ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knihy, časopisy Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/13/2002
Ha, tak jsem si to vyškemral, tak teď s tím teda musím začít. Myslel jsem si, že by předmětem tohoto fóra mohla být výměna informací o nožířské literatuře, které - jak si myslím - u nás není moc.Pro začátek bych uvedl literaturu, která se nožů aspoň částečně týká a na klerou jsem narazil. Rád bych, kdybyste napsali svoje zdroje, případně zkušenosti s nimi:

1) časopisy: Střelecká revue, Střelecký magazín, Zbraně a náboje, Tactical Knives, Knives Illustrated,

2) Knihy: Nože pravého muže, Encyklopedie nožů.

Neuvádím internetové odkazy, těch jsou mraky a lze je snadno najít.

Zajímalo by mě také, jestli u nás ještě vycházejí Nožířské listy a jak se k nim dá dostat.
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/1/2002
Knihy české ještě Jean Mouret
Svět nožů
Faktor a Bouzek Messer und Dolche
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
Nějaké nožířské listy mám doma. Myslím, že vycházejí jako občasník u příležitosti brněnské výstavy nožů, ale pravděpodobně v omezeném množství výtisků.

Zdraví Milan
.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/27/2001
Ještě v Junácké edici vyšla kniha od autora Zdeňka Kratochvíla "Čtení o noži a mačetě". Je to takové úsměvné dílko pro základní seznámení s tématikou čepele. Je tam pár pěkných řádek o historii nože. kapitolka nůž v básních, románech a povídkách potěší.Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Můj oblíbený je časopis Blade Happy
( . )( . )
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Ještě jsi zapomněl na Knives Illustrated, Tactical knives, Folding knifes atd. Happy
Blade je ale asi nejlepší - alespoň dle mého mínění.

Milan

David napsal:

.
Posláno:

Štamgast
Nezapomněl.. jsou v prvním příspěvku (tedy krome "folding knives" - ale ten neznám.. Happy

David
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Pokud jde o casopisy, tam to není moc slozité, ale pokud se rozhodnete "prehrabavat" v knihach o nozich, tak pokud vladnete anglictinou mate vystarano na nekolik let. Tam kazdy mesic vychazi alespon jedna nova kniha venovana jen a pouze nozum, od ruznych umeleckych fotek, pres zakladni informace o vyrobcich, po ruzne sborniky, je zde i velke mnozstvi o vyrobe nozu (tech mam doma asi 5). No a pak je zde obrovske mnozstvi videkazet o nozich - jak vyroba, tak boj, pouziti pro preziti...
Posláno:

Štamgast
Nemáte někdo tip na nějakou základní literaturu týkající se práce s kovy? Myslím něco mezi nějakou učebnicí pro průmyslovky (druhy ocelí, způsoby zpracování, atd.) až třeba po kutilskou encyklopedii z knihkupectví? Onehdy jsem třeba přemejšlel o využití pájení mosazí a fakt mě nenapadlo kde bych se o tom něco dozvěděl. Na knihovnu okresního formátu moc nespoléhám. Kde se dá o takovejch věcech něco dozvědět? Internet se mi moc nehodí, jednak mám přístup jen v práci (nic se nesmí přehánětHappy) a jednak se tam často odkazuje na výrobky, který u nás nejsou k dostání. Dík.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/20/2002
Ahoj, Happy
krome toho co tu uz bylo spomenuto bych dodal jeste casopis Bodyguard.
Jde o slovensko-ceskej bespecnostnej casopis,kde taky najdete ruzne clanky o nozich
nebo prezentace nozirskych firem. www.bodyg.sk
Z knih je docela fajn Velka obrazova enciklopedie nozu-od Oliviera Acharda.
What they can't know is what we do to them in our minds
Posláno:

Štamgast
Pokud jde o práci s kovy, jedinou možností je praxe (zkoušet a kazit velmi dlouho) nejlépe pod dohledem odborníka. Jinak je literatury o práci s kovy v češtině dostatek, stačí zajít do jakéhokoliv knihkupectví s odbornou literaturou a v regálu strojírensví a hoby si vybrat - ve strojírenství je vynikající učebnice pro průmyslovky "Nauka o materiálu" (dva díly, přesný název si nepamatuju, Nauka o materiálech a Tepelné zpracování). Z hoby jsem zahlédl "Práce s kovy". Ale praxe je opravdu nejlepší učitel a pokud při tom narazíš na někajký problém, klidně se zeptej, většinu věcí lze řešit i po mailu.
Pavel
Posláno:

Štamgast
Původní vydání zmiňované knihy je z roku 1978 a její první část je na mujweb.atlas.cz/www/pk80/pub/st/menu1.htm Ale je lepší investovat a koupit si nové vydání, je ve dvou dílech a jsou opraveny chyby. Přesnější citace Kniha: Nauka o materiálu Autoři: Ing. Miroslav Hluchý a kolektiv
Posláno:

Štamgast
Aahh, díky za odkaz. To by mi na pár večerů zatím mohlo stačit. Jinak teda asi zajdu do knihkupectví, nejlépe asi v naší matičce Praze.

Jinak zkoušet nic moc nebudu, protože bez dílny/kovárny nemám kde a dohled odborníka už vůbec nehrozí. No ale aspoň něco se dozvím.

Jinak encyklopedii od Archarda jsem si vyžebral k narozeninám a je tam víc obrázků než textu - typická dnešní kniha. Aspoň že je tam pár kritických hodnocení - vždycky mě potěší, když někdo něco zkritizuje (např. hodnocení nože Specwar-hahaha!). Dneska je ve zvyku výrobky jenom vychvalovat a nikdo se nezamýšlí nad tím, jestli se neplatí za zbytečnosti.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/25/2003
Zdarek.potrebuji sehnad českou literaturu o umění s motylkem.odpovedi prosim na p_koci@seznam.cz.dik SMRTIHLAV
jex
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2002
psst napsal:
To mě dráždíš nebo nabízíš ?

Delica Lightweight,nylon,plain edge,černá.
Třeba už je po funuse, ale kdyby ne, myslím že jsem ji zahlédl v Kentauru (Na Hutích u metra Dejvická)
jex
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2002
jex napsal:
psst napsal:
To mě dráždíš nebo nabízíš ?

Delica Lightweight,nylon,plain edge,černá.
Třeba už je po funuse, ale kdyby ne, myslím že jsem ji zahlédl v Kentauru (Na Hutích u metra Dejvická)
Tak tohle je taky praktická ukázka, co by se ještě dalo zlepšit na vyhledávači - David už to naznačil, příspěvky by se měly zobrazovat ve svý diskusní hlavičce a ne jak je napadne
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/25/2003
Zdar lidi scháním českou literaturu o motýlkovém noži!Diky za odpovědi!
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/24/2005
David napsal:
Poradi nekdo, kde objednat tento casopis. Klidne ve statech.
Posláno:

Štamgast
www.blademag.com/
( . )( . )
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/28/2004
Ad knihovna okresního formátu: neházej flintu do žita!! Fonguje u nás systém meziknihovních mezinárodních sítí, takže zadarmo, nebo za mírný peníz můžeš mít cokoli, co je kde ve světě v knihovnách k mání. Potřebuješ jen vědět kdo a co napsal, případněkódové číslo... A pokud by paní knihovnice nechtěla, nebo neuměla, dej vědět, poradíme, kam se obrátit. Trvá to třeba měsíce, ale jde to...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum