ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/1/2022
Joo, k té Lamnii. Nevím jestli to tu už padlo, ale je tam aktuálně malý drop od BRS. Už pár dní se dá koupit náhradní hardware např na AB, nyní jsou dostupné i HEX spacery BRS, pár hliníkových channel barebonesů nebo třeba i automatický hodinky Grin
I-I
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/11/2021
Někdo v inzerci shání BM87.
Kdyby mu někdo (já to nebudu Laugh ) chtěl svou nabídnout, tady je několik názorných fotek, na nichž je pěkně vidět ta povrchovka.
Narážím na to i ve svém porovnávacím příspěvku.

První fotka: V1/V2 s původní hrubou, tmavou, zrnitou povrchovkou
Druhá a třetí fotka: Poctivá V3 z roku 2020 s novou hladkou lesklejší povrchovkou použitou i na modelu 85
Čtvrtá fotka: Kontrast původní hrubé povrchovky zachované na pojistce s tou novou na ručkách

Další fotky pochází z ryanpwilson obchodu s propadlým HTTPS certifikátem.
Kousek z 07/29/2019 s nádherně zachycenou lesklou povahou novějších ruček, když se správně nakloní proti světlu.
Tady je odkaz, ale pro jistotu tam nikdo nezadávejte žádné osobní údaje.

I-I vložil tyto přílohy:
V1_2___jMI1gip.jpg.jpg
1___ifrJjfB.jpg.jpg
2___3HX2jTr.jpg.jpg
3___MI3Dpio.jpg.jpg
s197381270278074097_p1442_i1_w1382.jpeg.jpg
s197381270278074097_p1442_i2_w1746.jpeg.jpg
s197381270278074097_p1442_i3_w1580.jpeg.jpg
s197381270278074097_p1442_i4_w1818.jpeg.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Trochu mi druhá, třetí a čtvrtá fotka připomínají mou pomyslnou V3.0.5, protože není zrnitá a nemá ani "kroužky" viditelné na modelu 85. Je to něco mezi.

SKELETON

Abych necpal do jednoho příspěvku více značek, tady jsou mé první dojmy z Maxace Skeletonu v satin provedení (MXCMSKE01). Existuje i varianta s leštěnou zrcadlovou čepelí (MXCMSKE02). Ta mi tolik neučarovala. Asi kvůli tolika nesourodým texturám rozbíjejícím celkový dojem.

Když se totiž nikdo jiný neodvážil, nezůstala mi jiná možnost Razz

Dorazil z Lamnie v placaté pixle zaprasené od bílých balících oříšků (Skropak?) opatřené lesklou samolepkou Maxace na víku.
Je to ale pixla poměrně kvalitní. Navíc se do ní perfektně vejde iPad mini 6. generace (2021) se Smart Foliem Laugh nebo jiné hračky podobných či menších rozměrů. K zaopatření bez Skeletonu tady --> [KLIK - tohle není referenční odkaz]. Je to ten největší rozměr --> 2115.
Uvnitř je samotný Skeleton, mikrohadřík s logem, vizitka a hromádka náhradních dílů. Náhradní díly! Applause Admire

BTW: Ve stejné krabičce by měl dorazit i aktuální Petrel Wink

Čepel z M390 je famózní. Hřbet je silnější. Zachraňuje to překvapivě dobře zvládnutý výbrus a celkový tvar čepele, který se směrem k přechodu do hřbetu subtilně rozšiřuje tak, aby totálně nepotentočkoval řezné vlastnosti pro příležitosti, kdy budete chtít slavnostně poobědvat s touhle příšerností v ruce.
Tvar ostří ve mně po letech probudil obdiv k takto pokřiveným recurve balisong čepelím. AB Kukri mi pořád nic neříká, ale slabý recurve jako na modelech Embargo, DaGa nebo dokonce BM85 už bych po téhle zkušenosti překousnul.
Ten dutý výbrus je extrémně jedovatý a esteticky silně přitažlivý. Fotky ani videa mi dosud nedokážou přetlumočit pocit, jaký z těch zbylých obráběcích čar mám v reálu.
Ostří mi pod lupou nepřipadá nikde odfláknuté, srolované nebo připálené. Tedy za plný počet. Pořád jde o tovární výrobu, ale za tu cenu je to přesně to, co bych očekával.

Ručky se zasloužily o můj respekt k vysoké strojařině potřebné k jejich výrobě. Je to opravdu radost pohledět a otlapkat 🐾 ten reliéf.
Mrzí mě snad jenom to, že se k tomu Midnight Cat na noži, krabičce nebo vizitce viditelně nehlásí. Vyloženě si o to Skeleton totiž říká.
Celá ta kostěná koncepce si toho hodně bere z dřívějšího modelu Hive a Hive 2.0 od Maxace.
Grip překvapil. Je tam tolik obratlů, až by člověk čekal, že se na noži při manipulaci ztratí. A poplést si triky s takovou čepelí s duťákem ve spodní polovině opravdu nechcete. Pro orientaci však slouží ty vlnky. Zpočátku, i před koupí, jsem k nim neměl vůbec důvěru. Opticky nůž na první pohled vypadá nevyváženě. Realita je jiná. Je to optický klam, který oči s nožem před sebou nevidí a ruce necítí. Ani čepel v reálu nepůsobí oproti ručkám tak disproporčně.
Orientace je tedy zatím o něco horší než u balisongů se zřetelnými dírami na čelní straně, ale to bude jistě jen o zvyku. Taky tohle není "flipovací speciál", aby na tom nějak extra záleželo.
Poslední vlnka ve spodní čtvrtině, kam by běžně přišly spacery, je při některých tricích lehce obtěžující, ale dá se na to zvyknout. Pořád poskytuje lepší záchranný grip než některé dřívější variace na jimping.

Každá ručka běhá na dvouřadém kuličkovém ložisku. Stejně jako model Duke. Mezi balisongy před touhle dvojicí od Maxace nevídaná záležitost!
Jemný chod a nulová vůle. Ještě menší, než jakou má dobře odladěná HOM Chimera nebo moje osobní favoritka osmdesátsedmička, na jejímž ladění jsem si dal extrémně záležet a trávil nad ní několik hodin, abych docílil perfektního chodu a nepostřehnutelné vůle.
Kluzná ložiska také nějakou tu malou vůli budou vždycky mít. I při postupném dobrušování.
Nezkoušel jsem zatím jenom tzv. "floating washers", takže tam nemůžu porovnávat.
Skeleton se všemi mnou dosud vyzkoušenými balisongy na podložkách, kluzných i kuličkových ložiskách prostě levou zadní objektivně vymetá. Určitě tomu dost pomáhá i pinless konstrukce.
Na BM87 mám pořád při zatlačení nějakou tu skoro nepostřehnutelnou vůli asi kvůli velikosti kuličkových ložisek nebo možná podložkám s dráhami pro kuličky. Taky to může být samotný pružící titan. Ale Skeletonu se snad nehne ani ten titan, když opravdu hódně (zdůrazňuju hóóódně) nepřitlačím. A ručky se pořád volně houpou jak metronom.
Ťukací test zvládá díky širokým U-kanálům s přehledem. Ťukal jsem opravdu mocně - jako nějaký nedočkavý důchodce u Kauflandu před otevíračkou.

Pojistka drží jako židovská víra. Tam není co vytknout. A to v obou pozicích.
Je opatřena vlastními podložtičkami. Zřejmě fosforový bronz. Byla by ostuda takový detail opomenout.
Designově do celkové estetiky zapadá a vystřelená nepřekáží.
Klip na Skeletonu vůbec není, což mi náramně vyhovuje. Navíc na EDC koncepčně není jistojistě ani cílený.

Šroubky jsou houževnaté a odolné T8. I po ladění jedné ručky, která se bez nakrmení teflonkou po čase ráda povolovala, se barva ani při bližším zkoumání neseškrábala. Wiha bit v nich sedí skoro jako ulitý.
Výroba modré anodizace je celkem přímočará a naštěstí na ní nic nepokazili.
Efektní plochá strana bez T8 otvorů je pěkně jednolitá bez nedostatků a jakýchkoliv nepřesností.
Jak jsem se T8 šroubků obával, Skeleton jimi pozitivně překvapil. To je pro mě snad první balisong, u nějž jsem s T8 vlastně spokojený.

Ale bytostně mi tu chybí Midnight Cat Studio logo 😿
Kde je moje kočička?! 😾

Ještě před doručením Skeletonu jsem, po krátkém otravování Maxace podpory, zabředl do hlubin relativně přístupného čínského internetu, kde se mi podařilo vyhrabat dlouhý příspěvek popisující design Skeletonu, jenž měl za úkol tu ideu prodat vedení Maxace.
Na ten se podíváme ve volném překladu v dalším příspěvku.

I-I vložil tyto přílohy:
IMG_0260_2.jpeg.jpg
IMG_0262_2.jpeg.jpg
IMG_0263_2.jpeg.jpg
IMG_0265_2.jpeg.jpg
IMG_0266_2.jpeg.jpg
IMG_0267_2.jpeg.jpg
IMG_0268_2.jpeg.jpg
IMG_0269_2.jpeg.jpg
IMG_0270_2.jpeg.jpg
IMG_0271_2.jpeg.jpg
IMG_0272_2.jpeg.jpg
IMG_0273_2.jpeg.jpg
IMG_0274_2.jpeg.jpg
IMG_0275_2.jpeg.jpg
IMG_0276_2.jpeg.jpg
IMG_0277_2.jpeg.jpg
IMG_0278_2.jpeg.jpg
IMG_0279_2.jpeg.jpg
IMG_0280_2.jpeg.jpg
IMG_0281_2.jpeg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Ahoj,
gratuluji k novému fešákovi Applause , vypadá opravdu skvěle.

Díky za recenzi, která je všepopisující, i když jsem v podstatě ani žádnou kritiku nepředpokládal. Již několik let totiž Číňani svojí produkcí doslova válcují zbytek nožového světa co do kvality, tak materiálů Ok.

Na druhou stranu se ale musím se přiznat, že na mne je to už docela "divočina".
Pokud bych se povznesl nad mé rčení, že "těch Číňanů už je docela dost", tak bych raději volil tank DUKE, ale to ber pouze a jenom jako můj čistě subjektivní názor.

Užívej nového kousku a nenech si kazit radost Happy

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Nedávno tu I-I nakousl téma skladování našich milášššků ve smyslu eliminace vlhkosti a s ní spojené koroze.

Za mne musím říct, že jsem prošel asi třemi "fázemi" ukládání nožů.

1. fáze, asi ta základní, kterou si prošel každý.
Nože jsem měl v původních baleních, tedy krabičkách. Někdy ještě třeba v pouzdře nebo v pytlíků, který výrobce k noži dodával. Do krabiček jsem přidával pytlíky se silicagelem (pokud tak neučinil výrobce). Zde byl problém s pojistkami, protože ne vždy bylo možné skladovat nůž s otevřenou pojistkou.

2. fáze, chtěl jsem mít nože hezky u sebe Happy
K tomu jsem si pořídil tašku od FOX Knives TUTO. Nejdřív jednu a pak druhou. Zde jsem opět mezi nože vkládal pytlíky se silicagelem a otevřené pojistky nebyly problém.

3. fáze, zatím poslední.
Dostal jsem kufr od PELI STORM CASE, dostatečně velký na to, aby pobral moji již docela velkou sbírku balisongů. Navíc mohou "stát" a mít otevřené pojistky. Foto TADY. Prostor jsem rozpočítal, vyřezal pěnu a do volných pozic dal pytlíky se silicagelem.

A teď asi čekáte nějaké resumé... Happy

Tak jo.
Asi takhle, ani v jedné z variant uložení neutrpěl žádný z nožů viditelnou újmu v podobě koroze ruček, čepele nebo jiných součástí. Nevím, jestli je to dáno tím, že pytlíky se silicagelem příležitostně měním nebo že nože často větrám, ale je to tak.
Pokud si dobře vzpomínám, tak jediný případ koroze jsem řešil u Benchmade BM53. Zde je čepel z oceli D2 s poměrně hrubou stonewash úpravou. Rozhodl jsem se ho nějaký čas nosit jako EDC a zřejmě od potu na rukou se na čepeli objevilo pár rezavých flíčků, nic co by se nedalo vyřešit. Tím ale skončila jeho kariéra EDC a časem ho plně nahradil Mayhem od Bradley Cutlery... Happy

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
I-I
Posláno:

Pokročilý
Volný překlad průvodního textu, jenž měl za úkol představit tenhle kostěný produkt 🦴💀

Skeleton

Zdravím všechny, dnes bych vám rád představil náš nejnovější balisong s channel konstrukcí --- "Skeleton", jakožto zatím nejvíc high-endové masově vyráběné provedení balisongu z našeho studia, druhý bionický model adaptující styl modelů Hive.
Detailní design a celková náročnost výroby předčí Hive.
Od počátku projektu do jeho odeslání zákazníkům to trvalo skoro dva roky. Kvůli komplexnosti designu a nevyhnutelné výrobní náročnosti a hodně nepodařených pokusů/zmetků.
Byla to těžká cesta.
Největší částí celku jsou jistě ručky, a jsou zároveň tím největším vylepšením ve dvou rovinách.
Tou první je struktura. Zavírací konstrukce se skrytými integrovanými piny, vnitřní frézování pro odlehčení a další problémy, které se musely vyřešit, aby byl takový koncept relevantní. Na ručkách jsme si dali opravdu hodně záležet.
Balisong je oproti běžnému zavíráku díky velikosti ruček o dost užší/hubenější, proto se některé prvky nemohly jednoduše přenést ze starších modelů [rozuměno řady Hive].
Dá se takového designu, po nějakých úpravách, dosáhnout u integrálního balisongu.
Ze strukturálního pohledu, integrální ručky dokážou být o dost silnější, houževnatější a odolnější. Stop piny [rozumíme zen piny] jsou v takovém případě součástí ručky, která je z jednoho kusu materiálu, a dovoluje nám to zmenšit potřebný prostor pro akomodování čepele uvnitř ruček po zavření nože, stejně tak jako větší stabilitu celého těla balisongu v otevřeném stavu [to jsem částečně popisoval ve svém předchozím příspěvku].
Pochopitelně integrální konstrukce není mezi našimi balisongy nic nového. Byla již použita u řady Apostle. Tady se ukazuje znovu.
Není asi potřeba trávit více času popisováním očividných výhod takovéhle konstrukce.
Aby se pokročilo při výrobě takovýchhle hraček, optimalizace vzhledu je přirozeně velmi důležitá.
Tentokrát je tenhle model více směřovaný k "bionickému stylu". Stejně jako přírodní stvoření nejsou nikdy kompletně plochá, tak ani Skeleton není v žádné své části perfektně plochý.
Podobně jako v doslovném významu jeho názvu, tedy biologická kostra, na jeho ručkách nenajdeme jediné ploché místo, což přináší dost velké množství částí, u nichž je nutná extrémní přesnost při výrobě.
Úchvatné děrované detaily jsou nedílnou součástí výrobního procesu.
Tloušťka a postupný zužující se efekt z lehce S-křivkové plochy přecházející do vnitřku ruček, jsou v porovnáním s frézováním modelů Hive o dost propracovanější a více tak připomínají vrstvení opravdových kostí. Má to za následek i celkovou vyšší houževnatost konstrukce. První vrstva vlnek/obratlů už proto není tak jednoduchá a nepůsobí zbytečně monotónně.
Na druhé straně jsme přidali i ostatní dekorativní prvky mezi jednotlivé dírky, které ale nebyly vyhloubené, aby se zachovala síla i houževnatost ruček.
Boky benefitují z integrální konstrukce. Širší, a taková více kompletní, boční hrana ruček dává více vyniknout na nich se formující páteři.
Něco podobného jsme mohli vidět u modelu Pelican, kde částečně vyhloubená část u čepů přechází do boků.
Spojení čelní a boční strany mohlo být o dost zakulacenější a přirozenější díky výhodám integrální konstrukce. Nespojují se tak jen rohy a hrany, nýbrž i dekorační prvky na přední straně.
Konvexní a konkávní části na čelní straně se tu postupně napojují na boky.
Zároveň se tyhle prohlubně stýkají na bočních částech ruček, kde formují páteř, aby daly vzniknout takovým zoubkům zamezujícím klouzání (anti-slip). Tahle hrana odkazuje na modely Hive.
Celkově se tedy spojují všechny čtyři strany ruček.
Vycházeje ze spojení všech textur nože jsme i při pohledu na jednu samotnou stranu ručky šli po hierarchii a koordinaci.
Narozdíl od modelů Hive s velkou příložkou jsme využili dvou menších na vrchní a spodní části přední strany ruček. Hlavním účelem toho bylo, aby další materiál nenarušoval strukturu zbytku kohezivního designu ruček. Ale kvůli přidání pojistky jsme je přidali i dolů. Je pod nimi pružinka, piny pro pojistku a další strukturální součásti, které jsme překryli těmito příložkami/plástvičkami.
Jsou na obou stranách, aby na té vrchní nezůstala zbytečně nevyvážená prázdná plocha [na některých fotografiích a videích, na které jsem odkazoval v předchozích příspěvcích, jsou vidět i sběratelské varianty bez horních plástviček u pivotů/čepů].
Všechno výše zmíněné tedy jasně ukazuje celkovou nadřazenost "bionic stylizace" a další posun.
Pojistka samotná potom používá tvar z modelu Obsidian, aby co nejlépe zapadla do celkového vzezření a nenarušovala tak design zbytku nože.
Z velké části se nám tak podařilo docílit toho, že nenarušuje koordinaci celého designu a pěkně ladí.
Běžné pojistky musí mít z velké části viditelný pin v protikusu, ale osobně, u stylových hraček, více preferuji skryté pojistky. A tak jsme to optimalizovali tak, aby funkce pojistky byla, nezávisle na tom, zda jsou ručky otevřené nebo zavřené, perfektně skrytá. Docílili jsme tak nenarušené integrity profilu ruček v obou polohách.
Ovšem kvůli chybějícím viditelným částem pojistky je také o něco obtížnější pojistku odjistit.
Osobně se ale domnívám, že u na styl orientovaných produktů bychom se měli snažit i přes takovéhle menší nedostatky snažit posouvat možné hranice designů.
Všechny tyhle malé části mají své vlastní šroubky. Jak jinak, než z titanu, jak je potřeba u každého high-end produktu. [Testoval jsem magnetem, opravdu jsou všechny titanové - u čepů i pojistky a příložek]
V porovnání s ručkami, které si žádají dost přemýšlení a elaborace, čepel není nikterak převratná/inovativní.
Hlavně bude velmi podobná čepeli modelů Hive. Nese typické charakteristiky podobných vlajkových produktů, jako například kombinaci konvexních a konkávních výbrusů. V hlavní části čepele [asi myslí ostří] se sbíhají ve viditelných přechodech konvexní i konkávní tvary, které jsou svou bohatostí dostatečné.
S přihlédnutím ke stylu našich balisongů, bude čepel dostatečně rozpoznatelná. Narozdíl od modelů Hive, čepel nemá žádné specifické dekorace na svých velkých viditelných plochách, protože je to přeci jen balisong, do jehož ruček by se větší kreace nevešly.
Čepel je proto docela konkávní a úzká, aby se do ruček vešla. Proto je zbytek prázdný, bez zbytečných výstřelků.
Není moc variant, které bychom mohli zvolit k dekoraci takové čepele. Používá se na ni pořád CNC, aby se dosáhlo potřebné symetrie pro takový vysoce kvalitní produkt.
Krom toho je tu námi bezprecedentně použito dvouřadých kuličkových ložisek. Mezi balisongy nevídané.
Není to běžné ani u většiny dalších nožů v takovéhle cenové kategorii.
Mohu říci, že Skeleton bude mezi našimi dosavadními modely opravdu nejvíce high-endovou konfigurací balisongu.

Prostě absolutní sakurapuri. Ten pocit z toho je pořád exkvizitní (i když brzy dopíšu i nějaká ta očividná negativa, ať to nevypadá jako nestranná chvála téhle přepálené kostroidní zhovadilosti s bionickým designem àla Sony Ericsson vlnky Laugh )

Ale ten pocit se mě furt drží, ne že ne Surprised

I-I vložil tyto přílohy:
Screenshot_2023_10_11_at_16.47.38.png.jpg
Screenshot_2023_10_11_at_16.47.43.png.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
ZaGrošKudla napsal:
Joo, k té Lamnii. Nevím jestli to tu už padlo, ale je tam aktuálně malý drop od BRS. Už pár dní se dá koupit náhradní hardware např na AB, nyní jsou dostupné i HEX spacery BRS, pár hliníkových channel barebonesů nebo třeba i automatický hodinky Grin

Informace tu padla. Najde se tu někdo, kdo se nechal zlákat? Razz

Hodím do placu jeden takový zajímavý projekt s docela neotřelými designy:
SR knives USA

V Benchmade si mezitím pro svůj web (asi) najali nového fotografa. Za mě pokrok. Alespoň u modelu 85, kde v rozborce z 02. 08. 2023 nechali i jednotlivé součástky, a kde v dalších fotografiích je i lépe vidět textura titanu ruček i šroubků a čepele.
Takový limitovaný Arctic Storm Mini Osborne chudák zůstal na fotce bez součástek. I když u něj mají vyniknout zřejmě hlavně materiály, tudíž je to asi pochopitelné.

A když jsem u Benchmade - viděli jste už jejich novinku Necron z katalogu pro rok 2024, která má přistát na pultech někdy v březnu onoho roku? Razz
Cena 425 USD konkuruje aktuálním Replicantům po několika nedávných zdraženích Shocked red face a přidává lepší ocel, uživatelsky konfigurovatelná tungstenová závažíčka a prodloužení/prodlužováky ruček v základu bez modů Ok

I-I vložil tyto přílohy:
Necron.jpg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Necron je podle mě jenom oprásknutý Replicant. Alespoň co se designu týče. Za mě dost zklamání. Firma Benchmade by určitě měla zvládnout víc.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
Screenshot_20231011_221306_Minta.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
I-I
Posláno:

Pokročilý
Computer, enhance!
Amazon dull sharp trainer inspiring luxurious, $5.99, blue-lite special?

Ne, vážně. Ručka vypadá jako z takového toho typického tržiskového, zatímco čepel jako z nějakého Benchmarku. A nesedí vzájemně počet děr v ručkách. Co je to tam na těch fakultách učí? Grin Třeba je to jenom umělecká licence 🤷
Berte čistě v rámci silně nadsazeného bali-humoru. Porfolio má jinak v pohodě.

A nebo je to prostě Bear & Son.

I-I vložil tyto přílohy:
385263833_167866363037074_7499282109613689920_n.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Benchmade 85 bude příští rok opravdu discontinued. Sekl jsem se jen o pár měsíců. Pravděpodobně Necron někdy v průběhu vývoje odložili, čímž se odložilo i ukončení výroby modelu 85. Někdo se prokecl obchodníkům, odložilo se to a ještě chvíli se vyrábělo. Teď je dlouho na oficiálním storu vyprodaný.
V katalogu pro rok 2024 už totiž zůstal jen a pouze Necron.

Takhle na první pohled mě určitě neuráží scimitar tvar čepele v S30V. Evokuje ve mně vzpomínky na Talisong nebo scimitar variantu Omeme. Šli docela na jistotu, aby se asi neopakovalo pozdvižení okolo čepele modelu 87.
Ručky vypadají opravdu jako nějaký ledabylý mod pro BRS Replicant. Ovšem i když by se na první pohled chtělo říct, že replikovali Replicanta, přidali i něco málo navíc, čeho by se u jakékoliv G10 varianty Replicantu muselo dosahovat modováním, které tu v EU zrovna moc nejede.
Konfigurovatelná závažíčka, absence pojistky bez ovlivnění váhy/vyvážení po jejím odebrání, prodlužováky ruček, zvýraznění safe handle pro jednodušší orientaci... možná i barva šroubků by se dala považovat za mod, protože Replicant má z výroby jen tu základní "přírodní" od USA Knife Makeru a lidé si pak dokupují různé titanové.
Tady se nabízí otázka, z čeho budou linery a hardware? 🧐

Ne, že by mě nějak dvakrát lákal, ale jsem hodně zvědav, jak bude ve finále hodnocen a přijat flippery, na které zjevně cílí.

A ty fotky jim snad fotil ZLOjasna, no ne? Razz mrGreen

I-I vložil tyto přílohy:
1.jpeg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Teď jsem na to myslel. Jak je to dlouho, co jsem se ptal, jak je to s ukončením výroby BM85...?
No a je to tady.

Necron je rozhodně úplně něco jiného, než na co jsme od Benchmade zvyklí, ale jak se říká, "sto lidí, sto chutí". Za mne si určitě své příznivce najde.
Jen ta cenová politika Benchmade jde trochu proti proudu. Cena MSRP 500 / 550 USD mně přijde trochu mimo. Ano hovoří se reálně o 425 USD, ale například v porovnání s Chimerou V2 od Jerryho Homa, která začíná na 419 USD to je stále dost.

Za mne můžu říct, že se mi docela líbí Happy
Posláno:

Štamgast
Na Blade Show West představuje Jason Brous nový balisong.
Designově tak trochu "tržnicák", tak uvidíme, jak uspěje v současné konkurenci. Jeho poslední model BlackCell byl docela propadák...Confused

Tomáš vložil tyto přílohy:
image0.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Podle Jasona ho navrhli ve spolupráci s Bramem Frankem. To je samozřejmě ve světě martial arts legenda, ale nic to nemění na tom, že ten design mi přijde opravdu tržnicově. Prosím berte to jako čistě můj subjektivní názor.
I-I
Posláno:

Pokročilý
Necron bude pravděpodobně začínat pod MAP cenou. MSRP bývá o oněch 15 % nižší. To ale neznamená, že se nemůže dostat do nějaké slevové akce, což se o HOM Design a podobných modelech říct nedá.

Brousův počin působí na první pohled opravdu celkem pouťově.
To je totiž přesně ten legendární nůž, který se budou ty pouťové pokoušet kopírovat dalších 15 let 😅

_______

S čím nejdivnějším jste se pokusili udělat helix? U mě to byla naposledy asi baseballová pálka. Ale takové kladivo?

_______

🦋💙
Posláno:

Štamgast
I-I napsal:
Benchmade 85 bude příští rok opravdu discontinued. Sekl jsem se jen o pár měsíců. Pravděpodobně Necron někdy v průběhu vývoje odložili, čímž se odložilo i ukončení výroby modelu 85. Někdo se prokecl obchodníkům, odložilo se to a ještě chvíli se vyrábělo. Teď je dlouho na oficiálním storu vyprodaný.
V katalogu pro rok 2024 už totiž zůstal jen a pouze Necron.

Na US e-shopech je ukončení výroby BM85 už oficiálně. Tak to vypadá na doprodej skladových zásob a bude konec.
Jinak na www.nuz.cz je BM85 momentálně v akci za 15385,- Kč.

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_0607.png.jpg
IMG_0611.jpeg.jpg

I-I
Posláno:

Pokročilý
Cena 15 385 Kč byla i na Knifestocku asi týden před Tvým příspěvkem, dokud se nevyprodalo. Tipuju, že to bude nějaké oficiální dohodnuté dno pro český trh nebo něco na ten způsob.

Taky je teď ovšem skladem BRS AB 3.0 na CT za 455 EUR, což pro mnohé flippery bude lepší volba.

Krom toho je na CT i EPS 101. V zahraničí byl teď jednu dobu celkem v kurzu.
Gunmetal a Black.

___

Taková zajímavůstka - balisong s klipem na boku ručky na spaceru

___

Vrátím-li se k tomu nakousnutému skladování, všechno se to bude podřizovat tomu, kolik prostoru a času tomu chce každý věnovat.
Řekněme, že pro mě by třeba vitrína byla přestřelená, ale dokážu takový způsob vystavení ocenit.
Vyberu si na dlouhou dobu jeden balisong (teď to byl asi dva týdny Skeleton, jinak pořád BM87) a ten mám skoro pořád při ruce. Zbytek může být někde zavřený i měsíc nebo déle.
Začal jsem s 50. cal. bedničkou z vlastních zdrojů. Vlastně si u ní nebylo na co stěžovat. Pěkně těsnila, střelný prach vyčichl po několika dnech. Krabičky všemožných tvarů pobrala bez obtíží.
Potom se mi dostal výměnou do rukou Nanuk 909. Vyndal jsem pěnu, nařezal si vlastní úzké proužky jiné do rohů a o ty jsem zapřel krabičky. Pěkně vyplněná, taky s těsněním, bez plastového zápachu, s pohodlnějším otevíráním a lehčí než kus plechu.
Dosud používám běžné "svačinkové" polštářky/sáčky silica gelu. Měním podle zbarvení kuliček. Nejpozději, od oka, po půl roce. Ale až dojdou, chtěl bych vyzkoušet tyhle bločky, které fungují podobně jako proužky. Ty jsem už myslím někdy ve vlákně taky zmínil společně s těmi ponožkami se silikonem na zbraně.
Včera jsem taky chtěl ozkoušet populární Vault Case. Ve výstředním bílém carbon provedení. Zkusil jsem ho vyplnit i dalším nenožovým gearem - a nějak mi nesedl. Nejsem cílovka, ale za zkoušku to stálo. Kdyby o něj měl někdo zájem za výhodnější cenu, než ho pošlu zpátky, klidně napište.

___

Verejný oznam: Magnety v pojistce Benchmade 87 nijak neovlivňují magnetické spínače v klávesnicích mrGreen Ok

I-I vložil tyto přílohy:
cant_believe_my_wife_let_me_do_this_in_the_bedroom_v0_m4rsfv8nn8wb1.jpeg.jpg
deer.jpg.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Posledních několik dojmů ze Skellingtona 💀

+ Tvar čepele je překvapivě praktický díky svému vybočení/recurve
+ Čepel je honosnějším provedením té, která byla použitá na přikoupitelné ostré pro Maxace Phantom
+ Dvouřadá kuličková ložiska Admire
+ Všechny šroubky jsou sjednocené T8 (pivot i slaby/příložky), žádné T6 na spodku ruček
+/- Všechny šroubky jsou titanové, zkoušeno magnetem
- Pivot šroubky mají T8 pouze na jedné straně, druhá je "slepá"
+ Female strana pivot šroubků je "slepá" a působí efektněji
+ Hromada děrovaných žeber a obratlů v ručkách vyluzuje unikátní uchu lahodící zvuky
+ Pojistka se v zajištěných polohách skrývá v ručkách
- Pojistka se někdy hůře zajišťuje, protože musí člověk tlačit "za roh" do dolíku (dá se na to vypěstovat grif)
- Dodávaný mikrohadřík s logem, ač dost velký, je průměrné kvality, dal by se oželet
- Dodávaná kartička je jenom lepší vizitka, nikoliv COA, nenese ani specifikace
+ Hromádka náhradních dílů v balení

Horní třetina ruček u pivotů je neskutečně pohodlná.
Prostřední třetina skoro taky.
Spodní třetina u konců ruček je tou vybočenou vlnkou, podobající se Kershaw Moonsault, někdy při flipování spíše na obtíž.
Různým úchopům pro krájení a řezání se tvar ruček ale propůjčuje velmi ochotně. Hrana dlaně se do těch vln pěkně ponoří a prsty na druhé ručce samovolně najdou své místo.

Kleer 😈

I-I vložil tyto přílohy:
Skeli.jpg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Doplnim ze klip z boku rucky nie je uplne novinka, david santiago to pouzil uz cca 10r dozadu. Foto z netu.

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
d1ec3be9a2d80c73bafd363f2f32e9e9.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
I-I
Posláno:

Pokročilý
Ten jsem buď nikdy neviděl, nebo na něj úplně zapomněl. Díky za doplnění.
Jestli koukám dobře, je ten Santiagův klip pevnou součástí spaceru?

Ještě několik let zpátky byl Santiago ještě pořád trochu vidět v bali-mainstreamu. Kde je mu teď asi konce? Jeho Instagram se zdá být opuštěný.
🦋💙
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum