ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Použili jste už nůž v sebeobraně? Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/21/2009
Odkaz na test obranneho spreje SABRE RED

Test spreje SABRE RED
Není důležitá zbraň, ale muž za ní.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/25/2008
Jo,jo, zrovna jsem to dočet. Někde se po něm podívám. Ještě jednou dík.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/13/2009
Gero napsal:
Nějak nechápu jak se chcete něco naučit koukáním na televizi....Cool.

Zle ste me pochopili, chlapi. Ja som bol zvedavi, co je na tom videu, ci je to cisty marketing, alebo aj nieco, co sa da pouzit pri treningoch.

RK
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/29/2001
Když dovolíte, vrátil bych se k tématu. Osobně jsem se dostal do situace, kdy jsem musel tasit nůž. Měl jsem u sebe CS Tanto. Je to kousek a díky jeho velikosti a lesku na finální boj ani nedošlo. Psychologický efekt lesklé čepele udělal své, ale nebylo mi zrovna do smíchu... Přeji každému, aby se do takovéto situace nedostal Happy.
Nepropadej panice...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/26/2009
No já nůž také nosím a naštěstí jsem ho kvůli sebeobraně nemusel použíl, ale kdyby se tak stalo, tak si myslím, že lepší by byl teleskopický obušek, který také občas nosím. Je to boj na větší vzdálenost a když to s ním trochu umíte, tak útočník s nožem nemá šanci... Ale když ten obušek vidí kolemjdoucí, tak kouká docela divně...Happy
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/21/2009
musim dodat ze nejde porovnat nuz a "teleskop" spis zalezi kdo to ma v rukou...
treba ja pokud bych musel vybirat proti ceho se mam branit tak vyberu obusek podle me je jednoduse se ubranit obusku nez nozu ale opet zduraznuji ze zalezi kdo ho ma v rukou. z vlastni skusenoti vim ze vytazeny nuz pusobi "magicke" najednou si uvedumujete ze se nemusite vratit domu...
Float like a butterfly, sting like a bee.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/31/2009
Rád bych odpověděl na toto téma ano použil jsem nuž v sebeobraně a nikomu tu zkušenost nepřeju co se týká boje tak protivník který měl probodnuté břicho a játra byl schopen dobrých 10 fteřin bojovat než to jeho tělu a jemu začalo docházet a pak ještě ušel cca 100 metru než padl .
Co se týká mich pocitu byli takové že jsem byl pišný že jsem byl viťez ale taky naštvaný co bude následovat.
Noc stravená na policii dále právník a pul roku strachu jak vše dopadne.
Naštěstí vše dopadlo dobře a já se snažím už do takové situace nedostat.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/31/2005
RobRoy: K tomu se neda rict nic jineho nez Gratuluji! Dobre to dopadlo (pro tebe).

Nechces se trosicku rozepsat, jak se to cely sebehlo a hlavne jak ses do te situace dostal? Prijde mi to mnohem uzitecnejsi nez plany tlachani jako poslednich par stranek tady.

A k tomu nuz vs teleskop - zkouseli jsme to na treninku, dostat se pres teleskop je makacka, ale odhodlanej clovek, kterymu nebude zalezet na tom ze bude mit zlomeniny a proste tam vleti se tim da odrazit ztezka. To uz bylo spis o zkusenosti a vystihovani toho druhyho nez o zbrani. Ovsem tahle situace, kdy proti sobe stoji dva odhodlani a pripraveni borci je uz spis sport nez sebeobrana, to je jasny.

Posláno:
Začátečník
Tak vracel jsem se večer domu zaparkoval auto a cestou pozoroval jak nejaký chlapci propichali jednomu gumy na aute a jeho kapotu a ujeli ten co mu auto patřilo se tam snimi nějak nepohodl všichni byli minimalne trošku pod parou nebo možná sfetli jenže tenhle vběhl na proti do hospody kde v kuchini vzal Nuž mezitím jsem tam přišel já a když vylezl hospodský a ptel se jestli někdo neví spz toho auta tak jsem se rozhodl mu ji říct přešel ulici a šel za nim ale ftom vyběhl ten co si tam šel do kuchyně pro Nuž a prvního koho vydel jsem byl já a už jsem v tom lital okamžitě jsem se mu snažil vysvětlit ze si mne spletl to nepomahalo a tak v nestrezene chvíli jsem preběhl ulici a chtěl jít domu bohužel on za mnou vykopl dveře do dvora tam vyjel po mne nožem rovnou na krk tak jsem mu ji srazil a okamžitě dal dva body a šel do ústupu on zas vyrazil ke mne to mne překvapilo protože jsem byl presvedcenej že jsem ho zasáhl tak jsem odrazil par utoku a najednou vydim pod nim tmavou skvrnu co se zvedsuje a zacala se mu zadrhavat řeč a to mi bylo jasny ze až teď to jemu a jeho tělu došlo ale ještě byl schopen se vrátit do té hospody kde padl probudil se až za pul roku v nemocnici a nic si nepamatoval mne pomohlo ze policajti našli ten jeho Nuž který napřed v té hospode skovali a výpověď svědků dále kriminalistům kteří to řešili a šli po důkazech a ne co nejrychleji to vyřešit on byl rozpracovanej za vydírání napadeni vč a jinou nailnou činnost a potom co mu řekli že z vipovedi svědků je jasné že napadl on mne tak on nechtěl podat tr oznámení jeho zachránilo že někdo zavolal ze tam perou na nože dříve než jsem tam přišel já kdyby se volalo až potom co se pustil do mne tak tam zůstal co se týká mne byl jsem stasnej že jsem to zvládl a dokazal vyhrát skratka bojovník vracející se z valky živí ale na druhou stranu nastvanej ze jsem se do toho dostal tenkrát to vypadalo se mnou špatně právník mi řekl ať se modlim aby to nepřežil protože jestli se bude chtít soudit nebude to jednoduché a dále musel jsem si koupit nového voyagera jelikož se někam na policii stratil to je v krátkosti asi vše jen ze se usmivam tomu když tu někdo píse ze vyndal na někoho Nuž a on si rozmyslel jeho první záměr pokud vás někdo napadne s nožem a vy na nej vyndate také Nuž tak do vás půjde oto brutalneji a ne ze uteče nebo vás jen napadl bez ničeho a tam ale nevidím důvod Nuž tahat a k tomu teleskopu pokud mne s nim někdo napadne tak mi nezbude nic jiného než se bránit tím co mám pokud mám Nuž tak nožem poku pistol pistoli a pokud jen ruce tak rukama dulezite ale je aby jste s temi zbranemi uměli pokud se proti něčemu chcete bránit tak by jste stim měli umět sami jinak když nevíte jak se stim zachází tak nevíte co proti vám muže ten druhy udělat pokud stim umíte tak můžete předpokládat co proti vám udělá
Posláno:

Pozorovatel
BiSon napsal:
RobRoy: A k tomu nuz vs teleskop - zkouseli jsme to na treninku, dostat se pres teleskop je makacka, ale odhodlanej clovek, kterymu nebude zalezet na tom ze bude mit zlomeniny a proste tam vleti se tim da odrazit ztezka. To uz bylo spis o zkusenosti a vystihovani toho druhyho nez o zbrani. Ovsem tahle situace, kdy proti sobe stoji dva odhodlani a pripraveni borci je uz spis sport nez sebeobrana, to je jasny.

Svata pravda, jak si zmínil, odhodlaný člověk... když k tomu připočteš, že má v sobě pár piv nebo trochu fetu, bude mu trvat delší dobu, než mu dojde, že ho někdo bacil obuškem... (pokud to nebude smrtelná rána...Cry ).
Nepropadej panice...
Posláno:

Pozorovatel
RobRoy napsal:
jen ze se usmivam tomu když tu někdo píse ze vyndal na někoho Nuž a on si rozmyslel

Ahoj, taky musím gratulovat, že si z toho vyvázl a nerad bych se dostal do takového finále jako Ty, ale z Tvého výroku (viz. výše) nevím co si mám myslet. Myslíš, že by se taková situace nikdy nestala?
Nepropadej panice...
Posláno:
Začátečník
Omlouvám se jestli jsem se někoho dotkl ale mé zkušenosti jsou takové že pokud se s někým dostanu do křížku tak zatím niko neutek asi mám smůlu tím nechci říct že ta situace nemůže nastat ale myslím že dnes je taková doba že ty co někoho přepadaj tak jsou natolik agreivní že jen tak neustoupí a spíš je to ještě popudí k další akci skrátka si myslí že to ten druhý nemyslí vážně a že bude mít strach zbraň použít takže ta situace muže nastat ale nespoléhal bych na to a proto ty co jsou odhodláni na někoho vyndat jakoukoli zbraň tak by také měli být připraveni ji použít se všim všudy co potom bude následovat jinak by ten doyčný nakonec mohl tu jejich zbraň použít proti nim snad jsem to napsal tak abych se nikoho nedotkl jen jsem chtel napsat svou skušenost tak vás zdravím a přeji mnoho úspěchů v trénování Happy
Posláno:

Pozorovatel
Ahoj, v pohodě, mne to nenaštvalo, jen jsem byl překvapený Tvým rezolutním výrokem... Mám právě tu zkušenost, že to vzdali. On to vlastně nebyl tak úplně boj nůž na nůž, protože jich na mě bylo víc (sice bez nožů, ale trochu víc v náladě) a já utahaný po celodenní cestě ve vlaku. Měl jsem srdce v kalhotách a nůž... když už mam dostat, tak se nedám zadarmo. Smutné na tom bylo to, že asi 70 metrů od našeho incidentu byli strážníci Městské policie a čekali co se z toho vyklube.
Nepropadej panice...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
hinomura napsal:
Smutné na tom bylo to, že asi 70 metrů od našeho incidentu byli strážníci Městské policie a čekali co se z toho vyklube.
Tak to je špatný. Evil Ikdyž, u nás maj měšťáci náměstí prošpikovaný kamerama a nechávají tam stát auta na chodníku, že ženský s kočárkama je musej občas obcházet přes silnici. Takže je to asi všude stejný.

Když už jsem se ozval, abych tady jenom neplkal OT, kdybych cítil, že na ulici nějak přituhuje, nosil bych teleskop. Nůž bych použil k obraně jenom v krajním případě - nechci si totiž nože zošklivit.
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:
Začátečník
Chtěl bych zde ještě napsat jeden případ použití nože minulí rok na discotece v kralupech s popral jeden albánec s místním rváčem a dopadlo to tak že potom co jsme je vypakovali ven tak milí albánec vyndal kasr a nuž frajera vykasroval a pak pořezal a popodal a at byl velkej jak chtěl tak frčel sanitkou do nemocnice albánec zmizel a je hledanej pro pokus o vraždu.
A tím chci říct že kombynace kasru s jakoukoli zbraní je hodně nepříjemná akorád se to blbě vysvětluje Grin
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/24/2009
Dneska jsem našel na webu zmínku o sebeobraně katanou:

Se zlou se potázal zloděj v americkém městě Baltimore, který se vloupal do domu, v němž bydleli čtyři studenti z Johns Hopkins University. Těm v pondělí kdosi z domu ukradl PlayStation 3 a dva laptopy. Když jeden z nich uslyšel hodinu po půlnoci podezřelé zvuky z dolní části domu, vyzbrojil se svým samurajským mečem a vyrazil na průzkum.

Zloděj, který se mu patrně postavil na odpor, neměl příliš šancí. Podle policistů mu sečná rána takřka oddělila horní část těla, takže byl na místě mrtev. Policisté mladíka stále vyšetřují, ale již potvrdili, že šlo o jeho právo bránit svůj dům před lupičem. Pro zloděje to asi musel být šok, když uviděl, že se na něj řítí mladík s mečem. Inu, krást u hráčů trénovaných na hrách jako Soul Calibur IV se nevyplácí.

Zdroj: baltimore sun
link: http://bonusweb.idnes.cz/zurnal/ostatni/hrac-rozsekl-zlodeje-katanou-dix-/clanek.A090916_094215_bw-zurnal-ostatni_osk.idn

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Tak jsem si včera koupil toho kalenýho ESP teleskopa v 18" několikrát jsem si s nim švíknul, dal do dveří v autě a mam pocit, že jak jsem ho tam dal, tak tam bude ležet Laugh
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/21/2009
mam 18" ESP a nejak nejsem z neho nadseny....Sad
Float like a butterfly, sting like a bee.
Posláno:
Začátečník
napiš pro zajímavost proč jsi nespokojen s tou 18" od ESP
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Ppetr napsal:
Tak jsem si včera koupil toho kalenýho ESP teleskopa v 18" několikrát jsem si s nim švíknul, dal do dveří v autě a mam pocit, že jak jsem ho tam dal, tak tam bude ležet Laugh
Technická připomínka: Do auta bych si dal klasickej neohebnej plastovej obušek, protože až se někde sťukneš s nějakým agresivním bezkrkým potetovancem a začne se ti sápat do okýnka, klasickým obuchem ho vytlačíš ven, kdežto teleskop v autě ani neroztáhneš mrGreen mrGreen mrGreen
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum