ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stockman - zavírák pro dědky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Dendorric: Vůle v back-locku absolutně žádná,(to mi zas Spyderkáři nebudou věřit..Grin ) když zabereš do boku, tak malinko, ale to už ohýbáš celý nůž....Laugh (má mosazný příložky)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
Dixie napsal:
Dendorric: Vůle v back-locku absolutně žádná...

Díky. Další brouk do hlavy Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
Custer nebyl Dixie nýbrž Yankee.

Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
[quote=Dixie]Žlutovlasej syn Jitřenky(jestli myslíš gen.Custera) chodil v modrým...Grin
quote]
red face Dobře, dobře, pro lidské bytosti uniforma jako uniforma "Už vidím tu podobu, dědečku. Když je dobrý den na smrt, tak by to mohl být gen. Bruce Lee."

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Taktéž již nějakou dobu mám brouka v hlavě a rád bych pořídil tento model. Dixie mě teď nalomil , nemůžu si pomoct ale tyhle klasické nože se mi začínají líbit čím dál tím více - jestli je člověk už tak nějak nasycenej těch super - hyper taktickejch nožů ( moc jich nevlastním, ale rukama mi jich prošlo dost ) Wink

Michal.Vl vložil tyto přílohy:
Q2001.jpg

To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2008
Ono to jde tak jaksi s věkem Happy
Důvěřuj Cestě ikdyž nevidíš kam vede.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Když tak ty nože vidim, doufam že nebudu nikdy starej Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/8/2010
ANUP napsal:
Ono to jde tak jaksi s věkem Happy

neřekl bych mi je 21 a myslim že zde patřím k těm mladším a líbí se mi takova klasika ,dřevo ocel ,paroh ,mosaz.... ze všech moderních nožů co mi prošly rukama se mi líbí jen par modelu ... a to byly taky jen z oceli a dřevěné střenky ... ale zase jsou takove chatrne konstrukce... takže mi nezbyde nic jiného než si svůj ideál vyrobitLaugh
"Devět z deseti hlasů v mé hlavě říká že jsem normální..."
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/6/2010
dnes mi prisli tito fesaci - Rough Rider Trapper a Rough Rider Congress...na cepeli je napisane, ze je to zo 440-tky, ale bez pismena, takze to bude asi 440A...na slaninku stacia Razz

detvanec vložil tyto přílohy:
Snímka0641.jpg.jpg
Snímka0642.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Opráším vlákýnko...
Vyhrabal jsem pár mejch dědkovskejch...Grin

Dixie vložil tyto přílohy:
Dědkové.._003.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Dixie-krásná sbírečka,pan Šulc evidentně prosperuje.Jak to bylo s těma IXL-měly opravdu zadřené čepy???Aspoň tak to bylo na nože.nůž ve videu...díkyHappy
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Dixie napsal:
Opráším vlákýnko...
Vyhrabal jsem pár mejch dědkovskejch...Grin

Nevím proč se jim říká dědkovský. Já měl - a stratil - několik( typově podobných) v mládí. Teť mám raděj pevné, ale jsou to pěkné kousky, je na nich vidět kvalita

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Bullterier5: Koupil jsem jich hafo pro kamarády westerňáky a jen jeden měl vůli v pojistcce a jeden šel ze začátku ztěžka, ale dal si říct. A občas mikrozoubky na čepeli, je to dost tvrdý. Ale jinak perfektní, za tu cenu...Ok Kdysi jsem tu čet kritiku, že se při batoningu roštípal, ale to mě spíš pobavilo, než odradilo...Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Dixie napsal:
Bullterier5: Koupil jsem jich hafo pro kamarády westerňáky a jen jeden měl vůli v pojistcce a jeden šel ze začátku ztěžka, ale dal si říct. A občas mikrozoubky na čepeli, je to dost tvrdý. Ale jinak perfektní, za tu cenu...Ok Kdysi jsem tu čet kritiku, že se při batoningu roštípal, ale to mě spíš pobavilo, než odradilo...Grin
Tak teď mě trochu mrzí,že jsem do nich nešel,ty dva větší jsou fajn,měl jsem kapku obavy,aby to nebyl šmejd,když Šulc na tom videu sám říkal,že mají zatvrdlý čepy....škodaHappy
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Pěkná sbírka! A jééé, Fiskmuk od Bökeru, ten jsem tady u nikoho ještě neviděl... Jak si tahle kudlička stojí?
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Pro: Bulterier5,
k Tvé obavě na zatvrdlé čepy, já jsem to risknul, mám to největší provedení,
model I*XL. Čepel skutečně zpočátku šla trochu tíž, ale hlavně byly nečistoty
v místě, kde zapadá pojistka do čepele. Vyčistil jsem to párátkem, vypláchnul
odmasťovačem. Potom lehce přimazal olejíčkem. Nůž chodí jako víno, pojistka
zaklapne s příjemným cvaknutím. Čepel má lehounkou vůli do strany. Jinak
za ty peníze, velice příjemný nožík, mému oku i vzhledově lahodící. Používám
na běžné, spíše lehčí práce,ale každý den se několikrát otevírá, zavírá.
Posláno:

Štamgast
Sice to nejsou klasické Stockmany, jak by řekl Orm, ale v šuplíku pro
dědkovské zavíráky by možná také mohly být..

Herodes vložil tyto přílohy:
Zavíráky__III.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
Bullterier5 napsal:
Dixie-krásná sbírečka,pan Šulc evidentně prosperuje.Jak to bylo s těma IXL-měly opravdu zadřené čepy???Aspoň tak to bylo na nože.nůž ve videu...díkyHappy

Byl v tom nakej sajrajt, ale v pohode se to dalo vyplachnout a rozhejbat. Celkove vsak ale ty noze velmi KO . Provedeni hrozne supacky, na mem se hned vyviklal jeden nyt u bolstru, vsude bylo videt, jak je to hrube a supacky obrousene na hrubo bruskou a raminko pojistky snad ani nebylo zakalene.
Tohle se mi s nim stalo, kdyz jsem mu trochu pomohl tloukem do polinka:

Podotykam, ze to nebyla zadna drastarna, naprosto identicky jsem za svych mladych let zachazel s takovym tim loveckym backlock Mikovem, nebo v soucasnosti s Buckem a oboji naprosto beze ztraty kyticky...

EDIT: Jedine, co na tom nozi je dobre, je ta cepel. To uznavam, ta je fakt perfektni material, nabrousit se da naprosto jedovate (i kdyz to da trochu praci, ale to u nerezovek tak je vzdycky, pokud to neni na mekko kalene blato) a naprosto luxusne drzi ostri. Cepelku sem si schoval, snad k ni nekdy dodelam zbytek, zbytek letel nekompromisne do kose. I ty moszne prilozky byly takovej smejdskej plech, kterej se tak divne v supinach odlupoval...
Posláno:

Štamgast
Tak to mě úplně děsíš, já to mám zatím všechno v pohodě, ale fakt je, že jsem
s ním neštípal ani drobné třísky. Co se týká zpracování, tak jsem možná trefil zrovna
na dobrý kousek. S čepelí máš také pravdu, řeže velice obstojně. No a při hodnocení
přihlížím také k ceně a ta nebyla tak dramatická.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/19/2010
Mám IXL taky a opravdu to není zrovna krasavec .Díky tomu sajrajtu přes který to bylo snýtováno vznikl po vyčištění vakl.Když jsem sklepl nýt v bolstrech,tak se zkroutily příložky.Takže do šuplete ,nebo pěkný základ na pokusy s vlastní šikovností .
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum