ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knihy o nožích Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 3/3/2008
V lednu vyšla nová kniha věnovaná problematice boje nožem:

http://www.cadpress.cz/cadpress/eshop/0/3/5/9914-Ucebnice-boje-nozem

Subjektivní dojem: čekal jsem vícNeutral
(a to i z hlediska nožů, se kterými autoři jednotlivé techniky předvádějí - to je úplně fujKO )
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/18/2009
Díky za scany knihy p. Pajla. Knížku už mám doma na papíře, vydyndal jsem ji na manželce pod stromekGrin , ale scany se určitě budou taky hodit.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/6/2010
Docela kniha od p. Pajla ujde. Je dobře, že chodí ten Ježíšek, taky jsem dostal takovej dárek.
10
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/16/2010
no já mám doma uz asi 4 měsíce knihu od J.Pajla a je to super kniha hlavně o stavbě výbrusech a broušení čepelí
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/17/2008
Encyklopedie o nožích v ruštině .
http://rapidshare.com/files/374635990/nogi.rar

Snad potěšíHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/18/2009
ahoj mám prosbu nemáte někdo v cz knihu něco jako kovářský slovník základních pojmů jako příklad co jeto hamoun, kalení a podobně
On visel na větry zmítaném stromě, v neznámu co koření; jsa proklán kopím po devět nocí
moudrý Ódin s&
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/6/2005
Zbrane a zbroj samuraju

http://www.filesonic.com/file/25622429/Zbrane_a_zbroj_samuraju.rar

Sem tam něco dělám z kůže ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Tady na aukru zajímavá knížečka z dob minulých "udělej si sám". Uvnitř je mimo jiné návod na výrobu ryteckého svěráku pomocí malého míče,betonu,šroubů,kůže a písku..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
ve foru o sekeře jsem našel že tu bylo kdysi nějaké "čtení o sekeře" a nějaký části(pdf) od nějakýho profesora o sekerách...
neměl by to někdo s aktualnim odkazem?

díky moc
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
http://www.uloz.to/5727126/cteni-o-sekere-pdf

co zkusit vyhledávání na uložtuHappy
Posláno:
Štamgast
ulozto je firemne zakazany Happy navic sem tyhle "skladiště" moc nikdy nepoužíval.. díky moc, jdu nažhavit 3G kartu, tam to zatím nezařízli Happy

tak nějaká chyba na ulozto, snad to "spravěj"

Posláno:

Štamgast
Tak mi pošli mail, ti to pošlu...má to 1,7 mb...
Posláno:
Štamgast
díky, uz sem prohlid ulozto.sk Happy taky tot am bylo..
ještě jednou děkuji, jdu číst.. teď ještě sehnat to povídání od profesora s 3 titulama jak tu někdo psal Happy
Posláno:

Štamgast
Tak to asi chceš tohle... http://www.uloz.to/5726178/prirucka-drevorubce-sekery-pdf

3 tituly má...
bohužel jenom 6 str...
Posláno:
Štamgast
tady jsem to našel komplet Happy (asi)... jo když je znát jméno, tak to jde...
http://rapidshare.com/files/157817227/drevorubec.pdf
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
pepe12345 - obě ty knihy jsem vyvěšoval já. Pokud by Ti to snad nešlo stáhnout, napiš, pošlu (rapidshare od té doby, co začali blbnout a rejžovat, neudržuju, takže nevím, jestli ty odkazy ještě běží).
Posláno:
Štamgast
surg: já vím, četl jsem, rapid už je celkem mrtvej, ale mám to oboje.. díky za ochotu.. musím to vytisknout tátovi, s těma lesnickejma tabulkama co má na dřevo (super knížečka-převodů) to bude mít komplet..

ale čuměl jsem na tu pilu, to bych asi nedal Happy zlatá motorovka a měnitelný řetězy, to jejich broušení s přípravkama je o řád lehčí Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/9/2011
Pre všetkých, ktorí si tak ako ja radi pozrú pekné nože zo zahraničia aj na stránkach kníh, predstavím jednu...
Kniha "Art of the Knife" od Joe Kretzmana vyšla už v roku 2007, ja som ju kúpil pred nedávnom za 18$ (+ poštovné) cez internet v nejakom americkom antikvariáte. V ponuke je v mnohých internetových obchodoch v cene od 25 - 35$.
254 strán formátu približne A4 v tvrdej väzbe predstavuje cca 500 naozaj krásnych nožov, rozdelených do rôznych tematických oblastí, zobrazených na vysokokvaltných farebných fotografiách.
Kniha je v angličtine, ale sprievodných textov k obrázkom nie je veľa, obsahujú viac menej základné informácie o noži, resp. nožiarovi.
Na študovanie je kniha veľmi zaujímavá aj bez znalosti cudzieho jazyka. Happy Odporúčam.

Roggi vložil tyto přílohy:
DSC01405_b.jpg.jpg
DSC01406_b.jpg.jpg
DSC01408_b.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/9/2011
Ešte jedna zaujímavosť ku knihe.
V sekcii "art of scrimshaw" na dvojstránke autor predstavuje aj Vladimíra Pulisa z Bratislavy. Applause
(prvá z týchto jeho dvoch stránok je na fotografii vpravo)

Roggi vložil tyto přílohy:
DSC01410_b.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/3/2008
Roggi napsal:
Pre všetkých, ktorí si tak ako ja radi pozrú pekné nože zo zahraničia aj na stránkach kníh, predstavím jednu...
Kniha "Art of the Knife" od Joe Kretzmana vyšla už v roku 2007, ja som ju kúpil pred nedávnom za 18$ (+ poštovné) cez internet v nejakom americkom antikvariáte. V ponuke je v mnohých internetových obchodoch v cene od 25 - 35$.
254 strán formátu približne A4 v tvrdej väzbe predstavuje cca 500 naozaj krásnych nožov, rozdelených do rôznych tematických oblastí, zobrazených na vysokokvaltných farebných fotografiách.
Kniha je v angličtine, ale sprievodných textov k obrázkom nie je veľa, obsahujú viac menej základné informácie o noži, resp. nožiarovi.
Na študovanie je kniha veľmi zaujímavá aj bez znalosti cudzieho jazyka. Happy Odporúčam.

vynikající kniha!

Doporučuji též Sbíráme chladné zbraně třetí říše 1 a 2!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum