ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stockman - zavírák pro dědky Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2023
Ahoj, chtěl bych si pořídit nějakého stockmana, sodbustera, případně barlow. Poradíte mi nějaký obchod, kde nože kupujete, případně i nějakou firmu co dělá tyto klasické nože za rozumné peníze? Rough Rider dělá sice pěkné a levné nože, ale chtěl bych spíše nůž, který není vyrobený v Číně. Děkuji moc za tipy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
...záleží co je rozumný peníz ...kolik želízek potřebuješ...nebo jestli stačí jedna čepel
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Gannet napsal:
Ahoj, chtěl bych si pořídit nějakého stockmana, sodbustera, případně barlow. Poradíte mi nějaký obchod, kde nože kupujete, případně i nějakou firmu co dělá tyto klasické nože za rozumné peníze? Rough Rider dělá sice pěkné a levné nože, ale chtěl bych spíše nůž, který není vyrobený v Číně. Děkuji moc za tipy.

Na Lamnii majú pekné kúsky od Case. Mám od nich Trapper a je moc pekne spracovaný. Tu majú veľmi pekný stockman v zľave: https://www.lamnia.com/sk/p/62967/noze/pocket-knife-case-cutlery-black-sycamore-wood-smooth-medium-stockman-25573
Posláno:
Začátečník
palong74 napsal:
...záleží co je rozumný peníz ...kolik želízek potřebuješ...nebo jestli stačí jedna čepel

To je pro mě cena tak do 1500 ,-.

...a jak jsem psal, líbí se mi jak stockmany, tak i sodbustery, takže počet želízek není teď to hlavní
Posláno:
Začátečník
Wotan napsal:
Gannet napsal:

Na Lamnii majú pekné kúsky od Case. Mám od nich Trapper a je moc pekne spracovaný. Tu majú veľmi pekný stockman v zľave: https://www.lamnia.com/sk/p/62967/noze/pocket-knife-case-cutlery-black-sycamore-wood-smooth-medium-stockman-25573

Díky, na Lamnii jsem koukal, ale výběr tam teď také není tak velký podle těch mých kritérií
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Ahoj
Také záleží jakou ocel preferuješ. Nerez nebo uhlí?
Někdo uhlík zavrhuje, já ho mám třeba rád
Posláno:
Začátečník
Roman5 napsal:
Ahoj
Také záleží jakou ocel preferuješ. Nerez nebo uhlí?
Někdo uhlík zavrhuje, já ho mám třeba rád

Ahoj,

mám radši uhlíkovku, ale popravdě mi zatím přijde ten výběr tak omezený, že si ani moc mezi ocelí vybírat nemohu.
Posláno:
Štamgast
Trošku víc přez tvůj rozpočet
Nože Nůž - nezařazené GE99Y German Eye Clodbuster Yellow
nebo otter
Case sa přestalo vozit.Nějaká politaka soudruhů z usákova
Nad RR bych nelámal hůl.Za málo peněz hodně muziky
Posláno:
Začátečník
Roman5 napsal:
Trošku víc přez tvůj rozpočet
Nože Nůž - nezařazené GE99Y German Eye Clodbuster Yellow
nebo otter
Case sa přestalo vozit.Nějaká politaka soudruhů z usákova
Nad RR bych nelámal hůl.Za málo peněz hodně muziky

Pěkný, podobný skoro za poloviční cenu jsem viděl od Bear& Son a měl by být z USA, ale to je tak vše na co jsem narazil.

Mám buck i case a máš pravdu, na case jsem u nás už snad nenarazil, škoda.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Gannet napsal:

koukej na tohle:

https://www.e-outdoor.cz/nuz-antonini-maniaghese-831/19-1/

a pattada:

https://www.vintagewear.cz/antonini-knives-pattada
Posláno:
Začátečník
Kohn napsal:
Gannet napsal:

koukej na tohle:

https://www.e-outdoor.cz/nuz-antonini-maniaghese-831/19-1/

a pattada:

https://www.vintagewear.cz/antonini-knives-pattada

Děkuji za tipy! ;)
Posláno:
Začátečník
Jinak k té Číně: vím, že spousta věcí, které používám je od nich, ale u takové věci jako je nůž a ke které mám pak nějaký vztah, jsem chtěl, aby byl vyrobený jinde... A zrovna u těchto typů nožů mi ta Amerika prostě sedí nejvíc,ikdyž vyloženě na ní netrvám, jen prostě ne Čína...
Posláno:
Štamgast
Teď mě cvrnkl ořech do palice.
Španělský Joker. A je jich několik velikostí a mají různé dřeva na ručce.
S tim se nedá prohloupit.
https://www.kniland.cz/zaviraci-noze/nuz-joker-carbono-no74/
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Taky jsem chtěl doporučit německý Otter, mám velký Hippekniep z uhlíkovky a je to fakt solidní bytelná kudla. Tvarem je to takový sodbuster, velikostí skoro jako Buck 110 a je krásně řezivý. O fous dražší a trochu nahrubo vyrobený, ale jinak paráda.
RR mám jeden, za necelých 500 pěkný nůž, ale výbrus jsem musel dost přebrousit, aby to trochu řezalo, jedna čepel má vakl... Za pětisto drobé, ale pokud máš už jiné značkové nože, odhaduji, že Tě úplně neohromí.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:
Začátečník
Roman5 napsal:
Teď mě cvrnkl ořech do palice.
Španělský Joker. A je jich několik velikostí a mají různé dřeva na ručce.
S tim se nedá prohloupit.
https://www.kniland.cz/zaviraci-noze/nuz-joker-carbono-no74/

Díky, nůž je to pěkný, ale už na mě nepůsobí tolik jako ta stará klasika.
Posláno:
Začátečník
Tobiáš napsal:
Taky jsem chtěl doporučit německý Otter, mám velký Hippekniep z uhlíkovky a je to fakt solidní bytelná kudla. Tvarem je to takový sodbuster, velikostí skoro jako Buck 110 a je krásně řezivý. O fous dražší a trochu nahrubo vyrobený, ale jinak paráda.
RR mám jeden, za necelých 500 pěkný nůž, ale výbrus jsem musel dost přebrousit, aby to trochu řezalo, jedna čepel má vakl... Za pětisto drobé, ale pokud máš už jiné značkové nože, odhaduji, že Tě úplně neohromí.

Ty jsou moc pěkné, ale cenově by to teď doma už asi neprošlo :)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/17/2010
Na "Nože Nůž" jsou v nabídce nože UTICA. Je tam téměř čtyřpalcový Stockman za zhruba 13 stovek a Barlow asi o 2 kila levnější. Oba v uhlí (1095) a oba Country of origin USA. Takže všechna Tvá kritera splněna.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Gannet napsal:
Tobiáš napsal:

Ty jsou moc pěkné, ale cenově by to teď doma už asi neprošlo :)

Jestli se Ti líbí a chybí Ti teď nějaká hotovost, prostě počkej a něco si došetři. Jinak koupíš něco aby jsi něco měl, stejně pak budeš koukat po tom co se Ti líbí víc a na konec to dohromady vyjde buď dráž nebo nebudeš spokojenej….
Dát si stranou 1-2 tisíce navíc netrvá 20 let a radost je pak o to větší.
Jarda

PS dřív bylo šetření na něco běžnou součástí a mělo to něco do sebe, dneska lidí skočí po “výhodnější” nabídce a ve finále z toho těží jen šejdíři
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
Tady máš ještě můj tajný tip na stockmana z D2: Schrade Old Timer 34OTH. Psal jsem o něj Ježíškovi, ten ale dal přednost německé kvalitě, a donesl mi velký uhlíkový Otter Hippekniep Folder.
Jestli tu kudlu "nepotřebuješ" hned teď, doporučuju na Ottera počkat. Ten můj švestkový kus mi vůbec nepřijde nahrubo zpracovaný, jak psal Tobiáš. Akorát teda po dvou měsících je čepel poškrabaná jak ramlice, a to jsem s ní zas tak moc neřezal.
Jinak pokud bys měl nakonec zálusk na ten Schrade, a fakt jsi nechtěl Čínu, raději si to pořádně prověř. Moc to nesleduju, ale mám dojem, že pár let nazpátek Schrade komplet převedli výrobu do Asie. Takže i pokud to vysloveně není vyražené na čepeli, původ je nejistý...
EDIT: herdek, ten Stockman Utica, co psal Šlahoun, ten vypadá fakt epesně
EDIT2: jo, vidím to stejně jako Jardah...
Posláno:
Začátečník
Ano, zase nemusím mít něco za každou cenu, proto jsem se i vyhnul RT, ačkoliv jsou jinak pěkné.

Na tu Uticu jsem také narazil, už jsem málem psal panu Šulcovi, asi jsem ale moc vybíravý, mně na ten čepeli ale vadí ten výrazný obrázek, bez něj by byl pro mě dokonalý, takhle je tam zase nějaké ALE.

Každopádně ještě jednou díky všem za tipy. Budu ještě hledat a třeba na něco narazím.

Kromě Lamnie objednávate i odjinud ze zahraničí?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum