ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
Díky za pokračování seriálu “SKELETON”. Je vidět, že ti opravdu dělá radost. Za mne je rozhodně neopomenutelný výrobní proces ruček Applause . Docela rád bych ten postup viděl Shocked .

Klip z boku je zajímavá záležitost, jen přemýšlím, jak moc je to praktické. Klip z boku bych si dokázal představit ve skládané kapse, která má i malou boční stranu, ale v klasické kapse u kalhot je určitě lepší normální klip. Další otázkou je, jak moc bude klip z boku komfortní při flipování? To je otázka pro místní flipery….
Jinak z designového / estetického hlediska je varianta integrovaného klipu se spacerem hodně vymakaná a Santiago má ode mne plný počet bodů Applause Ok
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
I-I
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/11/2021
Je mi jasný, že to nadšení je celkem očividný Grin
Nakolik mi zvědavost nedala, a čekal jsem totální gimmick, musel jsem se přesvědčit sám.
Nečekal jsem moc. Dostal jsem dost. Bylo to pozitivní překvapení. A ta radost z něj kupodivu přetrvává Razz
Pocit z něj při pohybu je... unikátní.
Na ručkách se vskutku vyřádili. Taky bych ten postup rád viděl. Výsledek je fakt něco Cool

Kapsy se sklady by ke klipu z boku ručky určitě pasovaly nejlépe, jestli mi jiný druh kapes neuniká. Možná ještě otevřená pouzdra, ve kterých by člověk s takovým klipem měl větší důvěru v to, že mu balisong z pouzdra nevyklouzne. Něco jako polovina tohohle s průvlekem na opasek.
Klip takového tvaru by mi na boku asi překážel při skoro čemkoliv na spodní polovině té ručky. Jestli by ji úplně nevykolejil z trajektorie. Jak je zjevné, k modernímu flipování ten Santiagův určený vlastně ani nebude, takže jen teoretizování. Ten jeho klasický design je ale samozřejmě silný. Jako valná většina jeho výtvorů.

Snad už naposledy ke skladování:
Určitě se tu najde někdo, kdo by ocenil nějakou rolku takovéhohle typu (jen pro ilustraci, pro bali-potřeby by byla vhodnější nějaká s vyššíma kapsama). Balisongy nestřídám tak často, vlastně ani nechci (takový můj "rok s...", jak se to teď na fóru začíná stávat oblíbenou výzvou Happy ), takže taková bali-rolka není tím pravým ořechovým pro můj arzenál. Ale koncept je to dobrý. Na nářadí jsem používal dlouho předlouho koženou, která se dodávala k Porsche modelům okolo roku 1990.

Osobně, a tohle bude asi lehce kontroverzní pohled na věc, nemám potřebu si oddělovat balisong od krabičky, protože bych pak musel skladovat samostatně krabičku i balisong. Balisong v krabičce zabere méně místa. Naštěstí jsem zatím neměl problém s pohodlným vměstnáním odjištěných pojistek do krabiček. Ale taky nechci, abych si mohl rovnou shánět výkladní skříň mrGreen
Fotky níže, mimo Skelliho, jsou odtud a z katalogů. Snad tu ještě nebyly red face

EDIT: A co teprve takové dedikované šuplíky Happy tam by se i krabičky vešly.

I-I vložil tyto přílohy:
34288955.knifecollection.jpg.jpg
33900116.87pcc7.jpg.jpg
33900111.87pcc2.jpg.jpg
33900110.87pcc1.jpg.jpg
33900106.8586pcc1.jpg.jpg
33900113.87pcc4.jpg.jpg
33900114.87pcc5.jpg.jpg
33900115.87pcc6.jpg.jpg
Skeleton7.jpg.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Další album, respektive EP, s balisongem na obalu. Vydáno 17. 01. 2022.
Je to jenom obyčejný starší klon BM řady 4X s obligátně nepovedeným logem na čepeli a šroubovací pojistkou red face

Varuju vyhraněnější posluchače - je to trochu víc do hlavy. Samozvaný žánr bimboviolence.

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Ano, tvé nadšení ze SKELETONA je očividné... A tak by to mělo být... Happy

Ohledně diskomfortu "bočního" klipu při flipování jsem si to myslel, ale raději jsem nechal rozvahu na zkušenějších fliperech.
Ale když už jsme u těch klipů, dnes, když není problém narazit na latchless balisong, nepoužil někdo z výrobců uchycení klipu na konci ručky? Třeba jako je to TADY? Jednak by to byl ULTRA DEEP CARRY klip, drážka, ve které by byl umístěný by umožňovala jeho uchycení zleva / zprava a pokud by byly zmiňovaná drážka i na safe handle, tak i uchycení na ní. Nemáte někdo povědomí, jestli to již někdo nepoužil?

Staré katalogy jsem postahoval už dávno a opravdu je miluju. Dýchá z nich obrovský kus nostalgie Ok
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/1/2022
Zdar.

Na Lamnii právě spadla hromada BRS AB.

Opět bohužel žádný CHAB 🤦🏼‍♂️
I-I
Posláno:

Pokročilý
Tomáš: Skeleton je technologicky zase malý krůček kupředu.
Pokusí se americké společnosti dorovnat použitím dvouřadých ložisek (většina přeci jen preferuje ta kluzná, a na složitější flipovací kreace s tímhle většinovým tvrzením souhlasím) a složitějších obráběcích postupů? Nebo budou držet pozice v současném finančně lukrativnějším stavu bez většího experimentování v tomhle už tak okrajovém nožovém segmentu?
To se dozvíte na konci pořadu. Nebo na konci příštího kalendářního roku mrGreen

Neznám nikoho, kdo by umístil klip na vrcholek/konec ručky.
Když jsem si klip s možností volby strany na balisongu představil, musela by tomu být uzpůsobená spodní polovina ručky. Souměrnost Razz
Z obou stran, vrchní i spodní, by muselo být nějaké vykrojení s možností přidání váhy na druhou ručku. Možná "to samé" bez klipu z jiného materiálu nebo s vnitřním přesahem do spaceru ze stejného materiálu.
Představím-li si, na výrobu jednoduchý, klip ze CRKT CEO na balisongu, přidával by neskutečně moc váhy. Určitě víc, než samotná pojistka modelu Kershaw Lucha. S určitou noblesou by se to provést asi dalo. Bylo by to ovšem vůbec praktické?
Alespoň teď mám nad čím dumat v dlouhých chvílích 🤔

Katalogy jsem si taky onehdy utočil, a popravdě jsem v nich dlouho nelistoval, ale ty stránky z mého příspěvku tam určitě také budou. Nahrál jsem je sem spíše pro zpestření stránky ve vlákně.
Koho by katalogy taky zajímaly, a ještě je nemá, může je najít například TADY.

___

ZaGrošKudla: Byly tam i nějaké Premium varianty, které jsem nestihl zaregistrovat?
Na druhou stranu jsou tam příjemným bonusem, pro nás Evropany, dvě varianty hex spacerů pro sandwichové ABs.

V druhé pětiletce všechno bude! Bude CHAB, Channel BB už je, a když nebudete, děcka, zlobit, přijde možná i CHEP Laugh
🦋💙
Posláno:

Štamgast
I-I napsal:
Tomáš: Skeleton je technologicky zase malý krůček kupředu.
Pokusí se americké společnosti dorovnat použitím dvouřadých ložisek (většina přeci jen preferuje ta kluzná, a na složitější flipovací kreace s tímhle většinovým tvrzením souhlasím) a složitějších obráběcích postupů? Nebo budou držet pozice v současném finančně lukrativnějším stavu bez většího experimentování v tomhle už tak okrajovém nožovém segmentu?
To se dozvíte na konci pořadu. Nebo na konci příštího kalendářního roku mrGreen

Já myslím, že se o to nikdo nepokusí, bo by to bylo tak drahé, že by to nikdo nekoupil Confused

I-I napsal:
...Neznám nikoho, kdo by umístil klip na vrcholek/konec ručky.
Když jsem si klip s možností volby strany na balisongu představil, musela by tomu být uzpůsobená spodní polovina ručky. Souměrnost Razz
Z obou stran, vrchní i spodní, by muselo být nějaké vykrojení s možností přidání váhy na druhou ručku. Možná "to samé" bez klipu z jiného materiálu nebo s vnitřním přesahem do spaceru ze stejného materiálu.
Představím-li si, na výrobu jednoduchý, klip ze CRKT CEO na balisongu, přidával by neskutečně moc váhy. Určitě víc, než samotná pojistka modelu Kershaw Lucha. S určitou noblesou by se to provést asi dalo. Bylo by to ovšem vůbec praktické?
Alespoň teď mám nad čím dumat v dlouhých chvílích 🤔

S tím vyvážením druhé ručky mě napadlo to samé. Do žlábku pro klip by se místo něj dal "kámen" z těžšího matriálu, tak aby to váhově vyrovnalo klip na druhé ručce. Ale to jsou jen prosté úvahy, uvidíme, s čím přijde první výrobce, který bude mít stejnou myšlenku jako já... Happy
Posláno:
Začátečník
Spadla celá hromada ABs včetně “prémiových” barevných verzi jak s klasickou čepelí tak s ALT.

Já jsem koupil oboje - jak nesmyslně drahé stainless hex spacery tak i nesmyslně drahý náhradní HW. Ještě jsem to nenasadil, ale bůh ví kdy zase něco bude. U těch hex spacerů jsem zaznamenal na youtube docela znatelný zvukový efekt (za mě k lepšímu), žel ty titanové mi přijde, že už příliš odlehčí spodek ruček a toho jsem se bál. Mám rád, jak je klasická sendvič AB vyvážená

Zdar
I-I
Posláno:

Pokročilý
Postni potom nějaké foto, až bude čas 😉

Pořád si z těch zbylých titanových můžeš vyrobit begleri. Nebo je třeba použít jako ozdobu na nějaký nožový lanyard, jestli na ně jsi.
____

Snad jste se nikdo nenechali zlákat BionicOSi. A to bez ohledu na povahu chlapíka přezdívajícího si "Balisong Flipping", který za nimi stojí.
Ostré, nezkosené hrany trénovací "čepele" nebyly totiž zrovna dobrým tahem.
(Fotka naštěstí není má)

I-I vložil tyto přílohy:
fkn_piece_of_sh1t_v0_lfqtl9xycszb1.jpeg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
To vypadá, jak když s tím flipovala Alžběta Pomořanská... Grin

Nebo ho dostala do ruky holka z filmu ARAHAN, ta by ale za mne měla dostat pár na zadek, takhle se s balisongama nezachází... Happy

Tomáš vložil tyto přílohy:
Arahan_Janpung_Daejakjeon___3.jpg.jpg
Arahan_Janpung_Daejakjeon___4.jpg.jpg
Arahan_Janpung_Daejakjeon___5.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Myslíte si, že z Benchmade vypadne ještě jeden “do třetice všeho dobrého” pokračovatel 87 a 85 nebo už bude jen ten, za mě ne úplně pěkný, necron 🤔?

Já pořád doufám, že se ještě vytasí s jedním titanovým modelem s nějakou nebezpečně vypadající čepelí. 87 je za mě krásná kudla, ale nějak jsme si nesedli. 85 jsem na chuť nepřišel vůbec, tak teď by měli zákonitě, už kvůli mě, přijít s něčím co bude trefa do černého. No ne??

Posláno:

Štamgast
Je to tady takové mrtvé.... Happy

Nejdříve všem příznivcům balisongů vše nej... do nového roku.

A teď jedeme dál.
Ví někdo více podrobností, než jen odkazy na Lamnia a DLT Trading?

Cold Steel Arc Angel - KLIK

Vypadá to, že Arc Angel vstává z popela v hliníkové verzi Neutral
Posláno:

Štamgast
Tak Benchmade Necron oficiálně v předobjednávkách na BladeHQ (proklik viz níže Cool ):

Jade G-10 za 450 USD

Red Ruby G-10 za 495 USD

Tréninkový Blue G-10 za 360 USD

Lamnia zatím mlčí, tak uvidíme, jaké nasadí ceny pro Evropu...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Mě moc nezaujal. Od Benchmade jsem čekal něco víc, než jen kopii BRS.
Posláno:

Štamgast
Tak Cold Steel Arc Angel v hliníku potvrzen Applause

Na tomto videu je v prototypu:

Na českých stránkách CS veden jako novinka "Dočasně neodstupný", ale za příznivou cenu 4290,- Kč:

Arc Angel Aluminium - TADY
Posláno:

Štamgast
No ty vo*e, to je zase názvosloví Grin
Tenhle člověk nikdy nezklame.... RAMENA, KALDÍVKO, VYMEZOVACÍ TYČKY Grin

Posláno:

Štamgast
Minulý týden na IWA 2024 jsme měli se Štefanem možnost osahat Benchmede Necron. Bohužel pouze tréninkovou verzi, s ostrými balisongy mají v Německu problém🤨.
Co k němu říct?
Modrá G10 vypadá hodně lacině😕, plastové prodloužení ruček vypadá ještě laciněji☹️. Celkové zpracování je na tom o poznání lépe a třeba čepel je z mého pohledu bez výhrady. Co však stojí za zmínku a je potřeba vyzdvihnout je chod. Nejsem žádný extra fliper, ale těch pár základních triků, co umím, se mi dělalo s neuvěřitelnou lehkostí.
Takže suma sumárum, cena přemrštěná, ale do sbírky ho budu potřebovat 😀.

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_1531.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Za mna modra G10 je ok, na mna posobilo hrozne lacno to cierne predlzenie ruciek, nie je vyrobene z G10 ale je to plastovy odliatok Confused Chod aj vole dobre ako sa na moderny motylik patri. Suma sumarum radsej by som zobral BRS REP a usetrene peniaze by som investoval do pripadneho tunigu

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
I-I
Posláno:

Pokročilý
ZaGrošKudla napsal:
Myslíte si, že z Benchmade vypadne ještě jeden “do třetice všeho dobrého” pokračovatel 87 a 85 nebo už bude jen ten, za mě ne úplně pěkný, necron 🤔?

Já pořád doufám, že se ještě vytasí s jedním titanovým modelem s nějakou nebezpečně vypadající čepelí. 87 je za mě krásná kudla, ale nějak jsme si nesedli. 85 jsem na chuť nepřišel vůbec, tak teď by měli zákonitě, už kvůli mě, přijít s něčím co bude trefa do černého. No ne??

S modelem 85 se pokusili trefit do vkusu co největšímu počtu lidí. Nevyšlo to. Usuzuju, že na 8X řadu tímhle pokusem zanevřeli. Už jenom kvůli nedostatečnému počtu prodaných kusů a náročnosti výrobního procesu, kterým se už v době 87 pokoušeli ospravedlnit koncovou cenu.

Osobně se mi ostrá čepel Necronu docela i líbí. Připomíná mi scimitar Omeme. To rubínové provedení Evil Ok
Ale že bych po něm nějak prahnul, to zrovna ne.
Replicant postupně podražil, takže nakonec třeba po čase vyjde na evropském trhu v nějaké slevové akci Necron dokonce lépe. Bez potřeby modifikací už okopíroval všechny novoty z moderské scény, ač teda, jak píše ZLOjasna, zatím s pofiderním zpracováním. Je malá šance, že se to v některé z dalších várek zlepší (jako například povrchová úprava a tolerance modelu 87). Není plast jako plast. Polykarbonát se správně opracovaným povrchem dokáže, čistě subjektivně, zaujmout více než leckterá levnější G10.
_______

K tomu Noze-nuz videu tentokrát nemám žádný třeskutě vtipný podotek.
Snaha tam je. A novějších videí o EOS moc není, protože je dříve za vůle odsuzovala spousta lidí. Rád bych viděl, jestli v tomhle ohledu došlo k nějakému posunu.
Napadlo mě, co mu takhle poslat nějaký krátký feedback s odkazem na české názvosloví, ať to příště má hlavu a patu. Co říkáte?

_______

Co říkáte na Squid Ind. model Hydro?
Nechci preemptivně soudit, ale vypadá to jako povedená inspirace modelem Ga či Ma od Rya (Ryworx). Ultem spacery... no... Confused
Díry v čepeli jsou dost velké, tak by se v tom nemusel ani zachytávat bordel, kdyby ho někdo používal jako nůž.
Nepůsobí špatně. Vyvážený design, co neurazí. Jak je pro Squid designy typické.

I-I vložil tyto přílohy:
Hydro.png.jpg
7v5l9ose.png.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Máte nějaká přání, která by mohla balisongy zase nepatrně posunout?

Za mě by to mohla být třeba nějaká další zajímavá povrchová úprava na libovolném materiálu. Například [taková] nebo [to samé v bleděmodrém].

A otázka do pranice - potřebujeme ještě víc upravitelnosti/modifikovatelnosti/customizace?

_________

Ať to tu ale není zase zbytečně moc přemýšlivé...
S takovýmhle pořádným kuchyňákem by nás snad i rádi uvítali v kulinářském koutku Grin
PANDAYAN

I-I vložil tyto přílohy:
6419a25a_6c07_45d2_b1d9_7e2cf4fb6cc5.png.jpg

🦋💙
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum