ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stockman - zavírák pro dědky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/6/2004
Jak je videt, klasika uz nikoho nebere. Surprised Shocked Cry Angry Sad
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Zdenek napsal:

Tak to se milej zlatej pleteš-protože mně náhodou jo,ale nestrkám to sem,abych nebyl za staromilce a vetešníka.Mně berou Large trappery,Sodbustery,Canoe,Toothpicky a všechny tyhle kouzelné nože,co se milovníci kosmických technologií stydí nosit.Akorát moc nenakupuju,párkrát jsem se vydrbal(Schrade) bylo to z bláta a stálo to za ho**o,ale co by člověk chtěl po číňanech-žejoHappy .Teď mám spadeno na jeden Case xx-má ho borec v jednom bazaru,ale na to,že je "jetej" dost,tak za něj chce moc.Angry
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
Proc se za to stydet.... Priznavam, ze mne tyhle noze jeste nedavno vubec nezajimaly. Pak jsem tak nejak samovolne objevil jejich puvab.
Ty noze na fotkach nejsou moje, zel. Na noziky od Boseho se, pry, ceka snad vice nez 5 let. Docela mne prekvapily ceny a to nejen u Boseho. Sebenza je proti tomu docela levny nuz.

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
ost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2010
Zdenek napsal:

Náhodou tyhle nožíky jsou parádníHappy ,ale ceny už až zas tak neCry
a navíc se na ně dělaj fantastický pouzdraWink,jenže to se mi castěji dostane do ruky Sebenza,než něco takového
dočkej času,jako host piva ostleatherzavináčgmailtečkacom
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...taky si myslím,že se to líbí hodně lidem...oni jsou si stockmani dost podobný,ale občas se najde někdo kdo trochu uhne a s těma čepelkama si extra pohraje.
Bill Ruple Ok

EM vložil tyto přílohy:
rupp.jpg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/18/2009
Parádní!Je to prostě klasikaHappy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2011
Taky zvazuji koupi Mulle od Kissing Crane, tahle rada noziku je straslive libiva a elegantni. Takovej opravdu dedkovskej nozik. Jak je na tom zpracovani? Za ty prachy bych cekal neco ne moc kvalitniho. A ted jakou? Velkou, stredni, malou?
Posláno:

Štamgast
Taky o necem takovem premyslim (vsak uz vlastne dedek jsem), jenze tady tyhle noze asi nikdo nedela. Nevim jak v Evrope, ale v Americe je vyrobcu hodne.
Co se materialu tyka, pouzivaji se i ty "kosmicke" materialy. Dokonce jsem na jednom foru videl noziky s cepeli z CPM M4 a CPM D2, coz jsou ne uplne obvykle matrose.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/11/2007
Zdenek napsal:
Taky o necem takovem premyslim (vsak uz vlastne dedek jsem), jenze tady tyhle noze asi nikdo nedela. Nevim jak v Evrope, ale v Americe je vyrobcu hodne.
Co se materialu tyka, pouzivaji se i ty "kosmicke" materialy. Dokonce jsem na jednom foru videl noziky s cepeli z CPM M4 a CPM D2, coz jsou ne uplne obvykle matrose.

Co vim, tak výrobci jsou v solingenu, teď nevim jméno firmy, ale můžu zjistit. Je jich celkme dost a maj i hodně modelů a variací.

Edit: Našel jsem na rychlo tohle http://www.knivesplus.com/EYEBRAND-KNIVES.HTML

V této místnosti je místo jen pro jednoho Boha a ten váš to není! Walter Bishop
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/11/2007
Bullterier5 napsal:
... .Teď mám spadeno na jeden Case xx-má ho borec v jednom bazaru,ale na to,že je "jetej" dost,tak za něj chce moc.Angry

Case XX mám jeden (Large Stockman) a nosím ho prakticky denne na opasku.Má jedinú "chybu" a to je oceľ označená "CV" (chróm vanádium),ktorá strašne zachádza.S brúsením nie je žiadny problém a celkom dosť vydrží, spracovanie je výborné-žiadne vôle atď...Ak by si objednával,nezabudni na puzdro-to horizontálne vyzerá výborne,ja mám klasické.
Musím varovať pred návštevou stránok "Case XX",sú prudko návykovéLaugh .

pepson vložil tyto přílohy:
DSCF1614xx.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
Zdenek napsal:

No dovol! Akorat se potichu kocham a nekomentuju...
Posláno:

Štamgast
Bullterier5 napsal:
... abych nebyl za staromilce a vetešníka ...

At si o me kazdej mysli co chce, to je jeho problem, ne muj. Mam rad klasiku a kosmicky technologie (snad s vyjimkou praskovek) me moc nerajcujou. Happy
Ale mas pravdu, ze s tou kvalitou je to dneska takovy, ze koupit nakou kanoi, nebo barlowa bych se bal.
Taky mi vadi, ze tyhle klasicky designy si vetsinou nechavaji delat ruzne firmy vicemene jako reklamni a na cepele pak nechavaji vylaserovavavat, nebo leptat sva loga.
A mit v kapse klasickou dedkokudlu, ktera ma na cepeli vyleptano olbrimi "JEEP", nebo "SMITH & WESSON", to at si vetknou vis kam... a nebo at si to aspon strci za klobouk.

Ale jednou, az budu velky a bohaty, tak si minimalne nejakeho barlowa urcite udelam!
Posláno:

Štamgast
Jo a jinak teda, naky stockmany dela i Buck. Pozor, tam je nutno hlidat produkci made in USA (toje ta drazsi) a made in China (ta stoji polovinu).
Jedine, co na Buckovi nemam rad, je ta 420HC, jinak jsou to fajn kudly...

Maji je trebas na noze-nuz.com (odtamtud sem linkoval obrazek), tak kdyztak kouknete.
Posláno:

Štamgast
Prubeh vyroby klasiky: http://boseknives.com/backpocket-construction/
Urcite neni legrace to precisne spasovat, proto ty vyssi ceny. Happy
Posláno:

Štamgast
pepson napsal:
....Má jedinú "chybu" a to je oceľ označená "CV" (chróm vanádium),ktorá strašne zachádza.

Proste se uz bez tech "kosmickych" produktu - praskovek - nelze obejit. mrGreen
Posláno:

Štamgast
... a na pred week-endove pokochani jeste dva obrazky hezkych kudlicek.

Zdenek vložil tyto přílohy:
Sowbelly_01.gif.jpg
Trapper_01.jpg.jpg
smoking.gif

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
JeromeHeretic napsal:

To já zase docela jo, mám jejich loveckou klasiku 110, na kterém je taktéž a vůbec si nestěžuju, vona klasická 420 má k té 420 HC od Bucka hodně, hodně daleko. Kvalitou držení ostří a řezivostí bych ji přirovnal k uhlíkovkám. Samozřejmě s různými práškovkami apod. se srovnávat nedá.
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/17/2006
JeromeHeretic napsal:

Na jejich stránkách si můžeš nakonfigurovat klasiku 110-ku, s ocelí S30V. Už to tu proběhlo, někdo se do toho pouštěl, akorát mi uniklo, jestli to dopadlo..
Jinak, párkrát jsem měl v možnost řezat s 420HC(Buck -110) a podle mě není marná. Řezivá jak čert, bláto to není (takový střed) a hlavně - ostří obživneš lehce i v polních podmínkách.
http://www.buckknives.com/index.cfm?event=customKnife.build
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/11/2007
Zdenek napsal:
pepson napsal:
....Má jedinú "chybu" a to je oceľ označená "CV" (chróm vanádium),ktorá strašne zachádza.

Proste se uz bez tech "kosmickych" produktu - praskovek - nelze obejit. mrGreen

Aby sme sa zle nechápali, tak mne vadí len to ako rýchlo zachádza-to je samozrejme len estetická záležitosť,inak tá oceľ je OK (nie je to D2).Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/15/2007
[/quote napsal:

quote=To já zase docela jo, mám jejich loveckou klasiku 110, na kterém je taktéž a vůbec si nestěžuju, vona klasická 420 má k té 420 HC od Bucka hodně, hodně daleko. Kvalitou držení ostří a řezivostí bych ji přirovnal k uhlíkovkám. Samozřejmě s různými práškovkami apod. se srovnávat nedá.

Naprosto souhlasím mám Bucka 112 asi 2 roky a ta ocel420 HC Ok asi jsem staromilec ale netřeba se honit za kosmickejma materialáma.
ta fotka je nového nože :

arashi vložil tyto přílohy:
2.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum