ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stockman - zavírák pro dědky Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/25/2007
Muj novy Case Stockman - nejsem moc na slipjointy (nemam moc rad parozi a kosti na rukojeti), ale tenhle se mi zalibil a tak jsem si ho na ebay vydrazil. Je i pomerne velky, 4 1/4" zavreny

http://www.wrcase.com/knives/search/knife.php?Family=%27Rosewood%27&Item=%276677%27

Reddit: reddit.com/user/AlmostOk
Aukro - Nůž pro dobrou věc: aukro.cz/uzivatel/NuzProDobrouVec/nabidky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Čumím, učurávám a Angry závidím velmi.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Tak se taky pochlubím se svým, super kudlaHappy

Honza J. vložil tyto přílohy:
Case_stock_001.jpg.jpg
Case_stock_002.jpg.jpg
Case_stock_004.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/12/2008
Také jsem se stal majitelem Stockmana. koupil jsem ten Browning, co je na fotce od Orma. Původně mne jen zaujal tím, že je z AUS-8, mého oblíbeného materiálu. Když jsem ho ale vzal poprvé do ruky, okamžitě jsem si ho oblíbil. Je to takový malý nožík na vyrábění čehokoli. O dovolených si rád hraju na přírodňáka, včetně vyrábění různých pomůcek z kůže a dřeva. K tomu se uvelký nůž mic nehodí, stejně jako se k tomu asi nehodil Bowie amerických honáků. Dlouho jsem sháněl malý zavírák s malou čepelkou ve tvaru ovčí nožky, který bych mohl používat na jemnou práci a ejhle - Stockman. Vůbec nechápu, jak jsem mohl tak dlouho bez Stockmanů žít Wink , i když v industriálním prostředí metropole zajisté víc využiji klasický švýcarák.
Zajímavé je, že Stockman je jeden z přirozeně vzniklých nožů, vyprofilovaný každodenním používáním. Hlavní čepel Stockmanu trochu připomíná tvar čepepe Lagiolky, což je také přirozeně vyprofilovaný nůž. Možná si opatřím ještě jeden ve velikosti kolem 10 cm.
Kudlou Rambo III zeleninu na drobno nenakrájíš.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/7/2005
Neviem posudit ci tento moj noz patri do tejto kategorie nozov no s tou myslienkou mat taku klasiku zatvaracieho nozika co pouzivali nasi dedovia som ho kupoval.... Nieje to nejaky super nozik ci znacka no spracovanie je velmi dobre rukovat je napodobnenina perlete cepele su 440C...... firma MTech

dark.edge vložil tyto přílohy:
P9270041.JPG.jpg
P9270042.JPG.jpg
P9270044.JPG.jpg

Hneva ma ked mi nieco nefunguje... No viac ma vie nahnevat ked neviem preco to nefunguje!... :-D
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Zatím vím o dvou stockmanech s uhlíkovou čepelí, Case XX značí ocel 6375 CV. Boker je značený 7474. Kdybyste věděli o další značce s uhlíkovými čepelemi, dejte zprávu. (Ten nahoře je Remington se 440).

Zrzavý Orm vložil tyto přílohy:
stockman_3x.jpg.jpg

...bez komentáře...
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
To si může nabouchat kamsiLaugh , u Stockmana jde právě o tu uhlíkovku a zrovna D2 tak najedovato nenabrousíš, kdyby ses stavěl na hlavuWink
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
Kdybyste věděli o další značce s uhlíkovými čepelemi, dejte zprávu.

třeba http://www.soonerstateknives.com/tidioutecutlery.htm
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Honza J. napsal:
To si může nabouchat kamsiLaugh , u Stockmana jde právě o tu uhlíkovku a zrovna D2 tak najedovato nenabrousíš, kdyby ses stavěl na hlavuWink

Happy Já už psal - D2 nemám rád, ale třeba někdo ano. Problém je, že zrovna ten Queen se mi líbí.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/19/2007
Špatně ani nevypadá stockman od benchmade... moderní materiály a klasický vzhled. Docela rozumná je i cena okolo 600 kaček.

Black linen micarta
8Cr14MoV blade

Jinak stockmany jsou krásný nože a nejen pro dědky jak je psáno v názvu tohoto vláknaLaugh
děda kdysi jeden používal, francouzskej nůž na způsob stockmanu... mě po něm zůstal aspoň douk douk v nejmenší velikosti ale stockman a další Fr nože vyhozený... škoda.

Paolo vložil tyto přílohy:
BM12720.jpg

Posláno:

Štamgast
EM: díky, jsou pěkný, i když ne zrovna levný.

Paolo: bohužel odhaduju made in China (dnes už skoro všechny stockmany značek jako S&W, Colt, Winchester, Remington, Schrade, a další a další jsou vyrobené v číně...). Najít čistokrevnou Evropu nebo US a uhlíkovku k tomu je čím dál těžší. A ceny horentní...
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/14/2008
Zrzavý Orm napsal:
Zatím vím o dvou stockmanech s uhlíkovou čepelí, Case XX značí ocel 6375 CV. Boker je značený 7474. Kdybyste věděli o další značce s uhlíkovými čepelemi, dejte zprávu. (Ten nahoře je Remington se 440).
vyráběl ho cold steel a dá se sehnat na http://sebeobrana.atlasobchod.cz/atlasobchod/scripts/shop_NF.asp
K vítěztví, vede touha zvítězit
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/6/2005
EM napsal:
Kdybyste věděli o další značce s uhlíkovými čepelemi, dejte zprávu.

http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obchod/schrade-old-timer-junior-stockman+id-SCH108OT.html
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Stockman od Bucka, vyrobeno v Číně, materiál čepele 440 C (dle výrobce), řemeslné provedení vynikající, včetně perfektního nabroušení od výrobce, cena lidováLaugh Laugh Laugh

matějka vložil tyto přílohy:
Snímek_003.jpg.jpg
Snímek_005.jpg.jpg
Snímek_004.jpg.jpg
Snímek_006.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2008
matějka napsal:
Stockman od Bucka, vyrobeno v Číně, materiál čepele 440 C (dle výrobce), řemeslné provedení vynikající, včetně perfektního nabroušení od výrobce, cena lidováLaugh Laugh Laugh

Zdravím. Už jsi s ním pracoval? Zdá se ti kvalitní? Rád bych do něj šel taky Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/14/2008
matějka napsal:
Nevím kde jsi ho kupoval,ale výrobce ve svém katalogu uvádí,že nuž je vyryroben ze 420 na http://www.noze-nuz.com/ se zase uvádí, že se jedná o 440 C a na http://www.highlife.cz/ zase vyrobeno ze 420-ítky. tak nevím?
K vítěztví, vede touha zvítězit
Posláno:

Štamgast
To se vám ten cenovej rozdíl zdá tak velkej, abyste zrovna u tak tradičního a klasického nože jako stockman museli podporovat šikmooký??? Tak to už si můžete místo vidličky a nože koupit rovnou hůlky...

Buck dělával stockmana z té jejich 420C (mám ji na 112 Rangerovi a vůbec to není špatná ocel), a teď v rámci zefektivnění zřejmě přešli na china surgical 440C Sad...
...bez komentáře...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2008
Nemáte někdo zkušenosti se stockmany od Schrade? Zajímalo by mě jako kvalita a jestli budou opravdu třeba na celý život. Chtěl bych ho hlavně na různé blbiny se dřevem. Nebo jakej by jste mi doporučili kvalitnější do tisícovky? Díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Proč Čína? Protože velké procento věcí, které nás obklopují je vyrobeno v Číně pod hlavičkou světových značek, třeba Addidas a spousta dalšího ,,značkového" zboží.A stejné je to i u nožů světových značek.A bude se tam vyrábět stále více a více...V době mého příspěvku jsem si objednal stockman od Cold Steel, z uhlíkovky na stránkách spol. sebeobrana atlas nebo tak nějak, psal o tom někdo přede mnou, cena cca 1700,- s poštovným, zatím se nic neděje, už to bude měsíc. A co když to Cold Steel taky dělá v Číně?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum