ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
Jasně dá se to prezentovat jako určitá forma evoluce, ale rozhodně to není bůhví jaké překvapení, ze kterého by si jeden sednul na zadek Neutral
Na druhou stranu, co vymyslet nového???
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/4/2017
Jerry si se svými produkčními ne-midtech kousky, mezi něž řadím cokoliv pod TR Maelstromem, drží dlouhodobě udržitelný "long run" přístup. Neměli bychom ho vinit za opatrnost.
Tohle představení není nic převratného, dalo se to očekávat, ale dlouhodobě se to dá brát jako postupná, příjemná evoluce. Také mě to neuchvátilo, nýbrž ani neurazilo.

Volil-li by experimentálnější přístup, jako například populární odstranění tang pinů s přechodem na pinless, riskoval by zbytečně backfire od komunity. Už jsem postřehl i přibližující se ručky u CHAB-u po přibližně jednom roce opravdu intenzivního používání - pořád jde o tang pin obohacený o channel konstrukci. Jerry by si něco takového ani jako možnost zřejmě nechtěl připustit, proto trvá jeho vývojový proces déle a po uvedení se to může možná zdát jako menší tvůrčí zaspání/zakrnění.

Na gimmicky ho také neužije. A balisong, co má koule, už tu máme. mrGreen

Když porovnám jím zvolené recurve tvary čepelí se zbytkem aktuálně dostupné/dostupnější balisong produkce, pořád jsou to jedny z nejodvážnějších tvarů.
Jakkoliv často se objevovaly ulomené špičky Basilisků, držel se toho, dnes již klasického, designu poměrně dlouho. Ne nadarmo celý Bas-R design přirovnával k, tuším, 1911.

I na Chimeře pracoval poměrně dlouho. Vycházela z tehdejšího prototypu Sentinel z JD(BA).

Nějakou novotu jen tak bez řádného R&D nevypustí. Od toho tu jsou jiní, kteří si nedrží pozici, na níž se v podvědomí flipperů drží právě Jerryho brand.
|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
No tak si tady klabosíme, ale být teď v Atlantě, obejít si ty stánky a pak si odnést třeba tohle cacko 😇

Rahmed vložil tyto přílohy:
Screenshot_20210604_200302.png.jpg

Posláno:

Pokročilý
🤤

Nechceš si přihodit na Planarian? 🤨😜
https://www.instagram.com/p/CPtQaCrj0ly/

M4ST3RCUT0R vložil tyto přílohy:
195845574_205815971274611_4039434243266449239_n.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
M4ST3RCUT0R napsal:
🤤

Nechceš si přihodit na Planarian? 🤨😜

Hmm... už tam je $1.050, takže Oh No Ale to Bowie teda je Applause

Obrázek je ovšem monstrózní, to jsou čepele vskutku orientální Surprised Ok
Posláno:

Pokročilý
Monstrózní i svou velikostí 🤭
Jedna z nich půjde také do aukce.
https://www.instagram.com/p/CPtME5RscbV/

Více fotek od zdroje - OOAK Forge: https://www.instagram.com/p/CPlvaX_MtND/
Ta reverzní harpuna, či jak to nazvat, vypadá vskutku zajímavě. Ne, že ne Shocked

194782923_468230540937424_8635468830072364021_n.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Quote:
"These butterfly knives are not meant for flipping rather a folding sword that fits in your pocket more or less."

Laugh
Megasong... Rambo Eagle Balisword dvouručák!
Na zeď bych si ho klidně pověsil, ale nechtěl bych být poblíž, kdyby to někdo roztočil mrGreen
Posláno:

Pokročilý
Náhodou - balisword může být i praktické řešení denních problémů. Viz první video Grin

Atropos taky "begs to differ" 🤠

Když to někdo umí, klíďo bych se na vzdálenost kamery přiblížil 👇
Ale už to není na úrovni pohazování si s hráběmi. Tohle je jiný level.

Posláno:

Pokročilý

Posláno:

Štamgast
Naprostá paráda Applause a hluboce smekám.
Pro mne je to ale jako z jiné vesmírné dimenze Neutral
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Pokročilý
Americká flipper elita, to se jim nezapře Applause
Mně to taky připadalo jako nějaká vysněná dimenze, ale to jen proto, že mi zůstala na YouTube zapnutá 1.25x rychlost přehrávání Confused Laugh
Celkem by mě zajímalo, jak by vypadala podobná soutěž na území jiných kontinentů Confused

Když se vrátím ještě k Blade Show 2021, nejvíce mě asi zaujal počin zvaný Pit Viper. Všichni větší výrobci své tang piny zmenšují, zatímco Fellowship Blades tam naperou takové válce Surprised
Custom hardware, tedy ten zbytek šroubků a součástek, taky potěší. Aktivně se snaží o jeho zkvalitnění s ohledem na lepší tolerance a odchylky mající vliv na tap a play, což vidím jako super přístup. Nejdříve vychytat tohle, pak se teprve zabývat nějakými dodatečnými estetickými úpravami ruček Ok
A teď nově tanto 🤤
https://www.instagram.com/fellowship_blades/

Update ohledně nášivek:
Perfekcionisticky průběžně vychytávám ve volných chvílích proporce, když ještě můžu, a snažím se přijít i s nějakým malým detailem, který by dopomohl lepšímu čtení se zachováním té akčnější odchylky, při níž se text přizpůsobuje typické poloze balisongu, v níž si ho mnozí představí. Zatím jsem zkoušel chevrony, rozumějte jednoduché šipky, a všemožné kroucené i nekroucené tvary - někdy jako z hudebního ekvalizéru. Dokonce i to číslování jsem zkusil zakomponovat, aby tomu pomohlo a třeba to ozvláštnilo.
Nechci to uspěchat, někdy se kompoziční nedostatek ukáže až po několika hodinách.

Jen na výsledek už si musíte počkat. Základní design jste si odsouhlasili (leda bych polovinu zadal podle 8 a polovinu podle 2 🤔). Ten zbytek se ještě může kreativně vyladit.

Dva menší zahraniční tvůrci, s nimiž mám dobré zkušenosti, se k tomu postavili čelem, když jsem to nadhodil, ale opravdu chci tohle raději držet lokální. Naskytla se ještě jedna firma, která by vyhovovala. Navíc jsou tu samolepky, které bych raději také řešil, v případě potřeby dotisku, v místě. Ano, s největší pravděpodobností také budou Happy

198370981_235970134615006_421528946349828890_n.jpg.jpg

Fix
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2006
Fellowship Blades se mi velice líbí, snad to tanto na mě taky zbyde Laugh Laugh
jinak k síle tang pinů. Válce měli i Spyderca, ale ani MT Metalmark nebo Maxace Petrel nebyly hubeňourové. Co se tang pinů týče, preferuji spíše zakulacené zakončení (ostré hrany dělalí díry do kapes). Myslím si, že je lepší málo vysoký a tlustý válec, než zbytečně trčící, takový tang pin spíš překáží.

Co se týče cejchování stáda balisongařů, souhlasím s neuspěcháním. Čím déle a více propracované to bude, tím více se budeme těšit.

A to flipování snad ani nekomentuju. Musel bych se jít ven na trávu s něčím pořezat. Snad si v létě zase trochu procvičím prsty.
Nejvíc se mi líbilo to uznání od soupeře, ve sportu jako takovém se to čím dál tím víc vytrácí. Mám rády podobné akce, tak nějak na pohodu.
Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Posláno:

Pokročilý
S těmi seseknutými/zakulacenými/chamfered tang piny jednoznačně souhlasím!
Ostatně toho jsem si všiml jako prvního na fotografiích jedné z posledních várek BRS AB na Lamnii. I takový detail udělá hodně. BRS tuším dali později vědět, že své tang piny navíc zkrátili/snížili, takže i to by mělo přispět k pohodlí v kapse. A hlavně při flipování.
Na Pit Viperu teď spíše trčí custom šroubky čepů, což mě ale také neodradí od vyhlížení nějaké pěkné tanto varianty. Navíc jsou, díky ostatním rozměrům, relativně blízko středu tang oblasti. Jsou tak více odklizené "z cesty". IMHO je tohle kompaktnější rozvržení i při flipování pohodlnější, jelikož tolik neovlivňuje osu pohybu balisongu.

Jsem rád, že na to neuspěchání nahlížíš stejně. Ostatní to určitě také chápou. Přeci jen to musí trochu reprezentovat.

V teplejším počasí se mi obecně lépe flipuje, protože, jakkoliv můžu milovat zimu, ty zkřehlé prsty tomu vůbec nepomáhají Confused

Ano, taková ta pokora a schopnost oprostit se od vlastního ega už se ve sportu, i společnosti, hojně vytrácí, co si budeme povídat. Nakolik ale zrovna v online balisong tournamentech jsou její zbytky stále vidět. O to víc, že i za displejem/monitorem sedící flippeři jí mají pořád z nějakého důvodu dostatek.

Posláno:

Štamgast
Quote:
Pit Viper

Ten výbrus nevypadá dobře NoNoNo
To tady... tady jó, úaahaaa!!

Samolepky Ok

Rahmed vložil tyto přílohy:
Screenshot_20210615_110910.png.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/17/2021
Zdravím pánové, dovolím si dotaz. Řešil tu někdo kydex pouzdro na motýlka? Případně dokážete mě na někoho odkázat? Představa je horizontální pouzdro na kershaw lucha. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Ahoj, super dotaz Ok

Určitě je to dobrá myšlenka, jen je otázka, jak moc bude trpět případná povrchovka ruček. Osobně jsem se s kydex pouzdrem jako takovým nesetkal. Pouze se závěsy třeba na krk. Mám ho na Vantac-ovi a vypadá asi nějak takhle…

Tomáš vložil tyto přílohy:
F5AF8F47_2523_40BE_B8C6_8CD4A7B5281D.jpeg.jpg
75D86003_2E0D_4FB6_B38D_D5167C7B0991.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Namátkou (klik).

Další variantou může být neuzavřený quickdraw kydex pro rychlé tasení: https://imgur.com/a/AA2Yilp
Na přání by to určitě někdo zvládl vyrobit tak, aby to fungovalo i s opaskem při horizontálním nošení. Za mě by to bylo lepší řešení, jelikož těžiště se přesune k prostředku.
Buď zkusit poptat tady na fóru, v adekvátním vlákně, nebo se můžeš poohlédnout kupříkladu po Etsy.
Na přání Ti mohu formou PM zaslat kontakt na někoho, kdo dělá i ozdobná kydex pouzdra. Primárně na zbraně, ale není pochopitelně problém podle mustru obléknout i Luchu.
Lepší by však určitě bylo najít někoho, kdo už pro Luchu vyráběl, aby ses nemusel zdržovat jejím posíláním sem a tam.

Jako alternativu lze použít i univerzální pouzdra na menší zásobníky. Dostupná jsou prakticky v každém army shopu.
K horizontálnímu nošení se v nejhorším dají ta očesanější poupravit a pro jistotu i zapošít v části, kde se nůž zužuje, aby se zachovala správná retence. Nejčastěji v tang/zen oblasti. U modelu Lucha by neměl být problém, když tímto zajišťovacím bodem budou zen "ouška", nebo chceš-li "rohy, která vyčuhují i při zavřeném noži.
Něco podobného jsem řešil, když jsem si na své balisongy začínal vyrábět jednoduché denim kokony do kapsy. O notný počet stran zpět ve vlákně jsem postoval své dva poslední.

Jestli tím chceš řešit váhu svého Lucha tanku, nadhodím Ti i další alternativní řešení. Často na tohle video odkazuji.
Pokud na Luche už pojistku nemáš, jednoduše smyčku přizpůsobíš obvodu přibližně 1/3 ruček od místa, kde bývala pojistka, v zavřeném stavu a prohodíš smyčkou. Tím pádem Ti bude váha v kapse skrytého nože spočívat na opasku nebo očku pro opasek na kalhotách.

Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/17/2021
Děkuji Tomášovi a M4ST3RCUT0R za nasměrování. Vyzkouším pár možností a dám vědět. Nechci to na denní nošení a zároveň když už bych ho bral, chci ho nést "bezpečně" jak zmínil M4ST3R z důvodů odstraněné pojistky. Ok
Posláno:

Štamgast
Co já se tady vůbec snažím...Grin Grin Grin
Vytáhnu svoje "trumfy" a pak si přijde M4ST3RCUT0R a semele to svým rozhledem...
Posláno:

Pokročilý
diagnoza_zero: Rádo se stalo Happy
Za sebe bych se přikláněl k vyzkoušení kokonu, když tedy nejde o specifickou situaci typu "potřebuju na to dosáhnout na své taktické vestě a místo už mi jinde nezbylo." Happy
Určitě se později nezapomeň pochlubit, u čeho jsi nakonec skončil Wink

Tomáš: Mně je nad slunce jasné, že bys určitě tohle všechno dal také dohromady, jen jsi chtěl šetřit čas, tudíž jsem si to dovolil vzít za Tebe Cool Wink
A do pomyslného "mlýnku" si dovolím ještě tematicky přihodit, kdyby se, i třeba někdo jiný, cítil na experimentování.
Něco na způsob přiloženého obrázku by se mohlo dát dobře vyrobit z kůže, opatřit si čtyři očka pro paracord, vymyslet chlopňové zavírání s drukem na zajištění balisongu proti vypadnutí - a voilà! Máme tu univerzál použitelný i s MOLLE vazbou mrGreen
Jen aby to nebyl zbytečný overkill, rozuměje přepal, pro to občasné nošení.

https://www.instagram.com/p/B7NBhuanAgR/

80619000_462545597754157_4113159304140322104_n.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum