ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/4/2017
To je prozřetelnost sama! Zrovna včera večer jsem ještě zvažoval možnost balíčku se samolepkou. Ten, kdo to bude mít potenciálně zadané, má totiž i možnost výroby samolepek.

Ona by se teoreticky ta jednička, jako taková obecnější varianta, mohla líbit i zbytku fóra mimo tohle "úchylné" vlákno sebepoškozujících divno-lidí.
Určitě je to něco, co zvažuju. Jen bych ještě v mezičase rád doladil detaily jako měřítko, v němž lépe vynikne vyšitý motiv a díry v rukojeti, nebo barva okraje nášivky, případný barevný kruh na hraně samolepky a další.
Nejdříve jsem potřeboval, aby se většina shodla nějakým způsobem na hlavní idee motivu.

EDIT: Koukám jsem začal novou stránku, tak tady do placu hodím tematickou nášivkovou fotografii.

M4ST3RCUT0R vložil tyto přílohy:
Patches_and_Stuff.jpg.jpg

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
M4ST3RCUT0R napsal:
...tohle "úchylné" vlákno sebepoškozujících divno-lidí...

mrGreen

Rahmed vložil tyto přílohy:
IMG_20210527_115416_509_2.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Seš taky divnej... Grin

Jizvy jsou naše tetování! Kdepak nějaký čmáranice. Dokud nedostanu kéru v base, mluví za mě jizvy.

A když jsem do té fotky hodil i begleri, napadlo mě, že ve volném čase dám dohromady náhodné begleri k několika prvním náhodně vybraným objednávkám nášivek, ať to trochu okořeníme. Přišlo by to někomu k chuti?
Ale neočekávejte jich hromadu. Teď tak tři nebo čtyři, dokud nedám dohromady víc materiálu a času.
Begleri vyrábím z čehokoliv, co mi přijde pod ruku. Jako tomu bývalo v Chorvatsku, když begleri trend začínal. Takže to bude překvapení, nic standardizovaného. Kdo chce vidět i méně okoukanou variantu, doklikejte si několik stran zpět k mému příspěvku o verzích BM 87 (nebo klik). Jedno takové se tam ve fotce schovává Wink

A kdo by náhodou nevěděl, co to je begleri, je to taková věcička, s níž můžete trénovat hbitost prstů i bez rizika poranění nebo pohoršených pohledů okolí. Ani nepotřebujete trénovací balisong. I když pohledy jsou to poslední, o co bych se staral.

Posláno:

Štamgast
Super - pro mne naprosto neznámá - věcička Ok
Už jsem prohlídnul krabku s matkama Grin
Když jsi vkládal tu fotku, chtěl jsem se optat, cože to je za artefakt, ale pak jsem na to pod tíhou nadšení z nové hračky zapomněl Cool

IMG_20210527_131444_710_3.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Tak už ses to konečně dozvěděl Wink
A to nadšení je mimochodem naprosto pochopitelné Happy

Surprised Super iniciativa Ok
Vzor založený na matkách (a tkaničce, o kterou jsem někoho obral) je něco jako BRS Barebones nebo Benchmade série 6X. Těžší, ale dobře ovladatelný. Snad i vhodný pro začátečníky. Podle toho, jak dlouhou si vyrobíš šňůrku.
Aby se v tom matka samovolně nepřetáčela, osvědčilo se mi obtočit ji minimálně ze tří stran.

Ten černý paracordový už je lehčí a vhodnější na delší seance nebo bezmyšlenkovité "reboundování". Tenhle termín brzy vezmeš za svůj, jestli u toho nějakou chvíli zůstaneš.
Vycpat se to dá kdečím. V tom černém na fotografii jsou skleněnky, běžnější jsou však ložiskové kuličky.

Video vydá za tisíc slov. Pro začátek doporučím tyhle dva playlisty.
https://www.youtube.com/watch?v=LBVcqOSqntQ&list=PLcH_xQ-HtxrdzkoPZHxShywhPLrmeP6nE <== Tady se dozvíš, jak si správně naměřit délku svého prvního begleri. Příště už to bude o preferencích. Ovlivňujete to rychlost, potřebnou sílu i proveditelné triky.

https://www.youtube.com/watch?v=-2DVEFePGgc&list=PLA3SEfotogzcBDTDSMjKXQIRtl37BiTuA
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/22/2008
Pro zájemce o Begleri.

Krátký manuál v češtině v pdf

https://begleritwister.cz/wp-content/uploads/2020/10/Tutori%C3%A1l-3.pdf
Posláno:

Pokročilý
Díky za doplnění Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/20/2008
Chvíli sem nekouknu a hned tohle! Za mě č.8
(A pro fajnšmekry č.4 Grin )
Posláno:

Štamgast
Kurtz napsal:
Pro zájemce o Begleri.

Výborné stránky Ok Doporučuju...

A tady inspirace k matkám Wink

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Kurtz napsal:
Pro zájemce o Begleri.

Musím se přidat, skvěle zpracované Ok

Musashi napsal:
Chvíli sem nekouknu a hned tohle! Za mě č.8
(A pro fajnšmekry č.4 Grin )

Už jsem si říkal, kde se flákáš Grin Dokonce jsem měl v plánu ti napsat, že to tady zase žije Grin
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Pokročilý
Produkční Talisong.
Talisong Z.
Výroba: Flytanium
Designer (logicky): Eldon Talley

Kolik tomu dáváte? Vydrží skladem celou 1, slovy JEDNU, sekundu, jako to odhadl sám Mr. Talley? Confused

Ad video návod na begleri z matek - IMHO, zbytečně složité. Chorvat, který mi o tomhle řeckém vynálezu poprvé před lety řekl, mi na místě svázal begleri bez lepidla, bez nůžek (měl nůž Grin ). Tahle jednoduchost mi učarovala nejvíc. I když člověk begleri nemá při sobě, může vždycky zaimprovizovat. A bohatě stačí jedna nepatrně větší/těžší matka.
Na nejmenovaném hudebním festivalu jsem chtěl někomu umění begleri představit. Neměl jsem ho však při sobě. Obral jsem někoho "výměnným obchodem" o železo ze zdobené bundy a tkaničku jsme sebrali z něčí zapomenuté boty. Byla ozdobná na boku vysoké kanady. Přečnívající konec jsme zkrátili za pomoci ostrého konce plotu. V tom vidím to největší kouzlo já.

EDIT: S majitelem kanady jsme se následně dali do řeči a bohatě ho odškodnili, aby si mohl koupit novou tkaničku i něco navíc.

M4ST3RCUT0R vložil tyto přílohy:
192114690_422516319051813_6247360892683580269_n.jpg.jpg
193844437_507883093666613_5870809291743298814_n.jpg.jpg
192703956_344469950685511_8819480952135963622_n.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ale jo, proč ne?
Rozměrově 10,25" otevřený, 5,75" zavřený a čepel 4,5". Ručky hliníkový kanál, zen kolíky a čepel lítá na kuličkových ložiskách. Dodávaný s novinkou Bali-Boot, což je zřejmě silikonová "botička" pro latchless balisongy. Za mne chytrá, jednoduchá a levná alternativa pouzdra Ok .
Cena 289 USD, je mimo jiné tvořena i použitím jména Eldon Talley, ale je konkurence schopná např. Krakenovi od Squidindustries.

Tomáš vložil tyto přílohy:
PrtScr_capture_5.jpg
PrtScr_capture_4.jpg
PrtScr_capture_3.jpg
PrtScr_capture_6.jpg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Pokročilý
Přesně ta souvislost s Krake Rakenem, či jak se to oficiálně jmenuje, mě hned napadla, když jsem viděl, z čeho budou ručky (7075 aluminum). Hlavně, co se možné konkurenceschopné skladové dostupnosti týče.
Posláno:

Štamgast
Na druhou stranu, když vezmu Maryn, který stojí o 100 USD víc ve variantě custom anodizace a je materiálově úplně jinde, tak si raději přidám Happy
Posláno:

Pokročilý
To jsme na tom podobně, jenže my nejsme většina.
Hlavně jsem narážel na možné ohrožení Krakenem uzmuté pozice pomyslné jedničky na trhu balisongů s ostrou čepelí a hliníkovými ručkami. Jakékoliv takové ohrožení by mohlo v budoucnu vybudit změnu cenové politiky konkurence nebo potřebu invence v jiných ohledech. Což je něco, co bychom určitě všichni rádi viděli.
Flytanium teď mělo v poslední době docela časté, a zřejmě poměrně početné, dropy svých hliníkových Lucha ruček, takže minimálně ta dostupnost by se mohla zlepšit.
Posláno:

Štamgast
Talisong vypadá dobře. A vtáhnout custom nožíře do sériovky je dobrý tah, příjemné zpestření.
Na dostupnost moc nevěřím, ale jen houšť a větší kapky! Cool
Posláno:

Pokročilý
Ono už tu něco takového bylo. Na mysl přichází třeba, jakkoliv neúspěšný, Brous Blades BlackCELL. Flytanium se od toho po uvedení do prodeje distancovali.
https://www.reddit.com/r/balisong/comments/adwvo9/anyone_know_what_happened_to_the_brous_blades/

Smazané oficiální vyjádření: https://www.reddit.com/r/balisong/comments/8i1ctu/flytanium_brous_balisong_response/
Kdo to tehdy zachytil, ví. Podle zbylých komentářů se dá hodně odvodit.

Tohle je tedy hádám jejich navázání na ten původní záměr mít v nabídce vlastní kompletní balisong.

Jedna věc je věřit a druhá doufat. Doufejme, že to v tomhle případě povede k těm větším kapkám... dropům... ehm... Laugh super pun, Rahmede Applause
Posláno:

Štamgast
Cool
Před pár dny se objevila na IG cool kresba a už je na triku BRS gear...

Screenshot_20210529_175858.png.jpg
unisex_premium_t_shirt_black_front_60b39454bebda_600x.jpg

Posláno:

Štamgast
Dnes jsem měl v práci vzácnou návštěvu Happy
Jirko díky za návštěvu, pokec a za Krakena Ok

A na tvoji žádost tedy popíšu svoje dojmy a připomínky Happy
Na Krakenovi je jasně vidět, jak se CNC výroba posunula doslova mílovými kroky vpřed a dnešní možnosti strojů, nástrojů a SW jsou úplně někde jinde, než v roce 1992, když jsem maturoval z programování CNC.
To zpracování ruček je doslova excelentní a není jim co vytknout Ok a eloxování v barvě Gunmetal kvalitu a přesnost výroby jen podtrhuje.
Čepel se výrobně také povedla. Všechny výbrusy souměrné, nikde žádné nerovnosti nebo "škrty" od broušení mimo. Na můj vkus je přeci jen ze slabšího materiálu, než jsem poslední dobou zvyklý, ale to je jen o osobním pocitu. Chodu čepele také není co vytknout.
Malá výtka je pouze k vůlím, které jsou průměrné. Není to nic, co by se nedalo doladit a zároveň to není nic, co by muselo uživatele znepokojovat. Díky rozšíření kanálu směrem od pivotů ke konci ruček je mezera mezi čepelí a vnitřkem kanálu dostatečně velká na to, než aby o ní čepel škrtala.
Celkové jsem s Krakenem spokojený a dostal jsem i o něco víc, než jsem očekával. Jen mám pořád trochu divný pocit z hliníku použitého na ručky. Prostě si myslím, že při intenzívním používání (rozumějte padání na zem při flipování) budou šrámy znatelnější než u oceli nebo titanu, ale to rozhodně zkoušet nebudu Happy NoNoNo

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_4489.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Dík za postřehy Ok
Jen pro pořádek - barevné provedení je Gunmetal Wink

Jsem zvědav na Talisong, první zkušenosti jsou slibné - Kraken bude mít konkurenci - později mají přijít další barvy a pracuje se i na Ti verzi Cool
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum