ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
ZLOjasna napsal:
Tak uz je doma, z rakuska do cz to trvalo 5 pracovnych dni Grin

Štefane super, blahopřeju a doufám, že budeš spokojenej Ok
Jinak standardní dodací lhůta z knifeshop.com jsou 4 dny Happy
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
I-I
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/11/2021
Krásné čísélko jsi chytil 😎
Já na té původní fotce totiž díky komprimaci viděl, mimo jiných nízkých kombinací, rovnou 000 😆

Minimalizace tapu povedeným designem mě taky pozitivně překvapila.
Ale ta díra ve Tvé další fotce mě až udivila 😱
U sebe naštěstí nic takového nepozoruju. Když správně nakloním tu méně povedenou kousavou ručku, ve které mám o trochu větší bushing než by bylo žádoucí, malinkatou mezírku snad i vidím. Ale díky tomu, že druhá ručka nemá prakticky žádný jednoduše postřehnutelný play, je to za mě naprosto v pořádku. Kupodivu play spíš cítím, když při naklánění ruček dorazím hranou ručky na podložku. Nešikovně se to popisuje.
Navíc za tu cenu, jak jsi sám zmínil, není co řešit. Alespoň u mě už vůbec ne. U Tebe v nejhorším prostě pomůže Mydlinka, kdyby nebylo zbytí 😇

Snad si sednete a ta džuzna po čase sejde z mysli. Kéž by si lépe sedl i hardware Tvého kousku 😅

I-I vložil tyto přílohy:
IMG_3331.jpeg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
IMG_6213.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
I-I
Posláno:

Pokročilý
O modelu PHI jsem toho už napsal celkem dost. Zatím se nic nezměnilo. Po čase musím konstatovat, že byť to není žádný nový soutěžní favorit, který by vytlačil Replicant nebo Krakena na Balicomp, určitě je to fešný nožík s celkem dobrými flipovacími vlastnostmi. Skoro jistě se pro někoho může stát i dostupným grailem s přístupnou evropskou podporou poblíž v Itálii.

Přihazuju nějaké ty porovnávací fotky, včetně porovnání s nejnebezpečnějším nástrojem lidstva ✏️, jak nás učí John Wick, a další stop motion gif.

I-I vložil tyto přílohy:
IMG_3646.jpeg.jpg
IMG_3650.jpeg.jpg
IMG_3652.jpeg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast

instagram.com/stefpacka/
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/14/2023
Tak som spat z dovolenky, ale na moj PHI musim este cakat.. Balicek ma uz caka u rodicov, ale realne sa k nemu dostanem pravdepodobne az buduci vikend, kedze byvaju cca 80km odomna a na otocku kvoli nozu sa mi tam nechce jazdit.
Aspon som sa pokochal vasimi paradnymi fotkami Happy hned ako sa dostanem k tomu mojmu, tak tu tiez hodim nejake fotky a dojmy...
Posláno:
Začátečník
Ok, to sa fakt nedalo vydrzat, nemohol som cakat do vikendu Laugh Zatial prve dojmy velmi prijemne... noz je nadherny, spravovanie mne ako laikovi pride v pohode, ale samozrejme si ho este dokladne poprezeram a porovnam s vasimi pocitmi, ktore ste tu zdielali. Stihol som sa uz aj jemne reznut Laugh nuz, som zvyknuty na trainery a ostra cepel chyby neodpusta... ten pocit pri flipovani je rozhodne znacne odlisny ako pri mojich traineroch. Netvrdim, ze je to horsie, ale budem si musiet zvykat... kazdopadne ani by som nechcel aby bol kazdy noz identicky a rad sa prisposobim tomuto krasavcovi Happy Btw ak sem chcem pridat nejake fotky, tak ich musim najprv niekam uploadnut a potom otagovat linky? Priznam sa, ze som na takomto fore nepridaval prispevky/fotky hadam 10 rokov Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/17/2015
Happy

Dik23 vložil tyto přílohy:
Screenshot_2023_05_29_16_58_29_812_org.mozilla.firefox.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Dik23 napsal:
Happy

Ja som asi dement, ale nevidim tam tieto moznosti. Normalne mam napisat "odpoved", odoslat ju a potom ju mozem editovat a vlozit tam obrazok?

EDIT: tak uz to editovat mozem Happy

Sath vložil tyto přílohy:
IMG_4146.jpg.jpg
IMG_4147.jpg.jpg
IMG_4149.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj, super. jsem rád, že se líbí... Ok

Sath napsal:
Ok, to sa fakt nedalo vydrzat, nemohol som cakat do vikendu Laugh

Tohle mě hrozně baví, jakou mají chlapi pevnou vůli...Grin

S dovolením zveřejním lehký přepis e-mailové komunikace se Štefanem, snad se neurazí...

12. 5. 2023, 23:20
píšu Štefanovi, že na knifeshop.com mají slevu na Fox PHI...

13. 5. 2023, 6:44
odpověď:
"Dakujem za tip, cena je velmi lakava..." atd., zakončeno "Idem este premyslat na fiorem ked mam viac ako 1 den"

13. 5. 2023, 7:10
odpověď:
"Tak je to v prdeli Tome, damasok mam objednany :D Stef"

Tak u to trvalo cca. 20 minut Grin Grin Grin
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Začátečník
Tomáš napsal:
Ahoj, super. jsem rád, že se líbí... Ok

Sath napsal:
Ok, to sa fakt nedalo vydrzat, nemohol som cakat do vikendu Laugh

Tohle mě hrozně baví, jakou mají chlapi pevnou vůli...Grin

S dovolením zveřejním lehký přepis e-mailové komunikace se Štefanem, snad se neurazí...

12. 5. 2023, 23:20
píšu Štefanovi, že na knifeshop.com mají slevu na Fox PHI...

13. 5. 2023, 6:44
odpověď:
"Dakujem za tip, cena je velmi lakava..." atd., zakončeno "Idem este premyslat na fiorem ked mam viac ako 1 den"

13. 5. 2023, 7:10
odpověď:
"Tak je to v prdeli Tome, damasok mam objednany :D Stef"

Tak u to trvalo cca. 20 minut Grin Grin Grin

Haha, vtipne Happy cely ja no... a casovo obmedzene zlavy tiez urychluju rozhodnutia Happy
Posláno:

Štamgast
Ale kedze som bral posledny tak som dobre spravil ze som nezavahal Laugh

Btw ohladne podloziek som ich kontaktoval emailom aj cez formular na ich strankach, zatial bez odpovedi. Som zvedavy, dufam ze ich zakaznicky servis mi ich neznechuti do buducnosti. Budem informovat

20230527_225336.jpg.jpg

instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Tak uz viem od ktorej znacky si uz ziadny noz nekupim...

Screenshot_20230531_113348_Gmail.jpg.jpg

instagram.com/stefpacka/
I-I
Posláno:

Pokročilý
Sath: Gratulace 🤝
Snad se s PHI sžiješ.
A Tvé chycené číslo? Zase to ta zdejší komprimace mázla.

ZLOjasna: Nejdřív palec nahoru za video o trainerech. Opravdu povedené. Vše pěkně vysvětlené i popsané. Jistě to nejednomu člověku pomůže.
Líbila se mi pasáž s Gale, když jsi popsal ten příběh, který jsem tehdy také po očku sledoval. Přesně tyhle věci svým způsobem humanizují značky bez tváře. (Škoda, že při názvotvorbě nepadla volba na spelling Gail Grin - Alice Cooper fanoušci jistě pochopí)
Sám teď trochu pokukuju v katalogu Maxace po Hellcatu nebo SS V3. Ale říkám si, jak je u jejich FOMO indukující nabídky běžné, že když už také najíždí na tu vlnu čistokrevných trainerů, jestli si ještě chviličku nepočkat na nějaký dedikovaný trainer s mou oblíbenou ladičkou - nebo energy sword čepelí, kdybychom chtěli být realisté Laugh
Ta má svou specifickou vlastnost, že je ji pro perfektní balanc radno něčím zatížit (viz Zippy - KLIK). Rád experimentuju, tak i tenhle aspekt mě docela láká. Ačkoliv se přidáním materiálu do prostředka přichází o kýžený ladící zvuk.

A ve Foxu teda silně zklamali. Čekal jsem, že to nejhorší bude čekání na reakci, když se teď ženou na Blade Show. Ovšem tohle jenom potvrzuje to negativní, co jsem o jejich společnosti zmínil v jednom ze svých předcházejících příspěvků.
Předpokládám správně, že jsi jim nabídl i zaslání nože zpět, aby to napravili u nich "doma"? Alespoň náklady na cestu nože zpět většina firem v takovém případě hradí, ale u Foxu těžko odhadovat, když z nich vyleze takovýhle pofidérní lame odůvodnění...

V brožuře v balení píšou:
"The Balisong is not just a knife but a special item to establish a relationship."
Tuším, že zrovna s Tebou teď establišovali ten úplně nejlepší vztah 😆

Takže bude povolán Mydlinka, strážný anděl všech podložek? 👼🪽

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Se zákaznickým přístupem Foxu je to obrovská škoda. Chyby se stávají a v produkční výrobě je potřeba s nimi i počítat, ale je potřeba se k nim i adekvátně postavit.

Už jsem to sem kdysi dával, ale proč to nezopakovat.
Za mne výborný zákaznický servis Applause
1.Benchmade - k BM87 jsem nedostal pouzdro. Napsal jsem, obratem jsem dostal odpověď a za pár týdnů bylo pouzdro doma.
- na BM53 jsem vlastní chybou ztratil šroubek. Napsáno, za pár týdnů jsem měl doma pytlík se všemy šroubky, které používají.
2. BRS - na Replicantu byl hodně doprasený spacer. Nafoceno, odesláno, obratem odpověď a opět, asi za dva týdny spacer doma.
3. Microtech - na modelu Metalmark jedna ručka u konce jakoby sfrézovaná (nebo spíš nedostatek materiálu). Nafoceno, odesláno, obratem odpověď, ať jim ho pošlu, že opraví / vymění a vrátí zpět na svoje náklady.
4. Bradley Cutlery - ztráta západky, opět vlastní chybou. Západka přišla absolutně bez problémů. Když ukončovali výrobu, dostal jsem e-mail, jestli nepotřebuji nějaký náhradní HW, že mi ho zdarma pošlou.

No a pak naprostý opak KO
1. Spyderco - na fóru Dana Žáka se kdysi řešil špatný výbrus. Už si nepamatuji, kdo to byl, ale dostal odpověď od Sala, že pokud chce přesnost, má si pořídit custom.
- Nedávný případ na Spyderco fóru se SmallFly 2, kde nesedí dosedací plochy tangu a tang pinu. Spyderco opět laxní přístup.
2. Acta Non Verba - nejednou se ukázalo, že jejich přístup není až zas tak prozákaznický, jak by si člověk představoval
3. no a teď Fox.

Samozřejmě těch případů na obou stranách bude jistě více...

I-I
Posláno:

Pokročilý
S Benchmade CS jsem také udělal nejednu pozitivní zkušenost. Jednou jsem musel psát znovu, ale bylo to po krizovém období "velkého C" a taky je to přeci jen korporát. Potom už to odsýpalo jako pokaždé.
Respekt hlavně Coral V. a Christina W. 💯👍
Vždy šlo všechno rychle, hladce, bez poplatků za dopravu/import a přesně podle aktuálních podmínek na webu. Naposledy třeba šroubky k BM85. Ale přesně podle podmínek neposílají female protikusy Oh No

Maxace má přátelskou, chápající a slušnou podporu s průměrným obratem jeden až dva dny podle časového rozdílu. Nejdéle, a to tři dny, trvalo poděkování a rozloučení. Takže odpovědi hádám řadí podle priority. Liz je prostě super, pokud je to teda jeden člověk 😅

A aby to tu pořád nestálo na negativní vlně, tak nám sem dumpnu nějaké ty novinky a zajímavosti.

1. Kershaw Lucha s červenými ručkami a bronzovou čepelí - akorát ta pojistka nemusela mít třetí barvu, ačkoliv ji stejně každý sundá Cool

2. Ryo (Ryworx) bude mít snad už konečně pořádnou konkurenci i na domácí půdě!
V procesu [KLIK]
Složený [KLIK] - ta čepel je 😍

3. To si tak projíždím Bilibili a v tom záběry jako od Cold Steelu - ale jsou od Maxacu!
[KLIK]
Model Duke si tu po kontrole tvrdosti pěkně podává všechen dřevěný odpad. Ač jsem si při uvedení jen dělal legraci, že "Duke Nukem", tak za tohle dělo by se Atomový Vévoda Razz opravdu stydět nemusel (no jo, není americké, ale ne všechen jeho arzenál byl vždy čistokrevně americký).
Na konci si na něj chasník stoupne a fakticky není vidět, že by ve finále zůstal prohnutý. Inu, Číňané bývají menší a lehčí, tak není divu. Ale chtěl bych možná omrknout ta ložiska a jejich drážky, když s ním pak ani neflipne Confused

Taky jsem tam potom vyhrabal další vymazlený Apostle [KLIK]. A dokonce vypeckovaného Skeletona [KLIK].

4. trainer [KLIK]
Vždycky jsem si říkal, kdy někdo vyrobí takhle souměrné ručky. Navíc ty organické tvary připomínající retro designový jazyk Sony Ericssonu Surprised
Rovnou aby se čepel dala namontovat i na tu opačnou stranu, kam patří spacery a naopak.
Pochopitelně si nesmím nechat ujít tu ladičkovou čepel 🤤
Detailní představení [KLIK]

5. Zajímavé modely přímo z Filipín na povedených fotografiích [KLIK]

6. Připomeňme si další hudební klip, v němž účinkuje balisong. Znalejší si v ceně tolika papírů 💵 a divadlem okolo představí třeba Hansenův Solo, Telesto nebo aspoň Benchmade 42 Grin red face
Manipulace navíc není vůbec zlá Applause

I-I vložil tyto přílohy:
305490632_479813980825122_8610684866787649930_n.jpg.jpg
306096853_489773866495800_2685720099019520015_n.jpg.jpg
346984655_209452615234935_2720511310952976405_n.jpg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Když už jsme u těch novinek...
Kdyby měl někdo zbytečných 950 USD, tak na BladeHQ si může pořídit Telesto od Forresta Henningera...
Vícero barev a specifikace -ZDE-
I-I
Posláno:

Pokročilý
Nutno dodat, že Henninger Designs, dříve BaliKnives, a ještě dříve Vyce Knives, je tu s námi stabilně už od roku 2019. Má reálnou dílnu i stroje. Tudíž není pochyb, že je ta nálepka 100% Made in the USA zasloužená.

Z toho, co jsem pochytil, je Telesto celkem dost komunitu polarizující, nádherně jednoduchá, záležitost. Většinový problém byl nezáživné, byť precizní, flipování. Vyvážení bylo standardizované, ničím se neodlišující, ale dokonale vyvedené.
V minulosti nedosahoval kvalit MachineWise lineupu. S novými povrchovkami, zlepšením fit&finish atd. si u hodně lidí šplhnul.
Mimochodem dřív neměl ani custom šroubky, ani jimping na koncích ruček. Je pravda, že custom šroubky používal, ale jejich design se nejednou měnil podle dostupnosti.

Koukám se mi v předchozím příspěvku při vkládání linku vytratilo jméno výrobce toho traineru.
Je to SOAR, potažmo SOAR Designs.
Tady je ještě novější iterace [KLIK].

Daggerr Monarch, který tu Tomáš dříve nakouskl, naživo:

🦋💙
Posláno:

Štamgast
I-I napsal:
Nutno dodat, že Henninger Designs, dříve BaliKnives, a ještě dříve Vyce Knives, je tu s námi stabilně už od roku 2019. Má reálnou dílnu i stroje. Tudíž není pochyb, že je ta nálepka 100% Made in the USA zasloužená. ........ Je pravda, že custom šroubky používal, ale jejich design se nejednou měnil podle dostupnosti.

Že já se sem snažím vůbec něco psát...? To člověk něco kloudnýho vyplodí a hned nastoupí I-I se svýma lineupama, fit&finishema, jimpingama a totálně to tady rozseká...Ok Grin Grin Grin

Jinak Monarch takhle na živo vypadá mnohem líp. Za hnusnýma šroubkama si ale stojím... Confused
I-I
Posláno:

Pokročilý
I-Iulvátsky ještě přiložím Beating Grin

Páč tu asi nikdo z nás pravidelně přispívajících nebude objednávat čínský tank Duke, tady je pro okouknutí overview v pořádné americké tlapě:

Jelikož jsem ondy diskutoval s jedním sběratelem/fanouškem nekrájejících zbraní, hlavně těch retro, došli jsme i k jednomu takovému poznatku, který by mohl zajímat zdejší sběratele. Ačkoliv je to trošičku overkill, který nemusí tolik zajímat ty, kdož se denně kochají svou sbírkou na čerstvém vzduchu.
Jakákoliv pěna používaná v oněch populárních přepravních kufrech, ať už sebekvalitnější, je držákem vlhkosti. Proti téhle vlastnosti nepomohou ani velké pytlíčky silica gelu.
Jakože jo, máme většinu balisongů z vesměs nerezavějících materiálů, ale pivoty, podložky apod. by na to být náchylné po delší době mohly. A protože prevence je lepší než bědování a následné pachtění se s nápravou...
Nemám tak velkou sbírku, pročež jsem ve svém organizačním duchu vzal malé předřezané pěnové kvádříky z nějaké zásilky a zapřel je o hrany továrních krabiček s odjištěnými balisongy.
Tímhle způsobem to zatím minimalizuju. Někdo může namítat, že papírové krabičky také drží vlhkost. Ovšem oproti pěně ji nepouští tak jednoduše ven. Raději ať "uhnije" krabička. Tuším, že ta černá vrstva s texturou magma, kterou používá Benchmade na spodku svých krabiček, by měla mít taky nějaké vlhkost pohlcující vlastnosti.
Na přetřes ale přišly i tyhle ponožky [KLIK]. Myslím ideální pro sběratele s balisongy, či obecně noži (nebo boomsticky Evil ), bez krabiček. Já si zatím vystačím se silica gel pytlíčky ve dvou rozích okolo kvádříků, které, jak jsem byl instruován, je záhodno držet co nejdále od opatrované věci. Což jsem už tak nějak podvědomě stejně dodržoval. Taky nezapomínejte pytlíčky měnit, protože po jisté době se nasytí. Většinu v řádech měsíců. Jde je vysušit v troubě, ale je to tak nenákladná záležitost, které je všude dost, že je to snad zbytečné vypékat. Taky to nejde praktikovat donekonečna.
Pochopitelně vidím, že to je možná takový menší přestřel, ale jsem pacient, a nechci to podceňovat, protože nemám prostředí s kontrolovanou vlhkostí, teplotou atd. Taky někdy nechám svou "sbírečku" na potenciálně delší dobu pod dohledem někoho jiného, kdo třeba ani nebude mít možnost ji pravidelně větrat.
Tyhle preventivní metody mě zajímají už jenom z toho důvodu, že vím, že jsem líný si přidělávat nervy i starosti, potažmo to pak zbytečně řešit, kdyby mě to náhodou potkalo, když jsem schopný tomu, nebo čemukoliv jinému, alespoň lehce předcházet Confused
A taky to píšu prostě proto, aby vlákno nestálo Laugh

Krom toho jsem úplnou náhodou narazil na tenhle pěkný koncept obalu s návodem [KLIK]. Kdyby někdo nešijící měl doma nazbyt kůži, či vláčností podobný materiál, dalo by se to pěkně uzpůsobit i pro balisong. Na nějakém grailu by to nemuselo vypadat vůbec špatně. Sám to plánuju vyrobit prostě na tužky, ale třeba někdy v budoucnu si vyrobím další poupravený kousek na dočasné ustájení nějaké přenášeného "ne-beater" balisongu.
A v návaznosti na odstavce výše - ano, kůže taky není ideálním obalovým materiálem pro dlouhodobé skladování nožů.

A za hnusné šroubky na Daggerr Monarchu se taky postavím 🪛🫣
🦋💙
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum