ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Mcusta Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
Vypadá to pěkně... A hlavně ten trojvrstvý laminát je defacto 3G, kterou používá i Fällkniven! Jinými slovy, výrazný upgrade v držení ostří oproti VG-10. Takže máme na výběr, damašek pro potěchu oka, pro používání nový laminát Ok.

http://zknives.com/knives/steels/sg2.shtml

Nojo, nějakou z těch nových Mcust jednou koupím mrGreen. Kdyby třeba udělali MC53 v tom novém laminátu, hmm.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Tak 2x horuca novinka od Mcusta. MC183 a MC186.

MRBLUE vložil tyto přílohy:
AAF0D601_D0DE_4F61_8A4F_61E1506E8A4E.jpeg.jpg
F335200E_2F50_4376_9CCF_D7E4024776AB.jpeg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/12/2014
Dobrý deň. Zvažujem kúpu mc 161D tsuchi. Odrádzajú ma však recenzie kde hovoria o probléme s vycentrovaním čepele, ako aj o probléme s tým,že sa otváracie kolíky v otvorenom stave noža opierajú o hliník (nie onerezovú príložku), ktorý časom otlačia,čo spôsobuje uvoĺnenie poistky. Má niekto z majitelov takéto skúsenosti? Vopred ďakujem za odpoveď.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/24/2013
Stano1 napsal:
Dobrý deň. Zvažujem kúpu mc 161D tsuchi. Odrádzajú ma však recenzie kde hovoria o probléme s vycentrovaním čepele, ako aj o probléme s tým,že sa otváracie kolíky v otvorenom stave noža opierajú o hliník (nie onerezovú príložku), ktorý časom otlačia,čo spôsobuje uvoĺnenie poistky. Má niekto z majitelov takéto skúsenosti? Vopred ďakujem za odpoveď.

Nůž mám již čtvrtým rokem, osobně jej moc nešetřím a nikde se neviklá. Kdybys byl v Praze, tak ti jej mohu ukázat, jak vypadá po těch letech. Vyřezával jsem s ním a dělal běžné práce, stejně jako s jinými noži. Takže, za mě dobrý... Kdybys chtěl nafotit něco konkrétního, tak můžu...
Posláno:
Pozorovatel
Veľmi pekne ďakujem. Ono nejde o nôž pre mňa,ale pre môjho brata-ako dar. Takže by som bol nerád,keby s ním mal nejaké problémy. Keby si odfotil detail toho miesta,kde pri otvorení noža dosadajú koliky na rúčku,ele pri zavretom noži a vycentrovanie čepele,budem Ti veľmi vďačný. A bude to tu aj pre ostatných,čo majú pochybnosti. Vopred ďakujem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/5/2015
Mcustu by som kupoval iba osobne a o to skôr keď to má byť dar. Pekné nože, ale kvalita prevedenia podpriemerná. Mal som v ruke viac kusov a každá mala nejakú vadu. Nezlicovane črienky, nesumerné výbrusy, čepele totálne mimo center až opierajuce sa o lajneri. Chcel som si nejakú kúpiť, ale keď som to mal v ruke, nedalo sa. Také nože, dokonči si doma.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Je to bohužiaľ tak, prešlo mi rukami niekoľko nožov Mcusta a nájsť kus s vycentrovanou čepeľou, či súmernou fazetou je hodne ťažké. Zapustenie skrutiek v rúčke tiež systémom, že ako sa zrovna podarí. Na jednom noži bol kovový spacer a ani ten nedokázali majstri opracovať tak, aby bol rovný. Hlavne, že na každej stránke, kde sa predávajú Mcusta nože, sa píše o špičkovej kvalite z Japonska, to je na smiech.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Mico1300 napsal:
Je to bohužiaľ tak, prešlo mi rukami niekoľko nožov Mcusta a nájsť kus s vycentrovanou čepeľou, či súmernou fazetou je hodne ťažké. Zapustenie skrutiek v rúčke tiež systémom, že ako sa zrovna podarí. Na jednom noži bol kovový spacer a ani ten nedokázali majstri opracovať tak, aby bol rovný. Hlavne, že na každej stránke, kde sa predávajú Mcusta nože, sa píše o špičkovej kvalite z Japonska, to je na smiech.

To je dobre vedieť, lebo presne ako píšeš - robia si brutálnu reklamu a pravda je zjavne inde
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Pri kúpe Mcusty treba mať na výber aspoň z troch či piatich nožov a vybrať ten najmenej odfláknutý, čož je škoda, lebo dizajn robia pekný, taký klasický japonský.
Posláno:
Pozorovatel
Všetkým Vám ďakujem. Je to naozaj škoda.
Posláno:

Pozorovatel

THALES vložil tyto přílohy:
IMG_7178.JPG.jpg
IMG_7181.JPG.jpg
IMG_7183.JPG.jpg
IMG_7184.JPG.jpg
IMG_7186.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
No, za mě i nadále spokojenost.

THALES vložil tyto přílohy:
38DE3D74_A5A6_4BB1_8306_F645210EF944.jpeg.jpg

joe
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2010
Aj ja sa pridávam k spokojným užívateľom. Mám dva modely (MCU16D a MC33D), ktoré sa mi dizajnovo najviac páčili a zhodou okolností som oba kupoval tu na fóre. Kvalita spracovania síce nepatrí medzi najlepšie, ale ani medzi najhoršie. Obe čepele sú vycentrované, príložky sedia OK, akurát tie šruby v "drevenom" modeli vyčnievajú...Ťažko povedať, či kvalita zodpovedá cene ale je pravda, že som čakal niečo viac. Japonci majú fakt divný marketing. Plánujem aj nový model z SPG2 oceli...
PS: Mám doma aj jeden pevný kanetsune a za tú cenu je to des.

joe vložil tyto přílohy:
DSC00243.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/17/2019
Ahoj,
chci se zeptat.
Prisla mi z MCUSTA MC 0161D, ale vypada jinak nez vsude na fotkach i od vas.
Ma klip na driuhe strane, kratsi, rekl bych i mene vzheldny. Na prilozkach jen po dvou malych sroubech. Je bez napisu a cep je takovy trochu bronzovy.
Nemate nekdo zkusenost, zda je to nejaky upgrade?
Popravde to hodne ubralo na vzhledu nozi a vubec nevim kde bych se dopatral o teto verzi.
Viz fotky
Diky za info

milhauszn vložil tyto přílohy:
IMG_20190919_172409.jpg.jpg
IMG_20190919_172424.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
milhauszn napsal:
Ahoj,
chci se zeptat.
Prisla mi z MCUSTA MC 0161D, ale vypada jinak nez vsude na fotkach i od vas.
Ma klip na driuhe strane, kratsi, rekl bych i mene vzheldny. Na prilozkach jen po dvou malych sroubech. Je bez napisu a cep je takovy trochu bronzovy.

Diky za info

Rozhodně nejsem odborník na Mcusty, ale tahle je fakt dost jiná. I to ozdobné kování je nějak jiné (rozmístění). Protože ta moje ho má stejné jako jiné na fotkách z netu, tak si myslím, že to dělají nějakou raznicí - ale tahle má ty "ťukance" spíš podobné, než stejné... Kolíček a čep mám do titanovo modra.

Co to ostří? Drží to a řeže?

Zkus napsat panu Boháčovi - u něj jsem to před lety kupoval já a mohl by mít přehled:
http://www.jpknife.cz/kontakt.html
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/28/2014
Podle mě je to prostě fejk... Myslím že nemá cenu si mazat med kolem huby Wink
Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Souhlas, je to nepovedený fejk.

milhauszn - se pochlub, kde jsi to zakoupil.

langl vložil tyto přílohy:
mcusta_bushi_black.jpg.jpg

Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:
Začátečník
Diky za nazory, nejak jsem zapomel odepsat.
Na noze-nuz.cz se dusuje ze je to original ale nova vyroba.
Zkousel jsem psat na hlavni ceskou distribuci ale odpoved jsem nedostal.
Napsal jsem pres FB na stranky vyrobce a obdrzel odpoved:

This knife is a renewed new knife.

Uz jsem to dal neresil. Ostri drzi, klip je totalne na ho... a sundanej.
Nejak jsem nemel silu to dal resit, ale vzhledove se mi tolik nelibi jako ty puvodni, vase.
Btw: nevymeni nekdo? Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/22/2019
Posláno:
Začátečník
Jj, nakonec mi pak pan z none-nuz psal, ze uz puvodni s pospikem nema v zadne barve, bohuzel. Vzal bych si ji, ale tento vzhled je nic moc. Klip je fakt osklivy Sad
Jinak nozil sympaticky, ale ten treti sroubek by byl hezci
Zatim jsem nehledal nahrady za neorigo klipy.
Mrzi me, ze i stranky vyrobce o tom mlci.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum