ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Použili jste už nůž v sebeobraně? Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2009
Dovolil bych si nesouhlasit i v aute se dá bránit sapajicimu se bezkrkemu individu a nejen s teleskopem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
fettgesicht napsal:
Technická připomínka: Do auta bych si dal klasickej neohebnej plastovej obušek, protože až se někde sťukneš s nějakým agresivním bezkrkým potetovancem a začne se ti sápat do okýnka, klasickým obuchem ho vytlačíš ven, kdežto teleskop v autě ani neroztáhneš mrGreen mrGreen mrGreen

Pokud bych se mel teleskopem branit v aute, nebudu ho roztahovat, ale normalne ho s nim bodnu. I tak to bude dostatecne bolet...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
No tak dobře chlapi, tak jo. Já teda jenom čekám, kdy mě nějakej konflikt v dopravě potká. Tady ve městě se to hemží všelijakejma vytuněnejma kšiltovkářema, člověk jim nakřápne nějakej laminát a hned bude oheň na střeše. Laugh
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/21/2009
Po otevreni obcas vypada jak "šavle" (nekdy je to vic videt nekdy min..:)) jinak nevim jak se chovaji pri otevirani a zavirani jini spickovi ale muj je nejaky divny... nebo treba je to rukama...:))
ale svuj ucel splnuje 100% ubranit se nim da Beating Applause
Float like a butterfly, sting like a bee.
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
fajnšmekr: To máš asi opravdu smůlu na kus. Jak moje 16", tak i starší 21" (kalené, metalkarbid) tohle nikdy neudělaly. Neříkám, že by nemohly být lepší (samootevírání když jsou špičkou dolů při chůzi; mírné cinkání), ale co od nich požaduju splňují dobře. Pokud je otevřu opravdu švihem, nikdy se mi ani jeden nezavřel dokud jsem nechtěl.
Nakonec přidám svoje video.

„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/31/2009
Jsem rad ze tu píšete po pravdě skusenosti s ESP to ze vypadá jak šavle není normální asi mas smůlu na spatnou sérii jinak 25.10. Od 9 do 18 hod je kurz boje s teleskopickym obuskem pro info volejte 607651003 nebo na email RobRoy@seznam.cz
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/6/2009
Vlastním kalený teleskop od ESP (26" ale kdybych znovu vybíral zvolím 21") a nemůžu si stěžovat, trochu jsem jej upravil. Bavíte se tu o obraně v autě- k tomu mi slouží bodec na konci, svítilna se hodí i mimo boj. Nylonový pouzdro mě nevyhovuje, proto jsem pořídil klip (kvůli rychlosti). Přiložím foto.

SNooPY vložil tyto přílohy:
P7310021.JPG.jpg
P7310022.JPG.jpg
P7310019.JPG.jpg

100 lidí, 100 názorů - 10.000 nožů
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/15/2009
SNooPY napsal:
Vlastním kalený teleskop od ESP (26" ale kdybych znovu vybíral zvolím 21") a nemůžu si stěžovat, trochu jsem jej upravil. Bavíte se tu o obraně v autě- k tomu mi slouží bodec na konci, svítilna se hodí i mimo boj. Nylonový pouzdro mě nevyhovuje, proto jsem pořídil klip (kvůli rychlosti). Přiložím foto.

No 26´´ už je spíš tyč než obušekLaugh Jako zbraň pecka,ale nějak se neumím představit že ho skrytě nosím,navíc ještě prodloužený o svítilnu a bodec,který by mi asi trhal věci...Ale pokud ho máš v autě tak je to bombaOk
ius est in armis,opprimit leges timor
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/4/2009
Zdravim Vás ....
Já mam 26 s metalkarbidovou úpravou od ESP a naprostá spokojenost... Dřív sem měj 21 ale ta už umřela Happy
Nosim ho do rizikovejch oblastí a nebo večer v zadní kapse u kalhot a nebo vepředu za páskem. Jinak je v autě ve dveřích...
Ps. klip je dobrý udělátko Happy
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/4/2009
Jo a zapoměl jsem říct, že ani z jednou možností nošení, neni vůbec vidět... Ani když má člověk jenom tryčko - natož v bundě Happy takže fajn.
Posláno:

Pokročilý
PájaSTI napsal:
SNooPY napsal:

No 26´´ už je spíš tyč než obušekLaugh Jako zbraň pecka,ale nějak se neumím představit že ho skrytě nosím,navíc ještě prodloužený o svítilnu a bodec,který by mi asi trhal věci...Ale pokud ho máš v autě tak je to bombaOk

Většinou je v autě, ale sem tam mi někdo zavolá že potřebuje odvýzt z rizikový oblasti apod. V tom případě jde se mnou (když toho dotyčnýho hledám)- na bodci mám nasazenou akvaristickou hadičku (takže nic netrhá), klip zaháknu za pásek, teleskop zasunu do kapsy, přehodím triko a jdu... na první pohled není poznat. Dá se velice rychle tasit, jen pohyb nahoru, dolů (se otevře) obloukem, v pohybu pokračuju (využiju setrvačnost obuchu) až do úderu. Otevřenej měří 74cm, takže jakejsi dosah má + já měřím 1,9m- ruce tedy taky nemám nejkratší.
Posláno:

Začátečník
nechci nikoho urazit ale kde v čechach je rizikova lokalita :)? (tedy asi krome Janova.)
a jaky stupen rizika tam hrozi?
mela by se zalozit nova tema " rizikova lokalita" treba by to nekomu i pomohlo vyhnout se problemum...Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Spíš jde o to, že můžu mít 100x u sebe obucha když půjdu večer přes park, budu do noci na rybách, půjdu někam, kde čekam průser a ejhle, dostanu po hubě odpoledne v centru města, kdy bude teleskop doma Laugh
Takže buď nosit furt nebo to skoro postrácí smysl a jen snižuji riziko 50/50 a tich 50 kdy ho budu mít u sebe ještě neni jistý, že se s nim ubránim. Takže mi zbývá 25% že dostanu po hubě stejně Laugh Laugh Laugh Výsledek je, že jsem to snížil na 25% ale zvýšil jsem si účinek, že dostanu tim svym obuchem Laugh
Posláno:

Pokročilý
fajnšmekr napsal:
nechci nikoho urazit ale kde v čechach je rizikova lokalita :)? (tedy asi krome Janova.)
mela by se zalozit nova tema " rizikova lokalita" treba by to nekomu i pomohlo vyhnout se problemum...Happy

Jsi mě špatně pochopil, riziková oblast může bejt krátkodobě kdekoliv. Naposledy jsem jel vyzvednout borca po kterým šlo asi 7lidí... nějaký osobní spory. Nemohl se dostat k autu, tam na něj taky čekali (takže pro něj to opravdu byla riziková oblast).

Ppetr: Jo, to máš pravdu. Mě se toto moc netýká- v centru města se nepohybuju (když jo, tak jsem v autě) a že bych si zajel do Brna do parku na večerní procházku, abych se pokochal odpadkama- to taky nehrozí. MHD nevyužívám, na vlakáči mě taky nepotkáš.....
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 6/14/2007
Ppetr napsal:
Spíš jde o to, že můžu mít 100x u sebe obucha když půjdu večer přes park, budu do noci na rybách, půjdu někam, kde čekam průser a ejhle, dostanu po hubě odpoledne v centru města, kdy bude teleskop doma Laugh
Takže buď nosit furt nebo to skoro postrácí smysl a jen snižuji riziko 50/50 a tich 50 kdy ho budu mít u sebe ještě neni jistý, že se s nim ubránim. Takže mi zbývá 25% že dostanu po hubě stejně Laugh Laugh Laugh Výsledek je, že jsem to snížil na 25% ale zvýšil jsem si účinek, že dostanu tim svym obuchem Laugh

Pěkně řečeno mrGreen Hlavně poslední věta mrGreen
Taky mám obuch, ale nějak mi začal překážet, tak leží doma - zase jsem eliminoval to poslední riziko mrGreen mrGreen mrGreen
Co přijmeš zmizí, s čím bojuješ to roste
Posláno:

Štamgast
Laugh no, já si ho koupil min týden, protože se o tom tady mlelo a musim mít všechno... no tak ho mam, no Laugh Tak třeba na vánočního kapra bude dobrej Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 6/14/2007
No člověče nevím - ten vánoční kapr tady už nadělal pěkné paseky mrGreen
Co přijmeš zmizí, s čím bojuješ to roste
Posláno:

Začátečník
Jsi mě špatně pochopil, riziková oblast může bejt krátkodobě kdekoliv. Naposledy jsem jel vyzvednout borca po kterým šlo asi 7lidí... nějaký osobní spory. Nemohl se dostat k autu, tam na něj taky čekali (takže pro něj to opravdu byla riziková oblast).

takze dobrodrustvi? :) jee me to tak chybi
Posláno:

Štamgast
Jo, to jsem viděl, to byl "Kurýr 2" Laugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
fajnšmekr napsal:

Rizikové lokality, obecně: Vlaková nádraží a jejich okolí, noční podniky, diskotéky, herny, hospody, včetně okolí, parky, zastávky MHD, MHD: metro, autobusy, tramvaje; vlaky, atd., atd. Riziko, se zvláště zvyšuje, v nočních hodinách. Beating Nicméně, ke konfliktu může dojít, kdekoliv a kdykoliv !

Pomůckou, je i tato mapa: http://www.esfcr.cz/mapa/int_CR.html
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum