ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knihy o nožích Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/14/2005
crossan1x napsal:
a nie len oni ale ani ich deti a ani deti ich deti tot moja kliatba
Shocked Shocked Shocked

ale raději pryč od rozčilování se s takovými věcmi Wink

vrátím se ke knihám - sice už je to dýl co vyšla, ale pokud se někdo zajímá o feudální Japonsko, tak vřele doporučuji:

Taiko od Eidži Jošikawa

(na netu k sehnání např. na Vltavě)

Zprvu jsem si myslel, že to bude nuda, ale pak za sebou nechala i Clavellova Shoguna...
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
gespa napsal:

ale raději pryč od rozčilování se s takovými věcmi Wink

vrátím se ke knihám - sice už je to dýl co vyšla, ale pokud se někdo zajímá o feudální Japonsko, tak vřele doporučuji:

Taiko od Eidži Jošikawa

Zprvu jsem si myslel, že to bude nuda, ale pak za sebou nechala i Clavellova Shoguna...
mno ja asi patrim k este malo ludom z mojich rovesnikov ktori si kupuju aspon jednu knizku mesacne a tato knizka sa dneska dostala na vrchol poradovnika

o nozoch mam par knih o japonsku a bujutsu mam tiez par knih ale len va sk alebo cr zneni teda papierovych v elektronickej podobe mam aj par anglickych veci ale priznam sa ze ani jednu z nich som neprecital na 100%

nemam na to cas popri robote, som rad ze si precitam BLADE a sem tam nieco pomedzi ako jednoznacny argument postaci ze uz 2 mesiace robim na kopii tohoto homepage.mac.com/zombiekiller/badmojo/images/pr/pr01_bladeart.jpg
a este sa to ani z daleka nepodoba na povodny kusok
a to mi 2 tyzdne trvalo kym som nasiel niekoho kto mi doda 14260 ocel kym dosla presiel isty cas a potom pol dna za kompom kym som si spravil moje laicke nakresy a den kym som urobil vylet na knifenetwork.com a dal co to pouzitelne na moje podmienky
teraz to doslova vrzam rucne s pilnikmi a kotucovou bruskou ktoru som si na vlastne nebezpecenstvo doplnil o vodne chladenie

ako ja mam robotu s kovmi v genoch moj dedko bol kovac moj otec kym sa stal tym cim je sa vyucil sustruznikom v zbrojovke a ja kedze som chodil len na gymnazium a potom na netechnicku VS sa uz len snazim co to dobehnut vo svojom volnom case (a aj ten mi zaberaju zvacsa ine veci ktore si nemozem dovolit ignorovat)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2005
zdravím všechny..

nevíte náhodou, kdy už konečně vyjde ta kniha o nožích, myslim že se jmenuje nějak jako Bojové a taktické nože - pokroky v materiálech, připravoval to Parfilex s někým...mělo to vyjít už před rokem ale asi stále nic...nebo už vyšla??????
chcete snad žít věčně ?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
PANACEA napsal:
zdravím všechny..

nevíte náhodou, kdy už konečně vyjde ta kniha o nožích, myslim že se jmenuje nějak jako Bojové a taktické nože - pokroky v materiálech, připravoval to Parfilex s někým...mělo to vyjít už před rokem ale asi stále nic...nebo už vyšla??????
Taky jsem o ni slyšel, ale z toho co jsem vyslechnul usuzuje, že ještě není hotová.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
tak vřele doporučuji:

Taiko od Eidži Jošikawa

Zprvu jsem si myslel, že to bude nuda, ale pak za sebou nechala i Clavellova Shoguna...[/quote]

Moc zajímavá kniha, taky se stala klenotem mojí knihovny. A viděl jsem ( a samozřejmě zakoupil) další perlu japonské literatury - Příběhy o princi Gendžim (Gendži Monogatari) od Murasaki Šikibu, dvorní dámy z období Heian z 11. stol, zlaté éry dvorské šlechty.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/27/2005
Pro milovníky nožů: Určitě jste zaregistrovali letos vydanou Velkou encyklopedii nožů od A.E.Hartinka. Možná ale nemáte "malou" Encyklopedii nožů od téhož autora z roku 2000. Tu starší jsem dnes objevil v prodejně Levné knihy(mají prodejny po celé republice). Cena je pouhých 129,-.Fakt to stojí za to.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Tak si jedu na nákupy do Tesca,a byla tam! Velká encyklopedie nožů.. A žena byla zviklána koupí hader na mě a mám vánoční dárek,líbí se mi.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Mám ji doma, opravdu moc zajímavé každodenní počteníčko a pokoukáníčkoHappyLaughWink Na můj vkus je až mnoho prostoru věnováno zavírákům (promiňte všichni, ale nejsem zavírákovej (tak15%)). je to taková informace, která asi opravdu stojí za to, aby ji nožofil (nožomilWink) měl doma. P.S. Nešlo by hodit link na obchod s malou encyklopedií - DíkyWink

Hans napsal:
Pro milovníky nožů: Určitě jste zaregistrovali letos vydanou Velkou encyklopedii nožů od A.E.Hartinka. Možná ale nemáte "malou" Encyklopedii nožů od téhož autora z roku 2000. Tu starší jsem dnes objevil v prodejně Levné knihy(mají prodejny po celé republice). Cena je pouhých 129,-.Fakt to stojí za to.

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/5/2005
Malou mam, jestli chces, vymenim na tyden za velkouHappy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/5/2005
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Rumoko napsal:
Co rikate na tuhle:
mujobchod.atlas.cz/shop/item.aspx?id_shop=667&id_language=19&ts=95rh378&id_item=1422&id_cat=132
Mám a je to zajímavý čtení, hlavně recenze - autor píše, co si myslí, třeba Specwar-velmi zajímavé, jak to elegantně strhal...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
mujobchod.atlas.cz/shop/item.aspx?id_shop=667&id_language=19&ts=95rh378&id_item=1422&id_cat=132
Máte jí někdo? Zajímalo by mne co je uvnitř, jestli něco víc než jak je nůž velký kolik váží apod. Třeba podrobný popis různých pojistek, tabulky ocelí atd. Jestli se nějak liší od té co napsal A.E.Hartink.
Allah akbar
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/16/2005
Ahoooj!
Cital som tu snad raz, ze existuje akasi povera, ktora hovori, ze ak darujes noz, tak dotycny by ti mal zan dat symbolicky nejaky peniaz!
Len si uz neviem spomenut, preco tomu tak je!?Razz
Nemozem to tu nikde najst.
Vie niekto preco?
Dik! J
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/1/2000
jaro napsal:
Ahoooj!
Cital som tu snad raz, ze existuje akasi povera, ktora hovori, ze ak darujes noz, tak dotycny by ti mal zan dat symbolicky nejaky peniaz!
Len si uz neviem spomenut, preco tomu tak je!?Razz
Nemozem to tu nikde najst.
Vie niekto preco?
Dik! J
za nozik by sa malo "symbolicky" zaplatit, aby nerozrezal priatelstvo medzi darcom a darovanym..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Ahoj, výkladů bude asi víc, ale pokusím se to v kostce shrnout. Ostří čepele zasahuje svou podstatou do jiných světů, než je náš hmotný. Když někomu dáš nůž a on ti ho "nezaplatí", nůž neukončil tvůj vztah k tobě, ale zároveň má novou vazbu k obdarovanému. Jeho ostří tedy zasahuje na úrovni vyšších světů do vazeb mezi tebou a obdarovaným a narušuje je - "přeřezává". Protože ovlivňování v rámci duchovního či astrálního světa se projevuje i na hmotné úrovni, narušují se i vztahy na této úrovni - hádky, spory atd. jako vnější projevy narušení. Když za darovaný nůž přijmeš peníze, "zřekneš" se ho tak úplně a ukončí se tak jeho vazby k tobě a je vystaráno. Tolik jeden z výkladů.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Chci vas upozornit na dve zajimave knihy o umeleckem nozirstvi:

Art and Design in Modern Custom Fixed-Blade Knives
David Darom, Author
Paolo Saviolo, Publisher, 2005

Art and Design in Modern Custom Folding Knives
by David Darom
Paolo Saviolo, Publisher, 2006

www.saviolopublisher.com

Z

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Abych nedostal vynadáno, že zakládám nové vlákno, hodím prosbu sem:
Nemáte někdo blízko do Polska nebo nějakou cestu tam, měl bych zájem o knihu "Zbigniew Gwozdz: Noze Wojska Polskiego", Dom wiadawniczy Bellona. Vyšla prý letos, jsem ochoten k ceně přidat jistou částku za snahuWink
Díky
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Tak taky přidávám jednu knihu do seznamu, doufám že tu nebude 2x, neprocházel jsem celé vlákno. Je to jediná kniha co o nožích mam. Mat Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2005
4 Slon

..tak kdypak bude ta kniha o bojových nožích a nových pokrokových materiálech, jak se na ni již cca 3 roky ptám ? ještě není hotova, nebo kde je problém, anebo mi již utekla a je vydána..? Už se nemůžu dočkat... Happy

chcete snad žít věčně ?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Problém je ve shánění materiálů na fotky - pořád chybí nějaké nože, které by tam měly být. A taky chybí časSad
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum