ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Blaha Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2008
Po delším váhání jsem se rozhodl dát sem pár fotek svých výtvorů, jsem nožíř (pokud jsi tak mohu říkat, a nikoho tím neurazím) amatér a úplný začátečník, asi bych nikdy ani žádný nůž nevyrobil nebýt Honzi Máry a jeho eshopu Jatagan, kam jsem zcela náhodou zavítal a objevil zde spostu materiálu a rad jak nůž vyrobit. Po dokončení prvního nože, jsem byl nadšený a nemohl se dočkat až vyrobím další. Děkuji všem kteří mé vlákno navštíví a mé výtvory ohodnotí.
Posláno:

Pokročilý
Tak tady je můj první kousek, čepelka lauri, záštita mosaz a ručka z ebenu makasar

Roman Blaha vložil tyto přílohy:
DSC_0048.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
Máš to pěkný. Jen k tomu Lauri, je to výpalek a dodělával jsi výbrus? Protože se mi pozdává že na fotce vidím ricasso a to Lauri nemají.

A jinak, myslím že každý z novějších členů fóra je v případné tvorbě ovlivněný Jataganem a návody které tam jsou. Happy
Posláno:

Pokročilý
mr.karno napsal:
Máš to pěkný. Jen k tomu Lauri, je to výpalek a dodělával jsi výbrus? Protože se mi pozdává že na fotce vidím ricasso a to Lauri nemají.

A jinak, myslím že každý z novějších členů fóra je v případné tvorbě ovlivněný Jataganem a návody které tam jsou. Happy

Ne, je to hotová čepelka lauri, myslím carbon, jen jsem ji vyleštil
Posláno:

Pokročilý
Vystavím sem hned další nůž, čepelka opět lauri, tentokrát skinner, mírně jsem ji upravil, záštita mosaz, ručka bůvol a eben. Nevím jestli jsem to s tím tvarem nepřehnal, zdá se mi to trochu divoký

DSC_0008.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/16/2007
Roman Blaha napsal:
Po dokončení prvního nože, jsem byl nadšený a nemohl se dočkat až vyrobím další. .

tak to sme dvaja myslim ze nie len dvaja Laugh kudlicky su pekne spracovane ...
nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:

Pokročilý
Vystavím sem dnes další, ať je tady mám všechny pohromadě.
Posláno:

Pokročilý
Další postavený na čepelce lauri skinner, tentokrát jsem chtěl zkusit něco jiného než ebenHappy, tak že cocobolo plus velbloudí kost a proložky z červeného fíbru.

DSC_0037.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Můj první pokus ve stylu bowie, s ozdobným pilováním na hřbetu čepele.

DSC_0056.JPG.jpg
DSC_0073.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/7/2005
celkom sikovne kudly pacia sa mi Happy len tak dalej a puzdra noze maju? Ak ano daj foto. dik
Hneva ma ked mi nieco nefunguje... No viac ma vie nahnevat ked neviem preco to nefunguje!... :-D
Posláno:

Pokročilý
dark.edge napsal:
celkom sikovne kudly pacia sa mi Happy len tak dalej a puzdra noze maju? Ak ano daj foto. dik

Do pouzder jsem se zatím nepustil, nemám ještě sehnanou kůžiSad a tak nějak to pořád odkládám, nevím jak mi to půjde. Ale určitě je musím dodělat, takhle jsou ty nože hotové jen na půl.
Posláno:

Pokročilý
Zatím můj poslední, právě dokončený kousek. Celková délka 30cm,čepelka17,5cm, záštita mosaz, na ručku jsem použil zebrano a kamený kompozit leopard jasper. Snad se bude líbitHappy

DSC_0007_web.jpg.jpg
DSC_0025_web.jpg.jpg
DSC_0029_web.jpg.jpg
DSC_0035_web.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/19/2008
Romane jsou parádní,už abych byl taky tak dobrý.Shocked
Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
Posláno:

Pokročilý
Seržant napsal:
Romane jsou parádní,už abych byl taky tak dobrý.Shocked

Dík za pochvalu, moc dobrý si nepřipadám zvlášť v té záplavě nádhernejch kudel co jsou tady k vidění. Pořád je čemu se učit a zlepšovat.
Posláno:

Pokročilý
Můžete mi někdo poradit, chci si k nožům ušít pouzdra, kůži jsem si už nechal poslat z gary otrokovice (bok o tloušťce cca 4mm). Nevím ale jakou použít nit. Díval jsem se na stránky řempo holoubek ale má jich v nabídce tolik že nevím jakou koupit ani v jaké síle. Děkuji předem za radu.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Roman Blaha napsal:
Můžete mi někdo poradit, chci si k nožům ušít pouzdra, kůži jsem si už nechal poslat z gary otrokovice (bok o tloušťce cca 4mm). Nevím ale jakou použít nit. Díval jsem se na stránky řempo holoubek ale má jich v nabídce tolik že nevím jakou koupit ani v jaké síle. Děkuji předem za radu.

když řekneš, že chceš voskovanou sedlářskou nit, tak by už měli vědět.. je to špulka cca 9cm výška 5cm průměr, dělá se standatně v provedení přírodní, hnědá a černá a průměr nitě je skoro milimetr.. je v podstatě nepřetrhnutelná a dělá se s ní dobře.
Posláno:

Pokročilý
Dík za radu teď už vím co sháním, ale nevím kde to koupit, na řempu to prodávají na kila což je pro mě trochu moc.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Roman Blaha napsal:
Dík za radu teď už vím co sháním, ale nevím kde to koupit, na řempu to prodávají na kila což je pro mě trochu moc.

já si to nechávám kupovat na Florenci v Praze v Kutilovi.. tam to mají v rozumném množství..
Posláno:

Pokročilý
Díky už jsem se díval na jejich stránky, objednám si ji u nich.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/17/2007
Myslím, že mají minimální odběr 500Kč.

Moc pěkná práce.Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum