ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/4/2017
Jen přihřívej, je to na místě 😉

Na Tvá videa jsem se díval, když jsi je začal na YouTube v poslední době nahrávat v hojném počtu. Teď jich koukám zase dost přibylo. Za mě super využití sbírky. Navíc s originálním hudebním podkresem, který není jen stokrát ohraná hudební banka.
Snad jen u některých balisongů bývá zajímavý i jejich zvuk, proto, kdyby ses nudil, by možná nebylo od věci k některým raritnějším, jejichž zvuk při flipování by Ti připadal interesantní, přitočit na konec videa několik krátkých sekund s jejich zvukem. Samozřejmě jen u těch, které už někde nahrané nejsou - a že několik takových pěkných máš 😏
Chápu ale, kdyby to byl záměr a nechtěl jsi zbytečně omlacovat tang/zen piny, kvůli takové prkotině pro pár zhýralců na YT 😄
|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Po boker BM51 a boker ELB tu mame boker Lucha... za mna KO KO KO
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
Fix
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2006
Tak určitě si firma Böker plus vyhřívá na úspěchu jiných. 'ELB' tedy není pod taktovkou divize Böker plus, ale i tak ...
Když začali s tím prvním nekolonem BM51, viděl jsem pouze velkou inspiraci, kterou u Benchmade viděli, ale teď je to evidentní, že jdou cestou více než pouhé inspirace.

Snad jen tohle je od nich originální

Fix vložil tyto přílohy:
boker06_00.png.jpg

Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Fix
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2006
Po roce čekání Oh No Oh No
NRB Konig doma.

Fix vložil tyto přílohy:
konig7.jpg.jpg
konig5.jpg.jpg

Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Co říkáte tomuhle prckovi?
U-kanál, s příložkama, nemá tang pin, nemá zen piny...

Surg vložil tyto přílohy:
01.JPG.jpg
02.JPG.jpg
03.JPG.jpg
04_výrobce_2.jpg.jpg
06_no_tang_pin.JPG.jpg
07_no_zen_pins.JPG.jpg
08_U_kanál.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
V odkaze nizsie kratke video Boker balisong - spracovanie pekne, flipovacie vlastnosti tiez ale ten lucha tang asi nezvladnem. No na druhej strane vela titanovych treningacov do 100 e nie je..
http://youtube.com/shorts/5tNBwcHBiTs?feature=share
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
K videu přidám fotky. Jedna zmiňovaného tréningáče a druhá ostrých zástupců. Jen doplním, že na IWA bylo vystavovatelů jako šafránu, hlavně chyběly hlavní lídři ze zámoří. A stánek Böker byl asi jediný, který prezentoval balisongy Sad
Jinak tréningový Böker (Lucha) pro mne velké překvapení ohledně kvality výroby. Vůle 0, čisté zpracování, vyvážení, neměl jsem co vytknout Ok

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_5857.jpg.jpg
IMG_5859.jpg.jpg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
3x jerry hom

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
IMG_9662.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/4/2022
3x jerry hom
knifeee napsal:
Applause
Posláno:

Štamgast

IMG_9762.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tgif

20220408_154637_01.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Dostal se mi do rukou Fiore clone
FIONE
Fakticky vzato to klon sice být nemůže, protože neexistuje v téhle konfiguraci žádný originál, ale řekněme, že tam je opravdu značná inspirace.

Cenovka pod magickou hranicí 100 USD a celková délka pod 25 cm - konkrétně 23,7 cm.

Taková kompaktní hračka pro někoho, kdo neměl problém s flipováním BM 51, avšak nechtěl v honbě za lepšími flipovacími vlastnostmi pokoutně shánět FlyTanium příložky, čepele, spacery a všemožné další serepetičky. Oproti zmíněnému Morphu (v továrním provedení) je o poznání těžší. Taky k tomu má důvod. Dokonce dva důvody. Jsou jimi ručky z jednoho kusu titanu. Jedna dorazila z výroby na samotném spodku, uprostřed na hraně, lehce ťuknutá, ale byla to tak titěrná tečka, že ani za řeč snad nestojí.
Vnitřky ruček (channely) jsou na svou cenu opracované a vymyšlené adekvátně.

Pinless systém je obšlehnut dostatečně k tomu, aby několik let bez problémů sloužil, když k němu bude člověk přistupovat s rozumem.
Seštelovaný je z výroby bravurně. I po zaběhnutí je handle-play/vakl minimální. Dokonce menší než u HOM Chimery.
Jedna ručka je schopná z jedné strany tapnout/ťuknout o čepel, ale jen při záměrném klepnutí kloubem prstu o ručku z boku v zavřeném stavu.
Klepe se na dveře. Ne na balisongy, magore Razz
Při flipování se tenhle detail nikterak negativně, ani zvukově, neprojevuje. Audiofilové mohou být v klidu.
Otázkou je, jak se tohle může třeba po roce aktivního flipování změnit. Zrovna tenhle konkrétní systém kuličkových ložisek bývá někdy takový nevyzpytatelný.

"Čepel" by měla být z 440C. A jestli tomu tak opravdu je, tak mi to, hlavně váhově, vyhovuje.

Váha je soustředěná o trošičku více v ručkách. Za mě u traineru určeného čistě k flipování určitě plus.

Flipování bylo dosti překvapivé - jiné. Po dvou dnech (celkem asi 2 až 3 hodiny) zvykání si jsme si sedli a ani zprvu problematičtější 0g Chapliny nebo reversní triky a jednoduché aerialy už nejsou problémem. Hlavně reversní triky byly napoprvé hodně divné. Až jsem se skoro vyděsil.

Když chytíte povedený kousek bez křivých ložisek, není to za mě vůbec špatná hračka. Tenhle se musel asi týden až dva zajíždět, než si bite handle vyjela dráhu. Teď už obě ručky jezdí se stejným odporem.

Možná i díky jeho kompaktnosti bych ho celkově hodnotil jako o něco málo povedenější než, byť větší, relativně problematické, a hlavně kontroverzní, klony modelů Orca a PDN.

M4ST3RCUT0R vložil tyto přílohy:
fione_1.jpg.jpg
fione_2.jpg.jpg
fione_3.jpg.jpg
fione_4.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
M4ST3RCUT0R nejaká aktualizácia k nášivkám by nebola? Grin

IMG_9792.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Coming soon™
Posláno:

Štamgast
Trochu oživíme Happy
Fajn tutorial video...

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Picra od Hamona Grin

IMG_9987.jpg.jpg
IMG_9988.jpg.jpg
IMG_9997.jpg.jpg
IMG_9998.jpg.jpg
IMG_9999.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Kershaw vydává novou Luchu. Inovovaná čepel z CPM-20CV, titanové linery a příložky z CF, což znamená váhu 138 g. Cena v předobjednávkách 289 USD.

DCE1F8E7_BEF9_4BEA_B61E_D2A8FF021299.jpeg.jpg
66CF6C4B_1849_4549_8120_A51DF610655C.jpeg.jpg
6A9C061E_0785_46AF_B7FB_ADE9908D5778.jpeg.jpg
B5E5BE11_3DAC_40CB_9BED_25C228A2C6DD.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Krom výše uvedené "prémiové" verze vchází také Lucha v červeném a zeleném provedení ruček. Jinak komplet ocel, BW čepel ze 14C28N + HW také v úpravě BW

Red.jpg.jpg
Kershaw_Lucha_Balisong_Butterfly_OD_Green_Blackwash_5150ODBW_BHQ_117072_jr_bottlecap_large.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Kluci, nejsem znalec motýlů Happy ale co říkáte na Mantis, to tanto se mi docela líbí.
Akorát to rozšíření dole na ručkách, jestli to nebude spíš překážet.

Wolfes vložil tyto přílohy:
MNTBALIFLUX_1.jpg.jpg
MNTBALIFLYSWITCH_1.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum