ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stockman - zavírák pro dědky Možnosti
joe
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/22/2010
Vedel by mi niekto z členov fóra poradiť, kde na SR sa dá vziať do ruky tradičný stockman alebo trapper? Dokonca ani žiadny internetový obchod, ktorý predáva tieto tradičné nože v SR som nenašiel...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
waitman napsal:

Jinak, párkrát jsem měl v možnost řezat s 420HC(Buck -110) a podle mě není marná. Řezivá jak čert, bláto to není (takový střed) a hlavně - ostří obživneš lehce i v polních podmínkách.

S tou rezivosti to tak horky zase neni. Zkus s tim chvili rezat nakej bukovej, nebo dubovej klacek a uvidis, jak rychle ti odejde ostri do haje (ale abych byl spravedlivej, tak ostri na victorinoxech jde do haje zhruba stejne, tzn. ze to ostri neodchazi nejak nestandardne rychle).
Mas pravdu, ze udrzba je pomerne snadna. Ale proste me na te oceli nebavi, ze po ctrnacti dnech v supliku je ten nuz zase zralej na obtazeni.
Jinak samozrejme stodesitka je jeden z mych nejoblibenejsich zaviraku vubec.
Taky mozna stoji za zminku, ze Buck na sve noze dava dozivotni zaruku, to si dneska kazda firma uz netroufne...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/23/2008
Přihodím fotku trappera, který jsem míval. Koupen v Německu, výroba v Solingenu (Böker). Řezal moc hezky.

Prachaticak vložil tyto přílohy:
DSC_2751.JPG.jpg
DSC_2753.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/8/2010
Zdenek napsal:
... a na pred week-endove pokochani jeste dva obrazky hezkych kudlicek.

Z čeho jsou ty střenky? snažil jsem se na to přijit ale nejsem si ničim jisty
"Devět z deseti hlasů v mé hlavě říká že jsem normální..."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Josse napsal:
Zdenek napsal:

Tyhle střenky jsou ve valné většině z napodobeniny kosti,perleti či želvoviny,která se vyrábí z celuloidu,některé firmy(Case) dělají své Jigged Bone i z pravých kostí,ale takovou kudlu poznáš okamžitě podle ceny...Happy A i s tím klasickým Celuloidem to není už tak docela pravda,je prudce hořlavý a tak jej nahrazují akrylovými pryskyřicemi..
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/8/2010
takže na těch původních to byly kosti, paroži a rohy?
"Devět z deseti hlasů v mé hlavě říká že jsem normální..."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Josse napsal:
takže na těch původních to byly kosti, paroži a rohy?

JoOk
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
joe napsal:
Vedel by mi niekto z členov fóra poradiť, kde na SR sa dá vziať do ruky tradičný stockman alebo trapper? Dokonca ani žiadny internetový obchod, ktorý predáva tieto tradičné nože v SR som nenašiel...
Rád bych ti poradil, ale mám pocit, že s osaháním to bude v ČR to saméCry co na Slovensku takže problém a jinak je má p.Šulc na Nože- Nůž,ale to nejspíš víšWink
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Josse napsal:
Zdenek napsal:

¨

Bud si jisty, ze to je kost. Urcite to neni nejaka umelotina - tady je rec o nozich, podle meho, za vice nez 500 USD.

Zde jsou dalsi dva sympataci od stejneho nozire. Delka zavreneho noze je 3 3/4 in., cepele a pera jsou z CPM 154. Jako material strenek se uvadi "jigged bone". Co to jigged bone, je tady: http://www.spyderco.com/forums/showthread.php?t=9525

Edit: Obrazky tam nejdou nacpat, tak jindy. Angry
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
No konecne!!!Applause

Zdenek vložil tyto přílohy:
Nozik_03.jpg.jpg
Nozik_01.jpg.jpg
Nozik_02.jpg.jpg

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
Posláno:

Štamgast
Tý jo! Já ho chcíííííOk Laugh Cry
Posláno:

Štamgast
Michal.Vl napsal:
Tý jo! Já ho chcíííííOk Laugh Cry

Ja taky. Jenze prave s vyrobci techto tradicnich nozu je spatna domluva. Bud vubec neodpovedi, anebo neberou dalsi objednavky. Proste na nas ti gringos se.... Zkusim stesti v Japonsku.
joe
Posláno:

Štamgast
Vedel by mi niekto povedať niečo bližšie o "stainless" oceli čo používa Case? Ani na ich stránkach som sa nič nedozvedel. Predpokladám že to bude 420???
Posláno:

Štamgast
Píšou "chirurgická"ale to je dost obecné označení rozhodně nepoužívají nekvalitní ocel a řekl bych , že to bude o řád , možná o několik nad klasickou 420Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Úplně klasické stockmany to sice nejsou, ale tak nějak mám pocit, že sem tyhle nože patří Applause.

Menší a středně velký vyhazováček Hubertus Cigar/Canoe Pattern Stag (7 cm čepel) a Hubertus Hunter Rosewood (8.25 cm). Oba mají pružinu ala Mikov a jsou z oceli 440C. Výroba Německo.

Tyler vložil tyto přílohy:
Hubertus_Cigar_Canoe_Pattern_Stag_440C_7_cm_čepel_09CM.jpg.jpg
Hubertus_Hunter_Rosewood_440C_8.25_cm_H11CM.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/6/2010
Tyhle kudlíky se mi moc líbí.. Kde by se nechaly sehnat? Nehodíš sem nějaký link? Díky předem.
Nejspolehlivějšími přáteli jsou nepřátelé tvých nepřátel.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Já je objevil na webu www.pvk.com (viz foto Wink). Nakupoval jsem tam dvakrát (jiné nože) a vždy bez problémů, do 10 dnů byly nože doma. Ale je pravda, že to bylo ještě přes snížením celního limitu.

Specializují se na automaty a nože s podporou otvírání obecně, takže jediná nevýhoda je, že se musí platit kartou - PayPal totiž majiteli obchodu zrušil účet, neboť podpora prodeje automatických nožů není ve shodě s jeho politikou Wink.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
joe
Posláno:

Štamgast
Michal.Vl napsal:
Píšou "chirurgická"ale to je dost obecné označení rozhodně nepoužívají nekvalitní ocel a řekl bych , že to bude o řád , možná o několik nad klasickou 420Happy

Zvažoval som totiž ešte lacnejšie stockmany od Coltu. Oni však používajú 420J2 made in china. Ak by teda bola oceľ rovnaká, tak nebudem priplácať (takmer 4-násobný cenový rozdiel) za USA...
ibu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/12/2010
Prepáčte moju nekompetentnosť, ale mám zo zvedavosti jednu otázku na Stockmanovcov. Pokiaľ toto sú nože, ktoré majú tri až štyri čepeľky - majú historicky, funkčne alebo inak nejaký špeciálny význam? U švajčiarov mi je malá čepeľ jasná - tam je to najmä o protikuse k hlavnej čepeli. Cool

::Tyler
mne sa páči tento: http://www.pvk.com/webcat/H08CMHubertusMiniHunterEbonyWoodwfilework.shtml
Parádna stránka.
<°)))><
Posláno:

Štamgast
Ona u toho Case Cutlery není lepší jenom ocel ale i celkové zpracování a kvalita, navíc podtržená dlouhou historií firmy ve výrobě těchto tradičních nožůWink
ibu- na nože nůž, když si rozklikneš typy čepelí, tak panem Doc. Černým jsou rozepsané jejich specifikace. U těchto nožů je to přizpůsobeno potřebami honáků, farmářů, venkovský lékařů, . . .

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum