ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
dmz
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/30/2006
želva napsal:
Podívaná na člověka se zmrzačenými prsty a hromadu krve může být fakt zajímaváLaugh Machr se posléze nechá odvézt sanitkou na chirurgii..Pár hodin šití a může zkoušet znovu..

U lehkých balisongů to není tak zlé, ale u následujícího bych pochopil obavy (nejen o prsty)

dmz vložil tyto přílohy:
alita_butterfly_t_540.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/6/2007
...No právě! (7:- /)

Tahle věcička vlastně jen karikaturním způsobem ilustruje to, co je mi na balisonzích protivné. Působí jako děsuplná orientální zbraň, jejímž hlavním smyslem je už dopředu zastrašit protivníka - něco jako rekvizita z Kill Bill. Když vidím někoho, jak si hraje s balisongem, vždycky se mi vybaví vřeštící Japonec, který se zuřivě ohání přinejmenším dvěma srpy nebo atomovou bombou na šňůrce (7:- P)
Jinak, co se týká funkčnosti, uznávám, že zavírací mechanismus toho nože skutečně selhat nemůže... Co by mi ale vadilo hodně, kdybych se zapřel ve své nechuti k tomu poněkud cirkusáckému dojmu z "víření", je, že nůž má příliš mnoho mechanických částí. Ostatně, sám dmz tu popisoval, jak se u balisongu povolují šrouby v kloubech už po půlhodině cvičení. A to jde o prasecky drahý Benchmade...
Takže, u mě je to jasné. Jelikož nože používám jako nástroje, které kromě svrchované funkčnosti jsou i krásné - balisong jenom na pokoukání! (7:- |)
dmz
Posláno:

Štamgast
Co člověk, to jiný vkus (díky bohu) a jiné preference. Pro mě je zase balisong velice praktický nůž (samozřejmě při "normální" velikosti a s čepelí vhodného tvaru). Na začátku bylo zacházení těžkopádné, teď, díky zvyku, naprosto přirozené. Abych se přiznal, tak primární zájem o motýlek nebylo flipování, ale "pojistka". BM42 není, pravda, vrchol praktičnosti - ten jsem si koupil jen ze zájmu o nový koníček. O stránku před je model od Dobruskiho, který se jeví velice prakticky.

Po velkém balisongu jeden menší ...

dmz vložil tyto přílohy:
bAnsoKnives02.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
...Hm...tak to jo! To "ovčí kopejtko" od Jense Anso je moc prima (7:- ))

Úplně mě dostal těmi tritiovými vsadkami do střenek. Od něho bych si i nějaký ten balisong uměl ve sbírce představit. Ikdyž, přiznám se, jeho model Amok u mě jasně vede (7;- ))
dmz
Posláno:

Štamgast
Anso je génius. Amok má na mě moc málo rukojetí Happy - Amok jsem si teď našel a je to nádherná práce.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2007
dmz napsal:
želva napsal:
Podívaná na člověka se zmrzačenými prsty a hromadu krve může být fakt zajímaváLaugh Machr se posléze nechá odvézt sanitkou na chirurgii..Pár hodin šití a může zkoušet znovu..

U lehkých balisongů to není tak zlé, ale u následujícího bych pochopil obavy (nejen o prsty)

Mno možná se pánové pletu, ale dle té kresby na dolní straně obrázku bych to tak typoval, že ta megamrcha ja dělané podle mangy Batle angel Alita. Laugh Laugh Laugh
Život je někdy "pěkná", někdy "sfině" a někdy obojí. :oP
Posláno:
Pokročilý
...Chi, chi, chi..."moc málo rukojetí"... (7;- ))

Já jsem jednoduchý člověk a jedna střenka je pro mě tak akorát. Když beru nůž do ruky, hrozně nerad přemýšlím, kterou střenku popadnout jako první (7;- D)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/13/2007
Zajímavý motýlek:
http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obchod/black-butterfly+id-1375BD.html
(pokud ten odkaz nebude podtržený celý, tak neklikat, ale vybrat do bloku, ctrl+c, jít do adresního řádku a ctrl+v).

Kvalita asi nebude nic moc (ne že bych nože M-Tech znal, soudím jen dle ceny, takže jim možná křivdím), ale zaujalo mě to řešení. Bude se to asi obtížně otevírat jednou rukou, ale je to prostě zajímavé.

-= Wiki - encyklopedie nožů =-
(a odpovídající vlákno na fóru)
dmz
Posláno:

Štamgast
Pro LukasV :: taky jsem na něj narazil a - jako zajímavou "zajímavost" - ji plánuju do své sbírky. Teď si říkám, že v zemích, kde je zakázaný balisong, se zákaz vlastně vztahuje, paradoxně, i na tento.
dmz
Posláno:

Štamgast
Stejně máme s legislativou týkající se chladných zbraní v ČR kliku. Je mi líto těch, co mají radi motýlky a žijou v zemích, kde, když je s nimi chytnou na ulici, tak jim hrozí kriminál nebo vysoká pokuta.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/30/2006
M-Techy znám, je to taková nižší střední třída - zhruba jako Smith and Wesson, řekl bych. Ten jakobymotýlek rozhodně vypadá zajímavě...
dmz
Posláno:

Štamgast
pro LukasV: http://www.youtube.com/watch?v=iQ8jrDBJMzA
- není to on, ale je to ta samá konstrukce
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Triky z videa vypadají dost efektně. Nemám tušení, za jak dlouho se to člověk může naučit.
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
dmz
Posláno:

Štamgast
jak napsal:
Triky z videa vypadají dost efektně. Nemám tušení, za jak dlouho se to člověk může naučit.

Flipování je umění, takže "mistrovství" je práce na celý život, přičemž ti šikovní umějí hezké a rychlé triky za měsíc. Já jsem do vínku talent na flipování nedostal, ale nevzdávám se.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/13/2007
Byl tu už tenhle Benchmade? Je určený na trénování Happy

-= Wiki - encyklopedie nožů =-
(a odpovídající vlákno na fóru)
dmz
Posláno:

Štamgast
Trainer je dobrá věc. Na začátku se to zdá jako zbytečnost, po čase o něm začne člověk uvažovat (přeci jenom má jeden omezené množství krve). Vzal jsem nějaký čínský motýlek a ubrousil špičku a ostří, ale je fakt, že za pár dnů je tam vůle několik centimetrů a chová se úplně jinak než BM42. Trainer od Benchmade má tu výhodu, že se chová v podstatě jako BM42, takže člověk trénuje správným směrem.
dmz
Posláno:

Štamgast
Jaguár má taky trainer a další obrázek je trainer od Pacific (čínský model, ale řádově lepší než čínský standard) - ale asi bude potřeba mu obrousit ostří a špičku, moc bezpečně nevypadá. Oba modely se pohybují kolem 25-30 USD (Trainer od BM je k mání za cca 140 USD)

dmz vložil tyto přílohy:
jagtrainer.jpg
second_pacific.jpg

dmz
Posláno:

Štamgast
A pro zajímavost přikládám jeden kousek, co dokonce velice líbí mé ženě

Damaskový "pazourkový" motýlek - Deviant.

dmz vložil tyto přílohy:
bFilipDeLeeuw_03.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
...Dobrej trans-high-tech!

Úplně vidím tu situaci: atomová zima, zničená města jsou neobyvatelná, přeživší se skrývají v sutinách a sešeřelou krajinou křižují hordy zdivočelých zoufalců s vypadávajícími vlasy a slézajícími nehty, kteří s pomocí těchto zbraní shánějí poslední zásoby potravin.

Manželka má zvláštní vkus... (7;- ))
dmz
Posláno:

Štamgast
Taky jsem viděl podobné nasazení tohoto kousku. Navíc když - takhle za radiace - odpadává maso a prsty, tak přijde vhod zlatý dobrý balisong (ve spydercu by jednomu zůstal při otvírání pomocí otvoru v čepeli prst Happy )
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum