ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Mcusta Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/17/2007
Máte někdo osobní zkušenost s těmito noži?
Něco jsem tu našel, ale jen útržkovitě a v různých vláknech.
Tak doufám nevadí, že zakládám vlákno nové.Happy

bukybenny vložil tyto přílohy:
MCU11.jpg
MCU12D.jpg
MCU26.jpg
MCU74D.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/8/2007
Mám ji asi rok a spokojenost
můžeš se ptát...

cb058374 vložil tyto přílohy:
DSC02399.jpg.jpg
DSC02401.jpg.jpg
DSC02403.jpg.jpg
DSC02405.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
ještě další náhledHappy

DSC02407.jpg.jpg
DSC02408.jpg.jpg
DSC02409.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
a pojistka

DSC02410.jpg.jpg
DSC02412.jpg.jpg
DSC02414.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Zajímá mě jestli má čepel nějakou vůli.
Jak je na tom pojistka. Jestli nemá tendenci se "vyšoupat" mimo čepel, po ročním užívání.
Jak drží u těchto nožů VG10 ostří.
A tak nějak celkový pocit z nože.
Děkuji.Happy
Posláno:

Štamgast
Čepel nemá žádnou vůli.
Japonec to má tak vymakaný, že otvírací kolíky dosedají k příložkám (lícují)
Pojistka je i po roce přesně na středu.
Ostří drží neskutečně, stačí obtáhnout keramickou tyčinkou.
Původní povrchová úprava čepele je na bázi teflonu, ale ten jsem si obrousilHappy
Nůž čistím jednou za dva měsíce profouknutím vzduchovou pistolí a kápnu BallistolHappy
Posláno:

Štamgast
Ještě doplním:
Jsou dvě různé čepele, jedna celá z VG10, druhá damašek (uprostřed je plát z VG10)
To byly časy, když vypadala takhle:

Img108.jpg.jpg
Img142.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Díky za odpovědi.
Z těch čepelí, pokud do Mcusty půjdu, už mám vybranou samotnou VG 10, já na ty cukrblíky moc nejsem. Je to hezké, ale já mám raději čistou čepel.
S těma kolíkama to mám takhle rád, aspoň neubírají čepeli na její užitné délce.Happy
Na té poslední fotce je vidět na středovém čepu drážka na plochý šroubovák, takže je v pohodě rozebíratelný.?Happy
Posláno:

Štamgast
bukybenny napsal:
Díky za odpovědi.
Z těch čepelí, pokud do Mcusty půjdu, už mám vybranou samotnou VG 10, já na ty cukrblíky moc nejsem. Je to hezké, ale já mám raději čistou čepel.
S těma kolíkama to mám takhle rád, aspoň neubírají čepeli na její užitné délce.Happy
Na té poslední fotce je vidět na středovém čepu drážka na plochý šroubovák, takže je v pohodě rozebíratelný.?Happy

Ano, plochým šroubovákem se dá seřizovat otevírání(zavírání) čepele.
Jde samozřejmě lehce rozebrat.
Před rokem jsem ho kupoval za 4000Kč, kdyby měl někdo zájem, tak
za poloviční cenu by šel dálHappy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/16/2008
Ahoj, právě jsem si koupil Mcustu MC-12D (damašek, černá mikarta, klip). Je to dobře, vkusně navržený nůž s precizním technickým provedením. Protože jsem si předem nemohl nůž nemohl prohlédnout, váhal jsem, ale teď jsem s ním naprosto spokojený. Na fotkách se mi líbil, ale v reálu v ruce působí ještě lépe.

Na českém obchodě stojí 4050 Kč, ale dá se snadno koupit za méně. Já jsem nůž koupil za 121,90 (samotný nůž je za $99.95). Nakupoval jsem tady, evidentně je to stejný prodejce jako knifesupply.com a damascusknifestore.com.

Obchod můžu doporučit. Rychlá odpověď na mail, zda je nůž na skladě. Během pár dní odeslaný. Dobře zabalený, na balíčku byla uvedena hodnota 50 USD a že se jedná o dárek, takže jsem se vyhnul i clu. Nůž mi přišel asi za 14 dní. Jinak slušná cena $135 + $7 poštovné je i na japaneseknifedirect.com, obchodě doporučeném přímo na webu výrobce Mcusta.

Tady je pár fotek (klepněte pro větší):

To, co na fotkách vidíte na střence, jsou drobné nedokonalosti mikarty (přesah vláken přes kovový základ). Na kovu jsou pak vidět mechanické nečistoty, které jdou snadno pryč, nejde o vady.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Uf,

pri pozerani tej predposlednej fotky som sa skoro zlakol Shocked

Este ze si pridal tie posledne 2 vety, aj ked ta mikarta by mohla byt zlicovana...

Aku to ma vyhodu, ked je tam 33-vrstvovy damasok na jadre z VG10, oproti povedzme cistej VG10?
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
No 130 usd je dobrá cena, v obchodě se daj potkat i jiný pálky (např. na www.mprofi.eu)...

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
18032008172.jpg.jpg

...bez komentáře...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/9/2008
mám mcustu mc13D (damašek) ebenové dřevo. Koupil jsem přes japaneseknifedirect.com, cena jak bylo uvedeno (žádné clo dárek 10USD). Je boží. Myslím si že nebude problém s ostřím. Ocel VG 10 je dokonalá mám delší zkušenosti s Fallkniven Njord, což je stejný střed sendviče jako MCUSTA a ta opravdu drží (štípání dříví atd.), maximálně ker.ocílka. Jo a ještě k internetovému obchodu: jeden den zaplaceno přes paypal a pátý den doma EMS. opravdu dobré. Nebál bych se (mimo jiné jsem u nich objednal kuchyňské nože - jsou na cestě)

Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/16/2008
laurin napsal:
Uf, pri pozerani tej predposlednej fotky som sa skoro zlakol Shocked

Este ze si pridal tie posledne 2 vety, aj ked ta mikarta by mohla byt zlicovana...

Jak říkám, bylo to hned po vybalení. Teď mám nůž docela čistý a jemným smirkovým papírem jsem začistil i ty "fousky" mikarty. Bylo to na pár minut, šlo jen o to jedno místo. Takhle to vypadá teď:

laurin napsal:
Aku to ma vyhodu, ked je tam 33-vrstvovy damasok na jadre z VG10, oproti povedzme cistej VG10?

Tak pro mě především estetickou, i když jiným se to líbit nemusí. Údajně je pak nůž odolnější proti zlomení, ale já ho jako páčidlo používát nehodlám;). Co do praktičnosti může být zajímavější teflonová úprava. Nůž se skutečně snáz myje/otírá a mně se to líbí i vzhledově (matnější, trochu tmavší povrch).

Psal jsem si s Honzou (cb058374, viz výše). Říkal, že zkoušel nůž rozebírat. Malé šroubky jsou prý v lepidle a u jednoho strhnul závit. Zajímavé je, že on tam má standardní torx a tomu odpovídá i fotografie, zatímco u mě je to nějaká jiná, hranatější, šesticípá hvězda:
Torxový šroubovák samozřejmě mám (a nepasuje):

Plochým to vyžvejkat nechci (hloubkový profil drážek je ke všemu zaoblený). Asi nápověda od výrobce, že by se nůž rozebírat neměl:/. Tak jestli mě něco trochu mrzí, tak jedině tohle.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/14/2008
Ahoj,
musím souhlasit, že to jsou fakt krasavci Razz
Já asi půjdu do jednoho z "rejnoků" :

http://www.mcustaknives.com/StingraySeriesFoldersMC-10.html
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
adamno napsal:
zatímco u mě je to nějaká jiná, hranatější, šesticípá hvězda. Torxový šroubovák samozřejmě mám (a nepasuje)
Plochým to vyžvejkat nechci (hloubkový profil drážek je ke všemu zaoblený). Asi nápověda od výrobce, že by se nůž rozebírat neměl:/. Tak jestli mě něco trochu mrzí, tak jedině tohle.

Proste zajdi do obchodu, kde se prodava naradi a kup si jeden bit s hvezdickou. Ta investice asi 20Kc stoji za to, ze nebudes mit ponicene sroubky...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/1/2008
Chtěla bych se zeptat, jestli jste si někdo nepořídil Mcustu ze série Stingray a pokud ano, jaký na Vás dělá dojem. Na noze-nuz to totiž podle detailních obrázků, které tam dal pan Šulc u varianty Stingray Black vypadá, že ji již má někdo doma. Docela se mi líbí, ale četla jsem na jednom zahraničním fóru cosi o chatrném klipu. Taky si nejsem jistá tím materiálem rukojeti, jestli to nebude hodně náchylné k poškrábání. Máte-li někdo osobní zkušenost, podělte se se mnou, prosím.
Posláno:

Štamgast
Klip není vůbec chatrný, ale nemám Stingraye,
tady je pár fotek pro inspiraci, co jsem vyhrabal...

845721.jpg
845723.jpg
845725.jpg
953854.jpg.jpg
953868.jpg.jpg
995446.jpg.jpg
487513.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
a ještě jedna i s kuchyňáky:

1242804.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/1/2008
cb058374 napsal:
Klip není vůbec chatrný, ale nemám Stingraye,
tady je pár fotek pro inspiraci, co jsem vyhrabal...

To, co jsem četla, se týkalo speciálně série Stingray, snad se to nemělo vztahovat na všechny klipy Mcusty, alespoň doufám Happy Mcusty jako takové se mi sice vcelku líbí, zejména ty damaškové čepele, ale rukojeti nejsou zas až tak podle mého gusta. Opravdu mne nadchly pouze limitované série, ale zase je to finančně poněkud náročnější Happy Ten Stingray z VG-10 není zas až tak drahý a na obyčejné nošení do práce by mi to vcelku stačilo. Ale nejsem si jistá tou rukojetí, chtěla bych vědět, jaká je do ruky Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum