ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/21/2007
Na kapesni-noze.cz uvádějí, že mají 5ks Deuteronů skladem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Maxace posielalo svojho casu z holadnska (nizozemska) takze to bolo bez dodatocnych poplatkov, ako to je dnes neviem.
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/17/2021
Zatím jenom rychlý update. “Tasmanian Tiger scissors pouch” https://www.tasmaniantiger.info/en/product/tt-scissors-pouch/

Nůž je dost na fest ale pouzdro určitě povolí. Zatím ho tahám ven za pojistku. Možnost molle/horizontalne/vertikalne a tloustka minimalni. Blood patch spis pro pobaveni 😂

diagnoza_zero vložil tyto přílohy:
5307FF14_0C49_415F_9360_02B4922EF852.jpeg.jpg
071FA385_B46F_43BF_8644_56521CE9AC99.jpeg.jpg
E1E1080B_0266_46EB_89C3_44C8CDB0904C.jpeg.jpg
009DE47E_C74D_4D0A_A18A_2F9D71568D78.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
ZLOjasna napsal:
Maxace posielalo svojho casu z holadnska (nizozemska) takze to bolo bez dodatocnych poplatkov, ako to je dnes neviem.

Jo, jo, máš pravdu. Když Jirka mluvil, že objednal nebo že bude objednávat Maxace (už nevím který model), tak říkal, že je na výběr, odkud ho chceš poslat...Ok
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
diagnoza_zero napsal:
Zatím jenom rychlý update. “Tasmanian Tiger scissors pouch” https://www.tasmaniantiger.info/en/product/tt-scissors-pouch/

Nůž je dost na fest ale pouzdro určitě povolí. Zatím ho tahám ven za pojistku. Možnost molle/horizontalne/vertikalne a tloustka minimalni. Blood patch spis pro pobaveni 😂

Tak tohle je super nápad Applause Applause Applause

1. vypadá to hodně tacticool
2. připomíná mi to stará dobrá pouzdra od Microtech. Ta byla hodně robustní, ale měla něco do sebe...
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
diagnoza_zero napsal:
Zatím jenom rychlý update. “Tasmanian Tiger scissors pouch”...
...Blood patch spis pro pobaveni 😂

Výborné, Lucha k tomu sedí Applause
Má být nově i zelená, ta by byla úplně nejvíc Cool
Blood patch rulez Ok
Posláno:

Štamgast
Fotka pro zpestření ...

jendach vložil tyto přílohy:
Screenshot_20210624_182605_Instagram.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
To je ale luxusní fotka Ok Ok Ok
Ukládám…
Posláno:

Štamgast
Tak nějak mi pasovala k aktuálnímu tématu nošení balisongu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/4/2017
Vždycky je radost pohledět na neokoukaná, improvizovaná pouzdra Ok
Opravdu k tomu Lucha ladí! Applause Jak už tu padlo.

jendach: True, surová fotografie Ok
Balisongy v takto neokoukaném, zdánlivě nesouvisejícím, zátiší je vidět relativně málo.

Co se odesílání AE zásilek z různých zemí týče, je to běžná praxe i mimo balisong/nožové sekce. To samé platí pro DHgate, DealeXtreme a podobné. Proč myslíte, že se nám v naší zemičce, krom daňových úlev, neustále opakovaně rozkládá a znovu staví nespočet skladů?
Teď se Maxace produkce na nějakou dobu zpomalila, kvůli zhoršené dostupnosti materiálů, potažmo výrobní kapacitě (oficiální informace). Ale, jak se zdá, pomalu zase najíždějí na běžnější výrobu. Z balisongů jmenuji Scorpius-X. Jeden nepojmenovaný model je v plánu.

Do 11 cm to sice není, tudíž WuDan ostrouhá, ale na Lamnii se ukázalo několik kousků z řady Setsuna od Ryworx.
Evil Páč Setsuna není nic pro mě, klidně to sem napíšu, ať si je můžete pochytat Wink
https://www.lamnia.com/en/sc/186/knives/balisongs-and-butterfly-knives?mid=935

Když jsem nakousl Ryworx - koho bere limitovaný model Ga se značenou (podle obchodu z něhož pochází) čepelí, aktuálně je ohlášen ve dvou online e-shopech. V jednom z nich bude V PONDĚLÍ šance objednat skrytá za hracím automatem a heslem.
Anglická verze návodu: https://matrix-aida.com/how-to-sell-ryworx-ga02-w-tokyo-edition/
Druhý shop: https://www.odclub.net/knife_custom/ryworx.html
Black Mamba nikde, osobně tedy neřeším. Navíc by mi ty poplatky za kus za to nestály. Když už se pouštět do větších akcí, vyplatí se jich vzít víc (4) najednou přímo od Rya za zvýhodněnou cenu. Když se výjimečně taková šance objeví...

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Štamgast
Tak teď jsem jako malý dítě...
Na skladě u shipexu mám Maryna a Smallfly 2 a už se nemůžu dočkat, až dorazí Confused
Na Smallfly 2 jsem hodně zvědanej, protože na Spyderco Forums ho jeden člen docela sjel a já se svým perfekcionismem uvidím víc než je obvyklé...Neutral
No nechám se překvapit.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/4/2017
Necháme se překvapit společně s Tebou Razz Býti early adopterem jsem se odnaučil, takže si rád, skrze Tvůj perfekcionistický pohled, jenž v mnohém pravděpodobně sdílím, rozšířím obzory. Ač jsem spíše zvědav na Maryn, o kterém toho na internetu už dost padlo, tudíž ocením další erudovaný názor Ok

Jak si teď stojí ShipExUs? Rychlost, ceny? Nějaké větší změny?
Delší dobu jsem jejich služeb v rámci bali-hobby nevyužil. A když už se něco vezlo, šlo to oklikou.

WuDan napsal:
díky moc
určitě bych chtěl nějakej s rukojetí do 11cm
dík
Dan

https://www.lamnia.com/en/p/48174/knives/terrain-365-mini-bali-butterfly-knife-m390

Nebo potom blíže 11 cm mě ještě napadl v mezičase Atropos. Například jeho, rozměrově menší, pirátská série, která mi utkvěla v paměti svým názvem. Menších v nabídce má ovšem vícero. S různorodými tvary čepelí.

M4ST3RCUT0R vložil tyto přílohy:
maryn_black_gold.jpg.jpg

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Á propós Atropos... Cool

Rahmed vložil tyto přílohy:
Screenshot_20210701_012537.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
díky pánové
na to Mini Bali jsem koukal a za 7tisíc docela mikro hračka Happy
a ten mosaznej je pěknej, dělá to firma co je na Etsy jako SeverEDC
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
M4ST3RCUT0R napsal:
Necháme se překvapit společně s Tebou Razz Býti early adopterem jsem se odnaučil, takže si rád, skrze Tvůj perfekcionistický pohled, jenž v mnohém pravděpodobně sdílím, rozšířím obzory. Ač jsem spíše zvědav na Maryn, o kterém toho na internetu už dost padlo, tudíž ocením další erudovaný názor Ok

Jak si teď stojí ShipExUs? Rychlost, ceny? Nějaké větší změny?
Delší dobu jsem jejich služeb v rámci bali-hobby nevyužil. A když už se něco vezlo, šlo to oklikou.

Ahoj, vezmu to odzadu. ShipExUs mi přijde stále jako nejlevnější varianta pro nákup toho, co se tady nedá sehnat. Poslední moje zrealizovaná objednávka byla v únoru, Swell od Haze Tech. To bylo trochu složitější, protože za mne domlouvali s výrobcem podrobnosti obchodu, ale dopadlo to na 1*.
Teď jsem objednával pro bratrance GodFathera z BladeHQ, Maryna a SmallFly 2. Maryn objednáván 5.5.2021 s tím, že dodací lhůta je 4-6 týdnů, GodFather objednán 29.5.2021 se zkušeností, že dodací lhůta z BladeHQ je cca.1 týden a SmallFly 2 objednán až 21.6.2021.
Po 14-ti dnech od objednávky z BladeHQ jsem se musel připomenout, protože zboží nebylo stále naskladněno. To bylo divné, protože nůž byl skladem, ale na druhou stranu bylo době objednání BladeShow. Přišla omluva s tím, že to prověří a naskladněn byl asi za týden? Zhruba ve stejnou dobu byl naskladněn i Maryn, což by odpovídalo něco málo přes 6 týdnů. SmallFly 2 dorazil asi za 8 dní. Takže všechny položky naskladněny a už jen čekám. Jak dorazí, budete první, kdo se to dozví Happy . S BHQ netuším co se mohlo stát, protože se ShipExUs nakupuji od roku 2009 a vždy v pohodě.

SmallFly 2...
Na Spyderco Forums zveřejnil dost "znepokojivých" fotek člen TriChrome. A musím říct, že jsem z toho nebyl nadšený, ale objednávka už běžela... Co se dá dělat, špatná zkušenost je taky zkušenost a jak říkám, necháme se překvapit.
Zajímavé je však pokračování, kdy se k jeho výtkám vyjádřil sám velký Sal. A v jeho odpovědi, jak TriChrome později zdůraznil, se objevila formulace "Pokud vás tyto věci opravdu trápí". TriChromova odpověď se dala čekat "Ano, asi nebude moc lidí, které by tyto věci (a že jich nebylo málo) na noži za 300 USD netrápilo".
Tím se mi vrátila jedna vzpomínka. Když ještě fungovalo fórum Dana Žáka, tak tam někdo postnul fotku pár Spyderek s detaily výbrusů a fazet. No a ty fazety byly hodně nepovedený. Dotyčný poslal fotku do Spyderca a sám velký Sal mu odpověděl něco v tom smyslu, že se jedná o běžnou produkci a pokud chce něco lepšího, ať se koukne na custom sérii... Shocked
Holt, každý to máme nastavený jinak...

Posláno:

Štamgast
Tak jsem se konečně dočkal Happy. V poslední zásilce mi přišla vlajková loď firmy Machinewise, a to model Maryn. Maryn je nabízen ve dvou provedeních ruček. Bez povrchové úpravy nebo s custom anodizací dle vlastního výběru / návrhu. Nutno dodat, že za custom úpravu si připlatíte pouze 15 USD a i tak se dostáváte na velice přijatelnou cenu 380 USD. Tato cena je dle mého názoru více než konkurence schopná k současné produkci balisongů renomovaných značek, a hned si řekneme proč.
Nejdříve parametry:
Celková délka 267mm
Délka ruček 145mm (U-channel titan 6AL-4V)
Délka čepele 122mm (S35VN)
Váha 122g
Jedná se opravdu o dlouhý balisong. Je dokonce o 1mm delší než Chimera od Jerryho Homa. I když oproti Chimeře působí hubenějším dojmem Happy . Použité materiály patří k těm lepším, které dnes můžete za svoje peníze dostat a navíc je kompletní výrobní proces realizován na CNC frézce takže k přesnosti se tedy není potřeba vyjadřovat. Osobně jsem byl zvědavý na vůle. Při této velikosti se sebemenší vůle na pivotech geometricky násobí na kocích ruček a hrozí tak škrtání čepele o vnitřní strany ruček. To se v tomto případě nekoná. Vůle sice nejsou nulové, ale jsou minimální, takže zmiňovaný problém nehrozí. Čepel lítá na bushing systému, což ocení zejména flippeři, na které koneckonců i Maryn cílí, což lze usuzovat i z absence západky, která při flipování nepřekáží a vyvážení ruček je optimální. K latchless provedení mám ještě jednu teorii a tou je určitá pohodlnost při výrobě. Zjednodušeně řečeno, je pohodlnější vyrábět jeden tvar ručky univerzální na obě strany. Navíc neztrácíte na délce čepele a odpadá výroba západky. Za mne je Maryn opravdu povedený a řekl bych, že se jedná v současnosti asi o nejlepší Made in USA balisong s cenovkou pod 400 USD Applause . O vzrůstajícím zájmu, který je podpořen pozitivními feedbacky, hovoří dodací lhůta, která je 4 – 6 týdnů, v případě custom úpravy si ještě týden přidejte. Ale abych jen nechválil. Jak jsem zmiňoval, veškeré komponenty jsou vyráběny na CNC frézce a logicky jsou tedy viditelné stopy po obrábění. Asi nejvýrazněji jsou zřetelné na výbrusu čepele. Stejnou technologií je vyrobená například čepel na modelu Swell od HazeTac. I když to není nic tragického a co by zřejmě ostatní ignorovali, tak kdybych mohl volit, tak na Maryn by se mi líbil závěrečný finishing, což by ale mohlo výrazně hnout s cenou směrem nahoru.
Ještě bych se zmínil k úpravě, kterou jsem volil. Jednobarevnou anodizaci mám ve sbírce na několika modelech a co si budeme povídat, je to trochu okoukané. Proto, když jsem viděl tuhle „divočinu“ na IG, tak jsem měl jasno. Taky bych řekl, že bude svým způsobem unikátní, protože bude prakticky nemožné udělat absolutně totožnou a ve spojení s číslováním na čepeli se tím pádem jedná o jedinečný nůž.
Přidám jednu "rychlovku", až bude víc času, tak dám lepší fotky Happy

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_4585.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Já se svýma rukama jsem ze hry Neutral , ale věděl bych o několika lidech, co by mohli být na bedně Applause
Co vy na to: ZLOjasna a Fix ?

https://www.cold-steel.cz/soutez

Fix
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2006
Hiden Angel již stojí ve vitrínce na stojánku. Laugh
Nemám Facebook Happy
Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Posláno:

Štamgast
A jednou Maryn...Ok

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_4628.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Súťaž chválim a dúfam že sa do súťaže zapojí čo najviac ľudí a podarí sa spropagovať balisong. Samého ma to dokopalo konečne niečo natočiť a to sa na to chystám od kedy vypukol Covid :D

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum