ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Mcusta Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/6/2014
Chtěl bych si zkusit objednat Mcustu ze stánek www.japaneseknifedirect.com/McustaNewProducts.html
Hledal jsem v historii něco o objednávkách z tohoto shopu a poslední příspěvky se zkušenostma jsou 5 let staré. Paypal mám. Chodí to stále jako dárek a prochází to celnicí, nebo se musí platit clo a DPH?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2005
Objednával jsem nedávno a clo jsem platil. Jak na kuchyňáky, tak na Mcusty.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
No čo ja mám skúsenosti, tak tí colníci skontrolujú predovšetkým väčšie balíčky, tenké listy asi ani nepresvecujú. Takto mi z Ukrajiny jeden strieborný, no tenký prívesok prešiel bez DPH a cla, no prsteň v darčekovej krabičke, to už som zaň DPH platil. Nože ti decentne do tenkej obálky nezabalia, a ešte ak ide o Mcustu, tak to sa priprav na poplatky obe...
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Pokročilý
To potom vyjde jednoznačně dráž jak od nás. O cenu ani tak nešlo, ale o to, že tam mají ty nové modely co u nás ne. Zkusím napsat dotaz. Mcustu asi od nás nejlépe JPknife.?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/4/2021
Ahoj, jsem nováček na tomto foru i v kapesních nožích. Jako první EDC vlaštovku jsem si pořídil Mcustu MC-10D. Mou motivací bylo, že kuchyňské nože nakupuji u JCK a tak mám k těm Japoncům velmi kladný vztah. Musím zaklepat, zatím jsem Clo a DPH platil jen jednou z osmi nákupů. Mcusta taky přišla bez cla (z JKD).
Teď můj dotaz. Je normální že se čep při otevírání / zavírání povoluje? Mluvím o řádově >100 otevření (jak si s tím hrajuHappy ?
A druhý dotaz - co to je na noži za šroubky? To není torx, nebo jo?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
@para242
šroubky už si nepamatuju, ale povolování čepu je běžné, dej na závit trochu modrého závitového lepidla (loctite, uhu ...), nastav si chod čepele a nech 15 - 20 minut v klidu Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Pozorovatel
Chloupek napsal:
@para242
šroubky už si nepamatuju, ale povolování čepu je běžné, dej na závit trochu modrého závitového lepidla (loctite, uhu ...), nastav si chod čepele a nech 15 - 20 minut v klidu Happy

Díky moc, to udělám. Hned jak přijdu na to, čím se tento zvláštní šroubek dá šroubovat. Vypada jak torx, ale ten mi do toho nesedí Confused
Posláno:

Štamgast
na fotkách z netu je na čepu drážka na plochý šroubovák, máš to jinak?
Posláno:
Pozorovatel
Chloupek napsal:
na fotkách z netu je na čepu drážka na plochý šroubovák, máš to jinak?

Mám tam hnězdičky. Malým plochým šroubovákem by to šlo, ale nechci to dorasovat.

para242 vložil tyto přílohy:
IMG_1594.JPEG.jpg

Posláno:

Pokročilý
To nejsou normální torxy?
Posláno:

Štamgast
to je jiný než na netu, ale to vypadá na torx, třeba je to jen ve velikosti, někdy tam pasuje o číslo větší/menší

třeba mají svůj spešl torx šroubovák, mcusta nepodporuje rozebírání svých nožů
Posláno:
Pozorovatel
Chloupek napsal:
to je jiný než na netu, ale to vypadá na torx, třeba je to jen ve velikosti, někdy tam pasuje o číslo větší/menší

třeba mají svůj spešl torx šroubovák, mcusta nepodporuje rozebírání svých nožů

Nejmenší torx co mám doma je 10. Opticky o vypadá, ze by velikost měla pasovat, ale ono ne. Možná to fakt bude chtít zkusit menší, pak se uvidí jestli je to spešl Mcustin výmysl nebo ne😁
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Ty malý šroubky vypadají jako Polydrive, ale asi to budou obyčejný torxy - Polydrive se tak malé nedělají. Ten čep je ale určitě Torx. V opravných šroubováčcích na telefony bývají torxy od dvojky (já mám od T1 do T10 po jednom stupni a pak T15 a T20) - třeba tady jsou od dvojky po desítku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Souhlasím se Surg. já mám dokonce na jedné Mcustě tři druhy šroubků.
Do těch malých na střenkách, podobných torxům používám TX 6 ze sady WURTH Kupováno v Německu, ale dá se sehnat i u nás. Je trošku dražší ale stojí to za to, je dost kvalitní .Nebo se dají koupit samostatně po kuse taky WURTH jako klasický bit třeba do malé ráčny. A na tom klipu jsou klasický torx. Ale na čepech mám všude plochý. Na čepu para242 to odhaduji na TX 9

rettromen vložil tyto přílohy:
SDC16141.JPG.jpg
SDC16160.JPG.jpg
SDC16161.JPG.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Díky chlapi, objednal jsem tu sadu z Alika, to se doma neztratí 😁
Posláno:

Pokročilý
Je to hodně mimo téma, ale mám dobrou zkušenost s touto sadou - Bral jsem ocel S2, tvrdost údajně 58-60

https://www.aliexpress.com/item/32858687024.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4deNZYA4
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2009
Hrátky s mincema Wink

YONT vložil tyto přílohy:
MCusta_P1290827.JPG.jpg
MCusta_P1290828.JPG.jpg
MCusta_P1290831.JPG.jpg
MCusta_P1290832.JPG.jpg

Ajaj to sme to dopracovali, z hi-fi pěknýho podpisu na total lowEND .... blee
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2009
Jen tak .... Cool

YONT vložil tyto přílohy:
Mcusta_P4230938.JPG.jpg
Mcusta_P4230939.JPG.jpg
Mcusta_P4230941.JPG.jpg
Mcusta_P4230945.JPG.jpg
Mcusta_P7230986.JPG.jpg
Mcusta_P7230988.JPG.jpg

Ajaj to sme to dopracovali, z hi-fi pěknýho podpisu na total lowEND .... blee
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Moje Mcusty 🙂

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20220821_111651.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Ahoj, stala se mi taková nemilá věc. Na 1.5 roku staré Mcusta Classic Wave Series MC-10D VG-10 Damascus mi na čepeli vyvstala taková jakoby bublina, viditelná a dokonce na jedné straně hmatatelná. Snad to je na fotkách viditelné. Nůž jsem téměř nepoužíval. Psal jsem prodejci do Japonska, uvidíme jak se k tomu postaví. Nevíte čím to může být? Nestalo se vám něco podobného?

para242 vložil tyto přílohy:
25C113F7_7E20_4FEA_8AE8_593B7FBF5B25.jpeg.jpg
4C3C6131_3661_4821_9A91_6BC38505F8A4.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum