ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
I-I
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/11/2021
Maxace DUKE Nukem ☢️😄

Pro vyznavače balisongů zaměřených spíše na EDC a ergonomii při řezu.

Specifikace
Celková délka: 255mm
Délka čepele: 105mm
Délka ručky: 150mm
Kuličková ložiska/pojistka s pružinkou
Váha: 228g/240g
Ručky: TC4+Inlay
Čepel: M390 (59-60HRC)

I-I vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg
4.jpg.jpg
5.jpg.jpg
6.jpg.jpg
6a.jpg.jpg
7.jpg.jpg
Y.jpg.jpg
Z.jpg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Akurat som nan pozeral a vsetko super kym som neuvidel 230 g hmotnost Grin
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
I-I
Posláno:

Pokročilý
Že? 😅
Asi to pojali tak, že můžou ušetřit na obrábění, když si tím lidi nebudou pohazovat ve vzduchu. A v Americe přeci měla Benchmade řada 6X taky prodeje 🤡 Pod záminkou EDC apod.

Pro mě je maximálně únosných tak 5.2 oz. Tohle už je šílených 8 😨

Já na něj narazil, když jsem koumal ta různá Apostle provedení.
Opravdu to v jednom příspěvku (možná vícero) nazvali Apostle II. A přitom je to po té jednolité, oholené reálně už třetí variace. Čemuž nasvědčují i SKU --> A03A a A03B.
Jak jsem psal už dřív. Ať tomu nadávají jakkoliv. Pořád je ten výběr jen ku prospěchu věci.

I-I vložil tyto přílohy:
329822941_6388139411249296_227336301927867455_n.jpg.jpg
341321050_240789915123831_3074389787758066866_n.jpg.jpg
341329184_240837675032224_4953937221623037188_n.jpg.jpg
341346161_619416869763501_3003424737456086111_n.jpg.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
BRS fanoušci se mají také na co těšit. Lamnia už nepřímo avizuje várku Replicantů.
BRS Replicant Trainer SS Barrels balisong trainer

Kdyby to někdo nekontroloval, postoval jsem plošnou 15% slevu na Lamnii platnou do konce dubna Wink
🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Ale aj tazka bm62 ma len 180g co je stale o 50g menej
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
I-I
Posláno:

Pokročilý
To je pravda. Tohle po někom mrštit, zlomím mu čelo mrGreen Razz
______

Jestli můžu předčasně odhadovat, oproti BM 6X to vypadá na trochu větší plochu, na kterou se ta hmotnost rozloží. Pocitově to může být potom podobné, když dojde na "hutnost" celého nože.

Navíc ta cena 380.00$ – 480.00$ Oh No
🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Umarex - Walther BBK už má nového páníška... Ok

Musím se přiznat, že doposud jsem na pojistku nahlížel pouze v základním směru, tedy pružinová / T-latch apod. Její tvar z výroby a s tím související funkčnost při používání je rozhodně dobré téma, i když tam asi taky nebude co k vymýšlení. Obecně vzato, tak na výrobu bude nejjednodušší západka s kulatým dříkem (viz. Tachyon III) a asi se shodneme i na tom, že bude nejméně náchylná na poškození jak sebe sama, tak konců ruček. Pokud se tedy bavíme o rozumných vůlích ruček. Tvar na Apostle je výborný jak z funkčního hlediska, tak i z designového, ale složitost výroby bude zcela jinde. No a hranaté, typu BRS jsou výrobně také složitější a budou trpět již zmiňovanými neduhy, ale jak řekl Štefan, dá se s tím žít... Happy
Zapátral jsem ve sbírce a našel jsem ještě jeden tvar, a to u Wilson Combat. Pracovně bych ho označil kulato-hranatý, ale co si budeme nalhávat je to obyčejný soustružený kulatý dřík, který má sfrézované strany. Když k tomu ale přidáme velké "náběhy" vytvořené sražením konců ruček je poškození také minimalizováno.

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_8941.jpg.jpg
IMG_8942.jpg.jpg
IMG_8943.jpg.jpg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Maxace

DUKE Ok
Tvar čepele moc fajn Ok , kombinace s timaskovými inlayi je moc pěkná Applause , ale váha Shocked.

Ta hadice s Apostle II má na můj vkus (čistě subjektivní názor) moc dlouhé nehty Happy
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Když už jsme u těch Číňanů, tak na BladeHQ se objevila novinka od Dagger Knives, a to model Monarch.
Čtyři barvy sandwichových titanových ruček, T-latch západka, klasické podložky, tang piny, klip a čepel ve dvou barevných provedeních. Ničím neurazí ani nějak extra nenadchne, snad jen tvarem a ocelí na čepeli VG-10. V dnešní době 154CM, M390 apod. se jedná o výjimku. Jinak celková délka 8", délka čepele 3,5". Cena příznivých 170 USD.

Pokud bych však měl něco kritizovat, tak jsou to hlavy pivotů. Z jedné strany docela designově vymazlené a z druhé strany rovný šlic na plochý šroubovák. To je pěknej hnus. Přirovnal bych to k balisongům od Emersona. Tam byly pivoty na křížový šrobovák, taky nic moc...Confused

Tomáš vložil tyto přílohy:
001.jpg.jpg
002.jpg.jpg
003.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak a ještě jeden příspěvek a už vám dám pokoj Happy

Jak již někteří vědí, tak mimo sbírání balisongů, jako filmový fanda sbírám i filmy (screenshoty) ve kterých si zahrál balisong. V současnosti a nutno podotknout s velkým přispěním Štefana ( velké díky Admire ), jsem na počtu 424 filmů s "účastí" balisongu. Pokud tedy někdo máte tip, tak prosím sem s ním. Beru vše, celovečerní, seriály, animované apod. z celého světa. Předem velké díky...

Ale teď trochu odbočím, nedávno jsem koukal na jednu hudební stanici a nemohl jsem si nevšimnout balisongu, který si zahrál v klipu Ivana Hlase.

A protože jste dozajista všímavé publikum, tak mi napíšete, v čem soudruzi z NDR udělali chybu. Co je v klipu ohledně balisongu špatně?
A nemyslím tím, že je ve špatných rukách Grin

První správná odpověď ode mne získá + karmu... Happy
I-I
Posláno:

Pokročilý
Zajímavá myšlenka s tím, že v oblasti pojistek už toho moc k vymyšlení není.
Na něco podobného jsme narazili na některé z předchozích stránek ohledně balisongů samotných. Posledním výstřelkem byl pinless design (pro Italy pinsless, což není korektní anglická gramatika, jelikož před "less" se tvar slova v množném čísle nepřidává).
První, s čím by se dalo experimentovat, by mohly být materiály a další povrchové úpravy. Vzpomeňme na Jerryho Homa, jenž jako jeden z prvních začal na produkčních kusech balisongů komercializovat užití PVD.
Za sebe bych rád v budoucnu viděl něco na způsob "Plasma Ceramic Aluminum". K tomu konkrétně postačuje voda, elektřina a preciznost.

V postovaném hudebním klipu jsem nejdříve koukal po držení bite handle apod.
Ale nenarážíš náhodou na scénu se stromem přibližně v čase 0:33, kde je ručka s odjištěnou pojistkou navrchu a tudíž by spodní hryzavá ručka měla upadnout? Jestliže dobře rozklíčovávám tu 720p kvalitu obrazu, vypadá to, jako kdyby poslední sadou dírek v ručkách procházel drátek.

Když už jsme u toho spojení hudby a balisongů - nedá mi to nevzpomenout na můj úplně první kontakt s balisongem jako konceptem, kdy jsem ještě ani pořádně nevnímal svět.
Šlo o insert kazety Navostro od našeho domácího Vitacitu. Titulní song je parádní. Zbytek alba jakbysmet.

O Tomášově sbírání filmových bali-záběrů jsem neměl sebemenšího tucha 🧐
Připrav se na zahlcenou (přeháním) e-mailovou schránku. Takovou obskurní produkci tam snad ještě nemáš (polské, francouzské a balkánské mafijášské, animované japonské gangsterské včetně bosozoku, německý underground všech žánrů apod.) 😁

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Ha, věděl jsem, že nezklameš. V klipu je opravdu odjištěný balisong a logicky by měla tedy spadnout jedna ručka dolu. Výpomoc štábu drátkem mi přišla trochu absurdní, možná nepochopili princip pojistky... Cool Jinak, jak jsem slíbil, tak máš jedno velké, bezvýznamné, červené plus Happy
A na filmy se těším. Stačí poslat názvy, vždy je někde postahuju, pokud bys měl celý film, tak prosím třeba přes úschovnu, díky. Mezi námi, na filipínskou filmovou produkci musíš mít hodně speciální povahu, to je někdy takový materiál... Laugh

I-I
Posláno:

Pokročilý
Projedu svůj rozsáhlý seznam a malou sbírku. Budu určitě muset zapátrat v paměti nebo něco znovu zkouknout, ale jistě se jich několik Tebou nezachycených najde.
Kdyby něco už na internetu po mé kontrole nebylo k dispozici (stává se), dopravím to k Tobě P2P nebo obdobným způsobem. Poradíme si.

Filipínská produkce je kapitola sama o sobě 😆
Před několika lety jsem do toho chtěl kvůli cestě balisongu zabřednout - netřeba asi dodávat, že jsem toho hodně nedal 😅
Bylo mi jasné, že z té toho budeš mít ve sbírce habaděj.
Je to takový ten chuťově distingovaný žánr, takříkajíc "acquired taste". Jako třeba ty přerostlé asijské kokainové nehty. Jenže většinou to bývá jen malíček. Na těch Apostle fotkách to hadice trochu přehnala, jak je teď moderní. Ovšem chtěl bych vidět někoho s takovými spáry reálně flipovat 🤭 a neuříznout si ostudu (nebo něco dalšího).
🦋💙
Posláno:

Štamgast
I-I napsal:
... Ovšem chtěl bych vidět někoho s takovými spáry reálně flipovat 🤭 a neuříznout si ostudu (nebo něco dalšího).

Já utírat si p*del... Laugh
I-I
Posláno:

Pokročilý
To už by byl trochu jiný filmový žánr Laugh

Nebožtík tatínek jednoho dne, když uzřel mého tehdejšího kamaráda s kokainovým nehtem na malíčku (tvrdil, že to má kvůli strojařině), řekl:
"Se s tím dloube v pr**** nebo kde?" 😅
🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Pro žánrovou vyváženost a diverzitu 👇
A pro tu výslovnost 🦋 Razz
Čas --> 2:05 - forma slabá, pro takový základní otevírací rollout mi nedává moc smysl držet rukojeť tak nízko, pokud potom nechci přecházet do jiného triku, který by z toho benefitoval nebo z takového nevycházím

Trochu mi to připomnělo jednoho Němce, který tehdy v roce 2017 nadšením vyhrkl "balisong!" takovým suše humorným způsobem, až mi to utkvělo v paměti dodnes a často to tak komolím schválně Laugh

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/4/2009
Dá se někde u nás sehnat kvalitní tréninkový balisong v cenové relaci kolem 5k? Před zhruba 25 lety jsem s tím dost blbnul a rád bych si to trochu připomněl. Na ostrý si zatím nechávám zajít chuť. Možná časem. Díky za případné tipy.
I-I
Posláno:

Pokročilý
Kdybychom definovali "u nás" jako v Evropě bez proclívání a další byrokracie, můžeš se mrknout na tréninkovou sekci na Lamnii. O několik příspěvků výše jsem dokonce přidával i kód na slevu ve výši 15 %.
Neprohloupíš zřejmě ničím z jejich nabídky ze stáje Squid Industries. Leda snad plastové Squiddy modely by nemusely naplnit představu.
Alternativou k nim by byl Glidr. Také stačí vybírat pohledem. Kvalita tam (už) je.

Škoda, že jsi projel o několik dní Maxace Serpent v3. Krásně by se vešel do Tebou nastavené cenové relace, v balení bys dostal ostrou i tréninkovou čepel a navíc jde o opravdu odladěný model, za který by ses nemusel stydět ani za nějaký ten měsíc či rok, kdy by ses odhodlal přejít k živému ostří.

EDIT:
V Evropě už dovezená může být taky:
Banshee V2, rovněž včetně tupé čepele v ceně --> FIALOVÁ nebo MODRÁ
🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Já zrovna na Lamnii pokukuju po Maxace Phantom na takové to kancelářské šmrdlání. Má s ním někdo nějaké zkušenosti?
I-I
Posláno:

Pokročilý
Několik stránek zpět jsme ho nakousli.
Osobní zkušenost nemám, ohlasy jsem zaznamenal veskrze pozitivní, pěkně zní.
Jediný problém, co někdo měl, bylo jedno špatně opracované kluzné ložisko. Vůle té ručky byla pekelná. Pořešilo náhradní, které dorazilo v balíčku náhradního hardwaru společně s Phantomem.

EDIT: Oproti jiným levnějším hliníkovým je to navíc 7075, což kvituji s povděkem. Ani já bych se ho za tu cenu na blbnutí vyloženě nebál. Hmmm... 🤔😏
🦋💙
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum