ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knihy, časopisy Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 3/6/2019
smeki napsal:
jelikož mě jeden zdejší člen požádal o knihy týkající se přežití/bushcraftu, tak jsem nahrál rovnou všechno co mám na ulozto .... nebude to tam napořád, tak stahujte rychle Happy

https://ulozto.cz/!N3l0VAWqyVeV/survival-bushcraft-rar

Ahoj Smeki. Mohl bych poprosit zda by se dal udělat ještě jednou upload na ulož to?
Díky moc Jakub
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Balu - existuje i toto vydání, které má 8O stran.

Jurajm vložil tyto přílohy:
Runy2a.JPG

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/20/2009
Ahoj, díky za typ. Vzhledem k datumu vydání bych docela rád věděl, jak to "soudruzi" upravili. Jak jsem sjížděl internet, nechá se sehnat i novější vydání. Bohužel germánština není pro mě.

Kousek od Chebu stojí na Zelené hoře rozhledna, která je runovými nápisy z té doby ozdobená.

Balu vložil tyto přílohy:
B.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Něco k prohlížení...mrGreen
Tady.
Přikládám tři namátkou vytažené obrázky z obsahu - snad to klukům udělá radost...

Surg vložil tyto přílohy:
Titul.jpg.jpg
Vzorky.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Balu napsal:
Bohužel germánština není pro mě.

Jestli hledáš o runách něco opravdu aspoň trochu seriózního, bez nánosů esoterie a senzidebility, jakož i bez balastu jistých "soudruhů", podívej se po knize Runy, autor Lars Magnar Enoksen, BB Art 2004.
Bohužel to je zcela rozebrané, ale třeba uspěješ aspoň v knihovně. O ničem lepším v češtině nevím.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/23/2015
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/20/2009
yarr napsal:
Balu napsal:
Bohužel germánština není pro mě.

Jestli hledáš o runách něco opravdu aspoň trochu seriózního, bez nánosů esoterie a senzidebility, jakož i bez balastu jistých "soudruhů", podívej se po knize Runy, autor Lars Magnar Enoksen, BB Art 2004.
Bohužel to je zcela rozebrané, ale třeba uspěješ aspoň v knihovně. O ničem lepším v češtině nevím.

Ahoj, díky za typ. Scan knihy se povaluje po internetu, ale hlavně ho mají ve vedlejším městě v knihovně. Jak jsem ji prohlížel, tak je to přesně to co hledám. Ještě jednou díky.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/15/2008
Objevil jsem v jednom antikvariátu dnes už raritní knihu "Československé chladné zbraně 1918 - 1994" od P. Moudrého. Je to to vydání s jeho perokresbami. Kniha je jako nová. Je k mání za 1 000,- Kč. Prodejce bohužel ví dobře, jak se ta kniha cení. Nejsem sběratel ani zájemce o šavle a bodáky, takže je to pro mne přílišná investice. Antikvariát je v Berouně v Plzeňské ulici. Ale nemá webové stránky a ani neposílá nic poštou. Viděl jsem tuhle knihu nabízet už i za víc peněz.
Posláno:

Štamgast
Díky MElimu máme nyní k dispozici dvě odborné práce - o kůži a o tříslovinách. Starší, ale velmi obsáhlé práce pro důkladné teoretické studium.
Takže stahovat možno zde (bez hesla):
Kůže jako surovina průmyslová
a
Třísliva rostlinná a jejich náhražky
Posláno:

Štamgast
Zase něco k prohlížení.
Tady - bez hesla.

Surg vložil tyto přílohy:
AAA.jpg.jpg

P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Surg napsal:
....velmi obsáhlé práce pro důkladné teoretické studium.

Díky Pavle!Ok
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/26/2017
Rád bych požádal o znovuuložení knížky David Boye, "Step-by-Step Knifemaking: You Can Do It!". Díky

Iron sharpens iron, and one man sharpens another. (Proverbs 27:17)
Avatar ukazuje laserovou čáru, kterou by mělo ostří čepele sledovat při broušení.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/22/2019
Trosečníci polárního moře. Super kniha , kterou si určitě přečtu ještě jednou. Naposledy mě takhle pohltila Dlouhá cesta od Rawitze. 👍

Kolouch vložil tyto přílohy:
IMG_20200217_160958.jpg.jpg

Člověk od přírody baží po poznání
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/13/2014
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/26/2017
Jurach napsal:
https://uloz.to/file/FEJRQ5iYmBpt/step-by-step-knifemaking-you-can-do-it-by-david-boye-z-lib-org-pdf

Děkuju, už se těším až si tu klasiku prohlídnu.
Iron sharpens iron, and one man sharpens another. (Proverbs 27:17)
Avatar ukazuje laserovou čáru, kterou by mělo ostří čepele sledovat při broušení.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/22/2019
Ahoj. Neměl by jste někdo v pdf-ku knihu Za soumraku bohů? Admire Autor Hillblad Thorolof.Dekuji
Člověk od přírody baží po poznání
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/15/2008
Pro práci se dřevem - truhlaření, renovace nábytku, povrchové úpravy, broušení, leštění a téměř vyčerpávající přehled truhlářského nářadí včetně jeho fotek obsahuje kniha:

"Dřevo od A do Z." - viz odkaz.

Mají to za velmi slušnou cenu.
Originál byl napsán ve Španělsku, přeložen v Anglii a následně pak do češtiny. Výhodou knihy, textu a fotek je v tom, že byla napsána autory z Evropy, takže postupy, nářadí a materiály jsou téměř shodné s našimi středoevropskými. Pro profesionální truhláře je to asi zbytečná investice, ale pro amatéry je to, myslím, dost dobrá kniha. Mimo výše uvedeného obsahuje množství foto návodů na různé práce s popisky jednotlivých fází.

www.megaknihy.cz/152744-drevo-od-a-do-z.html
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/23/2020
Zdravím, chtěl bych ze zepat zda nevíte z jaké knihy je tento obrázek, případně jestli nemáte sken díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Je vyřazená z veřejné knihovny, zažloutlé strany, spravovaná páskou a zaplatil jsem opravdu nekřesťanskou cenu...Angry
Nešť, nyní mám již Harryho Bosche komplet...Applause

montelie vložil tyto přílohy:
DSCN1500.JPG.jpg

Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/23/2015
Montelie, kdybys jí chtěl v pěkném stavu, tak ji mají tady.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum