ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
dmz
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/30/2006
V příloze ještě posílám detail pružiny a lepší foto rukojeti a pinu. Oděr je jen povrchový, nehtem není cítit.
Bylo by fér popsat slabiny BM42, aby nedošlo k omylu a budoucím zklamáním ... pracuju na tom.
Poslední fotka je takové malé zatiší ... Happy

dmz vložil tyto přílohy:
100_3690.jpg
100_3693.jpg
100_3673.jpg.jpg

dmz
Posláno:

Štamgast
Tak bartery fungují, vyměnil jsem z MATem čepel z Kobúnu za motýlek, který vyrobil ( 155 mm čepel ! )

dmz vložil tyto přílohy:
butter_19200_01.jpg

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
No doufám, že se bude můj nožík líbit, takové úrovně jako ten na "zátiší" to asi nebude. Uvidíme oba. Mat Happy
dmz
Posláno:

Štamgast
Mat napsal:
No doufám, že se bude můj nožík líbit, takové úrovně jako ten na "zátiší" to asi nebude. Uvidíme oba. Mat Happy

já vím, že bude Happy
dmz
Posláno:

Štamgast
Slíbil jsem negativní zkušenosti:
BM42 vrže, uvolňují se mu šroubky a musíte se o něj starat ...

více JE ZDE: http://dmz.pspace.cz/?c_id=234

--- a přikládám, jen tak náhodou - jednu fotku (http://www.geocities.com/chiseledge/andy4.jpg) :

dmz vložil tyto přílohy:
bm42pouzdro0001.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/6/2007
já přídám několik "zjemňujících" komentářů
1) vrzání - myslím, že po řádném promazání bude nadlouho pokoj
2) uvoňování šroubů - existence účinného (u levných modelů se piny zarputile protáčejí) dotahování je značnou výhodou a to, že člověk musí, řekněme 1 za 1/4-1/2 hod(?) poctivého provětrávání (můj překlad flipování s básnickou licencí Happy ) motýlka, dotáhnout 2 šroubky, nepovažuji za katastrofu - jednak to zabere, odhaduji, nanejvýš 10sec (i s nahrabání potřebného nářadí) a jednak je to taková siesta, která člověka snese zpátky na zem Wink

a mimochodem pří poctivém paření na kytaru a usilovném páčení se musí taky občas dotáhnout šrouby...

co se týče výměny pinů, něco je psáno tady
dmz
Posláno:

Štamgast
Uvolňování je pěkná otrava - takže koupím někde ten loctite (je tu k sehnání) a dám ho na šrouby. Nejde jen o dotahování, taky by šroubek mohl odcestovat a člověk by ho musel následně pracně shánět.
Pro Yngwie: taky jsem na nákres koukal a zjistil, že spodní část mechanismu je tam nafest naražena, takže až mě to přepadne, pustím se do toho - z následujícího důvodu (viz obrázek - příloha)

(nůž stačí odstrojit a rukojeti zahřát plynovým hořáčkem - pak dostanou jinou barvu)

Jinak SpyderFly se přestává vyrábět, takže kdo je fanouškem Spyderca a chce kvalitní motýlek do 70 dolarů, neměl by zaváhat. Nejen, že se nevyrábí, ale Spyderco je ani neopravuje, místo toho dává na výběr mezi jiným nožem nebo vrácením peněz.

dmz vložil tyto přílohy:
lg_754.jpg

dmz
Posláno:

Štamgast
Pro Yngwie: provětrávání je opravdu povedené synonymum, ale navrhuji hledat dál, aby i překlad freestyle flipping (nyní: volnostylové provětrávání :) ) bylo pochopitelné ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
pro dmz:
Jen pro doplneni u Spyderca ... pro rok 2007 je pripravena skvele vypadajici novinka "SmallFly"

Samotny SpyderFly by se mel vratit na trh s jinym materialem na rukojeti, pripadne s mensi designovou upravou rukojeti.

S tim povolovanim sroubku je to opruz. U Jaguaru jsem musel sroubky dotahovat po cca 20-30 minutach vireni a pojistka mi jednou vycestovala za skrin. Na Jaguara jsem zkousel modry Loctite. Bohuzel, na zajisteni cepu u Spyderco Paramilitary fungoval skvele, ale ramena u Jaguara se uvolnovaly dal, jen pomaleji. Nakonec jsem to vyresil mirne drastickou metodou - sroubky jsem zajistil kapkou vterinoveho lepidla. V pripade potreby neni problem lepidlo v zavitu strhnout a ramena i pojistka drzi uz rok bez povolovani.
dmz
Posláno:

Štamgast
Pro: 3dfx4eva

Taky jsem na něj koukal. SpyderFly se mi nelíbil (ale mit rukojete z G10 - hned by byl sympatictejsi), Szabofly není nikde k sehnání (mám ho na seznamu), ale SmallFly je prostě kouzelný (a díky střenkám z G10 nebude moc vážit). Přemýslím o menším balisongu a budu vybírat mezi SmallFly a Benchmade Morpho.
Ten loctite prodávají kde? Já byl v Baumaxu a podobných obchodech naposledy před rokem.
dmz
Posláno:

Štamgast
Morpho má pružinovou pojistku, co se otevře tlakem na rukojeti (jako moje BM42). Tenhle zavírací mechanismus je geniální - jednoduchý, funkční. Morpho má taky mnohem účelnější čepel (na SpyderFly/SmallFly není zorvna nejpraktičtější). Ale SmallFly se darebákům od Spyderca opravdu povedl, takže to nebude jednoduché :)
dmz
Posláno:

Štamgast
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
Loctite - v omezené míře v modelářských potřebách.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/11/2006
benchmade morpho je fakt super měl jsem ho v ruce a ta pružina tam je fakt skvělá Razz
dmz
Posláno:

Štamgast
Výměna s Matem proběhla - jsem novým majitelem motýlka jeho výroby. Matův balisong má úctyhodné rozměry, úctyhodnou váhu a že to není žádný prcek dokumentují snímky (- které budou dodány později ). Jako správný prototyp má své mouchy (sandwich konstrukce bez druhého pinu, takže se čepel opírá o zadní spojnici rukojeti, na druhou stranu na tvrdé čepeli není ma místě kontaktu nic znát). Co se týče flipování (zkoušel jsem jen velice opatrně) jede hezky, díky ostří čepele a váze rukojetí by byla každá chyba opravdu řádně potrestána (vážně nerad bych přišel o prst). Na čepeli "monstra" bych očekával lebku, kříže, kosti, hnáty - ale ne, je tam malá Matova kachnička (pokud to tak je). Takže při diskusi - jaký nůž na sebeobranu - ano, motýlek od Mata. A když ho otevřete, ukážete obecenstvu téměř 16 centimetrovou čepel a mezi řečí se zmíníte, že na čepeli je malá kachnička - bude po problému.
dmz
Posláno:

Štamgast
P.S. dnes jsem BM42 postříkal WD40, vrzání zmizelo, při hraní se ozývá jen tlumený zlověstný zvuk. K "zalepení" šroubů jsem se ale nedostal, takže pořád dotahuju.
Mat
Posláno:

Štamgast
dmz napsal:
Výměna s Matem proběhla - jsem novým majitelem motýlka jeho výroby. Matův balisong má úctyhodné rozměry, úctyhodnou váhu a že to není žádný prcek dokumentují snímky (- které budou dodány později ). Jako správný prototyp má své mouchy (sandwich konstrukce bez druhého pinu, takže se čepel opírá o zadní spojnici rukojeti, na druhou stranu na tvrdé čepeli není ma místě kontaktu nic znát). Co se týče flipování (zkoušel jsem jen velice opatrně) jede hezky, díky ostří čepele a váze rukojetí by byla každá chyba opravdu řádně potrestána (vážně nerad bych přišel o prst). Na čepeli "monstra" bych očekával lebku, kříže, kosti, hnáty - ale ne, je tam malá Matova kachnička (pokud to tak je). Takže při diskusi - jaký nůž na sebeobranu - ano, motýlek od Mata. A když ho otevřete, ukážete obecenstvu téměř 16 centimetrovou čepel a mezi řečí se zmíníte, že na čepeli je malá kachnička - bude po problému.

Ahoj, jsem rád, že se ti líbí. Já na Tvé čepeli budu pracovat až časem, nicméně do Jeseníků doufám bude. Plánuju rukojeť i futrálek ze dřeva Sapeli. S tím, že futrálek vyložím jak jinak než kůží. Mat Happy

Edit: No ona to vlastně má být labuť, ale stejně jí každej nazívá kachničkou, tak proč né. Happy
dmz
Posláno:

Štamgast
O podobném řešení (rukojeť i futrál ze dřeva) jsem taky přemýšlel, ale můj známý trhulář mi už cca 2 roky vyrábí hůlku (dřevěný sandwich z různých druhů dřev) na kord v hůlce, takže bych se výsledku ani nemusel dožít. Jsem zvědav na výsledek, a co se labutě týče, "nešetřil" bych tolik na krku, jakožto dobrém rozpoznávacím znamením Happy
Mat
Posláno:

Štamgast
dmz napsal:
O podobném řešení (rukojeť i futrál ze dřeva) jsem taky přemýšlel, ale můj známý trhulář mi už cca 2 roky vyrábí hůlku (dřevěný sandwich z různých druhů dřev) na kord v hůlce, takže bych se výsledku ani nemusel dožít. Jsem zvědav na výsledek, a co se labutě týče, "nešetřil" bych tolik na krku, jakožto dobrém rozpoznávacím znamením Happy

Tak to jsem přeci jen akčnejší Happy, nožík bude rychle, nemusím totiž čekat na kalírnu Laugh a dřevo mám doma. Labuť nebo kachnička, stejně to už všichni mají spojené se mnou Wink . Mat
dmz
Posláno:

Štamgast
Slíbené foto: (Balisong Windows) - Matův Balisong a BM42 ve společné kompozici s chřipkou ...
Další foto (ten motýlek je velký jako Becker BK7 !) je zde: http://dmz.pspace.cz/?c_id=240
======================================

dmz vložil tyto přílohy:
100_3723_resize.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum