ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
I-I
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/11/2021
Postni potom nějaké foto, až bude čas 😉

Pořád si z těch zbylých titanových můžeš vyrobit begleri. Nebo je třeba použít jako ozdobu na nějaký nožový lanyard, jestli na ně jsi.
____

Snad jste se nikdo nenechali zlákat BionicOSi. A to bez ohledu na povahu chlapíka přezdívajícího si "Balisong Flipping", který za nimi stojí.
Ostré, nezkosené hrany trénovací "čepele" nebyly totiž zrovna dobrým tahem.
(Fotka naštěstí není má)

I-I vložil tyto přílohy:
fkn_piece_of_sh1t_v0_lfqtl9xycszb1.jpeg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
To vypadá, jak když s tím flipovala Alžběta Pomořanská... Grin

Nebo ho dostala do ruky holka z filmu ARAHAN, ta by ale za mne měla dostat pár na zadek, takhle se s balisongama nezachází... Happy

Tomáš vložil tyto přílohy:
Arahan_Janpung_Daejakjeon___3.jpg.jpg
Arahan_Janpung_Daejakjeon___4.jpg.jpg
Arahan_Janpung_Daejakjeon___5.jpg.jpg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/1/2022
Myslíte si, že z Benchmade vypadne ještě jeden “do třetice všeho dobrého” pokračovatel 87 a 85 nebo už bude jen ten, za mě ne úplně pěkný, necron 🤔?

Já pořád doufám, že se ještě vytasí s jedním titanovým modelem s nějakou nebezpečně vypadající čepelí. 87 je za mě krásná kudla, ale nějak jsme si nesedli. 85 jsem na chuť nepřišel vůbec, tak teď by měli zákonitě, už kvůli mě, přijít s něčím co bude trefa do černého. No ne??

Posláno:

Štamgast
Je to tady takové mrtvé.... Happy

Nejdříve všem příznivcům balisongů vše nej... do nového roku.

A teď jedeme dál.
Ví někdo více podrobností, než jen odkazy na Lamnia a DLT Trading?

Cold Steel Arc Angel - KLIK

Vypadá to, že Arc Angel vstává z popela v hliníkové verzi Neutral
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Tak Benchmade Necron oficiálně v předobjednávkách na BladeHQ (proklik viz níže Cool ):

Jade G-10 za 450 USD

Red Ruby G-10 za 495 USD

Tréninkový Blue G-10 za 360 USD

Lamnia zatím mlčí, tak uvidíme, jaké nasadí ceny pro Evropu...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Mě moc nezaujal. Od Benchmade jsem čekal něco víc, než jen kopii BRS.
Posláno:

Štamgast
Tak Cold Steel Arc Angel v hliníku potvrzen Applause

Na tomto videu je v prototypu:

Na českých stránkách CS veden jako novinka "Dočasně neodstupný", ale za příznivou cenu 4290,- Kč:

Arc Angel Aluminium - TADY
Posláno:

Štamgast
No ty vo*e, to je zase názvosloví Grin
Tenhle člověk nikdy nezklame.... RAMENA, KALDÍVKO, VYMEZOVACÍ TYČKY Grin

Posláno:

Štamgast
Minulý týden na IWA 2024 jsme měli se Štefanem možnost osahat Benchmede Necron. Bohužel pouze tréninkovou verzi, s ostrými balisongy mají v Německu problém🤨.
Co k němu říct?
Modrá G10 vypadá hodně lacině😕, plastové prodloužení ruček vypadá ještě laciněji☹️. Celkové zpracování je na tom o poznání lépe a třeba čepel je z mého pohledu bez výhrady. Co však stojí za zmínku a je potřeba vyzdvihnout je chod. Nejsem žádný extra fliper, ale těch pár základních triků, co umím, se mi dělalo s neuvěřitelnou lehkostí.
Takže suma sumárum, cena přemrštěná, ale do sbírky ho budu potřebovat 😀.

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_1531.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Za mna modra G10 je ok, na mna posobilo hrozne lacno to cierne predlzenie ruciek, nie je vyrobene z G10 ale je to plastovy odliatok Confused Chod aj vole dobre ako sa na moderny motylik patri. Suma sumarum radsej by som zobral BRS REP a usetrene peniaze by som investoval do pripadneho tunigu

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
I-I
Posláno:

Pokročilý
ZaGrošKudla napsal:
Myslíte si, že z Benchmade vypadne ještě jeden “do třetice všeho dobrého” pokračovatel 87 a 85 nebo už bude jen ten, za mě ne úplně pěkný, necron 🤔?

Já pořád doufám, že se ještě vytasí s jedním titanovým modelem s nějakou nebezpečně vypadající čepelí. 87 je za mě krásná kudla, ale nějak jsme si nesedli. 85 jsem na chuť nepřišel vůbec, tak teď by měli zákonitě, už kvůli mě, přijít s něčím co bude trefa do černého. No ne??

S modelem 85 se pokusili trefit do vkusu co největšímu počtu lidí. Nevyšlo to. Usuzuju, že na 8X řadu tímhle pokusem zanevřeli. Už jenom kvůli nedostatečnému počtu prodaných kusů a náročnosti výrobního procesu, kterým se už v době 87 pokoušeli ospravedlnit koncovou cenu.

Osobně se mi ostrá čepel Necronu docela i líbí. Připomíná mi scimitar Omeme. To rubínové provedení Evil Ok
Ale že bych po něm nějak prahnul, to zrovna ne.
Replicant postupně podražil, takže nakonec třeba po čase vyjde na evropském trhu v nějaké slevové akci Necron dokonce lépe. Bez potřeby modifikací už okopíroval všechny novoty z moderské scény, ač teda, jak píše ZLOjasna, zatím s pofiderním zpracováním. Je malá šance, že se to v některé z dalších várek zlepší (jako například povrchová úprava a tolerance modelu 87). Není plast jako plast. Polykarbonát se správně opracovaným povrchem dokáže, čistě subjektivně, zaujmout více než leckterá levnější G10.
_______

K tomu Noze-nuz videu tentokrát nemám žádný třeskutě vtipný podotek.
Snaha tam je. A novějších videí o EOS moc není, protože je dříve za vůle odsuzovala spousta lidí. Rád bych viděl, jestli v tomhle ohledu došlo k nějakému posunu.
Napadlo mě, co mu takhle poslat nějaký krátký feedback s odkazem na české názvosloví, ať to příště má hlavu a patu. Co říkáte?

_______

Co říkáte na Squid Ind. model Hydro?
Nechci preemptivně soudit, ale vypadá to jako povedená inspirace modelem Ga či Ma od Rya (Ryworx). Ultem spacery... no... Confused
Díry v čepeli jsou dost velké, tak by se v tom nemusel ani zachytávat bordel, kdyby ho někdo používal jako nůž.
Nepůsobí špatně. Vyvážený design, co neurazí. Jak je pro Squid designy typické.

I-I vložil tyto přílohy:
Hydro.png.jpg
7v5l9ose.png.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Máte nějaká přání, která by mohla balisongy zase nepatrně posunout?

Za mě by to mohla být třeba nějaká další zajímavá povrchová úprava na libovolném materiálu. Například [taková] nebo [to samé v bleděmodrém].

A otázka do pranice - potřebujeme ještě víc upravitelnosti/modifikovatelnosti/customizace?

_________

Ať to tu ale není zase zbytečně moc přemýšlivé...
S takovýmhle pořádným kuchyňákem by nás snad i rádi uvítali v kulinářském koutku Grin
PANDAYAN

I-I vložil tyto přílohy:
6419a25a_6c07_45d2_b1d9_7e2cf4fb6cc5.png.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
AB je v akcii na lamnii, 10% maju aj na Rep

https://www.lamnia.com/cs/p/61660/no%C5%BEe/noz-motylek-brs-alpha-beast-3-0-standard

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
Screenshot_20240324_224843_Chrome.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/27/2014
v poslední době mám pochybné štěstí přijít dycky pozdě - už sleva není Neutral
Posláno:

Štamgast
Flytanium Zenith alias nová hračka na gauč. Časem nahradí pomalu dosluhující Glidr. Za tu cenu se na první dojem jeví celkem solidně.

jendach vložil tyto přílohy:
IMG_5170.jpeg.jpg

I-I
Posláno:

Pokročilý
Vypadá dobře Cool
Ty náhradní díly bych od Flytania nečekal Ok
Vyladění z výroby ok?
Šroubky působí v reálu solidním dojmem?

Ať dělá radost Happy
🦋💙
Posláno:

Štamgast
Má trochu větší vůle než nový Glidr, ale dotyk čepele s ručkami nehrozí ani při zatlačení prsty na čepel. Ještě ho trochu poladím, ale jinak se zdá být opravdu solidní. K tomu taky krásně zvoní.
I-I
Posláno:

Pokročilý
Novým Glidrem myslíš Pacific?

*cink-cink* 🤩

I-I vložil tyto přílohy:
18847960_3b75_4393_b41e_0c8803e1348b.png.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Ne, blbě jsem to napsal. Měl jsem na mysli porovnání s nově koupeným Arcticem.
I-I
Posláno:

Pokročilý
To mě napadlo jako první, ale malá šance, že už máš i další Glidr, tam byla mrGreen
🦋💙
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum