ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Mcusta Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2012
kesounam napsal:
Prosím nemáte někdo tyto dva nože,rád bych se zeptal jak jste s nimi spokojeni a nemáteli někdo i Benchmade 710 a porovnal je,prostě s kterým je víc spokojen.

http://www.jpknife.cz/mcusta/mc-012k/mc-0122-63/
http://www.jpknife.cz/mcusta/mc-012k/mc-0122d-64/

ja mam podobny - MC-123 Black Korian MGV handle... pouzivam ho uz asi rok ako EDC (na striedacku so Spydercom Citadel) a neviem si ho vynachvalit Ok
je to lahky noz (na svoju velkost), je pevny - doteraz ziadne vole, dobre drzi ostrie... mne vyhovuje a mozem ti ho doporucit
Ok Ok Ok
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/6/2012
YONT napsal:
kesounam napsal:
Prosím nemáte někdo tyto dva nože,rád bych se zeptal jak jste s nimi spokojeni a nemáteli někdo i Benchmade 710 a porovnal je,prostě s kterým je víc spokojen.

No tuty dva sice zrovna nemam, ale mam jiny kousky (viz. vyse obr.) a mam i 710 (i limitkovou) a je dost tezky rict estli Mcusticka ci Benchsmejd, spis zalezi na co ten nozik chces pouzivat, jestli jako EDC tak bych spis doporucil 710. U ty nebudes mit takove cukani ji drobet zaprahnout a prasit Wink Preci jenom MC jsou takove gzentlmanske kousky.

CO si mám pod pojmem prasit představit.Sekat dřevo s ním rozhodně nechci.Můžeš mi ze zkušenosti říci co zhruba ten nůž vydrží,abych měl představu co si ním mohu dovolit.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/5/2011
Moja MC-24D mi robí už dlhšie spoločnosť každý deň. Nemyslím, že je určená na silové rezanie aj keď som s ňou v lete jeden deň rezal medenné 6 mm lankové káble (zabudli sme kliešte) a čepel to zvládla na výbornú. Ťiež si neviem predstaviť štiepanie, respektíve nejaké búchanie na čepeľ.
U tých to nožov si cením možnosť použiť akurát voľnú ruku - ľavá či pravá: otvorenie, zatvorenie, prechytenie do reverzu a späť. Spraviť pár rezov zavrieť a vrátiť nôž do vrecka, alebo púzdra.
Japonská špicatá čepeľ pripomína zbraň a rezenie ostrím pri špičke nie je tak pohodlné ako pri loveckých nožich. Dá sa ale na to zvyknúť.
Mňa najviac oslovila ergonomická rúčka s jednoduchou možnosťou prechytenia do reverzu, typ poistky aobbojstranné otváranie - univerzálnosť EDC.
K tomuto ma priviedla vlastná skúsenosť, keď po búračke som si nevedel otvoriť pás a schopná bola len ľavá ruka. Veľa tzv. záchranárskych nožov treba otvátať obojručne.

Na silové rezanie treba mať pevný nôž - istota je istota.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2009
kesounam napsal:
YONT napsal:
kesounam napsal:

No tuty dva sice zrovna nemam, ale mam jiny kousky (viz. vyse obr.) a mam i 710 (i limitkovou) a je dost tezky rict estli Mcusticka ci Benchsmejd, spis zalezi na co ten nozik chces pouzivat, jestli jako EDC tak bych spis doporucil 710. U ty nebudes mit takove cukani ji drobet zaprahnout a prasit Wink Preci jenom MC jsou takove gzentlmanske kousky.

CO si mám pod pojmem prasit představit.Sekat dřevo s ním rozhodně nechci.Můžeš mi ze zkušenosti říci co zhruba ten nůž vydrží,abych měl představu co si ním mohu dovolit.

No mel sem na mysli treba, ze s tim nekdo v praci rozreze 100 kartonovejch krabic za den ap.
Ajaj to sme to dopracovali, z hi-fi pěknýho podpisu na total lowEND .... blee
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/6/2012

Happy Chlapci díky,mám ještě jeden dotaz .Jak je to s broušením,jak často je nůž potřeba brousit při normálním používání.Je nůž dobře nabroušený od výrobce? A na čem tento nůž brousit. Díval jsem se tady na brousky od Jana03 a nevím který by byl pro mou potřebu nejlepší.Samozřejmě bych se nejdřív musel naučit na starých nožích abych něco neposr...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2012
kesounam napsal:

Happy Chlapci díky,mám ještě jeden dotaz .Jak je to s broušením,jak často je nůž potřeba brousit při normálním používání.Je nůž dobře nabroušený od výrobce? A na čem tento nůž brousit. Díval jsem se tady na brousky od Jana03 a nevím který by byl pro mou potřebu nejlepší.Samozřejmě bych se nejdřív musel naučit na starých nožích abych něco neposr...

Ahoj,

myslim, ze objektivnejsiu udpoved na margo "fabrickeho" nabrusenia mozes dostat skor od uzivatela YONT, ale moje MC-114D a MC-181D prisli obe vyborne nabrusene.
Co sa brusenia tyka, ortodoxni ma asi roznesu v zuboch, ale pokial na brusenie nemas dostatok casu, nervov a dostatok pokusnych kralikov, tak doporucujem brusny system Spyderco sharpmaker... Z osobnej skusenosti si dovolim tvrdit, ze uz po par hodinach je clovek schopny dosiahnut velmi dobre vysledky. Sice som na nich este neprebehol VG-10, ale po dokupeni Ultrafine kamenov a pasu koze na obtahovanie som brusil kusky z AUS8 a 1095, pricom sa mi na oboch podarilo dosiahnut ostrie, ktore stiepi vlas ;)
Podotykam, ze v bruseni som ziaciatocnik, na klasicke kamene si zatial netrufam Razz

Make peace, not war.
Posláno:

Štamgast
kesounam napsal:

No pokud nerezes svacinu na porcelanovym taliri ap. tupici cinnosti, tak ti nabrouseni od vyrobce vydrzi dost dlouho (cca rok-y). A nez bych porizoval nejake amaterske brusivo, tak mam nedaloko mistra brusice a tam za par korun muzu nechat kudlik profesionalne naostrit, takze si hlavu s brousenim nedelam, Mcusticky sem zatim neztupil a potvrzuju prisli ostry jak britvy holi chlupy, takze s brousenim zatim zkusenosti nemam. Myslim si ze bohate staci keramicka tycinka na oziveni ostri a az to bude opravdu typy jak poleno, tak to nechat profikum Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Boha jeho Laugh... Prostě kup kudlu, pořiď si brousky (nejlíp keramiku od Jana03, za málo peněz opravdu hodně muziky) a zatím trénuj na starých kuchyňácích, až to zvládneš, tak si budeš i EDCčko brousit sám v ruce - je to mnohem lepší pocit než nějakou sadou. Čtiva o broušení je plný Knife, YouTube zase videí "jak se to má dělat", tak už jen hurá do praxe Wink.

Jo, a VG-10 se brousí snadno.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Tyler napsal:
Boha jeho Laugh... Prostě kup kudlu, pořiď si brousky (nejlíp keramiku od Jana03, za málo peněz opravdu hodně muziky) a zatím trénuj na starých kuchyňácích, až to zvládneš, tak si budeš i EDCčko brousit sám v ruce - je to mnohem lepší pocit než nějakou sadou. Čtiva o broušení je plný Knife, YouTube zase videí "jak se to má dělat", tak už jen hurá do praxe Wink.

Jo, a VG-10 se brousí snadno.

AMEN Ok
AAA
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2012
Tak zrovna Mcustou som zacal svoju zbierku, import cez JKD. A musim podotknut ze to bol najostrejsie nabruseny noz z fabriky, aky sa ku mne zatial dostal.
Samozrejme ze k nemu pristupujem ako k gentlemanskemu noziku a nerezem s nim vsetko co sa na mna skaredo pozrie, mozno aj preto stale holi :)

Kazdopadne mam v merku dalsie kusky od tejto firmicky z krajiny vychadzajuceho slnka. Uz len zo slubu, ktory som dal panovi Kokimu Iwaharovi, takyto pristup si naozaj zasluzi podporit :D

Pripojim aj fotecku, kedze sa mi podarila jedna pekna :) prosim ignorujte ten karambit.

AAA vložil tyto přílohy:
McKar.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/16/2012
Kdosi se zde ptal, z jakého materiálu je vrstvená čepel u Mcusta Katana. Podle stránek http://www.toolshop.de/Messer/Taschenmesser/Mcusta-Katana-Serie-MC-4-blau-violett-Damast::934.html je tedy jádro z VG-10 a strany z 420J2.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/6/2012
Ahoj,
stal jsem se majitelem 1. Mcusty. Vybral jsem si ji zde na vlákně a objednal přes: http://www.jpknife.cz/. Nůž je neskutečně ostrý z výroby. Zpracování je takové strojově přesné - mám na mysli ostře řezané hrany bez stopy odchylky. Prostříkl jsem ho WG čkem na zbraně a krásně se rozchodil. Čepel má 95 mm, ale nůž působí dost štíhle.

fakt vložil tyto přílohy:
mcusta.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/16/2012
fakt napsal:
Ahoj,
stal jsem se majitelem 1. Mcusty. Vybral jsem si ji zde na vlákně a objednal přes: http://www.jpknife.cz/. Nůž je neskutečně ostrý z výroby. Zpracování je takové strojově přesné - mám na mysli ostře řezané hrany bez stopy odchylky. Prostříkl jsem ho WG čkem na zbraně a krásně se rozchodil. Čepel má 95 mm, ale nůž působí dost štíhle.

Pěkný kousek. Na už poměrně větší zavírák působí dost odlehčeně, aspoň teda na fotce Happy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2012
skoda tej rustiny, ale pre starsiu generaciu to mozno nebude problem :)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R5d5vcQvtFY

Make peace, not war.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Nepřipadám si jako starší generace Wink , ale je to pěknou ruštinou, takže kdo s ní přišel do styku, krásně porozumí...
Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Pro fakt: jak dlouho jsi čekal na dodání nože? Chci přes jpknife taky objednávat, stejný nůž, ale z VG 10.
Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
AAA
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2012
ja som mal noz z japonska doma za 6 dni Ok (bez cla, bez opletaciek, priamo domov)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/6/2012
Nůž měl skladem, čekal jsem pouze 3 dny na gravírování dřevěné krabičky. Jinak na levnější verzi se mi hrozně líbí propálené M na čepeli. Honza říkal, že v brzké době budou dostupné i barevné verze a nová řada levnějších kuchyňáků z VG-10.
Schválně pak napiš, jak jsi spokojený. Mám 1. Mcustu a je to krásná hračka.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
otazka na pajiteov bielich mcust - ako vyzera corian napriklad po roku?
je to stale take pekne, alebo ked sa to trochu odertie tak sa tam chyta bordel a tak??
alebo sa to sa znovu vylestit??
dakuejm :)
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/4/2013
Skvělá spolupráce,nůž byl doma do týdne,poštovné z Japonska 7 dolarů.Žádné clo ani DPH. ještě jsem ho bohužel ani neviděl,objenával to kolega na žádost mojí manželky,kolega mi celou akce sice prozradil,ale radost prý budu mít až po stromečkem.

http://www.japaneseknifedirect.com/McustaNewProducts.html
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum