ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stockman - zavírák pro dědky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/15/2006
Herodes napsal:
Sice to nejsou klasické Stockmany, jak by řekl Orm, ale v šuplíku pro
dědkovské zavíráky by možná také mohly být..
Určitě ano! Mám jich taky několik mrGreen Jsou to klasické, ba nejklasičtější zavíráky. Ok

JeromeHeretic napsal:
...tloukem do polínka...
se nediv, tlouk nepřežily jiný pecky. My dědci na takový věci používáme sekérečku Wink
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
Herodes napsal:
Tak to mě úplně děsíš, já to mám zatím všechno v pohodě, ale fakt je, že jsem
s ním neštípal ani drobné třísky. Co se týká zpracování, tak jsem možná trefil zrovna
na dobrý kousek. S čepelí máš také pravdu, řeže velice obstojně. No a při hodnocení
přihlížím také k ceně a ta nebyla tak dramatická.

Jo, cepelka je skutecne vyborna a peniz to stalo malej. Ja to navic jeste kupoval kvuli historii toho noze. Nevim, jestli vis, jak to s tema cepelema bylo?
Nevim, jestli si to pamatuju uplne spravne, ale bylo to nejak takhle:

Wostenholm si nechal vyrobit serii cepeli v Japonsku.
Pak firma Wostenholm nejak upadla a dlouhou dobu (nejakych petadvacet let tusim, ale nechci kecat) se ty cepele valely nekde ve skladu, az je koupila ta I*XL a zacala
z nich kompletovat noze.
Tzn. stara Sheffieldska cepel vyrobena v Japonsku se ocitla v americkem nozi. Me to prislo proste vtipny a kupoval jsem to hlavne kvuli tomu Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
Zrzavý Orm napsal:

JeromeHeretic napsal:
...tloukem do polínka...
se nediv, tlouk nepřežily jiný pecky. My dědci na takový věci používáme sekérečku Wink

Abys rozumel, ja samozrejme vim, ze na to ten nuz tak uplne neni konstruovany
a samozrejme jsem to delal s plnym vedomim toho a tudiz s citem. Taky to nebylo zadne ultrapoleno, ale nejaky 4 - 5 cm klacek, do ktereho cepel trosku zaklepnes, pak trosku zapacis a ono se to stipne samo, coz clovek dela, kdyz je mokre drevo, protoze uvnitr je suche a taky ty hrany lepe chytaji, zejo... zkratka bylo potreba par trisek na ohen. Delam to se vsema zavirakama a vsechny to prezily. A kdyz to prezily i takove srajdy, jako ten smejdskej Mikov, nebo obycejnej malej svycaracek, kterej ma tenke cepelky, male cepy, atd., rozumis... fakt jsem na ten nuz nebyl nikterak nesetrne zlej, jen sem mu dal takovej vetsi zaprah, kterej proste musi prezit.

Ja na to koukal jak z jara, kdyz se pojistka takhle vychlipla a byl sem pekne nasranej, zejmena pak proto, ze uz sem s sebou na tom cundru mel jen leathermana a to jiste uznas, ze nuz v tom sice je, ale neni nejpohodlnejsi a pak svycaraka spartana v KPZce, ktera je ovsem hermeticky zalepena, aby do ni neteklo a oteviram ji velmi, velmi nerad (od toho taky je to krabicka POSLEDNI zachrany, zejo). Takze sem ten cundr docundroval samozrejme s leathermanem, ale znas to, clovek se tesi, ze si zareze s fajn nozikem a pak takova znouze ctnost, to cloveku dokaze skazit naladu. Happy

EDIT: Jo... a sekerecku s sebou na cundry nenosim. Kdo by se s tim tahal, vzdyt to vazi skoro jak kilo slaniny, ktera je mnohem dulezitejsi!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
[quote=JeromeHeretic
Jo, cepelka je skutecne vyborna a peniz to stalo malej. Ja to navic jeste kupoval kvuli historii toho noze. Nevim, jestli vis, jak to s tema cepelema bylo?

Tak nějak jsem to slyšel i já. Jinak moje pohnutky, které mě vedly ke koupi tohoto
nože, byly téměř totožné s těmi Tvými.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/13/2008
Kto je z Brna a zaujíma sa o starožitné dedkovské zatváraky, tak na Českej (hneď u zastávky tramvají 3,11,12,13) sú starožitnosti, kde som za 390 Kč objavil starý zatvárak podobný tomuto - http://www.noze-nuz.com/case/CA035.php . Akurát mal iba dve čepele, dosť zčernenú oceľ (uhlík?) a nemal logo. Nevedel som čo to je zač, tak som to nekupoval, ale skúsenejšie oko v tom možno odhalí zberateľskú cennosť za dobrý peniaz Wink A okrem toho tam majú aj veľa zaujímavých starých vojenských bajonetov (19. stor.), loveckých tesákov a dokonca pár prastarých "survival heavy duty" nožov.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/14/2008
Ahoj, koukám, že tu spousta z vás má klasiku všech klasik Brown Mule od Kissing Crane Happy Aby ne, takovej supr dědek za pár šlupek, a ještě v uhlíku :) (škoda jen toho loga na čepeli)
Řeším teď malé dilema. Kterou velikost? Happy Mohl by mi, prosím, někdo ze zdejších odborníků poradit? Happy Bohužel je nemám jak osahat, což bych nejradši. 3a1/2 se mi zdá málo a teď volím mezi 4 a 4 5/8, přičemž 4 5/8 se mi zdá už veliký, ale tím si jistý být nemůžu. Která z těchto velikostí se, prosím, blíží nejvíce těm klasickým a je taková nejpraktičtější? Mám klasickou ruku hubeného člověka do 25, dlouhý prsty a přes dlaň tak 9cm... Děkuji :) K.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Vážení nožomilové,
dávám pár fotek nádherných klasik - nejsou to sice všechno Stockmany, ale jsou krásné...
Je to jen pro pokochání, takže bez údajů. Název obrázku obsahuje jednak název nože, potom materiál střenek a číslo na konci je cena v dolarech na www.knivesshipfree.com

První dva jsou od Northwoods Cutlery, další potom od Great Eastern Cutlery.

Třešnička na dortu je, že na zmíněných webovkách jsou fotky jednotlivých kousků na skladě, takže předem víte přesně jak bude nůž vypadat...

Mít na to, nechal bych tam "mailant", jeden krásnější než druhý, přesně moje krevní skupina - se vším všudy...

Tak pěkné pokoukáníčko a poslintáníčko...

S pozdravem
Brumik
Happy

brumik vložil tyto přílohy:
stockman___sambar___112.jpg
Canoe___sambar___130.jpg.jpg
Northfield___Dogleg_Jack___genuine_stag___168.jpg
Northfield__Moose___Long_Pulls___Burnt_Stag___153.jpg
Northfield___Serpentine_Jack___Burnt_Sambar_Stag___127.jpg
Whittler___Burnt_Grizzly_Bone___106.jpg.jpg

mám rád medvídky, protože jsou tudliví
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Krystof napsal:
Ahoj, koukám, že tu spousta z vás má klasiku všech klasik Brown Mule od Kissing Crane Happy Aby ne, takovej supr dědek za pár šlupek, a ještě v uhlíku :) (škoda jen toho loga na čepeli)
Řeším teď malé dilema. Kterou velikost? Happy Mohl by mi, prosím, někdo ze zdejších odborníků poradit? Happy Bohužel je nemám jak osahat, což bych nejradši. 3a1/2 se mi zdá málo a teď volím mezi 4 a 4 5/8, přičemž 4 5/8 se mi zdá už veliký, ale tím si jistý být nemůžu. Která z těchto velikostí se, prosím, blíží nejvíce těm klasickým a je taková nejpraktičtější? Mám klasickou ruku hubeného člověka do 25, dlouhý prsty a přes dlaň tak 9cm... Děkuji :) K.

Já musím říct, že ta největší Mula zas až tak velká není a je i poměrně lehká. Mám ji také
a celkem spokojenost, určitě za tu cenu. Měl jsem v merku také nožík od Queen Cutlery,
ten je menší, na čepeli D1, velice solidní zpracování, také o dost dražší. A tady jsem měl
trochu opačný pocit. Zdálo se mi, že za ty peníze je ho málo do ruky. Ale zase musím
na závěr přiznat, že jsem zatížen spíš na 5" zavíráky.

Herodes vložil tyto přílohy:
Zavíráky__III.JPG.jpg
QC.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Vážení nožomilové,
doporučuji všem milovníkům Stockmanů a jim podobných nožíků ke shlédnutí tyto stránky :

http://greateasterncutleryonline.net/

a následně zvolte dole na stránce :

Great Eastern Cutlery Company Website

nebo zadejte rovnou

http://www.greateasterncutlery.net/

Celá záplava klasických a ještě klasičtějších nožíků..., navíc v úpravě, evokující "staré dobré časy". Doslova pohlazení po duši pro každého staromilce.
Já bych si tam vybral snad dvacet, nebo třicet kouskiů, nevěděl bych, co dřív...

Běžte se podívat.

S pozdravem
Brumik
Happy

mám rád medvídky, protože jsou tudliví
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/2/2008
Herodes napsal:
Krystof napsal:

Já musím říct, že ta největší Mula zas až tak velká není a je i poměrně lehká. Mám ji také
a celkem spokojenost, určitě za tu cenu. Měl jsem v merku také nožík od Queen Cutlery,
ten je menší, na čepeli D1, velice solidní zpracování, také o dost dražší. A tady jsem měl
trochu opačný pocit. Zdálo se mi, že za ty peníze je ho málo do ruky. Ale zase musím

Taky mám spíš menší ruku a Mula 4 5/8 mi perfektně pasuje,takže bych se toho nebál.
Jelikož mám radši delší čepel,vyhovuje mi vic než ta 4.Ale je to můj názor,každý má jiné
gusto.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/6/2009
Herodes napsal:
Krystof napsal:

Ahoj , měl bych na vás dotaz ohledně velikosti čepele nože Mula 4"?
Děkuji.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Teda brumiku ty stránky to je pokoukání Ok ,taky bych si vybral, hlavně se mi líbí,že dělají z uhlíkovky .Bud hledám špatně , ale v Českých obchodech jsem viděl klasiku jen v nerezovce ,D2, a nebo nějaká CHina 440Cry
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:
Začátečník
Marvin napsal:
Herodes napsal:
Krystof napsal:

Tipuji tak kolem7,8mm,podobně jako malého kabara.
Děkuji.
Posláno:

Štamgast
Tak jeden tradiční zavírák tentokrát v dámském provedení a velikosti.

Michal.Vl vložil tyto přílohy:
STP65189.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Michal.VI: Konečně ho vidím, jsem rád, že dělá radost Wink... Mně se taky líbil, v ruce seděl dobře, ale pokukuju přece jen po něčem větším, možná zkusím právě probíranou Brown Mule.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Von z těch větších zavíráků vypadá dobře i ten od Case Cutlery je teda o trochu dražší než Brown Mule.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Koupil jsem zde v unzerci tenhle,musím říct,že je dobrý.Až bude čas,plasty půjdou raus a místo nich dřevo..Happy

Bullterier5 vložil tyto přílohy:
Obraz0056.jpg.jpg

PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:
Začátečník
sudcech napsal:
Marvin napsal:
Herodes napsal:
Krystof napsal:

Tipuji tak kolem7,8mm,podobně jako malého kabara.
Děkuji.

Omlouvám se za překlep, čepel mula 4 přibližně asi 7,8cm,děkuji za pochpení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Pro oziveni a potechu oka jeden pekny nozik. Je z dilny Tonyho Bose.

Zdenek vložil tyto přílohy:
whittler_1.jpg.jpg
whittler_2.jpg.jpg
whittler_3.jpg.jpg
whittler_4.jpg.jpg

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Zkusim dat jeste jednoho Bose, ktery by mohl patrit do kategorie tech "dedkovskych" kudel.

Zdenek vložil tyto přílohy:
Reese_Swayback_01.jpg.jpg
Reese_Swayback_02.jpg.jpg
Reese_Swayback_03.jpg.jpg
Reese_Swayback_04.jpg.jpg
Reese_Swayback_05.jpg.jpg
Reese_Swayback_06.jpg.jpg
Reese_Swayback_07.jpg.jpg
Reese_Swayback_08.jpg.jpg

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum