ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Fix
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/15/2006
M4ST3RCUT0R napsal:
GyrationKnifeCorp First Series V2
Cenovka: 185 USD

Vypadá to zajímavě, ale má to kulatý ručky NoNoNo
za mě jsou kulatý ručky peklo. Zaoblený super Ok ale od kulatých ruce pryč. Otáčí se to v ruchách víc než bych si přál a pak mě to mate. Děkuji nechci. A ty konce vypadají zajímavě. To by si člověk ale musel ošahat.
Je to můj objektivní názor, protože jsem "odkojený" BM42, takže mi sedí nože, které jsou podobně vyvážené, tvarované a podobně lehké. Nejblíž se k tomu dostaly MT Tachyon2 Bowie a BRS Replicant. To je moje "bedna" mezi flipařema Cool

Fix vložil tyto přílohy:
20210514_064043.jpg.jpg

Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Tome super, tohle je přesně to, co tady potřebujeme vědět Ok
Zkušenosti, zkušenosti a zase zkušenosti. Můžeš si přečíst stovky článků, shlédnout stovky videí, ale pokud sám neosaháš, tak si nikdy nemůžeš udělat pořádnou představu.
I když bych řekl, že se spíš jedná o tvůj subjektivní názor (osobní, předpojatý, jednostranný, realita popisovaná z vnitřního pohledu), tím nechci poučovat Cool
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Fix napsal:
Je to můj objektivní názor...

Grin Taky mě tahle formulace pobavila Ok

Jinak legendární 42 bych nepohrdnul, zrovna před chvílí jsem narazil na hezký obrázek "New vs. Old"...
Jen otázka: je to originál? Nevidím značení "42" pod motýlem ani zahloubení děr Confused

Rahmed vložil tyto přílohy:
BM.42.vs.87.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Rahmed napsal:
Jen otázka: je to originál? Nevidím značení "42" pod motýlem ani zahloubení děr Confused

Opravdu se může jednat o ranný model 42. Zahloubení nebylo takové jako známe z posledních modelů a značení mezi křídly se začalo používat až po roce 2000. To bych ale musel zapátrat, kde jsem to četl Happy . Na první pohled bych i řekl, že se jedná o ocelové ručky a t-latch západku, která je sundaná
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Fix
Posláno:

Pokročilý
Omlouvám se, psal jsem to časně ráno a popletli se mi slovíčka subjektivní a objektivní. jasně že je to subjektivně objektivní Laugh

Fix
Posláno:

Pokročilý
katalog 2000

Fix vložil tyto přílohy:
2000_1.jpg
131174658.nVO20tF8.42Tlatch2900.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Děkuji pěkně za info... nádherná klasika Ok

HOM 🦋💜

Screenshot_20210515_121103.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Obleček na míru, díky Hoochie Applause

kokon.uc1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Rahmed: Pouzdro je moc velká paráda...Ok

Já si kdysi spíchnul opaskové pouzdro na Bradley Kimura I. Bylo to moje první tvarované pouzdro.

Tomáš vložil tyto přílohy:
6394D985_2C3B_4FC3_876E_F50ADC27EADA.jpeg
6FCEC8AE_C3B0_4369_8278_9ECDF6BF27C2.jpeg
94E2771D_D140_4E12_B0F9_958254CD0A84.jpeg

Posláno:

Štamgast
Už se těším, až dorazí!
Já dělal jen projekt, ale ty jedeš jinej, vlastnoruční level Cool

Jinak jsem pročítal nějaké info na téma CHAB a překvapilo mě množství kritiky na flipovací výkon... dost lidí, kteří měli možnost srovnání tvrdí, že oproti sendviči si CHAB pohoršil Shocked Je to jen o subjektivních zkušenostech a návycích? Má někdo - kromě Štefana - zkušenosti s oběma modely?
Patrně to nebude takový rozdíl, jak někteří líčí a stále je tu jako plus cool-faktor, zvukový projev a jak to psal M4ST3RCUT0R... jo, haptická odezvaOk
Posláno:

Štamgast
Rahmed napsal:
...Já dělal jen projekt, ale ty jedeš jinej, vlastnoruční level Cool ...

Jo, kdysi jsem se o tvarovaný pouzdra pokoušel. Bylo to zábavu a docela mě to i bavilo. Zatímco na BM42 nebylo nikdy použité a ani nevím, kde je mu konec, tak na Mayhem používám doposud a má něco za sebou. Je to na něm taky vidět Happy

P1020578.JPG.jpg
P1020579.JPG.jpg
IMG_4429.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
CHAB je vez debaty iny, ale do velkej miery zavisi aj od cepele - ja som mal na chab standard, kukri a bowie a bowie je proste top, takze CHABowie je podlana fajn, CHAB kukkri uz menej.

Mne to ale pride ze dnes je moda viac spiritizovat o tom ktory noz je ako vhodny na flipovanie nez s nim realne flipovat. Ja som zacinal s balisongami pred sucasnym hypeom a vtedy som delil motiliky na 2 kategorie - da sa s nim flipovat alebo neda...
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Grin Ok Dík, rozumím... dneska jsem byl na hodinkovém vláknu a tam se řešilo, jestli si brát potápky do vany - aby je teplá voda a mýdlo nepoškodily Shocked Laugh
Posláno:

Štamgast
A este sa dolnim: aby si mal predstavu tak moj nazor je ze CHAB je lepsi nez BM87 s poistkou, ale horsi (o trochu) nez BM87 BEZ POISTKY. Takze ak mas 87 s poistkou tak si trufnem povedat ze si polepsis.

Ale otazka je na co chces CHAB? Na flipovanie? Do zbierky?
CHAB je podla mna skvor hodny do zbierky, pretoze to je vrchol AB legedy, ale realne za cenu CHAB si mozes kupit 2 noze rovnakej kality a flipovacich vlastnosti... takze podla mna nema moc velky zmysel kupovat CHAB na flipovanie, teda ak nemas neobmedzeny rozpocet.

Ja osobne by som ti odporucil k 87 kupit nieco lacne a vykonne - napr squid mako, s cim mozes flipovat a posuvat sa dalej, na paradu a na nosenie s BM87 by to bolo idealne kombo.

Pretoze ak si k BM87 kupis CHAB budes mat super kombo, ale vo finale 2 drahe noze s ktorymi si neuzijes tolko srandy.

Teda aspon predpokladam ze tvojim cielom je uzit si zabavu pri flipovani ked riesis flipovacie vlastnosti. Z tohto pohladu je podla mna najlepsia kupa nejaky beater balisong (AB, REP, BM42, HOM ...) kde ked uz kupis omlateny noz tak sa ho rozhodne nebudes bat pouzivat a da sa s nim vyblbnut...

EDIT: presne tak nejako som to myslel :D par rokov dozadu sa flipovalo aj s ocelovymi balisongami od 29 knives (velkost ako bm62, hmotnost 270G) a dalo sa :)

instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
A este to doplnim o par mojich postrehov zo svojej zbierky. Balisongom sa tak trochu venujem uz par rokov, par mi ich preslo rukami a tieto mi zostali a zda sa mi to ako velmi triezva zostava:

Squid mako - lacny beater fliper, skvele flipovacie vlastnosti za par korun. Toto je noz ktor budem brat na dovolenky a kade tade, pretoze je to skvela hodnota co sa tyka flipovania a v pripade straty ho lahko a lacno nahradim

Swix Gale - luxusnejsi Mako - nenosim ho na miesta s rizikom straty, ale je vhodny na miesta kde moze byt problem s ostrou cepelou.

Beater AB 2x a HOM - za mna to najlepsie - skvele noze, ktore som kupil ako obuchane omlatene a smelo v tom pokracujem dalej. Maju relativne tupe cepele, odlomene spicky cepeli takze ponukaju vela skvelej zabavy. zelena AB ma g10 spacery takze aj ked su oba noze rovnake, pri flipovani su rozdielne. HOM je na standofoch - s origo spacerami a poistkou je uz tazsi na flipovanie

CHAB - jediny ostry noz v moejje zbierke - mam ho viac menej ako safequeen pre rdost - na tento ucel je jeden noz viac nez dost.

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
20210518_180856.jpg.jpg

instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Štefo, díky za vyčerpávající rozbor Ok
Jako levný pracovní flipper mám v plánu pořídit Svix Terra, který vypustí už brzy.
Pokud by se naskytla možnost koupě Gale, asi bych po něm taky skočil Grin
A CHAB beru jako takovou třešinku, prostě takový must-have, ikdyž chápu, že bude těžké se k ní vůbec dostat a následně vůbec používat Cool
Posláno:

Štamgast
Na druhou stranu musím přiznat, že kdybych disponoval příslušným obnosem při posledním dropu na Lamnii, tak už mám asi AB doma...ale zůstaly jen ALT čepele a ty mému oku příliš nelahodí Neutral Navíc třeba v budoucnu BRS překvapí zbrusu novým channel designem...
Posláno:

Štamgast
Štefane jako vždy super shrnutí Applause
Prostě léta praxe a odříkání...Grin
Posláno:

Štamgast
Hmmm...Cool

Screenshot_20210519_233634_2.png.jpg

Posláno:

Štamgast
To jsem celej JÁ. Takhle to mám vždycky Neutral . Objednaný Maryn, u Jirky booknutý Kraken a na IG bladeHQ se objevil teaser na dlouho odkládaný Smallfly 2...Neutral
To abych si snad našel druhou práci Grin

E07379C9_03EC_4FE3_AC66_183B50CA4E4E.png.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum