ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Petr Melichárek - MelGhi Možnosti
Ir
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/19/2007
dalsi vynikajici:
http://www.armour.cz/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
Uznávám Ire, že víš, jak má vypadat funční zbroj. Pro mě (jakožto pro člověka, kterej rozumí zbrojím asi jako jeptiška pohlavnímu styku) je to, co sem dával MelGhi krásná věc, na který nechal určitě strašnou spoustu práce Happy A já bych se na jeho místě taky klidně pochlubil Happy

A mimochodem ty nožíky jsou nádherně "syrový" Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Ir napsal:
Myslim ze i autor vlakna nahledne nebetycny rozdil mezi svou praci a macovou. Srovnavat se ma cenu s temi nejlepsimi, ne?

To je kravina.. pokud na SVÉM vlákně prezentuju SVÉ výtvory, tak se očekávají reakce na tyto výtvory, nikoliv jejich kritizování v porovnání s profíkem v top 10... ty by většina rekací v nožířské galerii bylo typu "ty to máš hnusné, to se nedá s Dohnale srovnat" nebo "proč se tím chlubíš, když to nemá tak hezké pouzdro, jako má Romano" atd...

to je kravina.. to brnění je krásný kousek šikovných a zručných rukou a je úplně putna, jestli je to dělané podle historie, nebo fantasy, jestli je to funkční nebo jen na ozdobu.. prostě je to kus řemesla s knifem velmi blízce souvisejícím a tudíž máš právo vyjádřit, že se ti na něm něco konkrétního nelíbí, ale ne to hned poplivat a hodit odkazy na stránky profíků.. to se tu nehodí a ocenil bych kdyby jsi to zvážil a min . odkaz výše přeformuloval .. přece jen to není tvoje osobní vlákno, viď ? Wink jo jestli to Meghimu nebude vadit, pak se tu klidně v rámci pravidel fóra hádejte co je a co už není zbroj... mě se to ale jako laikovi líbí a nejsem sám dle ohlasů..

Melghi: k focení damašku malý trik... pokud fotít na slunci, tak si před nůž postav nějaký předmět, který bude vrhat na čepel, popř. cený nůž stín.. bude tak vidět kresba damašku, která v ostrém slunci zaniká. Pokud totiž fotíš venkuz slunce, tak je tolik světla, že i ve stínu je ho dost na dobrou nepřesvícenou fotku .-)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Ir napsal:
http://www.mac-armour.cz/obrazky/15stol/15AA4.jpg

takhle by to treba melo vypadat, prdel si nedelam

roury od kamen mě neberou a ta zbroj cos sepsul není tak špatná. Jistě jsou tam věci které by se daly udělat líp, ale na to člověk příjde až jich pár udělá.
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Ir
Posláno:

Pokročilý
napsal jsem svuj nazor a dal srovnani ze ktereho pri snaze vyplyne co by se dalo zlepsit... pokud se tu smi jen chvalit klidne to smazte. Za svym nazorem si stojim

bylo tam ze je to nemecka goticka zbroj... to navozuje urcite predpoklady ne?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Já tomu nějak nerozumím - co je na té MelGhi-ho zbroji špatně, mě to přijde stejný? Jestli je špatně jen to, že to neodpovídá současným představám "historiků", tak to přece neznamená, že je to špatně udělané řemesloShocked
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2007
Diky vsem za podporu a uznani...

Motorex: je to z 1,2. neni to na serm jen na noseni...
tom1111: dal jsem tam normalni kozeny rukavice...
Samurai: diky za radu s fotkama a za zastani...
IR: mily ire. Jsem rad ze jsem ti moji hroznou praci umoznil ukazat, ze opravdu vis jak to ma vypadat, a ze si nedelas prdelLaughRazz .Mozna by sis mohl uvedomit ze i ja vim jak to ma vypadat. ale od vedet jak to ma vypadat k udelat to tak je dlouha cesta.... snad u vas v irsku se rodi lidi co jim to jde hned napoprve ale my ostatni se to musime ucitWink mimochodem tvoje prace se mi moc libiRazz
Hlavně s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/6/2005
Samurai napsal:
...to brnění je krásný kousek šikovných a zručných rukou a je úplně putna, jestli je to dělané podle historie, nebo fantasy..

Same a proc kopirujes japonsky tsuby? Vzdyt si muzes udelat vlastni navrh (treba s MickeyMousem) a jak znam tvou preciznost, bude to krasny kousek atd.

V tomhle pripade Ti to asi nejni putna.

EDIT: Tim teda nechci hodnotit to brneni, gotickym zbrojim nerozumim.
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Ir
Posláno:

Pokročilý
V Irsku se nerodi lidi ale Irove :)
Neber to osobne, noze se mi libi, zbroj ne. Mas dost zastancu...tak si s tim nelam hlavu. Kdyz ti ale vsichni napisou ze je to nadhera tak te to podle meho nazoru uspokoji ale neposune
Posláno:

Štamgast
Hele, co kdybysme to uz nechali byt.... ja moc dobre vim ze ta zbroj je celkem o nicem, ze dokonale nekoresponduje s originaly a ze ve srovnani s tema nejlepsima nemam sanci.. ale je mi to jednoHappy zbrojema uz se nezabyvam..na tomhle kousku sem si kurva maknul a jsem rad ze jsem to dokoncil alespon tak jak to dopadlo..a to je pro me dulezity.vim ze kdybych delal dalsi tak bych spoustu veci udelal jinak ale ve sve dobe sem na to proste nemel.je rozdil delat neco 2 dny, 2 tydny nebo 2 mesice kazdej denWink souhlasim ze by bylo na miste udelat takovouhle zbroj tak jak ma byt, aby byla funkcni a odpovidala originalu ale udelal jsem to co na co jsem stacil..Razz ps: a nejaky super fantasy to taky neni, ze joWink
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Kudly se mi líbí, mají osobitý styl a pěkné tvary, zbroj nemůžu posoudit jinak než jako ukázku něčeho co neumím a ani si nedokážu představit jakou to dá práci, takže zbroj se mi líbí taky, hlavně rukavice. K názorům patří určitě i negativní ohlasy, ovšem osobně si myslím Ire, že to jde vyjádřit kulantněji (i když je fakt, že internetové diskuze jsou v tomto směru nahovno, protože neslyšíš tón jakým to je řečeno, intonaci, zabarvení hlasu apod.)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
slon napsal:
Já tomu nějak nerozumím - co je na té MelGhi-ho zbroji špatně, mě to přijde stejný? Jestli je špatně jen to, že to neodpovídá současným představám "historiků", tak to přece neznamená, že je to špatně udělané řemesloShocked
Souhlasim.Jinak nože jsou pěkné takové trochu "Hlohovské"a přeci ještě v trochu jiném styluWink .Vždycky se mě líbí,když si někdo najde svůj osobitý styl...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Ir napsal:
V Irsku se nerodi lidi ale Irove :)
Jen Irové???Tak to jim teda závidim...Wink.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Happy jestli můžu tak se zastanu ira,mně jako lajkovi se zbroj líbí a to jenom proto že o tom nic nevím.Je to pro mně stejně španělská vesnice jako damašky(ty se mi taky líbí),ale nemůžu to odborně ohodnotit.Já osobně si vážím lidí co ti řeknou máš to na prd ,mněl by jsi to udělat tak a tak.Než mlčení a nebo prázdné pochlebování a nebo jenom odbytí že to máš hnusné i když beru i to přeci jen je to názor dotyčného a vím ,že mně to může posunout v případě ,že se neurázím a něco si z toho vemu.
Tak to je můj osobní názor na věcHappy Happy
A honem sem syp další věci dobře se na to díváWink
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Petr Dohnal napsal:
Proč začátečnický, mě se zdá, že autor úmyslně vytvořil nože,které vypadají
opravdu letitě. Po první shlédnutí jsem si myslel, že jsou to zrestaurované originaly
nějakých starých kudel, strašně se mi to líbí, i tvarově, nějak zvláštně to na mě působí,
asi jako ty Hlohovy vykopávky Happy.

Presne ! K drsným kovaným čepeliam predsa patrí hrubo opracovaná rukoväť.
A samozrejme , na koncoch rozklepané nity tiež nemajú chybu. To sa dnes už tak často nevidí a pritom to bol v minulosti často používaný spôsob.
Pekné nože, cesta, ktorou si sa vybral mi je veľmi sympatická Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Ir napsal:
napsal jsem svuj nazor a dal srovnani ze ktereho pri snaze vyplyne co by se dalo zlepsit... pokud se tu smi jen chvalit klidne to smazte. Za svym nazorem si stojim

bylo tam ze je to nemecka goticka zbroj... to navozuje urcite predpoklady ne?

ale kritizovat se samo může.. já jen (a měl jsem pocit že dost obsáhle) vysvětlil, že je rozdíl mezi osobní kritikou (měl jsi prostě napsat že tvar zbroje není historicky věrný a že to je pro tebe fantasy splácanina a nelíbí se ti-- to by bylo bez debat) a shozením celé práce v porovnání s profesionálními prácemi, kdy nezohledňuješ situaci a tehdejší zkušenosti, za kterých práce vznikla.. toť vše.. teď už je myslím jasné co se ti nezdálo..

wolf napsal:
Same a proc kopirujes japonsky tsuby? Vzdyt si muzes udelat vlastni navrh (treba s MickeyMousem) a jak znam tvou preciznost, bude to krasny kousek atd.

to je snadná odpověď.. protože se teprve učím je dělat a chápat a ještě dlouho budu, ale je klidně možné, že časem udělám i nějakou vlastní tsubu, ale až tehdy, kdy na to budu mít dost znalostí aby výsledek nebyl jen cetka.. kdybys viděl mé první pokusy o samuraiský meč tak by ses asi zhluboka zasmál, s čímž bych plně souhlasil, ale to, co mě vadilo u irovy reakce bylo to, že by jsi při pohledu na tuhle prvotinu ukázal odkaz na stránky yoshihary s tím, že takhle se to dělá .. kapišto? Wink
Posláno:

Štamgast
hosi uz to nereste... Zbroj neni nic moc a Ir neni zrovna taktni... tim bych to uzavrelHappy Jinak me celkem prekvapuje ze se vam ty moje prvotiny tak libi.. me se tak nejak taky libi, ale nerekl bych ze je to tak uplne muj styl. snad se casem dostanu i trosku dal.Wink

tady je muj zatim posledni dodelanej...

24 cm,cepel 19 314- pokus o parcialku,plochy brus + prvni pokus o skladanou rucku... kravsky roh, nerez, encina-horsky dub.
Trochu me stve ze se mu nejak odjebava ostri. Nevim jestli jsem zkazil kaleni ale spis mi pripada ze je vybrousenej v moc ostrym uhlu. myslite ze to muze byt tim?? jinak reze jako cert a netupi se ale pri sekani do dreva ostri odchazi a vyhyba se...

MelGhi vložil tyto přílohy:
DSCN3206.jpg.jpg
DSCN3193.jpg.jpg
DSCN3187.jpg.jpg
DSCN3183.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
Nožíky vypadají dobře, takový se mě líbí i když nemusím ty nýty tak moc vystouplý, ale v ruce jsem je nedržel, tak nevím.
K Irovi: Možná nechtěl shazovat kvalitu provedení, ale chtěl pouze poukázat na to, jak by ta zbroj měla vypadat, aby se shodovala se všeobecně přijatým vzhledem zbrojí toho kterého místa a období.....Aspoň to jsem pochopil z věty: Takhle to má vypadat........
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
zdravim. k tomu ostri na tom hamounu, jak si to popoustel?
cepel mi prijde dost masivni a navic brus je od poloviny cepele
toz si myslim ze uhel je celkem v pohode i na sekani.
jestli se ostri ohyba tak je to popusteny moc a jetli se vylamuje tak
je to hodne tvrdy.popousteni se dela na hotovym nozi trosku hur.
kdyztak zkus trosku tupejsi uhel na fazete ale pak se podle me dost zhorsi
rezny vlastnosti
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:

Štamgast
radas: diky za odezvu .je to kaleny na magnet do oleje a popousteny 250*C 2 hodky v troube. jinak puvodni sirka materialu je 5mm. tak nevim....
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum