl
Gerber Doubledown Machete Green
http://www.noze-nuz.com/gerber/G1533.php

brom vložil tyto přílohy:
G1533.jpg.jpg

Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
brom napsal:
Dobry den trozku vetsi motyl
Gerber Doubledown Machete Green
http://www.noze-nuz.com/gerber/G1533.php

Jo, ten už tady byl několikrát. Velikost už z názvu “Machete” opravdu monstr, ale jinak jako balisong nepoužitelné díky bezpečnostním pojistkám. No zaplať pánbůh za ně, při té velikosti jde o prsty Grin
Fix
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2006
Trošku podobným (ale velice podobným) směrem šel Microtech v případe Tachyonu 2. Také údajně vyslyšel připomínky v ohledu první generace.

Malý problém bych viděl u zákazníků čekající na dokonalost. Která verze bude tou poslední - nejvychytanější. 3, 4, 5? než to zjistíš, model je pryč Laugh
Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Fix
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2006
Rahmed napsal:
Rozumím... nevděčně jsem se nechal unést přílišným teoretizováním Cool

Nový ultra budget model od SvixCo - Terra... chanel, bushings, bead blast, black/silver, $135...

otázka:
Kde si na něj narazil?

poznatek:
Jde tedy o nevšední kombinaci kanálu a zen pinů?
Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Posláno:

Štamgast
V prodeji od 29/5 - 250 ks Shocked ... to bych se mohl chytit Grin ... zvažuju ho.
Mělo by se vlastně jednat o "ZephyrLite" model - AL 6061, hardened 1045 carbon steel, zephyr v4.5 bushing system, chamfered spine blade, $139.

Posláno:

Pokročilý
ron1, ono to bude tím, že se Rahmed chytil mé subjektivní polemizace, kterou jsem přepisoval ze svého, lehce hnutého, pohledu. Navíc jsem narážel jen na vybrané výrobce, primárně trainerů, pro něž se z toho stal business, kde hrají na velké počty odebraných kusů. Jako businessman to chválím i schvaluji, ale neslučuje se to s mými potřebami ani přesvědčeními. Do toho však nehodlám hlouběji zabředávat, odbočovalo by to zbytečně od našeho úzkého tématu.

Úmysl v nedomyšlenosti bych snad ani nehledal. U Squida ale vím o úmyslné době rozpadu, proto jde mimo mě. Někteří další to třeba do svých designů také zařazují, jen se neúmyslně neprokecli.

Raději vidím přístup dlouhodobého plánování, které bývá mladší generaci, k níž paradoxně také patřím, prakticky zapovězeno.
Například HOM obeslal svými prototypy několik vybraných, ověřených flipperů, kteří si předprodukční modely mezi sebou postupně vyměnili, poskytli zpětnou vazbu a z toho se vycházelo při posledních úpravách před finálním vypuštěním ke koncovým zákazníkům.

Osobně si rád počkám i rok a více, než se něco dopiluje, než abych byl součástí nějaké rádoby veřejné zkušební skupiny à la vývoj s námi. Stejně tak si rád zaplatím ten čas a prostředky, které byly za tu dobu vynaloženy na vývoj.
Ano, začínající mládežníci na to ty finance prostě ve většině případů nemají. To je fakt, kterým se řídí i jejich business model (chtěl jsem napsat plán, ale mnozí nějaký dlouhodobější nemají - ani Squid ve svých úplných začátcích tak daleko neplánoval, teď už možná ano).
Chápu, že se to nasčítá, pokud někdo projde několika prototypy a od komunity se k němu nedostane ani cent. To je pro mne vyhovující cesta - vypláznout najednou velkou sumu, než si nechávat posílat různé (teď to trochu přeženu) alfa verze a beta verze. Určitě to ale není cesta pro majoritní část komunity. A to je naprosto v pořádku.

Jak napsal Fix, pak člověk neví, jestli zrovna do téhle řady nepřijde ten jeden malý detail, který by se zrovna mně líbil více a vyrušil by ten pomyslný kompromis, který bych případně učinil při koupi starší verze.
Někdo to třeba dělá úmyslně, že začíná od základního holého designu a vývoj nechá z velké části na komunitě, aby to bylo skoro "na přání" hlasu lidu. Jenže jak potom takovému člověku/firmě mohu svěřit svou důvěru, důvěru strany, že si za svým výrobkem bude stát? Nenapumpoval do něj ve velkém své prostředky - otočil to, co se k němu dostalo od komunity. Respektuji však to, že s tím ti větší nesekli a nezdekovali se s penězi, jako v jednu chvíli jeden nejmenovaný tvůrce praskajících trainerů, který začínal v podobnou dobu, jako Squid.

Svým způsobem trochu chápu, že někteří mají v dnešní době tu potřebu být děsně sdílní s komunitou, která jim pomáhá krátit čas na tomto světě, a chtějí své nadšení pro svůj výrobek pustit co nejdříve do světa. Ať už z důvodu toho, že potřebují honem-honem finance zpátky, aby mohli pokračovat ve vývoji, nebo prostě jen z rozmaru. Ovšem to se nějak nepotýká s úspěchem v mé pochroumané mysli. Jsem si ale vědom toho, že na majoritu to působí pozitivně a respektuji to.

BRS, HOM i další své designy mění třeba jen kosmeticky (dobře, někdo i kuličková ložiska za kluzná, ale to nechejme stranou), protože si jsou ve své podstatě jistí poptávkou i svým produktem. Byť se to mnohým nemusí líbit, dává to z hlediska businessu zákazníkovi o to větší jistotu.
Dokonce Benchmade svému modelu 87 změnili texturu ruček v jeho několikáté, nepřiznané iteraci. Psal jsem o tom v tomhle vlákně. Za mě je to třeba respektovatelný přístup. Nechtějí tomu dávat přídomky, aby neznehodnotili/neznechutili starší verze.
Mám takový pocit, že ani BRS oficiálně verze Alpha Beastu nijak neprotlačují. Ale přiznali je, to jim zase musíme přičíst jako bonusové body k dobru.

Vezměme si třeba, jak dlouho trval vývoj původního Alpha Beastu a kolik se toho změnilo od finální V1 k relativně aktuální V3. Tloušťka slabů, které si dlouho nikdo nevšiml, přidali nový tvar čepele a několik dalších úprav. Podstata designu ale zůstala beze změny.
Barebones přepracovali na základě ohlasů podstatně více, ale nic zásadního nepřidali. Spíše ubírali tam, kde byla potřeba. To je ovšem speciální případ.

Mimochodem, všiml si někdo pozměněných tang pinů v posledním AB dropu? Za mě vítaná změna. Ta miniaturní prohlubeň tam pěkně sedne, nenarušuje design a ani nebude v majitelích starších verzí vyvolávat FOMO.

Asi na to nahlížím z úplně jiného pohledu - jakože dost možná určitě, takže mé komentáře k téhle problematice berte s notnou dávkou nadhledu.

Štamgast
M4ST3RCUT0R napsal:
Asi na to nahlížím z úplně jiného pohledu - jakože dost možná určitě, takže mé komentáře k téhle problematice berte s notnou dávkou nadhledu.

Hlavně neblbni, Tvoje komentáře jsou, řekl bych, dostatečně fundované až odborné a založené na teoretických a praktických znalostech balisongů a na celkovém všeobecném přehledu toho, co se v bali světě děje a událo Ok
Posláno:

Pokročilý
Díky, díky.
Troufám si tvrdit, že tohle by se dalo napsat o vícero přispívajících, včetně Tebe.
Ve svém případě bych to ale zase moc nepřeháněl. Byť jsem zběhlý, mé znalosti pochopitelně taky někde zákonitě končí.
Zato se někdy pokusím zprostředkovat svůj vyhraněný náhled na věc, který je mnohdy ovlivněn tolika faktory, právě kvůli tomu relativnímu přehledu, že někdy cítím potřebu ho více rozpitvat. Jako v té neplánované stěně textu výše. Aby byly jasnější ony motivy za obsahem mých dřívějších příspěvků.
Když to někdo pojme jako večerní čtení a něco málo si z toho vezme, budu jen rád.

A abych nebyl úplně-úplněk off-topic, tak tady je další zajímavůstka.
GyrationKnifeCorp First Series V2
Pamatujete na závažíčka v počítačových myších? Tenhle balisong má něco podobného na koncích svých ruček. Koncovky z nerezu s T15. Slouží jako závaží, ale také chrání konce ruček při pádech.
Cenovka: 185 USD
https://gyrationknifecorp.com/first-series-v2/

M4ST3RCUT0R vložil tyto přílohy:
Gyration.png.jpg
Gyration1.png

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Štamgast
M4ST3RCUT0R napsal:
...
Zato se někdy pokusím zprostředkovat svůj vyhraněný náhled na věc, který je mnohdy ovlivněn tolika faktory, právě kvůli tomu relativnímu přehledu, že někdy cítím potřebu ho více rozpitvat....

No a právě proto jsou tvoje příspěvky svým způsobem výjimečné Ok
Posláno:

Štamgast
Tomáš napsal:
M4ST3RCUT0R napsal:
...
Zato se někdy pokusím zprostředkovat svůj vyhraněný náhled na věc, který je mnohdy ovlivněn tolika faktory, právě kvůli tomu relativnímu přehledu, že někdy cítím potřebu ho více rozpitvat....

No a právě proto jsou tvoje příspěvky svým způsobem výjimečné Ok

+1 Admire

Quote:
GyrationKnifeCorp First Series V2

Zajímavý projekt Ok
Posláno:

Štamgast
O něco se s Vámi podělím, i když myslím, že Jirkovi jsem to již posílal.
Když jsem nedávno kupoval balisong Swell od Hazetac (foto několik stran zpět), tak byl výrobce Chris Hayes doslova nadšený tím, že se o jeho balisong zajímá někdo až z Evropy. Navzdory své podprůměrné znalosti angličtiny v kombinaci s google translate, jsem se však s Chrisem domluvil a on mi vyšel nebývale vstříc, nejen tím, že mi jeden Swell zarezervoval, ale i třeba tím, že mi dal na výběr barvu (provedení) pivotů.
Poté, co jsem mu poslal feedback, že Swell je doma proběhlo pár zdvořilostních frází včetně oboustranného poděkováni, tak jak to bývá běžné.
Chris mě při té příležitosti nachal nahlídnout pod pokličku svých projektů. Jednak v té době již zveřejněného Devila, ale také nového projektu na kterém pracuje. Mrkněte se taky.
- 5 ”čepel
- 5,5” rukojeti s téměř plným kulatým designem
- Celková hmotnost 5,3 oz (150 g) v nerezové oceli a 3,9 oz (110 g) v titanu

Tomáš vložil tyto přílohy:
D32F2232_D581_495D_9C92_D00B448B856A.jpeg.jpg
CE70B8DC_7793_449B_B8CE_38C85E45EACF.jpeg.jpg
6F17A040_3719_4E3F_A70B_D490323C8248.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tady se furt něco děje Applause
A pod pokličkou se připravuje velice lákavý produkt, dík Ok
Zrovna s tím včerejším Gyrationem jsem rozmýšlel, jak ten kulatý průřez půjde do ruky.
Přeci jen většinová produkce je více či ještě více hranatá. Ale nejspíš to bude jen o zvyku.
Na každý pád to vypadá dobře Cool
Posláno:

Štamgast
No ono od té doby, co nefunguje balisong fórum Dana Žáka, které bylo takovou studnicí vědomostí v ČR a SR ohledně balisongů, je knife.cz jediná možnost, kde se podělit a nasát vše, co se kolem balisongů točí Happy
Bali fórum Dana Žáka bylo ke konci docela mrtvé a v podstatě tam pravidelně chodilo asi pět lidí, včetně mne jako admina, který měl největší práci se spamama. Tady se to docela drží a pokud se tu neobjeví dotaz typu “Jaký je nejlepší motýlek?”, “Který je pro mne nejvhodnější?” nebo “Jaký byste mi doporučili?”, na což už tu bylo několikrát odpovězeno (je to jen o hledání), tak jsou tu diskuze docela plodné a mnohdy i inspirující Ok
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum