ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/21/2012
Boker podla mna super tah, lebo nerezom dosiahol hmotnost titanovych motylov, vdaka vyraznej skeletonizacii.

A ten Revo Nexus to je variacia na BRS Alpha beast, ta diera a drazky, len inym sposobom, cize dost zle podla mna... nevedia nic vlastne... ten Boker aspon sa na nic nepodoba...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/14/2021
vrcan napsal:
Boker podla mna super tah, lebo nerezom dosiahol hmotnost titanovych motylov, vdaka vyraznej skeletonizacii.

A ten Revo Nexus to je variacia na BRS Alpha beast, ta diera a drazky, len inym sposobom, cize dost zle podla mna... nevedia nic vlastne... ten Boker aspon sa na nic nepodoba...

Revo se skládá ze tří lidí. Jeden z nich je Edward F. Anthonis neboli zakladatel a vlastník BRS a další z nich je Lawrence S. Ho, téže zakladatel a spoluvlastník BRS Grin

odkaz na tým
Kde je vůle, tam je cesta
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/21/2012
ahaa... netusil som, moc sa neorientujem :)
ale ten boker sa mi paci koli podobnej hmotnosti ako titanove, cize super na flipovanie
a pritom je to nerez. Nevidel som az tak moc skeletonizovany motyl pravdu povediac a od bokera som to necakal, za mna super...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Andílci Happy
Děkuji Funkysaurovi, že mi přenechal Hidden Angel Drop Point. Původně jsem ho neměl v plánu pořizovat, s Clip Pointem jsem spokojený, ale sešlo se několik faktorů, které rozhodly.
Kromě toho, že se mi opravdu líbí, tak byl před vánoci za super cenu. Ala asi nejsilnější faktor je jeho určitá exkluzivita.
Lynn Thompson sice natočil několik propagačních videí, ale na jeho stránkách Never Unarmed ho již nenajdete a na US e-shopech není stále skladem a co vím, tak snad ani nikdy nebyl a teď navíc zmizel i ze stránek cold-steel.cz. Takže když už tu byla ta možnost, tak proč ne...

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_5734.jpg.jpg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Tady opět někdo mele pěkný hov*a...Neutral
Názvosloví asi tomuto prodejci (opravdu nebudu říkat panu Šulcovi) nic neříká a zjistit si něco o noži na který dělám recenzi je asi také nad jeho síly viz. "je tam pružinka". Ne není tam pružinka, je tam magnetická západka...
A to nemluvím o tom, že spring latch se rovná objevu Ameriky...

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Mě by spíš zajímalo, na jaké problémy s Benchmade naráží.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Nechci se nikoho zastávat, mě také dělá problém některá názvosloví. Jak se čemu správně říká je také někdy problém. Kolikrát jde o stejnou věc a každý výrobce to pojmenuje jinak.
Ani bych tomu krátkému videu neříkal recenze, spíš krátké představení daného nože.
A k naší smůle je jediný(z Českých prodejců), který točí nějaké ukázky nožů kde si člověk může udělat jakousi představu o tom jak nůž vypadá a přibližně jak je velký a pod..
Samozřejmě chápu, že odborníka některé věci zarazí ale v tom obrovském množství nožů a všelijakých typů se divím, že do toho jde.
Sám mám nože moc rád a zajímám se o ně a stejně mě kamarád (ahoj Láďo) dostane vždy nějakou věcí co zrovna nevím a při tom si říkám ku.va to bych vědět měl.Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Wolfes, promiň, ale pán "nože-nůž" je odborník, on by se v terminologii měl orientovat bezchybně.
Posláno:

Štamgast
Osobně si také dovolím s Wolfesem nesouhlasit.
Pokud mne něco živí, tak se logicky snažím vystupovat jako profesionál a o dané tematice si zjistím maximum.
Ruku na srdce, ono těch termínů okolo nožů zas tak moc není. A pokud se dokáže naučit druhy čepelí, pojistek a materiálů, tak nechápu, proč by se nemohl naučit termíny i pro různé druhy nožů.
Jen namátkově, co má balisong navíc oproti ostatním nožům. Čepel je čepel a s ní spojené pojmy jako ostří, fazeta apod. Střenky můžou být střenky, to není nic proti ničemu. Pojistka zní stejně dobře jako západka. Pivoty nebo čepy je taky jedno. Navíc mne napadají tang piny nebo zen piny, o kterých se nemusí zmiňovat, stejně tak o tom, o jakou se jedná konstrukci. Tak nevím, co si o tom mám myslet.
Stejně tak nevím co si mám myslet, když ve videu (dobře nejedná se o recenzi) na BM85 zmiňuje pružinovou pojistku, když na stránkách má v popisu nad videem jasně MAGNETIC LATCH.
A když jsem slyšel pojmy jako “pouzdříčko” nebo “pytlíček”, tak jsem chvíli uvažoval o tom, jestli si nezapomněl nalakovat nehty na růžovo…
Posláno:

Pozorovatel
Tomáš napsal:
Osobně si také dovolím s Wolfesem nesouhlasit.
Pokud mne něco živí, tak se logicky snažím vystupovat jako profesionál a o dané tematice si zjistím maximum.
Ruku na srdce, ono těch termínů okolo nožů zas tak moc není. A pokud se dokáže naučit druhy čepelí, pojistek a materiálů, tak nechápu, proč by se nemohl naučit termíny i pro různé druhy nožů.
Jen namátkově, co má balisong navíc oproti ostatním nožům. Čepel je čepel a s ní spojené pojmy jako ostří, fazeta apod. Střenky můžou být střenky, to není nic proti ničemu. Pojistka zní stejně dobře jako západka. Pivoty nebo čepy je taky jedno. Navíc mne napadají tang piny nebo zen piny, o kterých se nemusí zmiňovat, stejně tak o tom, o jakou se jedná konstrukci. Tak nevím, co si o tom mám myslet.
Stejně tak nevím co si mám myslet, když ve videu (dobře nejedná se o recenzi) na BM85 zmiňuje pružinovou pojistku, když na stránkách má v popisu nad videem jasně MAGNETIC LATCH.
A když jsem slyšel pojmy jako “pouzdříčko” nebo “pytlíček”, tak jsem chvíli uvažoval o tom, jestli si nezapomněl nalakovat nehty na růžovo…

I když souhlasím s většinou tak ta poslední věta je trošku mimo. To už zní čirou nenávisti a hledáním důvodu jak si na pana Š. zanadávat.... Ne konstruktivní kritikou:)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Tomáš napsal:

V zásadě máš pravdu, ale...

To co po panu Šulcovi chceš je nazývejme to třeba oborem, který se nazývá zbožíznalství.
No a teď si představ, že máš v portfoliu třeba tisíc položek o kterých by si měl vědět úplně všechno a jsi na to sám.
Jsi sám na vyřizování objednávek, odpovídání dotazů, logistiku atd.
Firmy, které mají v portfoliu tisíc položek už mají celé marketingové oddělení.

Myslím, že by to chtělo trochu nadhledu a videa pana Šulce vnímat jako obecné seznámení s produktem, protože technická data si najdeš na tři kliknutí kdekoliv.

Já jsem rád, že videa točí už pro to co už tu někdo zmínil a to, že ten produkt "ožije" a není to pouze statický snímek uloupený z webu výrobce.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/10/2020
Za mě jsou ty videa super, aspoň má člověk nějakou představu co kupuje. Popis nože je pod fotkou. A když někomu vadí ty keci může vypnout zvuk.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Takový pěkný vlákno... a voni ho takhle ničej!!Beating
Přesuňte se laskavě se Šulcem do patřičných míst, holoto!

Tos asi nečekal Tomáši, co?Grin

Rahmed vložil tyto přílohy:
Screenshot_20220217_153648.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Rahmed napsal:

Myslíš, že ho bude někdo blahoslavit za to, že natáčí videa, ve kterých mele nesmysly a může tím uvést potencionálního kupce v omyl? Nebo, že ho bude někdo omlouvat za to, že se pro své portfolio nedokáže naučit cca. deset základních pojmů, kterými by dokázal popsat vše? Nebo, že mě někdo obviní, že trpím čirou nenávistí a hledám důvod jak si na pana Š. zanadávat? Přitom nemusím nic hledat, protože to s přehledem zvládá sám tím, jak se chová k zákazníkům, když dojde na reklamace. Nebo, že někomu přijde normální, že člověk, který prodává z 99% nože a
tím pádem cílí na určitou, řekněme specifickou skupinu lidí, používá výrazy jako pouzdříčko a pytlíček? Kdyby prodával střelné zbraně, tak by taky říkal pistolka, revolverek nebo náboječky?

Máš pravdu, to jsem opravdu nečekal...
Snad jen Knížo, to kdy si vypnu zvuk nech prosím na mně, děkuji.

Tím bych ukončil plevelení a k balisongům JK_design. Kdysi jsem o nějakém uvažoval, ale nějak se mi okoukaly. Na pohled jsou zajímavý, ale pro mne trochu sci-fi a mimo mojí cenovou relaci.
Posláno:

Pozorovatel
Tomáš napsal:
Rahmed napsal:

Myslíš, že ho bude někdo blahoslavit za to, že natáčí videa, ve kterých mele nesmysly a může tím uvést potencionálního kupce v omyl? Nebo, že ho bude někdo omlouvat za to, že se pro své portfolio nedokáže naučit cca. deset základních pojmů, kterými by dokázal popsat vše? Nebo, že mě někdo obviní, že trpím čirou nenávistí a hledám důvod jak si na pana Š. zanadávat? Přitom nemusím nic hledat, protože to s přehledem zvládá sám tím, jak se chová k zákazníkům, když dojde na reklamace. Nebo, že někomu přijde normální, že člověk, který prodává z 99% nože a
tím pádem cílí na určitou, řekněme specifickou skupinu lidí, používá výrazy jako pouzdříčko a pytlíček? Kdyby prodával střelné zbraně, tak by taky říkal pistolka, revolverek nebo náboječky?

Máš pravdu, to jsem opravdu nečekal...
Snad jen Knížo, to kdy si vypnu zvuk nech prosím na mně, děkuji.

Tím bych ukončil plevelení a k balisongům JK_design. Kdysi jsem o nějakém uvažoval, ale nějak se mi okoukaly. Na pohled jsou zajímavý, ale pro mne trochu sci-fi a mimo mojí cenovou relaci.

Tu se zas někdo špatně vyspal.Občas jsem si přál aby si u nás něco ta komunita od té US vzala .... No podrážděnost a toxicita to nebyla:))
Pak se nemůže divit že balisong komunita umírá... Buď se tu někdo setká s ignorem nebo s podrážděným vocasem ;)

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Nechcel som sa zapajat ale neda mi :D

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Tak tos zabil ŠtefanemrGreen Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/4/2017
Že to někdo vidí až takhle, to bych nečekal Laugh
Úplně jsem už slyšel na konci jedno dlouhé prodloužené „blééé“ Grin
Ok

Nebudu do oněch konkrétních detailů víc dloubat, byť už při vydání těch videí, než se to tu začalo pitvat, jsem se nad nimi pozastavil. Včetně toho méně přetřeseného o BM 62 (kladívko? Confused - u Hammer Designs by to až tak nevadilo Wink ).

Když bych odhlédl od zahraniční produkce a podíval se jen do našeho rybníčku, nemusím chodit daleko. Video od kapesni-noze.cz, kteří jich točí také celkem dost, je nasnadě.
Pomalé okouknutí nože se ztlumitelnou hudbou (kdyby byl pro někoho finální mix moc hlasitý, i ta jde ztlumit, stejně jako mluvené slovo), kde je jasně vidět, že se například k pojistce pružina fyzicky nevejde, tudíž tam musí být jiná dohledatelná magie. To se mi zdá jako dostatečné, vzhledem k tomu, že to pořád není nůž pro stovky či tisíce českých zákazníků.
Je tam náznak invence při použití YouTube funkce titulků. Editor nemusí vkládat text do videa, jen načasuje titulky. Což by možná pro taková kvanta videí bylo u méně populárních nožů vhodnější, anžto by pak stačilo zkopírovat tabulkové parametry a podle zrovna vyobrazené části nože přiřadit ke vhodnému času.
Eliminují se tak i přeřeky nebo nutnost přetáčet, když člověku zrovna vypadne nějaký ten termín, jenž je specifický pro jednotlivé firmy, avšak popisuje stejnou "fičuru".

Zase se ale chce smeknout při takovém počtu videí, kterých je na nozenuz kanále požehnaně, že se i takový blooper (nebo BLURper? Grin ) pustí bez ostychu ven. Když to porovnám s někým, kdo sem napíše svůj záměr se svou balisong nášivkou a piplá se už asi s pátou verzí, ve které netextově odkazuje na čtyři historicky zásadní modely/značky, je to jiný přístup. A nechci nutně psát, jestli je ten či onen lepší nebo horší.

Ad JK: Za mě se Julian snaží od doby uvedení Monarchu s každým modelem pořád posouvat. Z mého skromného pohledu snad i správným směrem. Tkví to i ve výše zmíněné komunitě která je i přes své neduhy pořád tak nějak pozitivně semknutá. To mu tu možnost dává.
Za sebe ale mohu napsat, podobně jako Tomáš, že cena se mi neslučuje s přiměřeně užitnou hodnotou, když čtu/vidím/slyším problémy, které je nejčastěji nutné řešit zasláním nože zpět za jeho stvořitelem. Není to zatím dle mého nůž pro Evropana (narážím na servisovatelnost a díly ze svých dřívějších příspěvků, k ničemu se tímhle pojmem s velkým E nehlásím). Pro jistotu, aby si to někteří z ostatních uživatelů špatně nevyložili.
Pochopitelně ale uznávám, za nepatrného mozkového slintání, že ty designy lezoucí z Juliana Kleina a Joe Hansena, jsou svým způsobem někdy až umělecké. Je to jiný druh umění, než třeba Fiore nebo Ryworx (ať si o něm myslíme, co chceme), ale pořád je to umění.

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/4/2017
Omlouvám se za double post, nechtěl jsem to cpát do stěny písmenek výše.

O stránku zpět se ukázalo to málo z SHOT Show 2022.
Přihodím pro přehlednost katalogovou stránku Bökeru a screen Liong Mah channel balisongu s čepelí z Elmaxu, s jehož ukázkou se poprvé vytasil cca. před čtyřmi roky.

M4ST3RCUT0R vložil tyto přílohy:
B.png.jpg
LM.png.jpg

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Fix
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2006
Také jsem chtěl dělat vide o motýlcích, ve kterých člověk něco řekne.
Ale pro českou komunitu mi to přišlo zbytečné - sorry.
A anglicky to nedám, proto raději pouze vizual beze slov, který snad řekne víc, než hromada fotek.

než říkat že nůž je hezký a líbí se mi, že má nějaké pouzdříčko tak raději mlčet. Místo toho mohl zmínit např. materiály, kdy byl nůž poprvé uveden na trh, jestli má nějakého předchůdce a pod.
Tož můj názor.

A kdyby někdo měl problémy s názvoslovím (ano přihřívám si svou polívčičku Oh No ) tak tady snad něco najde:
slovník
Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Uživatelé v tomto tématu
Guest, Pípa_69

Přechod na fórum