ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knihy o nožích Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/3/2013
Taky mám pár titulů ke studiu ( určitě je znáte ) :

Ivan Elsnic vložil tyto přílohy:
literatura.JPG.jpg
literatura2.JPG.jpg
literatura_1.JPG.jpg

Řemeslo braň se, jdu tě . . . . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Tú od Elstnera o lasách nie, ale vyzerá zaujímavo. Aj teda dosť staro, čo je fajn- má patinu Grin
Ale rád by som sa k nej dakedy veru dostal...
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2013
Je to první, brožované vydání, z roku 1968. Já jsem si ji koupil ve 2. třídě základní školy (1973 ? - sakra, to je let ).
Nejvíce je věnována uzlům a jejich vázání a použití ( znalosti odsud jsem pak uplatnil při práci a možná díky téhle knížce tady na tom světě ještě pořád zlobím Happy ) . Jinak je v ní popsáno a zobrazeno lasování ( lariat, spiting ) no a je tu i krátká kapitola věnovaná bičům.
Tahle knížka patří mezi moje ,, poklady", které nepustím přes práh bytu.
Bylo i druhé, vázané vydání. Viděl jsem ho tak asi v roce 1992 jako novinku. Mám za to, že bude k sehnání.
Dplňuji : Seznam zboží , 125 - 156 Kč ( ale v téhle podobě jsem to ještě neviděl, že by 3. vydání ? )
Řemeslo braň se, jdu tě . . . . . .
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/30/2011
Pridavam PDF knihy -

Zakazkove zaviraci noze David Darom

mega.co.nz/#!5RkAXY4K!GOAeQXbWGGdlMVS3Y9MoK1BsL88fs6w3dPP_BxV3WhQ
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
co je to za zaludnej server, chce si to ke mne ukladat jakasi data Evil
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Pokročilý
Meiming napsal:
co je to za zaludnej server, chce si to ke mne ukladat jakasi data Evil

MEGA.CO.NZ je pokracovatel zruseneho znameho megauploadu na novom zelande preto to NZ na konci. Ma ovela kvalitnejsie sifrovanie a lepsiu bezpecnost dat...atd.., Vas prehliadac by Vas mal vyzvat k povoleniu ulozenia dat z mega.co.nz. Tie data, ktore si chce u Vas ulozit bude ten subor - Zakazkove noze... Treba to povolit a subor sa stiahne. Tiez mi to zo zaciatku vadilo. Happy
Posláno:
Štamgast
Jo a proč to píše že si u mne chce uložit více než 50 MB když kniha má mít 16? To ji raději oželím a nic nepovoluju, sice mám záloho nainstalovaného PC takže reinstalace po formátování mi zabere pět minut ale tohle ze zásady nepovoluju.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Pokročilý
Meiming napsal:
Jo a proč to píše že si u mne chce uložit více než 50 MB když kniha má mít 16? To ji raději oželím a nic nepovoluju, sice mám záloho nainstalovaného PC takže reinstalace po formátování mi zabere pět minut ale tohle ze zásady nepovoluju.

Videli ste asi nieco take

Mega tych 50MB+ vyuziva na offline cache to je na dlho ale aby ste nepovedali, ze som sa nesnazil :) www.dropbox.com/s/os9u6w3q6g8j4yt/Zakazkove_zaviraci_noze-Darom_.pdf vpravo hore mate aj link na stiahnutie. Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
[quote=Ivan Elsnic] Je to první, brožované vydání, z roku 1968. Já jsem si ji koupil ve 2. třídě základní školy (1973 ? - sakra, to je let ).
Nejvíce je věnována uzlům a jejich vázání a použití ( znalosti odsud jsem pak uplatnil při práci a možná díky téhle knížce tady na tom světě ještě pořád zlobím Happy ) . Jinak je v ní popsáno a zobrazeno lasování ( lariat, spiting ) no a je tu i krátká kapitola věnovaná bičům.
Bylo i druhé, vázané vydání. Viděl jsem ho tak asi v roce 1992 jako novinku. Mám za to, že bude k sehnání.
Dplňuji : Seznam zboží , 125 - 156 Kč ( ale v téhle podobě jsem to ještě neviděl, že by 3. vydání ? )[/quote

Verím, mať také niečo, tiež by som to nedal nikomu ani len do ruky chytiť.
Veľmi zaujímavá kniha!Ok
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Štamgast
Fatal error: tohle už je mnohem lepší díky Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Delewar napsal:
[quote=Ivan Elsnic] Je to první, brožované vydání, z roku 1968. Já jsem si ji koupil ve 2. třídě základní školy (1973 ? - sakra, to je let ).
Dplňuji : Seznam zboží , 125 - 156 Kč ( ale v téhle podobě jsem to ještě neviděl, že by 3. vydání ? )[/quote

Verím, mať také niečo, tiež by som to nedal nikomu ani len do ruky chytiť.
Veľmi zaujímavá kniha!Ok

Taky jí mám a patří mezi moje knižní elity - pan Elstner je praktik z doby Batličků a Foglarů, z doby ke který patřila volnost cestování, zdravej rozum a úcta k řemeslu . Taky s ním komouši zametli když se dostali ke korytu...
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/22/2006
Vánoční dárek pro přátele a příznivce klasiky nožířské... Skenuju jak drak... Do vánoc to dám...

BILL vložil tyto přílohy:
002.jpg.jpg
005.jpg.jpg
008.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Super, DÍKY, už se těším!
Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/22/2006
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Díky Bille supr +Admire
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
MiraP napsal:
Tak Úplná encyklopedie zbraní a výstroje objednána :)

Jen mne mrzí, že jsem nepodpořil paní, co má u nás knihkupectví. Bohužel prý se nedostane s cenou pod 690,-. Na netu jsem se vešel i s poštovným do 560,- (samotná kniha 488,- ) což je docela rozdíl.
Nějak nechápu tu obchodní strategii knižních velkoobchodů (nebo tomu nerozumím).

Knížku mi naježil Ježura. Překladatel by měl povinně chodit na knife , pak by tam třeba nebyly takové perly , jako třeba na str. 86 . Cituji: Střenka nože je kovaná , ale z kůže, což je nepochybně lepší , než celokovové střenky britských dýk. Konec citátu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/31/2012

Tato "encyklopedia" (uvodzovky su zamerne) mi presla rukami cez Vianoce a je velmi vzdialena od toho co mala podla komentara predavajuceho obsahovat.
Moj nazor je, ze od encyklopedie ma poriadne daleko vratane komentárov a popisov.
Je to priemerna rekapitulacia tovarenskych nozov (ani zdaleka vsetkych) a cinskych padelkov (zakazkove noze spocitate na jednej ruke).
Encyklopedia mala obsahovat aj stat o vyrobe noza....Laugh
Celkovy dojem: Oh No
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/6/2009
Taky zklamání. Ještě, že jsem ji prolistoval než Ježíšek zaúřadoval. Sad
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/6/2014
Jen tak pro zajímavost. Minulý týden jsem knihkupectví Krakatit (Praha, ulice Jungmanova) narazil na fůru bazarových knih o střelných i chladných zbraních. Ukořistil jsem British and Commonwealth Military knives, autor Ron Flook, United States Military Knives Collector¨s Guide, autoři Michael W. Silvey a Gary D. Boyd a Randall Made Knives (The History of man and the blades), autor Robert L. Gaddis. Pomalu se jimi prokousávám a je to moc zajímavé čtení. Cena byla od 100,- do 300,- Kč. Ta první kniha tam byla jen jedna, ale od těch dalších tam ještě dva výtisky byly.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/26/2014
Ahoj, neprodáte někdo českou klasiku Z. Faktor - Nože a dýky? Dlouho a marně scháním ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum